XCR -22 keskustelut

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä pro x 550, 17/12/21.

 1. jurmala800

  jurmala800 Member

  Vaikuttaa tää XCR kaikin puolin lupaavalta vehkeeltä.. Jonkin sortin pumppujumppaa varmaan taas tiedossa, mitä nuota aiempia kirjoituksiakin lukee.

  Nuota hakajousia pyörittelin, että onko taas vakiona vähän köykäset? Eipä tässä vielä ajamaan ole kunnolla päässy, sittenhän tuon toki vasta tietää..

  Nuo velocityt on yllättävän jämerän tuntuiset, simmillä ja jousilla viimeistään luulisi saavan, mutta tuota etukeppien pituutta tuumailen,

  Axys-indylle teki mun mielestä pirun hyvää kun keulaan sovitti vähän pidempää keppiä ja jäykempää hakasta perään hyvien simmien/jousien kaveriksi.

  Onko arvon kanssaharrastajilla näkemystä / kommenttia?
   
 2. JanneVi

  JanneVi New Member

  Itte pähkäilin ihan samaa, mutta kaikilla tuntu olevan vastaus et riippuu kuskista riittääkö
  Ite tulin siihen lopputulokseen et Totaltekit suoraan alle. Telastoon joutu ostaa, ku vanhasta pollesta jäi 46cm WP:t keulaan. Vakioita ku rupee simmittää ja vaihtelee jousia niin palaa äkkiä toista tonnia rahaa.
  Ainakin takapukin iskariks kannattaa laittaa kunnon keppi, jos johonkin pitää panostaa
  Tämä tietysti vain omaa pohdintaa, enkä ole omalla -23 XCR päässyt ajamaan ku tällä viikolla mehtäautotien pohjaa.
   
 3. natti_jussi

  natti_jussi New Member

  Jouset näissä on alimittaiset. Toivoin, että XCR olisi selkeästi tomerampi peli mutta ei. Jonkun 60kg kuskin kohdalla voisi toimiakin, mutta harvalla se varusteineen ja eväineen lähellekään siihen jää. Jo jousien vaihto auttaisi mutta silloin todennäköisesti loppuu paluuvaimennus. Eli kaikki jouset vaihtoon ja iskarit päivitykseen.

  21 VR1 oli Torniolaisen JN Racing service säädöt valkoisin jousin. Säätö oli todella mukava mutta silti kantava. Nykyisessä 22 XCR on Liperiläisen Petri Roinisen säädöt mustin jousin. Säätö ei ole ihan niin mukava mutta erittäin kantava. Takaiskari on myös muutettu ns. perinteisellä tavalla toimivaksi eli ylimääräinen kanava tukittu ja simmit laitettu täysin uusiksi. Rakenteella on varmaan haettu herkkyyttä ja mukavuutta, mutta on sellaisenaan haasteellinen säädettävä, kun tiukassa paikassa kuitenkin virtaa ohi. Todennäköisesti muutkin sepät tekee samaa, mutta Roinisen tekemänä olen omin silmin nähnyt. Paluun säätöä ei iskareissa edelleenkään ole, mutta en ole kummankaan sepän jäljiltä sitä kaivannut.

  Yksi jännä piirre on sukset. VR1 oli vakiosuksilla puskukone. Totaltekin raudat auttoivat kovalla, mutta vaihdoin alkutalven pulverissa ca-prot alle, joilla kokonaisuus parani huomattavasti, toki hartiavoiman kustannuksella. XCR taas vaihdoin melko heti totaltekin raudat alle mutta muutoin vakiosuksi pelasi koko viime kauden niin hyvin, etten ca-proota viitsinyt edes kokeilla. XCR on vielä isolohko, joten luulisi vielä pahemmin puskevan mutta ei. Eikä alustan päivitys vaikuttanut ainakaan negatiivisesti suksien toimintaan. Kelkat vaihtui sulassa kelissä, joten asian tarkempi vertailu jäi tekemättä. Keulimispalikat ja rajoitinremmit kuitenkin samoissa asennoissa, eli löysällä.

  Varsinkin tämä Roinisen säätö on ollut omalle perseelle sopiva. Tai sanotaanko niin, että kun en oikein osaa sanoa mitä muuttaisin, niin eikö se silloin ole hyvä? Ja kokonaisuus hakaneuloineen jäi alle tonnin. Johtopäätöksenä en ihan vähässä kummassa iskari tai edes suksikaupoille XCR kohdalla lähtisi.
   
  ruupanen tykkää tästä.
 4. jurmala800

  jurmala800 Member

  Tuntuu monella iskarivelholla simmit ja jouset XCR:ään olevan jo melkeen hyllytavaraa, että hyvän lähtökohdan ainakin luulisi saavan. Hakajouset näyttää olevan 23-mallisessa jo valmiiksi HD-numerolla, 22:ssa vielä perusversio. Mun mielestä ihan ehdoton tuo HD-hakajousi, varsinkin kun äijän paino on jotain muuta ku tuo 60 kg :)

  Aika montaa Walkkeria on tullu vuosien aikana hypisteltyä ja kyllähän nämä nykyiset Velocityt tuntuu/näyttää parhaimmalta lähtökohdalta so faar. Varmasti saa perusturraajalle vakioista tehtyä vähintään riittävät, mutta kyllä keulaan tekisi mieli sovittaa 46-senttistä keppiä. Tuntuu perussetti ehkä jopa pahemmin matalalta mitä axys-korimallissa taannoin.

  Suksien kanssa ajattelin kans mennä ensi hätään peruställillä, Grippereihin Totaltekin reisinki-raudat ja valmis. Eipä ole tääläkään päässy paljon mettäautotietä ihmeellisemmässä paikassa vielä kokeilemaan, jahka pääsee kunnolla ajamaan, niin sittenhän tuo tilanne vasta kirkastuu
   
 5. thesle

  thesle Lynx xtrim800=Polaris axys sks850=xcr650

  Onko ketään saanut Takaisinkutsu kampanjan variaattorin korjausta tehtyä vielä? tuntuu että maahantuojalla vaikeuksia saada osia?
  xcr 650 2022 malliin siis.
   
 6. Heimo

  Heimo Member

  Ens keskiviikkona on Oulun tarvikekeskukseen aika kytkimen vaihtoon
   
 7. Jussi81

  Jussi81 Member

  Mikä juttu tää kytkyttimen takaisinkutsu on? Ei ole postia tullu ja ei ainakaan runkonumerolla ole kutsua auki? 22 vm 650 Xcr on potilas...
   
 8. kikoske

  kikoske Khaos Slash 155

  Ei kait sitä kaikkiin tule. Vain osaan 650 ja 850 2022-2024 kelkoista.
   
 9. pro x 550

  pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

  Mulle vaihettiin omaan startilliseen -22 650 koko kytkin. Painot ja jousi otettiin vanhasta. On kuulema joistaki halkeillu taaempi lautanen ja saattaa sitte räjähtää.
   
  Viimeksi muokattu: 18/12/23
 10. Jussi81

  Jussi81 Member

  Eli oisko kutsu vain startilla varusteltuihin, vai oisko joku satsi X kytkimiä vaan paskoja.......
   
 11. Heimo

  Heimo Member

  Mulla tuli kutsu ja on startillinen. Uus kytkin kokonaisuudessaan lukuunottamatta jousta ja painovarsia
   
 12. D_Bar

  D_Bar Active Member

  850 ja 650 koneellisissa koski P85 kytkimiä, jotka valmistettu aikavälillä 10/2021 - 3/2022. Ei väliä oliko starttia vai ei.
  Ja oli myös toinen, joka koski startillisia 850 koneellisia, joissa kytkin valmistettu kesä-heinäkuu 2021.

  Sitten on vielä -23 vuosimallin Boostia ja 9r:iä koskeva p22 -kytkimen takaisinkutsu myös
   

Suosittele tätä sivua