YAMAHA NYTRO MTX -keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä forestapox, 4/2/08.

 1. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Mulla on 75psi edessä 65keski 120psitakana
   
 2. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Onko kukaan laittanut Blade DS suksia nitroon
   
 3. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Viper Mtx 162"

  Kaverilla oli mtx:ssä keveni ohjaus.
   
 4. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Oliko minkäänlaista sepittämistä
   
 5. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Viper Mtx 162"

  Pitiköhän vähä kumia vuolla ja holkkeja sorvata. Mutta laitettavissa.
   
 6. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Kausi huoltoa ja vähän alle 10tkm ajetun 2012 huoltoa ja tarkistelua pitäisi yrittää itse tehdä. Onko näissä joitain tiettyjä erityisiä asioita mihin kannattaisi kiinnittää huomiota?

  Tässä on erityisempänä ongelmana mittaristo joka pätkii eli äskenkin kun laitoin ulkona pakkasessa käymään toimi mittaristo alkuun normaalisti. Siirsin talliin ja siinä matkalla heitti näyttämästä tietoja, taustavalo kyllä palaa. Aivan kuin lcd:n juotoksissa tai sen ohjaimessa olisi jotain hämminkiä. Joskus saattaa sitten herätä yhtäkkiä välillä näyttämään jotain. Merkkikorjaamolle kun mainitsin asiasta niin jotain tietämystä oli johtosarja ongelmistakin...

  Ai niin, ja vielä erillisen "johdollisen" hätä/tappokatkaisimen (tetherin) haluaisin laittaa tuohon. Mahtaako olla mitään plug'n play tuotetta joka menisi liittimillä johtosarjoihin? Ja mikä on luotettava tuote?
   
  Viimeksi muokattu: 7/11/19 klo 23:13
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Hyvin helposti hapettumaa jossakin liittimessä. Ne on ainakin helppo tarkistaa ja voidella. Itse käyttäny silikon rasvaa monissa liittimissä hyvällä menestyksellä. Tosin hapettumat syytä poistaa jos havaittavissa.
  Toki voihan mittarin piirilevyllä olla heikko kosketus jollakin komponentilla.
   
 8. jp10

  jp10 Well-Known Member

  No se vetoakseli laakeri rasvata
   
 9. travol

  travol "Jytky"

  Tuli hommattua mtx 153 - 13 vuotinen, ja hiljaa ajo tuntuu vaikealta, kytkin ottaa nyt jossain 3500-4000 kierroksen seudulla kiinni, pitäisikö vähän pehmeämpää jousta tarjota vai onko tuo ihan ominaisuus että 10km/h vauhdissa ei ajo oikein onnistu?
   
 10. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Eri palikat voimansiirtoon, katsoppa mitä jousta ja painoo siellä nyt on paikoillaan..laita yv.tä jos tarvit vinkkejä tai osia sinne
   
  travol ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 11. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Voi olla hapettumiakin jossain, mutta viittaisi enemmän sellaiseen vikaan että kun piirilevy/komponentti (jossain) lämpenee niin silloin loppuu toiminta. Korjataankohan näitä missään? Tietenki juotoksia voi köydä vaikka itsekin läpi mutta...eli olisi jonkinlainen testipenkki jossa saadaan toimintoja tapahtumaan mittaristolle? Laitoin jo Vekatronicsille kyselyä, mutta siellä ei kuulemma korjata. (Mahtoikohan luulla että näissä on joku analoginen mittaristo...)

  Mittaristollehan tulee vain 6 johtoa eli siitä kun vähennetään käyttöjännite niin jää 4 joten mittaristohan on käytännössä tiedonsiirtoväylällä kiinni ECU:ssa. (Mikähän väylä?). Löytyykö jostain sähkökaavioita?

  Tokihan vika voi olla myös ECUn päässä eli sieltä ei tulisi yhtäkkiä enää dataa mitä näyttää.

  Jos tuohon kytkee toisen mittariston kiinni, tuleeko ECUlta kilometrit? Vai ei kai ne ole vain mittaristolla jemmasssa? Entäs diagnostiikka, saako luettua suoraan ECUlta jostain liittimeltä? Pääseekö merkkiliike tai joko nöitä Ecuja ohjelmoidaan jossain?
  (Olisipa näihin vastaavia softia kuin VCDS, *Star, jne). Pitää käydä ensi viikolla taas merkkikorjaamolle kysymässä.
   
 12. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Öljysäiliöstä laskin öljyt pois ja suodattimen otin pois. Ostin Tokmannilta helvetin kalliin orkkissuodattimen kun edullset HiFlot oli hyllystä loppu. Öljyissä kuitenkin säästin ja ostin Mobil1 0W-40:set. (Teinköhän virheen öljyissä ja teenkö niillä vain täyshuuhtelun ja laitan Yamalubet?)

  Laitoin öljysäiliöön vielä noin litran uutta öljyä, jotka laskin sitten pois. Varalta eräänlainen huuhtelu. Öljypohjaanhan jää vielä jonkinlainen määrä öljyä, siinäkö ei ole mitään proppua? Onko tuossa öljysäiliön lähdössä sitten vielä jonkinlainen metallisuodin (olikohan jossain TY4stroke keskustelussa tällainen mainittu), joka pitäisi huuhdella (ainakin joskus, manuaalin ohjeissa ei kyllä mainita)?

  Entäs nuo jäähdytysnesteet? Nekään ei ole ikuiset. Mistähän ne kannattaisi laskea ulos ja onko täytössä ja ilmaamisessa mitään mitä pitäisi tietää?

  Täällä kun ilmeisesti on merkkiliikkeen ja m-kelkkahuoltofirmojen miehiä niin osaisiko joku arvioida paljonko mahtaisi kustantaa tuollainen "10tkm huolto+tarkistelu" ja mielellään sellainen "laajempi"?
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/19 klo 21:08
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kyllä siellä koneen pohjassa tyhjennysproppu pitäis olla, merkattu sellasella pikku kolmiolla, kupariprikka kannan alla.
  Öljyt on ihan oikeat., tuo Yamalube näyttää vaahtoavan mielestäni turhan herkästi.
  Siellä öljysumpun pohjassa missä on se lähtö on mielestäni metallisihti, pysäyttää roskat,ei kummempaa.
  Katsoppa netistä, sieltä saa imastua service manuaalin,siitä näkee yhtä ja toista..
   
 14. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  pdfstream.manualsonline.com › ...PDF
  FX Nytro - FX10RTRSY/FX10XTY Owner's Manual
   
 15. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Joo, manuaalia katselin vielä kerran lisää. Olen ladannut sen koneelle. On minulla alkuperäinen paperinenkin, oli vain aluksi hyvässä jemmassa. En löytänyt aiemmin tuota merkkiä ja pultti näytti niin samalta kuin nuo muut öljypohjan pultit...mutta otin auki tuon manuaalin kuvan kohdan pultin ja siinä oli kupari prikka ja tulihan sieltä öljyä.

  Kannattaisikohan se sihti tässä kohtaa vaikka tarkistaa ja tarvittessa puhdistaa? Aiemmin ei ole. Edellinen omistaja on kyllä vaihdellut öljyjä kausittain, mutta mistäpä sitä tietää mitä lastuja se Yammu on sinne vuollut :)
   
  Viimeksi muokattu: 10/11/19 klo 16:36
 16. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Ketjukotelon öljyt oli vain melko hyvän näköiset, ei edes kovin mustat eikä vesiharmautta. Toki metallia jonkin verran joukossa. Siellä kiristimen säätöpultin vieressä on kumitulppa, mikä sen tarkoitus on? Tarkistus/täyttötulpan ja tuon ylhäällä olevan tulpan kautta laskin läpi kolmatta litraa uutta vaihteistoöljyä läpi, jotta tuokin öljytila saisi jonkinlaista huuhtelua. Kyllähän se aluksi vuodatti harmaata matkassa, mutta lopuksi tuli enää melkein kirkasta ulos. Meinasin nostella kelkan ilmaan ja pyöritellä, mutta pitää hankkia joku kunnollinen nostin tällekin. Ensi kerralla sitten. Ei oikein tunnosta hyvältä farmitunkilla nostaa tuolta perästä kun tuntuu että taipuu koko runko.
   
  Viimeksi muokattu: 10/11/19 klo 16:35
 17. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Entäs tuo kytkin? Onko missään ohjeita putsaukseen, tarkistukseen ja voiteluun?
   
 18. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kytkimen irto-osat, (painot,rullat) irti. Puhdistus vaikka käsitiskinä tai ultraäänellä jos on.
  Kytkimen runko ja lautaset puhtaaksi asetonilla rätin kanssa.
  Ristikon liukupintoihin kuivavoitelusprayn kun laittaa niin sitten kaikki takad kasaan, keskipuslan kunto kannattaa tsekata, väljyyttä siinä kuuluu ollakkin mutta ei liikaa.
   
 19. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Riippuu niin paljon paikasta missä tuon aikoo tehdä, helposti 200-300€. Olet jo nyt tehnyt paljon enemmän mitä esim kausihuollossa tekevät. Ei sielä noin huuhdella öljynvaihdossa. Siten itse en veisi ellei jokin erityinen kohde sitä vaadi, kuten iskarien huolto. Mikäli kone käy siististi ilman ylimääräisiä ääniä niin ei muuta kuin jatka huoltojen tekemistä. Tulee siinä samalla koko vehje tutuksi kaikista parhaiten.

  Tuosta mittari ongelmasta juolahti mieleen.. Yksi mahdollisuus on jotta johtosarjan liitin mittaristolle väänättää piirilevyn puolelta ja aiheuttaa huonon kosketuksen. Ite koittaisin ottaa mittariston auki ja tarkistaisin tuon kohteen. Samalla sen näkee onko kosteuden aiheuttamaa hapettumaa näkyvissä. Tosin voihan itse näyttökin olla vikaantunut. Uskoisin jotta purkukelkasta tuollaisen mittarin voisi löytää, tosin hintatasosta ei mulla nyt ole mitään käsitystä. Mikäli tinauksia aiot parantaa tms kolvin kanssa tekeen niin käytä laadukasta kolvia. Joskus huvikseni mittasin kolvin kärjen ja suojamaan väliltä jännitteen niin sieltähän löytyi kohtuu korkea jännite, kolvi joutui hukkaan välittömästi.
   
 20. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Jep, paikallisessa kerrottiin että ainankin noin 200e. Siihen sitten lisäksi kaikki spesiaalimmat. Olisihan niillä toki tietämystä ja parempi mahdollisuus hoksata jos kaikki ei ole/näytä miltä pitäisi. No pikkuhiljaa samalla foorumeita lueskellen, kuvia ja videoita katsellen. Sen vähän mitä viime talvena ehdin ajella niin eipä tuossa kummempaa ollut pl. mittaristo ja polttoainepumpun rele jäätyi.

  Eilen purin tuon mittariston piirilevyn esille, ei siinä näkynyt mitään erikoisempaa. Olen käyttänyt tuota mittaristoa paikallaan myös irrallaan muoveista ja hieman "taivutellut ja käänneellyt" johtoja jolloin varmaan liittimenkin huono kontakti tulisi esiin. Tarkoitus oli suihkasta kylmäspräytä, kun fiilis on että kylmänä (kylmällä) se hetken toimii, mutta minulla olikin kylmäspray hyllystä loppunut. On kyllä mielestäni huonosti suojattu tuo mittaristo käyttökohteeseensa nähden, saisi kotelossa olla paljon enemmän tiivistystä ja kunnon lakkakerros piirilevyssä. ELE-huollosta kyselin apuja myös, mutta sielläkään ei osata auttaa.
   

Suosittele tätä sivua