Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Käyrämössä käytiin tänään pikku lenkki. Hyvä reitti vetää, saa ainaki hien päälle :D
     
    Nebwy tykkää tästä.
  2. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Rivien välistä luin että muhkuraa voi löytyä?
     
  3. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Joo lanaamaton on. Kivet ei kuitenkaan kolise ja kesti vedellä penkoillekkin. Muutama oja oli vielä pohjasta vähän auki, muttei sukset niissäkään tökkää. Suopätkät oli jo tasaisia.
    IMG_20210108_113402.jpg
     
    Arwid Käkivaara ja miki tykkäävät tästä.
  4. jätti

    jätti Well-Known Member

    Joku jo ajeli kelkalla kemijoella etelästä ranuan reittiä kohti pöykkölässä...
     
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Ja Ranuan suunnasta tuleville tiedoksi että koko Kemijoki on sulana siltojen välistä. Normi talvesta poiketen jätkä kynttilän yläpuolinen Ounasjoen ja Kemijoen yhtymäkohta on keskeltä auki. Eteläpääkin luultavasti aika holtiton. Eikä jälkiä ole ajettuna.

    Vikajärvellä käväisin ajaan lenkin. Suopätkät ihan tasaisia ja metsät patilla. Hyvin ajettavissa kuitenkin. Myös olkkajärvi ja vikajärvi oli leviästi ajettu yli, en silti jäisi välille ihmettelemään.
    IMG_20210109_132426.jpg
     
    neliveto, Arwid Käkivaara, AarneP ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  6. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Kellään havaintoja, että kerkesikö viikolla olleet pakkaset vaikuttaa minkään vertaa tuohon jokien yhtymäkohdan tai siltojen välin jäätilanteeseen?
     
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Auki näkyi olevan isojen jokien risteys. Samoin pienemmät joet pääosin vielä sulia. Jopa suvannot.

    Taitaa olla märän syksyn jälkeen niin isot virtaamat, ettei joetkaan jaksa kunnolla jäätyä.
     
  8. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Tuota vähän pelkäsin. Itsellä ei ole peräkärryä ja kelkan säylytyspaikka olis sopivasti lähellä jätkänkynttilää kaupungin puolen rannan tuntumassa, niin olis niin helppo siitä hurauttaa joelle, mutta jos tuo yhtymäkohta ei ole vieläkään jäässä, niin... Ehkä se pitäis se peräkärry hommata, mutta lomautuksella olevalle turhan iso kustannus uuden hommaaminen. Käytettyjenkin tarjonta heikkoa ja toisaalta niistäkin sitten pyydetään kohtuullisen suuria summia.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vuokraa kärry. Ei maksa montaa kybää päivä.
     
  10. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Niin noh jooh, ei se nyt tietenkään mahdottomia kustanna, jos sen vuokraa. Tosin mietin tässwä, että jos vanhemmat ei tarvis kärryä... Tosin se pitäis hakea n.100km päästä... Hmmm...

    Edit: Siinä vuokraamisessakin se huono puoli, että tarvis sitten aina kun meinaa lähteä ajeleen, niin olla jostain vuokraamassa. Tästäkään, missä asun, niin ei pääse ihan noin vaan reitille, vaikka kelkan tuohon pihaan toisikin. Kemijoen kautta joutuisi ajamaan...
     
    Viimeksi muokattu: 15/1/21
  11. Pecosbil

    Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

    Siitähän ne tuolla kirjoitteli, että nuo jääpadot yms. vaikuttaa virtauksiin ja siellä on ilmeisesti nyt todella arvaamattomat jäät - sulaa siellä missä yleensä ei ja toisinpäin... Itsekin ihmettelin, että on se kumma ettei se jäädy - pakkasesta huolimatta...
     
  12. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Jaa, joo eipä oo tuolla kaupungin nettisivuilla tullukkaan hetkeen käytyä... Mutta joo, voipi tuo olla näin. Joku syyhän sille on, että ei meinaa joet jäätyä..
     
  13. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Ei varmaan sen kummemmin kannata jäähä ihmettelemään tuonne kemijoelle, mutta jälki menee ounaspaviljongilta oikaraisen koululle saakka.
     
  14. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Mites toiseen suuntaan? Lähinnä Rantavitikka-Alakorkalo-väli kiinnostaa...
     
  15. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Alakorkalosta ajelin kemijokea pöykkölän kelkkareitille. Ei menny sillon yhtään jälkiä jätkänkynttilän suuntaan ja näky jääpattia olevan niin en lähteny tekemään jälkeä sinne:D
     
    Tomppa82 tykkää tästä.
  16. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Mitenkähän kaupunki suhtautuisi yksityiskelkkojen säilytykseen ystävyydenpuistossa nyt kun safarit ei rullaa? Tillaa siellä ainaki on
     
  17. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    En muista että koskaan tähän aikaan vuodesta olisi tuo väli auki, mutta nyt on. Sehän ei kovin leveä sula ole mutta kova virta joten epäonnistumisesta seuraa hengen menetys
     
  18. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Näinhän se on. Pitäisi muistaa se, että järvellä saattaa hyvällä tuurilla päästä jäistä ylös, mutta joella ei toivoakaan.
     
  19. CEERIKSEN

    CEERIKSEN Polaris IQ600R -13, Pro-x 600 -02, Skandic -84

    Vihdoin on lana pyörähtänyt reiteillä sen verran, että Napapiiri-Kemijärven kunnanrajan väli lanattu. Ja Norvajärvelläkin oli tainnut käydä.
     
    Nebwy ja JiiKoo tykkäävät tästä.
  20. Taiger

    Taiger Well-Known Member

    Ajelin Koskenkylän reittiä Kemijoen rantaan katastaan tilanteen joella... Kaupunkiin päin lähti montaki jälkeä mutta eipä huvittanu lähteä porkkaamaan sinne vesikkoon. Oikaraiseen päinki näky menevän yksinäinen heikompi jälki. Joki oli keskeltä sula molempiin suuntiin niin pitkälle ku vaan näki. Kiltisti vaan takasin päin. Pöykkölän kautta sitte pääsiki jo ihan nätisti Kemintien Nesteelle kaffille.
     

Suosittele tätä sivua