SKI-DOO 2022

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Jannne, 13/2/21.

  1. teme-

    teme- Well-Known Member

    Onkohan noi sähkösäätöset iskarit jo liian hi teki teki juttuja kelkkoihin.o_O
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei ole :D

    Just tuossa ajanu ekat rallit tuommosella aktiivijousituksella ja pakko se on myöntää, että kehitys kehittyy. Eihä tuo tietenkään poista kaikkia maailman ongelmia, mitä tulee iskunvaimennukseen, mutta on tuo mielenkiintonen uudistus. Katellaampa myöhemmin lissää jahka ehimmä ajaa vähä enemmän tuolla.
     
    Driver, jaffa ja M.E.A tykkäävät tästä.
  3. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Oliko kokeilussa 900 turbo R? Siinä on Dootalkin mukaan vaijerikaasu, joka menee sähkökaasulle. Lisäksi jotain muutakin uutta mm. imusarjassa. Eli voi olla huomattavasti parempi kuin ennen.
    Mitä minulla on moottoripyörissä ollut noita sähköisiä alustoja niin ei ne koskaan ole olleet yhtä hyviä kuin hyvin säädetty manuaalialusta. Toisaalta tässä Ski-Doon järjestelmässä voi olla enemmän sensoreita. Mutta jousten esijännitys ei ainakaan säädy.
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kauhian uusi keksintö, 2002 Catin Thunderissakin oli alustassa vastaava systeemi.:D Ei vaan tainnut toimia toivotulla tavalla kun ei yleistynyt, parissa muussakin mallissa kokeiltiin.
     
    Fudge tykkää tästä.
  5. teme-

    teme- Well-Known Member

    Tuota toimivuutta pitkässä tähtäimessä mietinkin...
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Jos en väärin muista niin näytteenottotaajuus oli Catin iskarissa joko 10k tai 100k sekunnissa. Jotkut moitti, jotkut kehui iskaria. En tiedä oliko hall anturi vai mikä mutta hall toimisi ainakin, ei mekaanista kosketusta.
     
  7. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Sorvi lastuilla ohjattu sähkömagneettinen iskunvaimennus.
     
    möykkä tykkää tästä.
  8. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Niillä meni se kehitys ohi, ku joutuvat miettimään, että miten ZR catin saa ajettua kärriin katkeamatta.
     
    Jakelfin tykkää tästä.
  9. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Kato kato, muistelet varmaan Ya eikun Cattia. Hall anturi ninenomaan on magn. anturi.

    E. Ei tainnut olla ZR catissa tällaista iskaria.
     
    Viimeksi muokattu: 19/2/21
  10. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Joo, tämä on just sama systeemi ku 2002 catissa :)
     
  11. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    On kyl hieno keksintö toi sähköjousitus. Täs kun on alkanut miettii reittikelkkaa, niin tuo on kyl itsellä ihan kärjessä. Mitehä tosiaan tuo uus sähkökaasu toimii?
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sähkökaasu on nyt tosiaan erilainen. Eli vaijeri menee potikalle, joka sitten ohjaa kaasuläppää. On luonnollisemman tuntuinen reilusti, kuin tuo aiempi systeemi. Pidempi liike ja kovempi vastus tekee valtavan eron.
     
  13. gontso

    gontso Well-Known Member

    Mikään maailmassa ei voi kehittyä?
    Jos nii kuin teoria mielessä olisko tuollainen kohtuu hintainen sensori tekniikka voinut kuitenkin 20vuodessa kehittyä ja siihen mitattuun datan liittyvä prosessointikin.
    Se että kuka tällaista tarvitsee on tietty eri juttu. Aktiivista jousitusta on autoissakin, ei siis uusi keksintö. Sen tekeminen tarpeeksi halvalla on varmaan suurin haaste.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  14. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tuoko ei sitten onnistu nykyisillä välineillä? :rolleyes:
     
  15. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Enhän minä sitä sanonutkaan ettei voisi olla hyvä ja toimiva systeemi, jonkunhan tuota on täytynyt ensimmäisenä kokeilla kuitenkin.
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sehän riippuu tietysti rinteen jyrkkyydestä. Kapealla onnistuu viltota helpommin jyrkemmässä, kuin leveällä. Lumimopolla onnistuu näköjään jo melkein pystyjyrkässä. Perusasioita.

    Pollesta oli juttua kun mainitsin joskus 800 Axyksen aikoihin, että tulisipa 36" keula polleenkin, niin tuli lähinnä paheksuvaa kommenttia täällä palstalla. Ei tarvinut kuulemma kapeampaa. Nyt jos kysyy saman uudestaan, niin taitaa olla vähän erilaiset ajatukset.

    Huippu homma että Brp/Doo ylittää "rajoja" ja tekee rohkeasti tarjolle äärimmäisiä ratkaisuja, kuten tämä 34" keula. Nämä jutut potkii kehitystä eteenpäin. Tämä pitää päästä testaamaan.
     
    jaffa tykkää tästä.
  17. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Uskoisin että summittiin tuo 34" soveltuu kun se tuolla 36" tuntuu ajossa leveämmältä kuin vastaava keula Pollessa. Ite oisin halunnu kokeilla pollessa aavistuksen leveämpää keulaa kun tuntu että se on jo liian kiikkerä. Kevythän se oli viedä kyljelleen, mutta kun vilttosi ja pullukka seiso vain toisella astimella niin tahtoi kaatua aina ylärinteen puolelle ja muutoinkin vanhoissa jäljissä ajaminen tuntui holtittomalta. Varmaan osittain tuon korkean painopisteen syytä.
     
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tuo on mullakin tunne että 36" Brp tuntuu paljon vakaammalta ja raskaammalta kanttailla, kuin vastaavan levyinen Polle.

    Kokeilin Khaokseen 38" Zbros keulaa joka samalla myös vähän madalsi keulan maavaraa ja vaihdoin parin ajon jälkeen takaisin kapeaan. Herkästä tulee normaali, kun siihen tottuu ja muut tuntuu kankeilta. Vanhat jäljet oli entiselle 36" keulaiselle Viperille aivan täyttä myrkkyä ja nykyinen menee niistä kyllä eleettä yli siihen verrattuna. Tämä on ensimmäinen kelkka jolla olen nauttinut myös huippu puuterisesongin ulkopuolisesta ajosta, vaikka olisi hanki kovettunut ja puista tippunut lumet paakuiksi. Mut tämä näistä jatketaan Doolla, joka kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän vaihtoehtona seuraavaksi.
     
  19. gontso

    gontso Well-Known Member



    Ei tuo kovin yksinkertaiselta systeemiltä kuulosta.
     
  20. teme-

    teme- Well-Known Member

    Enää puuttuu luistonesto ja abs jarrut....:D
     

Suosittele tätä sivua