Kelekkamiehen Pakettiauto

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 25/3/13.

  1. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Kovia ruostuun mersut ja jos lujan tekniikan haluat nii eti kutoskoneella oleva sprintteri.
    Kaverilla oli pitkä sprintteri jatko ohjaamolla ja kyllä sinne koppiin sillä 155 pro rmk mahtu
     
  2. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Ja ne mersun varaosien hinnat. :confused:
     
  3. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Mikä niissä maksaa?
    Kulutusosat ainakaan maksa mitään, niinku toki muihinkaan. Etenkään jos ei hetijusnyt pidä saada käteen.
    Polttoaine- ja saastelaitteet, sekä ahtimet kaikissa samassa hintaluokassa, (eli kirpasee joka tapauksessa), etenki jos marmoreilta hakee.
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    En oo Mersua omitanu, mutta jos se on yhtään BMW:n sukua niin kyllä ne osat vaan pääsääntöisesti maksaa enemmän kuin johonkin muihin merkkeihin. Toki niitä edullisiakin osia saa ( esim. alustan osat), mutta oman kokemuksen mukaan niistä aiheutuu enempi mieliharmia kuin huolettomia kilometrejä.
    Mutta mitä Sprintereistä kuullu tutuilta niin ei nyt niin kauhea ylistäviä ole pääsääntöisesti ne kommentit aina olleet. Ainakin valkoiset ruostuu vinhaa vauhtia ja ainakin tietyn ikäisissä on käsittääkseni paljon sähkövikoja. Postilla olin joskus kesätöissä niin oiskohan ollu joku 2006 vuosimallin ( eli siis jo tosi vanha nytten) Sprintteri niin siinä ainakin oli erinäisiä pieniä sähkövikoja tämän tästä.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Firmalla on -19 mallin sprintteri, tähän mennessä hajonnut kytkin, vaihteensiirtovaijerit, webasto. Ajettu jotain 50tkm.
     
  6. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Mersun avaimet ja virtalukko siihen oli hinnaltaan mielettömän ja mielipuolisen välistä.
     
  7. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Minkälaisii lie nuo uudemmat isot boxerit? Vm 2015 ja uudemmato_O
     
  8. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Ducato maxi pitkällä kopilla. 330 sisämitta. Meni 162 catti ja 154 summitti kyytiin ku toisen kelkan perän nosti korokkeen päälle.
     
  9. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Aika passeli mittane tavaratila ois bokserissa h2 l3 kopassa oliko joku 370cm pituutta tavaratilassa.. Vieläkait sitä ehtii yhen diiselipakun ajaa loppuu ennenku tekniikka ihmeemmin muttuu:D
     
  10. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    20201205_143239.jpg
    Ford Transit L3H2 palvellut kohtuu hyvin.
     
    Viimeksi muokattu: 9/7/21
    juketsu tykkää tästä.
  11. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Onko se kuitenki L3 jos pitkä polle sopii kyytiin. Itellä H2L3 ransu taitaa olla noin 350cm tavaratilan pituus..
     
    kikoske tykkää tästä.
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Hyötyautoista laittaisin Fordin. Töissä ollut vuosia puolenkymmentä isoa transua ja yhteistyökumppaneilla useita. Ei kait noissa oo isommin ollut valittamista ja ihan ajettaviakin.
     
  13. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Omat vikaa varmaa jokaisessa. Kokemukset uudemmista isoista boksereista kyllä kiinnostas:)
     
  14. rainbow6

    rainbow6 KRT

    07-08 takavedoista on kokemusta. 140/350 tms. Ohjaustehostin/sähköinen oli jäätävä, väänti pitkässä mutkassa vastaan tietyssä kulmassa. Siis autoja oli muistaakseni 8 kpl ja kaikki tekivät samaa. Meillä tais olla aina maksimikuormat päällä, takuuaikana meni kytkimiä, turboja, periä. Ohjaustuntuma outo vrt. LT/Sprinter. Alavääntö onneton, sitten hirmuinen turbon potku ja kolmen tonnin jälkeen täysin hengetön.
    Ite en tykännyt mutta sehän ei tarkoita ettei joku tykkäisi.
    Mulla oli omassa ajossa 99 Transit mikä oli sata kertaa parempi ajaa ku nää Turkin pojan viritykset.
     
  15. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Turasin vähän paremmin omaan käyttöön sopivaksi IKH:lta hakemastani Meganex ATV-rampin. Maksoi 145 rahaa plus tarvikkeita arviolta 150 krediittiä: 2m 40x40x3 alumiinikulmaa, 2m 30x30x3 alumiinikulmaa, 8m 40 mm alumiiniputkea, puolitoista purkkia liimamassaa, nurkista löytyneitä niittejä n. 40 kpl, prikkoja, pultteja ja muttereita, muutama RST-kulmalevy, pätkä vesivaneria ja alumiiniprofiilia.

    Mitat olivat 1830 x 1220 ja nyt 2110 x 1220, ei ole niin jyrkkä kulma enää.

    Saa edelleen taittumaan keskeltä jos katkaisee profiilin ja vanerin alapäästä. IMG_20210928_174139.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 3/10/21
  16. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Tämän keskustelun pohjalta on vanhan peräkärrin tuunaus menossa kelkan kuljetusta varten. Myös tuota IKH.n ritilää kattonut, mutta vaatisi suksille lisäksi putkea. Ajattelin laittaa vaan suksille putket ja keskelle vastaava leveämpänä. Ohuemmasta profiilista tuet ruuveilla kiinni ja keskellä tuet ylöspäin. Yläpään tukiin reiät keskelle, minkä vois nostaa pulttiin, mitkä valmiina takaosassa lavaa. Iisäksi kärrin pohjalle lankuista ohjurit.

    Kattotaan mitä tulee kuhan saa aikaiseksi ostaa matskua..pituutta n. 2m, niin se on varmaan aika passeli..
     

    Lisätyt liitteet:

  17. JOKO

    JOKO Well-Known Member

    Tuossa kun puhuttiin Mersun varaosien hinnasta niin minusta ne on jopa edullisia. Toki joku spesiaalimpi osa kuten just joku virtalukko tai avaimet on kalliita. Mut voin lohduttaa ettei ne ole halpoja mihinkään muuhunkaan keksintöön. Itellä on w906 sprintereitä ollut 4kpl, nyt extra pitkä v6 automaatti 2+4. Kyllä siitä on erittäin hankala löytää toimivampaa laitetta kelkan kuskaukseen /pohjoisen reissuille. Viihtyy sekä kuski että matkustajat ja 2800kg saa vielä koukkuun iskeä perään eikä tunnu olenkaan ratin ja penkin väliin vaikka sielä se liki 3 tonnia roikkuu koukussa. Kaikki on olleet laitettuja joten tehoa sen vähän yli tai alle 300hp. Noiden autojen suurin ongelma on ruoste. Se kun kerran pääsee valloilleen niin se on menoa sit. Muttanpositiivisenä asiana pidän sitä että pitää huippuhyvin hintansa. Kaikki 6 koneella olevat on myydessä ollut kalliimpia kuin ostaessa. Ainut minkä hinta tippui vuodessa 3000e oli 4 pyttyinen jatko-ohjaamolla. Se ei kyllä tuntunut kelpaavan keskipitkänä kenellekään. Nämä muut ollu pitkiä tai extra pitkiä. Fiksulla jatko-ohjaamolla ja v6 automaattina ei tarvitse edes myynti-ilmoitusta tehdä kun auto menee jo kaupaksi
     
    jusse ja pezq^ tykkäävät tästä.
  18. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Kyllä on itelläki joku ihimeen kiinnostus ollu nuihin rinttereihin... Mutta onneksi nuo nelivetoset on sen hintasia että ei tarvi ku katella :D vajaa vetosena ei tuu kyllä toimeen sitten niin mitenkään..
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tuo vajaavetoisuus.

    Itekki arastelin sprintterin ostoa vuosikaupalla, juurikin johtuen vajaavetoisuudesta. No, viime talven ku ajelin, niin eipä ole ollu ongelmia. Eikä ees nyt syksyllä mettähommisa. Hyvät renkaat pitää olla se on selvä. Huonoilla talvikumiella kyllä joutuu jauhattamaan.
     
  20. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Onhan se tieten omasta asenteestaki kiini, mutta jos meinaa hyvillä kumekseilla olla aika ajoin haasteita olosuhteitten kans erityisesti talavi aikaan tällä vuosia jatkuneella hiluxi/cruiseri kalustollaki niin niin :D tietenki jos piettää lumilinkoa kontissa niin helepottuu palijon o_O
    Ehkä hieman kärjistetty mielipie ja voi kuulostaa hullulta :D mutta lukemattomat kerrat olis jääny pääsemättä töihin tai kotiinki.
    Monet kerrat silti paku olis kätevämpi kaiken tuon matkassa kulkevan romun kans ja siinä mielessä aina tuo sprintteri on kummitellu takaraivossa.. Mutta näillä elämän valinnoilla mennään ainaki toistaseksi näillä, lottovoittoa oottaessa :D
     

Suosittele tätä sivua