X-Trim Re 850

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä vetkulilm, 13/4/17.

  1. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Joo, toki nelarilla varmasti menee koneen puolesta pidempäänkin. Toinen juttu on sitten kaikki muu kuluva tekniikka. Kelkassa on sen verran kovat voimat "vastakkain", että kympin ajetussa saa suurella todennäköisyydellä jo tehdä paljon muutakin, vähintään huoltoa.
    Tämä on sillai jännä juttu, että aika vähän näkyy myynnissä yli kympin ajettuja kelkkoja yleensä? Puretaanko ne kaikki osiksi, vai missä se on se kelkkojen hautausmaa, minne ne loppusijoitetaan?:D
    Mitä remppoihin/huoltoihin tulee, niin kyllähän kelkkojen kilometreihin pitää suhteutua ihan eri lailla verrattuna vaikka nelari moottoripyöriin, joilla monilla ajelee 100tkm, kun vain perushuollot tekee ja venttiilit välillä säätää.

    - Ile -
     
  2. teme-

    teme- Well-Known Member

    Sanoisin että aika väärä laji jos remonttia pelkää, siihen vaan pitää varautua että ennemmin tai myöhemmin. Tuon verran ajetusta tuskin tarvii enää lähellekään 10k maksaa niin onhan siinä jo vähän remontti rahaa kun miettii uudempia ja vähemmän ajettuja.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    En tiiä nuista jammuloisista kuin ekat 3pyttyiset joissa jakopään laittoa oli ja phazeri myöskin, taitaa noilla omilla vanhoilla olla nyt parhaalla yli 30tkm menty mitä olen kuulostellut eikä ole perushuoltoja kummempaa tehty koneelle. Itse epäilen että se nykypäivän kiire ja kouhotus on osasyy näille tehokkaimmille kakstahdeille juurikin pakosarja punaisena tappokatkaisimesta sammuksiin 15s vedätyksen jälkeen ja toisinpäin myöskin.
     
  4. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Riippuu tietenkin aika paljon muutenkin aiemmista omistajista että miten on huollettu jos tuommosta lähemmäs 10tkm ajettua katselee. Yhden tuommoisen vähän rauhallisempaan ajoon tarkoitetun kotimaisen tuotteen omistaneena jolla oli yli 10tkm ajettu niin kyllä tuli remontit tutuksi vaikka kone olikin uusittu. Kaiken muun saikin sitten uusia.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Samaa mieltä. On kokemusta juurikin enemmän ajetuista ja se kone on vaan yksi osa kokonaisuutta, vaikkakin kallein. Tuosta omasta evoluutio-xrs:tä kohta helpompi luetella mitä ei ole uusittu tai peruskorjattu, rungolla ajettu vajaa pari kymppiä.
     
  6. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kyllä alustaan saa tehdä joka talven jälkeen remonttia, joskus enemmän joskus vähemmän.
     
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    No kympin kohdalla alkaa olla tukivarren puslat valmiit, kytkin vaatii viimeistään tässä vaiheessa täyden läpikäynnin kuten myös vari, polttoaineputsarit, kumikurkut, tukikumit, laakeroinnit, ravet uusiin...
     
  8. TeeM

    TeeM Member

    Tää on just se pointti. Yksin tulee ajettua useinmiten ja joo kokopäivän reissuja siksi trimmiä meinasin kun sallan freeritealue mökin nurkalla. Noin paljon ajettua 850 ei vaan kehtaa ostaa tollaseen käyttöön. Eri asia jos kiertää vain freeraitti alueella kaveriporukas.
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  9. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Osta pidempi, jos meinaat freerideä enemmänkin ajella. Vähintään 146" ja jos reittiaju tosi vähäistä, niin sitten vaikka 154". Saattaisi vähän vähemmän saaja kaivaa siellä, kun yksin upotat jonnekin jontkaan sen:p

    - Ile -
     
  10. willik

    willik Well-Known Member

    Tuossa olen kironnut, kun tuo jarru on kyllä sanalla sanoen paska. Niin onko tuota jarrusylinteriä tai levyä mahdollista parantaa jotenkin kätevästi tai onko uuden rs:n tai enduron 4-mäntänen satula istutettavissa tuohon vehkeeseen miten helposti?
     

    Lisätyt liitteet:

  11. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Parenee mun mielestä paljon blingfactoryn jarrukahvalla
     
  12. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Kaveri kehui että jarrunesteet vaihtamalla hyvään nesteeseen parani paljon jarrun toiminta, varsinkin kestää käyttää jarrua ilman että kiehuu ja jarrut häviää. Eihän niistä hyvää taida saaha mutta paremmaksi.
     
  13. willik

    willik Well-Known Member

    Oon laittanutkin jo tuohon endlessin jarrunesteet ja cl-brakes palat mitä printsportilla myy. Lopputulema: jarrujen häipyminen väheni hyvän nesteen ansiosta ja vähän paloilla tuli purentaa mutta on ne silti kyllä huonot... Sitä on katupyörässä tottunu aikalailla eri tuntumaan ja purevuuteen niin ei oikein enää keksi mitä parantaa, kun helpot konstit on käytetty. Brembon rcs kahva olisi hyllyssä niin kohta laitettava semmoinen niin saa reeeeilusti pitemmän kahvan ainakin :p
     
  14. willik

    willik Well-Known Member

    Raapijat piti laittaa ja eipä enää saanut tukivarsi versioita. Liukurunkoihin laitoin sitten brp raapijat. Taaemmat etupyörät käänsin sisäpuolelle ja laitoin etummaisiin reikiin kiinni. Pari uutta reikää piti porata. Saapa nähä kestääkö nuo lepuuttajat paikallaan.
     

    Lisätyt liitteet:

  15. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ei kestä.
     

    Lisätyt liitteet:

  16. Hardza

    Hardza Well-Known Member

    Raapijaprojekti pitäs tehdä itekkin, mutta varsin täyttä on tuossa etulinkun seudulla. Joko Willikillä on kokemuksia kestosta tai oisko muilla valmista ajatusta mihin nuo voisi sijoittaa?
     
  17. jannne.l

    jannne.l Re X-Trim -20

    Katso malli 3700 re xterrainista mihin kohtaan asentaa raapijat. Tuossa ylemmän kuvan kohdasta lähtee maisemaan ku alusta joustaa pohjaan. Takapukki vie lepuuttajat mukanaan.
     
  18. Miko2010

    Miko2010 Active Member

    Mittaa takapukista painolangalla alas , josko osuu, mulla on taaempana lyhensin vain lepuuttajaa ei osu enää
     
  19. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Alusta siirtyy samalla taakse kun joustaa sisään.
     
  20. Miko2010

    Miko2010 Active Member

Suosittele tätä sivua