luosto&pyhä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä matkaaja, 17/11/12.

  1. kakkis

    kakkis Titanic

    Niin ja tunturit kun kiertää niin tulee vajaa 100km. Tulipaikat Luostolla lepposessa, polsoin laavu tai sitten siinä javarusjoen varressa. Muisti lyö nyt tyhjää että mikä sen nimi oli...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. MMi

    MMi SKS146

    Vs: luosto&pyhä

    Siurunsuun kota, kenties mitä tarkoitit. Huomiothan että luosto sodankylä itäpuolta ei koskaan lanata. Toki jos mamma tykkää enska patista sit se on oikee paikka =) =) =D
     
  3. 600trimmeri

    600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

    Vs: luosto&pyhä

    Kyllähän se taitaa olla viimenen mistä se tykkää.... mieluusti sais olla joskus lanan nähnyttä baanaa, mieluusti tälle talvellekki ;D
     
  4. abject

    abject ----------

    Vs: luosto&pyhä

    Pyhältä Luostolle ja tunturin yli Sodankylää kohti. Siinähän nyt on jo parikin kaffittelupaikkaa, Kopara ja Perhe-luoston kahvila. Tuo tunturin ylitysosuus nyt ei varmasti oo lanattu, mutta ainakin näin pohjanmaan tasangoilta ajelevalle on ihan mielekästä nähtävää, eikä se oo ku muutaman kilsan pätkä.

    Perhe-luostolta Sodankylään päin taitaa olla pari laavua, mutta siinä kylän kupeessahan pääsee sit taas jo lämmittelemään vaikka Seolle.

    Tuo jo aiemmin mainittu Kaarestunturi kannattaa käydä (tai sit mulla on vaan joku fiksaatio noihin nyppylöihin) kattomassa jos ajointoa vielä piisaa. Sieltä laeltakin mukavat näkymät. Taitaa olla joku 30-40km Sodankylästä Kittilää kohti.
     
  5. kakkis

    kakkis Titanic

    Joo siurunsuu oli juurikin se mitä tarkoitin... Kopara-Luosto väli ja Luoston ympärystä on nyt sellaista pientä turistipattia jos ei lanata. Menee kyllä ihan kivasti jos on vähänkään parempi kelkka alla. Mutta sitten keskuksista vähän pois niin on reitit hyvässä kunnossa.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. 600trimmeri

    600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

    Vs: luosto&pyhä

    Kiitokset, neuvoista vaan foorumitovereille! Antoisat kaksi päivää tuli turrattua luosto-pyhä-sodis akselilla. Luoston ympärys tosiaan oli etten sanoisi jopa veemäisellä kiharalla, mutta muuten reitit ehkä liiankin hyvässä kuosissa(tahtoo vauhdit karata). Tunturien takana menevä reitti oli upeassa kunnossa ja maisematkin hiveli silmää, joten varmasti tulee vierailtua näillä sensseillä toistekkin! Kaarestunturi jäi haaveeksi, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla! 8)
     
  7. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Vs: luosto&pyhä

    Kysästään täältäkin tarteeko tuolla pyhän suunnalla tuota mettähallituksen lupaa?
     
  8. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: luosto&pyhä

    Riippuu missä ajat
    http://www.eraluvat.fi/media/kartat/moottorikelkkailukartat2013/kartta_9.pdf
    http://www.eraluvat.fi/maastoliikenne/kelkkailureitit-ja-urat/metsahallituksen-urat-ja-kelkkailureitit
    9-11 sivut.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: luosto&pyhä

    Joo-o,

    Makiassa kunnossa on reitit Pyhä-Luostolla. Pattikaan ei haittaa ku on kivaa sohjoa. Kävimmä Luosto-Pyhä-Suvanto-suunnat ratsailemassa. Mairivaara-Suvanto väli oli patilla, mutta seki oli oikiastaan jopa hauskaa ajaa, kerranki! Kelit on makkeimmillaan, mutta saa nähä kuin pitkään!
     
  10. BRP-Lynx

    BRP-Lynx 850

    Vs: luosto&pyhä

    Pääsiäisenä (26.3-29.3) tuli elämän ensimmäistä kertaa ajeltua täälläpäin ja kyllä jäi positiivinen kuva paikasta! Ajeltiin Pelkosenniemelle, Kemijärvelle, Luoston lenkki ja kansallispuiston pätkiä, ja hyvässä kunnossa oli reitit...ihan baanaa paikoitellen :)
    Kelitki suosi aina välillä, tiistaina aurinkoa ja joku pvä pilkahteli muutenkin. Kyllä Kannatti tulla ja toistekki varmasti tullaan! Verrattuna Leviin esmes niin todella vähän kelkkoja reiteillä vastaan tuli...
     
  11. MMi

    MMi SKS146

    Vs: luosto&pyhä

    Reitit oli kyllä loisto kunnossa ja ihmeen paljon porukkaakin oli liikkeellä.
     
  12. Mikki80

    Mikki80 Well-Known Member

    Vs: luosto&pyhä

    Pyhä-Luosto väli pienellä patilla, Luosto-Sodankylä "lyhyempi" reitti eka 5 km aivan täydellistä, loppu aivan järkyttävässä kunnossa. Luosto-Sodankylä "pitempi" reitti todella hyvässä kunnossa! Päivän aikana taisi olla 8 kelkkaa reitillä, eli melkein yksin saa ajella.
     
  13. kakkis

    kakkis Titanic

    Sitä lyhyempää itäpuolen reittiä ei hoideta. Tai no se verran mitä Sipola on sitä lanaillu.
     
  14. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: luosto&pyhä

    3. tai 4. päivä lanattu reitit viimeistä kertaa tälle kaudelle.
     
  15. snowX-trim

    snowX-trim Boondocker 600 e-tec

    Vs: luosto&pyhä

    Kyllä Pyhä-Luosto välillä kulki lana tänään. Hienossa kunnossa oli reitit pyhä- ja Luosto-tuntureiden ympärillä. Ei ollut ruuhkaa. Muutama kelkka tuli vastaan.
    Kiitokset reittien ylläpitäjille.
     
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: luosto&pyhä

    Toki siellä mutta tuo Revontulireitin lanaus on ilmeisesti päättynyt Sodankylän osalta tälle kaudelle.
     
  17. suppe86

    suppe86 New Member

    Vs: luosto&pyhä

    Itse olin vko 14 pyhällä ja tuli ajeltua pyhä-kemijärvi muutamaankin otteeseen. Pyhä-luoston ympäri ja muuta pikku lenkkejä muksujen kanssa. Jotain on tapahtunut reittien hoidossa, viimeiseen neljään vuoteen ei ole reitit ollu näin hienossa kunnossa kuin nyt tänä vuonna. Pyhä luosto väliä tahkotaan ilmeisesti jollain kevyemmällä lanalla ja esim. Tuota kemppa-pyhä väliä raskaammalla kalustolla.

    Iso hatun nosto urakoitsijalle, tällä menolla varmasti Pyhä-Luoston alue saa kelkkaturisteja lisää.

    p.s tuli lompakko tiputettua reitin varteen ja soitinkin urakoitsijalle, erittäin avulias herrasmies vaikka varsinaista apua en sieltä sitten saanutkaan. Moni olisi voinut haistatellakkin, varsinkin noin yövuoron jälkeen.
     
  18. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Vs: luosto&pyhä

    Hyvä oli tänään Pyhä Kemijärvi väli ajella. Kemijärvellä kelkat kärrystä ja kahvilla pyhällä. Loistava baana ja mukava keli. Koko päivänä näkyi vain kolme kelkkaa
     
  19. MMi

    MMi SKS146

    Vs: luosto&pyhä

    Ens viikonloppuna ois tarkoitus lähtä turraileen pyhän suunnille. Onko jokien kunnoista tietoa? Ovat vielä auenneet??
     
  20. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Vs: luosto&pyhä

    Ennen Pyhätunturia on yksi joenylitys Kemijärven suunnasta ja ainakin eilen näytti siltä, että ei siitä pitkään enää yli ajeta.
     

Suosittele tätä sivua