Arctic Cat 2020

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä IleKarkkainen, 19/1/19.

  1. Catiska

    Catiska Well-Known Member


    Tämä ei taida olla ihan validia tekstiä tai sitten Catti tehtaana ottaa riskin joutua EU tuomioistuimeen kilpailun vääristämisestä. Kilpailulainsäädäntö lähtee siitä että valmistaja tarjoaa kaikille EU:n maahantuojilleen tuotteet samaan hintaan. Eli, esim autopuolella takavuosina ollut erillainen hinnoittelu eri maihin ei ole sallittua koska se vääristäisi eri maiden välistä kaupankäyntiä.

    Ruotsissa on myös maahantuoja kelkoille kuten Suomessakin. Periaatteessa Catti voisi jättää tuon portaan pois hoitamalla jakelun eri maihin yhdestä maasta, mutta silloin heillä ei voisi olla työntekijöitä näissä toisissa maissa. Jos heillä on työntekijöitä esim. Ruotsissa, pitää heillä on siellä myös juridinen yhtiö josta tulee automaattisesti maahantuoja. Eli, ei sinänsä mitään eroa Suomen ja Ruotsin välillä.

    Tyyppihyväksyntä tehdään kerralla koko EU:n alueelle, eli sekään ei perustele mitään. Logistiikkakin pitää olla molemmissa vaihtoehdoissa. Kyllä miettisin parempia perusteita korkeammille hinnoille, tai jättäisin puolustelut sikseen...
     
  2. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Mitenkään muuten asiaan liittymättä, kelkkojen tyyppihyväksyntä Suomeen tehdään tässä maassa Trafin kanssa yhteistyössä.
     
  3. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Kyllähän se Catin sänkkäys ja vatulointi keväällä pilas myynnin useaksi vuojeksi. Ei kukaan halua maksaa Sumekon maahantuonnista extraa Ruottin hintoihin verrattuna.
     
    Ässä ja MikkoH tykkäävät tästä.
  4. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Kyllä, jos se halutaan tyypittää Suomessa. Mutta riittää että se on jossain EU/ETA maassa hyväksytetty, eli vaikka Norjassa.

    https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/tyyppihyvaksynta
     
  5. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Oisko tuo sitten pykälä muuttunut, meikäläisen aikaan ne piti tyypittää täällä erikseen, riippumatta naapurimaista.
     
  6. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

  7. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    IMG_20191018_232909.jpg
     
  8. M.E.A

    M.E.A Lynx

  9. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    IMG_20191029_205732.jpg
     
  10. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Päheä nuorismalli.
     
    Fudge tykkää tästä.
  11. Opk

    Opk Member

    Jep, zr alpha 200
     
  12. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Kertokaa kokeneet millainen on ajaa reittiä m 8000 alphalla? Joo tiedän ei ole sinne tarkoitettu mutta kun välissä pitää niitäkin ajaa joitain satoja kilometrejä niin poikkeaako paljon normi alustasta
     
  13. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Älä edes ajattele moista, jo 3" lappu mielestäni estää normi reitillä ajon. Tai ajaahan sillä mutta vauhtia ei voi pitää yhtään tai laput lentää kuuhun ekalla viikolla, toinen tuo 36" keula on oikeesti kiikkerä ajettava ja lisäksi Alphan alustan kallistelu niin ei mitään järkeä.

    Alphaa ajoin keväällä Riksussa ja olisi ykkösvalinta jos olisi vain puuteria ja rinteitä joissa aina ajella.
     
  14. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Kiitos tätä juuri mietin päivällä hypin alphan päällä ja mietin että reitillä ei varmaan paljon tarvi painoa siirellä niin on jo kylellään mutta umpiseen tuon on pakko olla jo hullun helppo vietävä kun kaataa jo lattialla kun pikkasen polkasee
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Oli kyllä vinorinteessä veikeä olo kuinka helppo sillä oli kääntyä ylöspäin ja takas vilttoon, normi rmk:lla meikäläisen taidoilla ei onnistunut kun kokeilin.

    Pysyt samassa 146" mitassa ja keksitään sinullekkin jotain uutta ja kivaa siihen laitteeseen ;)
     
  16. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Onhan nuo alphat tulleet reittisiirtymillä samaa vauhtia kuin muutkin pitkämattoiset. Ite en ole ajanut sillä reittiä mutta ainakin tuo 162"/3" hardcore on ihan ok reitillä.
     
    janzka, Rautane ja Fudge tykkäävät tästä.
  17. Pistin

    Pistin Well-Known Member

     
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Alphasta en tiedä, mutta normi 2,6 ja 3" Power Claveilla kesti huoletta päästellä reitillä pitkiäkin matkoja. Yhtään lappua ei irronnut kummastakaan matosta 6tkm aikana. Yksi lappu murtui.
     
  19. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Käyttäjävika . Mulla 270 viperissä 2.6", 3tkm ja 4/5 lapuista jäänyt matkalle. Viimetalvena 146" sks:ssä 64mm Peak ja alle 1000km ja puolet lentänyt vesakkoon ja loput revennyt jo alulle.

    Jos Alphalla tullaan samaa kyytiä kuin keulamies niin ei kerro Alphan kyvyistä reittisiirtymisissä vaan vetäjän vauhdista. Toissa talvena kävin kokeilemassa 153" HC:tä ja eihän sillä voinut ajaa mutkasta reittiä sitten yhtään kun olisi heti ollut katollaan.

    Ihan vaan minun mielipide.
     
  20. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Niin, ihan mihin verrataan, hyvät iskarithan siinä on joita voi säätääkkin. en tiedä koskitko katin säätöihin ennen katolleen menoa? Ite vertasin muihin vuoristokelkkoihin ja siihen että kyllä sillä voi reittiä ajaa jopa ylinopeutta. Ei niitä reittikelkkoihin voi verrata tietenkään. Kyllä itellä 3" lappu on pysynyt 1900km vaikka minimissään 1/3 siitä on pelkkää reittiä. Taika on mielestäni siinä ettei juurikaan yli 100km/h mennä isolla lapulla. 3700/3900 lynxit vaikuttaa kans lyhytikäisiltä maton puolesta vaikka omaavatkin kattia paremmat reittiominaisuudet tai ehkä juuri siksi. Se on kyllä totta että alphan matolle ei taida olla edullista korvaajaa tiedossa.
     
    Rautane ja skidoom tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua