Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Ei
     
  2. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Ei ollut lunta mitä lanata ja jos sisämaassa välillä ois ehkä ollut jotain lanattavaa ei sinne päässy tampparilla sulien soiden yli. Reittejä kunnostetaan ihan reitinpitäjän velvollisuuksien merkeissä, näin ainaki Oulussa ilman lanaus säästöjäkin. Mitään kelkkareittien lanauskassaa ei ole Oulussa, vaan kaikki eurot on samassa budjetissa latujen kanssa. No Waari kyllä tehnyt hommia reittien eteen vaikkei kaksisesti ole lunta ollutkaan.
    Tämä tällänen talvi, viime talvena sitten lanattiinki ennätys määrä tunteja
     
    maxfun ja M.E.A tykkäävät tästä.
  3. Lymies

    Lymies Well-Known Member

    Puut reppuun ja menoksi. Tai sitten kertakäyttögrilli helpompi
     
  4. jones-

    jones- Nytro SE

  5. Lynx700500

    Lynx700500 Well-Known Member

    Pääseekö Imatranlinjan alta(iso linja jäälinkohdalla) kiiminkijoesta yli tällä hetkellä laiskemmallakin kelkalla. Eli onko jäässä? Kuukausi sitten ainakin virtas vesi, mutta onko pakkaset auttanut. Pitäis päästä Oulusta Yli-iihin.
     
  6. Bete

    Bete Well-Known Member

    En lähtis kokeilemaan. Voi tulla uimareissu.
    Onko porukka ajellut Ylikiiminki - Utajärvi väliä? Jos kävis tänään iltalenkillä siellä.
     
  7. JaKa

    JaKa New Member

    Itse olen käynyt meren jäällä Pateniemen ja herukan kohdalla ja ajelin Hermannin takana Runniletton ja Korkiakarin välillä. Jäätä on nii paljon että Herukan kohdalla yksikin pilkkiä ajelin autolla jäälle tuohon Kraaselin hieman eteläpuolelle. Piispanletossa on laavu jossa voi käydä paistamassa makkaraa.

    Kelkan lastauksen voi suorittaa joko Rajahaudan venesatamalta tai Pateniemen uimarannalta
     
  8. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Olisko vklp ajoseuraa? Oulussa tarkoitus majoittua ja siitä sitten autolla kuskata kelkka lumille esim ylikiiminki tai pudasjärvi
     
  9. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Etenee, mutta hitaasti:
    Kuulutukset.jpg
     
    Arwid Käkivaara, F3, Golfster ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. soeder

    soeder New Member

    Terve!

    Onko jossakin reitin lähellä mahdollista säilyttää moottorikelkkaa talvella? Vaasassa Wasa Snowmobile vuokraa kelkkapaikkoja, löytyykö samanlaista Oulussa?
     
  11. Ande

    Ande Lynx Re 800 E-etec 2015, 1/2 600 sdi 2008 summit,

    Onko tietoa tai huhuja ehtiikö tulevalle talvelle Ouluzonen reitti ja yhdysreitti kiimingin ja iin uraston välille ajettavaan kuntoon?
     
  12. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Ande: Kuuluttamisen jälkeen nyt laadinnassa vastineet muistutuksiin ja valituksiin. Sen jälkeen menee Ympäristötoimen päätöksentekoon. Jos päätös reitin kannalta positiivinen niin siittä tietenkin sitten löytyy valittajia eri oikeusasteisiin (näin se menee jos vanhat merkit pitää kutinsa). Eli menee aikaa ennen kuin reitti saa lainvoiman tai onhan se mahdollista että oikeuden päätöksellä hanke kaatuukin.

    Jos sellainen IHME tapahtuisi ettei ymp.toimen päätöksestä valitettaisi, niin sehän nopeuttaa prosessia kovasti.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  13. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Maanomistajien muutosehdotukset paremmin ymmärtää; toki suunnitteluvaiheessa kannattaisi nykyäänkin antaa kynä maanomistajan käteen tarvittaessa, niin ei tarvi valittaa jälkikäteen. Mutta nämä "ammattivalittajat" pitäisi saada kuriin valitusmaksuilla, parantaisi paljon yhteisten asioiden etenemistä maassamme.
     
  14. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Onneksi niitäkin on jotka ymmärtää asian, mutta myös niitäkin jolle ei kynä kouraankaan auta. Maan omistajat jossain susirajan alapuolella, palstaansa nähneet vuosiin ja vastustavat periaatteesta. Ammattivalittajia tässä Oulun alueella riittää kyllä
     
    Viimeksi muokattu: 8/11/20
  15. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Meän porukat ovat aina antaneet luvat kelkkareiteille.
    Nyt on ollu vaan hämmennystä, jos nuo kelkkareitit sallitaan myös mönkkäreille kesäaikana? Jos näet reitti kulkee aika lähellä kesämökkiä, niin mönkkäripapatusta ei välttämättä haluta nurkille kesäiltoina.
     
    Viimeksi muokattu: 16/11/20
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itse olisin sitä mieltä, että kesäkäyttöä ei saa sallia kuin maastopyörille. Mönkijä on itselläkin, mutta sen verran kuluttava laite kyseessä, että jos reitillä on jotain vähänkin pehmeämpää tms. niin kuluu kyllä pohja samantien piloille. Oulun päässä lunta talvella vähän niin urainen pohja on tosi mukava kelkalla ajaa.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  17. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Samaa mieltä.

    Ja noin 20 vuotta sitten kun teimme ne sadat maanomistajasopimukset Oulujokivarren reitistöille, niin niissä sopimuksissa nimenomaan sovittiin vain talven aikaisesta mk liikenteestä ja muu käyttö suljettiin pois selkeästi. Eli aikamoinen petos maanomistajia kohtaan, mikäli näille vanhoille virallisille reiteille päästetään mönkijät kesäksi.
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Mönkijä joillakin 30" rattailla tekee pahaa jälkeä maastoon, etenkin jos sillä edetään hapettamalla. Ojanpenkat vinssaillaan teräviksi jne. Tuommosilla kynnöspelloilla on alkukauden kelkkailu käytännössä mahdotonta.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  19. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Niinpä.

    Ja ne sadat sopimukset jotka itse tein maanomistajien kanssa, olivat nimenomaan mk-talviliikennettä varten. Eli lupasin sopimuksen allekirjoittajille, että mk reitistä ei jää jälkiä kesämaastoon talvikäytöstä. Ja se lukee selvästi sopimuspapereissakin.
     
  20. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Ei ainakaan toistaiseksi ole mönkijät tulossa kelkkareiteille ja uuteen lakiin joka sallii muiden käyttää reittejä on tulossa tarkennus että muille käyttäjille reitti pitää erikseen luvittaa ja merkein se osoittaa. Madekosken pellot saatiin vielä käyttöön ja reitti pellolle on merkattu. Pysykää reitillä, pelto on rehuheinäpelto. Jo pelkästää tuo merkattu reitti tekee maanviljelijälle ensimmäiseen satoon kymmenien paalien loven ja käytännössä lypsykarjan kahden viikon ruokaheinät, jos feeridea harrastetaan pellolla niin tappio alkaa olla farmarille sietämätön ja saattaa käydä kuten meriyhteyden kanssa. Paikalliset sankarit eritoten PYSYKÄÄ REITILLÄ. Kovat ukaasit tuolle reitille on ja kun tuo on jatkuvan silmälläpidon alla niin korvamakiaa saa ainakin minulta se kenen toimesta yhteys menetetään. Lisäksi nyt napsahtaa sanktiot armotta jokaiselle kossille joka poikkeaa reitiltä, on tästä niin moneen otteeseen jo saarnattu ja asiaa läpi sormien katseltu.
     
    Yamahisti-Skidoisti, takis, F3 ja 8 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua