SYTYTYSTULPISTA ASIAA!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 2/1/10.

  1. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Onkos kukaan kokeillut noita Briskin tulppia? kilpamoottori puolella niitä käytetään todella paljon ja itselläkin on niistä hyviä kokemuksia autoista
     
  2. Mikse

    Mikse Member

    Uutena jäsenenä ajattelin muiden mielipiteitä kysellä tulppa asiaan liittyen.
    Ajokkina polaris edge x 600. Vm 01.
    Edellisen omistajan tekemistä remonteista ei tietoa.
    Reippaamman ajelun/ kiihdyttelyn jälkeen tulpan päät valkeana.
    Onko kyseessä selvä imuvuoto molemmissa sylintereissä?
    Pintakaasulla ajaessa ei vedä niin vaaleaksi.
    Ja tulpat on uudet ngk BPR9ES, 20km kerennyt vasta ajamaan.
     

    Lisätyt liitteet:

  3. ArticRider

    ArticRider Active Member

    tyrkkäsin Cattiin 2 x iridium tulpat tavallisten tilalle. Minusta käynnistyy kylmänä (vähän) paremmin, tyhjäkäynti nousi korkeammaksi. Muusta en vielä tiedä, aika näyttää.
     
  4. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Denson Iridiumeja olen käyttänyt Cateissa. Ei valittamista. NGK iridiumeista kokemusta prätkäpuolella, neljästä yksi katkesi ja jäi kierreosa kanteen vaikka oli 5-25 Nm momenttiavain käytössä. Koko päivän savotta saada se tumppi pois kannesta. ZX-12R melko hankalassa paikassa ne tulpat muutenkin.

    Champion Powersport on mielestäni halpa ja hyvä tulppa ainakin SDI:hin.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ihan ok noin uusille tulpille. Nykybensan kanssa ei voi ihan suoraan lukea tulpan väristä seoksia, etanolisekoitus pitää värin vaaleana.
     
  6. Rev2

    Rev2 X-RS 600R E-TEC 2020

    Osaisko joku kertoa, mitä haittaa on jos 600 E-tec tulpat asentaa väärin eli avoin osuus on ruiskuista imusarjaan päin? tänään vaihdoin omaan reilu 8000 km ajettuun tulpat ja olivat tehtaalla asentaneet ketjukopan puoleisen tulpan juuri päin vastoin kun ohjeet antaa ymmärtää. Kone on aina käynnistynyt laakista eikä ole koskaan ollut mitään ongelmia. Riittääköhän näissä, että toinen tulppa on speksien mukaan asennettu? Mittasin mielen kiinnosta puristukset niin viisarin verran oli heittoa (8,7 ja 8,9) ja paremmat puristukset oli juuri sillä puolella, missä tulppa ollut väärin päin. Kuvan tulpat merkkasin ennen irroitusta, viivat kohtisuoraan ruiskuihin nähden.

     
    Viimeksi muokattu: 3/3/21
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Korjaamomanuaalin mukaan voi aiheuttaa huonoa tyhjäkäyntiä ja kohonneita päästöjä.
     
  8. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member


    Liekö Championilla vieläkin tuo sama vaiva? Tuossa ihmettelin, kun ei Polaris käynnistynyt. Noh tulpat irti, niin keskielelektrodi molemmissa painunut sisään. Takuuseen en ole käynyt kysymässä, vielä..
     
    Viimeksi muokattu: 25/2/22
  9. JOET

    JOET Member

    Itse ajanut ngk:lla, nekin toiminut.
     
  10. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Kolme vuotta sitten ostin läjän Champion Powersport tulppia. Malli 8902. Vastaa NGK 8/9 ja Denso 24/27 lämpöarvon tulppaa tuotetiedon mukaan. Yhdet olleet vasta käytössä kahtena talvena mutta ei ole ollut laatuongelmia, alustana 1000 SDI. Otetaan keväämmällä testiin Briskit 1000 Cattiin.
     
  11. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Juu, siis NGK:t itselläökin tällä hetkellä Polariksessa paikallaan ja varatulpatkin NGK:t, kun ei ollu paikallisessa Motonetissä Championeja.

    Kyse nyt on pikemminkin siitä, että Polariksen Liberty-koneisiin suositus on Champion rn... vai nr57... jotain, ei ole niin hyvä muisti... Ja moni sanoo, että NGK:n tulppa ei kestäisi noissa Polariksen jenkkikoneisissa.
    Noh ne tulpat, jotka ensin laiton, kun vanhat mykistyi, oli NGK:t ja ne oli suht. äkkiä mykät. Tai ainakin toinen. En jaksanut silloin alkaa tutkimaan tarkemmin. Yksi tulppa kun nyt ei niin mahdottomia maksa, että konkurssia tekis molemmat vaihtamalla. Ostin sitten ne suositellut Championit. Samanlaiset tuli varatulpiksi, ihan vain, että jos reissunpäällä toinen tulppa mykistyy... Noh ekat Championit lakkas antamasta kipinää... Tai noh ainakin toinen, en tutkinut tässäkään tarkemmin, Varatulpat vain suoraa paikalleen. Ekoissa Championeissa se keskielektrodi oli kuitenkin paikallaan normaalisti vielä irroittaessa
     
    Viimeksi muokattu: 3/3/22
  12. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Onko noihin joku korvaava champion power sport 8902/cch89021? Koitin googletella, mistään ei saa.
     
  13. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Sen mitä minä löysin oisko tästä apua...

    https://www.ebay.com/itm/284790429948

    Löytyisköhän esim NGK luetteloa josta lähtee etsimään ja ristiin hakien...
     
  14. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Joo tuolta löysinkin jo mutta Suomesta ei löytyne, tuntuu jotenkin, että noi ngk tulpat on vikaherkkiä, ainakin lynxissä ollu 467 rotaxissa kestänyt paremmin, kuin 503 rotaxissa.
     
    Viimeksi muokattu: 9/1/23
  15. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Tuntuu vaan olevan niin, että ngk ei kelpaa rotaxiin ainakaan tuohon lynxin 503 :seen.
     
    Viimeksi muokattu: 15/3/23
  16. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Tuntuu championeilla pelaavan selkeesti paremmin ngk:llä toi 503. Onkohan ngk laatu menny alas muutama vuosi sitten oli noita useammassakin motossa mutta nyt en kyllä osta enää.
     
  17. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    -99 5900 klonksi 503 Rotaxilla. Oli alunperin firmalla josta ostin itselle muutama vuosi sitten. Aina ollut NGK:t tulppina, ikinä ei ole mennyt tulppia. Mites sulla on lämmityskäyttö, pumppaatko primeriä liikaa/pidätkö ryyppyä liian kauan päällä? Kone käyntiin, sen verran herkuttelee primerillä/ryypyllä että käy ja sen jälkeen kaasulla pitelee käynnissä että lämpenee ja jää käymään tyhjäkäyntiä. Liika bensa kyllä polttaa kynttilän kylmänä.
     
    Fudge tykkää tästä.
  18. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Minimi primerillä ja ryyppy heti pois kun käy. pienellä kaasuttelulla lämpimäksi. En kyllä osaa sanoa miksi nuo championit kestää paremmin. Joskus oli kontakti huono Tappo kytkimessä ja pitkä startti ja tulppa tämän jälkeen död. Sama toistunut championeilla ja ei ongelmaa. Tiedä sitten onko ollut maanantai yksilö silloin.
     
  19. äyräpään ärjy

    äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

    Joskus ollu kyllä tulpan kontaktin kierre löysällä, jonka jälkeen tulppa pimeenä kans. Kuitenkin championeilla mennään jos vaan pelaa niinkuin tähän asti.
     
  20. Lapin Kelkkailija

    Lapin Kelkkailija Well-Known Member

    Mitkä ovat oikeat tulpat axys 800 pro rmk. Itse en ole nytten kelkan tykönä niin ei pääse katsoon mitkä ovat paikallaan. Vikana että ei kierrä kun rapiat 6000rpm.
     

Suosittele tätä sivua