Tundra 600 efi

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä skizpa, 15/12/20.

  1. -J-

    -J- Well-Known Member

    No niin! Joko on sisäänajo moodit ajettu että miltä se kulutus alkaa näyttämään . Ite vielä kerennyt ajaa niin vähän mutta tällä hetkellä näyttää keskuslukitus alkavan kolmosella. Muuten laite on ollut todella positiivinen yllätys
     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Alkaa vaikuttamaan Efin kulutuspuoli rivienvälistä luettuna melko korkealta, kun ei missään ole mainostettu taloudellisesti, eikä kukaan ole kehunut vähän kuluttavaksi. Sellaiset nilkkalumet on kuitenkin valtakunnassa, ettei ole tarvinnut ainakaan niiden puolesta kaasua tyhjää rasittaa. Mielenkiintoinen kone kyllä hintansa puolesta.
     
  3. skizpa

    skizpa Well-Known Member

    Eläs nyt näin brp hehkutti uutta moottoriaan:
    SITKEÄÄ VÄÄNTÖÄ
    UUSI Rotax 600 EFI -moottori
    Rotax 600 EFI on kiristyneihin päästönormeihin vastaava uutuusmoottori, joka on yhdistelmä sitkeää vääntöä, tehoa ja luokassaan ennen näkemätöntä polttoainetaloudellisuutta.:D
     
  4. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Muutamia täällä meijän perällä niin vapaa-ajan kuin ammattikäytössäkin ja mitä ite nuita omistajia porisuttanu nii kulutus kuulemma 59 rangerilla tuolla koneella omistajien laskujen mukaan kulutus on ollut 17-23 välillä ja nyt kannattaa huomioida että meillä on lunta vain pari kymmentä senttiä.. Luulisin tundran vievän ehkä vähän vähemmän
     
  5. skizpa

    skizpa Well-Known Member

    Käytiin tuossa alkuviikosta kaveriporukalla Ruotsissa, yhellä oli 154” 850 summitti jolla kulutus näytti 20l/100km, kun taas tundra näytti 41l/100km, mutta kuitenki summitissa meni puoli tankkia bensaa ja tundrassa pykälän verran vajaa puolitankkia, että tiiä sitte kumpi kulutusmittari näytti omiaan ko kuitenkin taitaa kummassakin olla 36 litran tankit :rolleyes:
     
  6. petes88

    petes88 Well-Known Member



    No aika erikoista.. Nuo mitä sanoin kulutuksesta on käyttäjät tankkauksista laskeneet
     
  7. skizpa

    skizpa Well-Known Member

    Varmaan tuo sisäänajomoodikin sekoittaa tuota kulutusmittariakin, ja tasaantuu sinne parinkympin pintaan kuha tullee enempi kilometrejä, aika sen näyttääo_O
     
  8. Peltipailakka

    Peltipailakka Active Member

    Ihan näppärältä jakkaralta tuntuu ja kytkintä voi vähän kehuakkin. Pirteän oloinen kone. Kaikki pensat on aina syöny nuo vehkeet, mitä tankkiin on tullut laitettua Kulutus kuitenkin sisäänajossa alta 25 litran ja savuttaa niin pirusti (vai tuntuuko se nelarin jälkeen vain) .
     
  9. mantero

    mantero Kaerojen kulukija

    200km sisäänajoa menty Tundralla, 22ltr näyttää tällä hetkellä keskikulutusta. Vielä ois 60 pinnaa jurnutettavaa että pääsis sinkkiä kunnolla tiukottamaano_O
     
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kaasua vain heti kunnolla. Ei sisäänajo tarkoita että pitäisi jurnuttaa pikkukaasulla.
     
    vetkulilm ja M.E.A tykkäävät tästä.
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Pikkusen eri mieltä olen kyllä tuosta sisäänajosta. Nelareissahan on aika tiukatkin ohjeet sisäänajosta maksimikierrosten suhteen. Vaihtelevat kierroksethan on pääosin hyväksi, mutta kyllä en itse ainakaan ensimmäisen 500km aikana hirveän tiukalla sitä sinkkiä pitäisi. Toki näissä sisäänajo ohjelmakin taitaa moottoria suojella vaikka kaasu pohjassa vähän ajaisikin ( esim. ei ota maksimikierroksia)
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    ?

    Kaasua vaan. Ei toki mitään järven yli lämätiskissä vetoja, mutta eikait sitä niin ajeta muutenkaan.
     
  13. petes88

    petes88 Well-Known Member

    KOKO kierros aluetta käyttäen nii oppii tavoille ja ennen kaikkea kestää, näin ainakin ite teen ja hyvin pelaa kamppeet
     
    Viimeksi muokattu: 22/1/21
  14. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kyllähän sisäänajossa nimenomaa kannattaa vetää kaasu auki vetoja mutta ei pitkiä aikoja korkeilla kierroksilla yhtäjaksoisesti.
     
  15. skizpa

    skizpa Well-Known Member

    Eikös sisäänajo tehdä juurikin sen takia, että materiaalit lämpölaajene eri tahtiin, varsinkin isolla kaasulla voi alkaa nopeasti ahistamaan ko lämmöt nousee sylintereissä nopeasti. Ja eikös se nimenomaan ole turvallisempi tehä sisäänajomoodin aikana nuo ekat kunnon vedot ko saa enempi öljyä kitkan pienentämiseksi ja terävinkärki on kuitenkin koneelta otettu pois, ni ei sitte käy niin, että Pikku kaasulla hissuteltu ja heti ko sisäänajo takana ni lämätiskiin ja jälet nicasiliin :eek: tai siis mistä minä mitään tiiän seku spekuloin :rolleyes: mutta itte ainakin ihan säälimättä luotan brpn insinööreihin, että ne tietäis mitä ne tekkee ja ihan normaalisti ajan myös sisäänajon aikana :cool:
     
  16. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Kyllä kuormaa pitää (lämpimälle) koneelle antaa ja vaihtelevasti. Ei ehkä tosiaan mitään useiden minuuttien täyskaasuvetoja heti alkuun mutta kaasua pumpaten välillä peukalo pohjaankin.
     
  17. Jooman

    Jooman PRO RMK 850 3” -19, Tundra 600 EFI ES -21

    Sisäänajo suoritettu. Pikkusen päälle 500 km. Ajotunnit noin 30h. Ensimmäinen tuorevoitelu tankki riitti siihen. Sitten antaa varotusvalon piipparin kera kun öljy on loppumassa.
    Koneelle annan kiekkoja vaihtelevasti sisäänajossa, sitä vartenhan ne on tehty ja siitä ne tykkää. Huippukierroksia käytän hetkellisesti alle 10 s keralla. Yhtään konetta en oo saanu vielä rikki ajamalla. Kelkkoja ollu uudesta asti 25 kpl. Ajettuja kilometrejä noin 205 000. Moottorin on antanut lämmetä kunnolla pienillä kierroksilla niin ei tuu ns. kylmäkiinnileikkaamista ja männälle jonkinasteista peruuttamatonta vahinkoa. Mieluimmin paikallan ollessa. Nuissa urheilumalleissa oli aina lämpötilamittari näkösällä kun lähin reissuun.
     
    Viimeksi muokattu: 23/1/21
    petes88 tykkää tästä.
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kyl se lämmittelykäyttö on noita lämpölaajenemisia varten.

    Sisäänajo mäntien ja ennenkaikkea männänrenkaiden hioutumiseksi sylinteriin. Ja kun tuo rengas on rakenteeltaan sellainen että sylinteripaine sen tiivistää niin liian varovaisella kaasunkäytöllä voi (teoriassa ainakin) käydä niin ettei ole tiiviit sisäänajon jälkeen ja sitten kuumentaa mäntää puhaltamalla palokaasut renkaiden ohi. Ja sehän ei ole hyvä juttu kun palolämmöt kuitenkin nousee sisäänajon jälkeisellä laihemmalla seoksella.
     
  19. -J-

    -J- Well-Known Member

    Näyttö on Lontoon kielellä. Onnistuuko näpytellä suomeksi vai vaatiiko käyttää piuhan nokassa
     
  20. skizpa

    skizpa Well-Known Member

    Kyllä vain, mutta kun kyseessä uudet sylinterit ja uudet männät ei välykset ole oikeat ennen ko ne hioutuu pariksi keskenään, eli vaikka kuinka käytät uudet männät ja sylinterit lämpimiksi ennen ajoa, niin välykset on todennäköisesti mallia tiukat uusissa komponenteissa. Eri asia sitte vanhassa väljässä 503, johon vaihdetaan pelkät männät niin tuskin on lämmetessäänkään tiukat vaan hioutuu vanhan sylinterin muotoiseksi o_O

    Mitenkä tuossa brpn sisäänajomoodissa rikastaako se seoksia vai lissääkö vain öljyn määrää ja rajoittaa tehoa vai miten se toimii?:confused:
     

Suosittele tätä sivua