Lynx Xterrain RE 900 Turbo R 2022 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/3/21.

  1. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Epäselvää vielä kumpi matto sieltä tulee 41 vai 38 mm. Onko vanhassa Xterrainissa liukurungot nostettu päästä? Katsoin, että saattoi olla 15 cm tai enemmänkin ennen loppua kun lähti kaartumaan.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kovin kankealle se sillä karkealla matolla tuntui viime talvena, nuo nostavat liukurungot on kyllä asiaa reittipeliin kun jo lisumattoisella 144" Apexilla ero oli todella iso.
     
  3. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Tässä venäjänkielisessä videossa on 4 min kohdalla tyhjäkäyntiääntä. Voisivat tehdä englanniksi samanlaisen videon.
     
  4. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Minkälainen huolto-ohjelma tuossa 4-tahti turbossa on ja mitä eri määräaikaishuoltoihin kuuluu?
     
  5. Xterrain

    Xterrain Member

    Ei kait noissa sen kummempia ole kuin 2-T versioissa. Ehkä pidemmät kilometrivälit. 1500-3000 välein tarkastuksia ja säätöjä. Ajokauden alussa tai 6000km välein öljy ja suodatin vaihtoon. 2 vuotta tai 6000km jarrunesteen/ketjukotelon öljynvaihto. 3 vuotta tai 10000km tulpat. 5 vuoden välein jäähdytysneste ja polttoainesuodatin.
     
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Näissä on hyvin järkevän kuuloiset huoltovälit. Itse kyllä silti vaihtaisin ketjukotelon öljyt joka vuosi /3000km viimeistään. Sen verran kuraksi yleensä mennyt kaikissa omissa kelkoissa jo yhden talven ajoilla.
     
  7. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kyllä itsekkin ketjuöljyt ja moottoriöljyt viimeistään 3000km tai kerran kauteen vaihtasin.
     
  8. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Morjesta!

    Onkos tätä kukaan päässyt ajamaan? Kokemukset kiinnostaisivat verrattuna 850 e-tec koneiseen? Jollakin tavalla kiinnostelis tämä, mutta mietityttää onko miten "möhkylä" ajettava verrattuna kaksitahtiseen:)

    Yt. Ile
     
  9. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Mukava ostella parinkympin uutuus kelkkoja ilman että pääsee koeajamaan:D
     
  10. Ukko

    Ukko Ukki

    Vajaan satkun ajoin pariviikkoa sitten Rovaniemellä. Reitti aika tasainen kurveissa vähän pattia: Suopätkät lyhenee tällä vehkeellä:) Ei ehkä vastaa kaasuun yhtä herkästi kuin 850, mutta kulukuja riittää ja vakaa ajaa. Patissa ehkä kankea 3700 maton vuoksi. Jos olis pätäkkää ostaisin:rolleyes:
     
  11. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Mite lie potkua jos sidewinterii vertaa.. o_O
     
  12. Pertuzi

    Pertuzi Well-Known Member

    Ei ole tullut ajettua noilla kelkoilla mitä tarkoitat mutta tuossa yksi päivä ajelin Expedition 900 acella ja Brutalilla. Kyllä siinä aivan huommattava ero painossa ja ajamisen keveydessä oli Brutalin eduksi. Vaikka paperilla painoeroa moottorin osalta ei ole kuin 10kg niin kyllä se painoero käytännössä tuntui huomattavasti isommalta.

    Siitäkin huolimatta olisi mukava päästä kokeilemaan Xterrainia 900 turboa Ärrällä tai ilman mutta pidemmässä mitassa kuin 3700, vähintään 3900 mutta mielellään 4100 ja 64mm lapulla. Jostakin syystä tuo turbo kone ei ole löytänyt itseään näihin pidempiin kapeatelaisiin kelkkoihin. (?)
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  13. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Olen tässä nyt viimekaudesta lähtien ajellut Ski-Doon Renegade ace 900 turbolla jossa on Maptunerin stage 1+ ohjelma, jolla tuota kaasun viivettä ei ole, todellakaan. Sportti asetuksella tuo sinkoilee kivasti. Itse olen tähän asti ajellut 144" Assaulteilla ja ajot ovat pääpainoiltaa reittiä ja sellaisia safareita, joilla joutuu joskus puhkomaan reittiä, eli umpis ominaisuuksia kaipailen itse nyt kovasti, jota tässä Renessä ei ole sitten alkuunkaan. Pääsee sillä, mutta matto suttaa ja keula kyntää varsinkin silloin, kun ei ole vetopäällä. En osaa sanoa, mutta arvatenkin tämä ace 900 turbo kone painaa keulalla jonkin verran enemmän, kuin 850 kuutioinen kaksitahtinen voimapesä sekä painopistekkin on korkeammalla, kuin kaksi tahtisessa. En osaa nyt sanoa, mutta näiden kahden asian toimesta eivät tuota moottoria ole istuttaneet ns. vuoristokelkkoihin, kun BRP:llä on parempiakin moottorivaihtoehtoja tähän tarkoitukseen laittaa, tosin onhan Yamahakin olemassa ja sillä vuoria ylitetään. Toisekseen ei ne valmistajat ole koskaan kaikkia herkkuja pöytään tuoneet samalla kerralla, ehkä joskus vielä tuokin ace 900 turbo vuoristokelkka nähdään. Itse haluan nyt sellaisen kelkan, joka ei nyt heti reitin kovan jälkeen jää vatsastaan kiinni. Josko tämä uusi Lynksi sitten niitä kaivattuja ominaisuuksia tarjoaisi.

    upload_2021-4-7_11-31-25.jpeg
     
    Viikinki, Iletsu78 ja juketsu tykkäävät tästä.
  14. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Nopeasti kuvaa vilkaistuna voisi kysyä olisko tuota keulan edessä oleva mäntyä saanut kaatumaan, ihan sama millä kelkalla olisi sitä vasten kaivattanut ;)
     
  15. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Ei kelkka ollut tuota mäntyä vasten tai edes osunut siihen. Kuvakulma antaa kyllä sellaisen näkymän, että olisi tuolla tukivarren vieressä, mutta ei edes suksi osunut tuohon puuhun. Reitin vieressä oleva höttö vain ei kannattanut minun Rekkua ja ei se siitä noussut ilman suksesta vetämistä.
     
  16. Pekka AC

    Pekka AC Well-Known Member

    Juu, näkeehän sen kun katsoo tarkemmin. Sopivasti kuvakulma hämäsi eka vilkaisulla, niin ei malttanut olla kommentoimatta:)

    Mukava lukea palautetta. Itsellä vastaava Renegade oli yhtenä vaihtoehtona ensi kaudeksi, mutta jätin BRP:n 900 tbo vaihtoehdot omalta listalta pois. Pysyttelen jammussa tai sitten 850 2t
     
  17. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Saman keulan kyntämisen olen huomannut itsekkin noissa Brp:n puolipitkissä. Ollut kaksi 600:sta Renegadea ja nyt tuo 600:nen 3500 Lynxi. Nuo Renet meni jotenkin jos piti puhkoa umpeen sataneita reittejä, mutta tuo keulan kyntäminen jos ei ole veto päällä on kyllä raskas ominaisuus. Tuo Lynxi kyntää myös keulalla ja PPs vielä kaivaa kelkan jumiin, niin tuo on kyllä kaikista surkein pehmeällä reitillä ja umpeen sataneita reittejä sillä ei edes kehtaa puhkoa. Itellä oli aiemmin kans SB Assaultti 144 niin sillä oli kyllä hyvä ajella pehmeitä reittejä ja puhkoa hiukan umpisiakin, kun kulkuasento oli keula pinnalla.
     
    Viimeksi muokattu: 7/4/21
  18. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Suksilla pystyy paikkaamaan tuota keulan sukeltelua.. Omassa rex2 trimmissä ca xtx:ät, nii kantaa hyvin eikä yllättele pehmeelläkään.. Puhkomiset onnistuu kivasti tuolla 3500 pitkällä, mut ummessa kaivaa kyllä pohjia myöten tuo pps..
    Samat sukset toimi kyllä nelari viperissäkin..
     
  19. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Lynksillä mennää enstalvena:)
     
  20. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Onko näiden toimitusaikaa kuka käyny utelemassa? :D
     

Suosittele tätä sivua