Kelkka pöllinajoon

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Yamaha enticer, 8/12/21.

  1. Muus

    Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

    Oli viikonloppuna mielenkiintoinen kokemus, kun muutamia tykkytuhoja käytiin keräilemässä polttopuiksi. Ei jaksettu umpeen alkaa tietä polkemaan, niin kokeiltiin pistää pienissä kuormissa hirven vetolevyn päälle, niin tulipa piru nätisti puut lanssiin. Vaikka lumi ihan höttöä, niin kyllä tuommoinen ylileveä mörkö meni nätisti. Oma revi kyllä nyt kahlailee niin ummessa kuin järvellä koko ajan nokka pystyssä. Puhutaan, että paljon jäätä, no itse olen täällä jäistä sitä mieltä, että en luota yhtään. Joka paikka ihan jäätävästi vesillä.
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  2. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vesi nousee kyllä jäälle olis sitä kuinka paksusti tahansa jos lumikuormaa on tarpeeksi.
     
  3. Muus

    Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

    Juu, mutta niitä reikiä, mistä vettä uhkuu järvelle, on tuolla vähän siellä täällä ja näyttäisi olevan kohtuu isojakin.

    Näyttäisi olevan isotkin järvet Posiolla tällä hetkellä vähän märkiä.
     
  4. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Kyllä siinä sitten niin kävi, että ykköskoppainen VIIKINKI tulee hoitamaan pöllinajotarpeet täksi talveksi. Katsotaanpa, mihin se pystyy. En kuitenkaan nähnyt järkeväksi sijoittaa edes sitä 4000 euroa työkelkkaan. Kuitenkin ehkä 10 kiintoa maksimissaan tulee vuodessa kelkan perässä. Tosin saapa nähdä, jos sitä oikein nyt innostuu rehkimään uuden kelkan myötä:cool:
     
    Snowmare, wasted years sleds. ja FFoxi tykkäävät tästä.
  5. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Viikinki on varmasti hyvä valinta perus vetohommiin. Tekniikka on luotettava. Kaasarin kurkku kannattaa aina vanhoista katsoa, että on ehjä sekä rasvailla ja katsella että moottorissa ja alustassa on kaikki pultit kiinni. Yksi tuttu osti Viking kolmosen uutena vuonna 2005. Sillä on ajettu varmaan jotain 12-15 tuhatta nykyään ja huoltoa on tehty perusrasvausten lisäksi sen verran mitä on mennyt rikki. Eikä siitä muistaakseni ole juuri mitään mennyt rikki. Vetoakselin kuivan pään laakerin lisäksi yhdet vai kahdet liut, parit ohjainraudat ja remmi, starttimoottori ja akku.
     
  6. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ykköskoppanen viking karkeammalla matolla ja pieni korotus takapukinkiinnitykseen niin paras fööni viking.:cool: Hyvin kulkee ja toimii.:)
     
  7. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Joo, tähän on matto vaihdettu karkeampaan ja mittarissa vasta 18 tkm! Korotusta ei ole tehty, ja on tosiaan varsin maanläheinen olo ajellessa
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  8. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Tässä laitteessa on vielä tuoreöljyvoitelu käytössä. Ajattelin varmistaa, että letkujen päästä tosiaan vielä tulee öljyä. Hyvä että ehdin sormenpäällä koskea noihin muovisiin letkuliittimiin, niin jo murtuivat irti molemmat! Taidanpa varmuuden vuoksi siirtyä seosbensaan muutenkin, mutta jätän kuitenkin öljypumpun toimintaan ja letkut kierrättämään öljyt takaisin säiliöön, jos haluaa vielä tuoreöljysysteemin käyttöön palata. Onko muuten alkuperäinen tuo systeemi, että öljypumpulta lähtee kaksi letkua, jotka molemmat yhdistyvät sitten bensaletkuun? Vähän omituisen oloinen ratkaisu...
     

    Lisätyt liitteet:

  9. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Ja vielä kuva konehuoneesta huvin vuoksi. Ihmeen siisti noin paljon ajetuksi. IMG_20220121_194537.jpg
     
    Jukkis tykkää tästä.
  10. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    On alkuperäinen.
     
  11. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Hyvä tietää, tosiaan kaikki konehuoneessa vaikuttikin varsin alkuperäiseltä.
    Tänään kävin vähän puita kiskomassa, ja kyllä on eri peli 250 syncroon verrattuna. Kaasarin seosruuvi vaan tykkää itsekseen pyöriä... pitää kehitellä jokin lukitussysteemi siihen.
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.
  12. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Yleensä auttaa kun käytät irti ja venytät sitä jousta pikkuisen.
     

Suosittele tätä sivua