Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Sukeva-Otanmäki ajettiin tänään. Rengasjyrä tuli perässä kainuun puolelle vielä voimalinjan verran. Puita sahattiin joku puolenkymmentä kainuun puolelta. Nyt on pohjat hyvät jahka kovettuu. Ja on polettu leveästi.
     
    Nipademu, Hemikoo, Hardza ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  2. Jammumän

    Jammumän Member

    Päivitystä urista vuolijoen ympäristöstä kaivataan.
    Oliko asia nyt niin, ettei vuolijoelta ole luvallista uraa vaalan suuntaan voimalinjalle?

    Mites on sitten tämä ura otanmäen eteläpuolelta ryynäseltä kohti kytökoski-honkamäki- vuolijoki väli?
     
    Nipademu tykkää tästä.
  3. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    Tämä väli ei oo luvallinen ajella, ei kannata sinne mennä. Ei oo merkkejä eikä siltoja kaikissa ojissa. Tämä on kyllä työnalla ja uusia linjauksia selvitellään.
    Nuo lie hankalia poistaa kartoista kun sitä jo useamman kerran olen kysynyt..
     
  4. Jammumän

    Jammumän Member

    Siellähän oli niitä uusiakin siltoja tehty. Sattuiko ne harrastusta ymmärtävän maille?
     
  5. pipox

    pipox Well-Known Member

    Vuolijoelta pääsee turvesuon kulmaan, mutta melko umpeen on paikoin kasvanut reitti honkamäeltä etelään päin. Periaatteessa kokkolan tielle asti pääsee ja vähän eteenpäin.
    Ongelmakohta lienee Kytökosken perukka - Ryynänen väli Matti v.?
    Tuo olisi kyllä mukava rengasreitti ajella Vuolijoki - Otanmäki - Vuolijoki jos saataisi joskus kuntoon.
     
  6. Jammumän

    Jammumän Member

    Matti v kirjoitti aikaisemmin, että se väli Vuolijoki-honkamäki-kytökoski-”ryynänen” ei ole luvallista ajella.
     
  7. pipox

    pipox Well-Known Member

    No en nyt ihan jaksa uskoa että 26km reittiä on yhenäkkiä muuttunut luvattomaksi ajaa koko matkalta. 10 km siitä kulkee valtion mailla.
     
  8. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Eipä siinä tarvii, kun yhden kohtuukokoisen pläntin omistajan sanoa nounou, niin reitti on poikki.
    Tässä tapauksessa näyttäis, että Vuolijoen puoli on yksityistä ja yksi iso turvetuotantoalue. Tien ylityksen jälkeen on 2,4km valtion maita ja taas yksityistä Ryynäseen asti.
    Varsinkin tuo turvealue näyttää siltä, että reitiltä on helppo vähän pyörähtää ulkopuolella ja se helposti saa aikaan negatiivista mielialaa.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  9. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Eli pääseekö tänä talvena ajamaan oulujärveä ympäri maitapitkin? Vai onko vuolijoella ura poikki? Kelkkareitit.fin mukaan mitään ei ole poikki.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tuo pätkä mistä on keskustelu on siinä @Mika_R sinun "kotimatkan" varrelta oikealle kääntyvä vanha pätkä jos oikein tajusin kun silloin muutama vuosi sitten ajelit
     
  11. PaveK

    PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

    Nyt on Kontinjoelta jäljet ajettu Karankalahteen. Nuasella ei ollut vettä jäällä juurikaan, muutamassa kohtaa jäi sohjon väri telan uraan, muttei upottanut. Rehjaan päin oli kans ajettu ja Facebookissa oli juttua että Kajaani kierretty järviä pitkin. En lähtisi vielä selälle ellei tunne vesistön tilannetta oikeasti.

    Kerrankin tuli repussa kulkevalle sahalle käyttöä kun oli tykkylumi puun kaatanut reitille. Sahasin irti ja nostin reitin sivuun niin ei ole haitolla. :)
    Nyt saattaa puita olla mutkan takana nurin niin ei kannata pohja-aikoja välttämättä kokeilla ajaa.
     

    Lisätyt liitteet:

    jsutku96 ja Värjäri tykkäävät tästä.
  12. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Mistähän tuon kainuun uraluvan saa kun Otanmäestä ei enää saanu? Kajaaniin ei oo asiaa kuin ehkä heinäkuussa kainuun musiikkijuhlille, ei viitti asioikseen hakea abcilta tai Mötömaxista. Ja kaks kelekkaakin löytyy joten pitäs pari tarraakin saada
     
  13. PaveK

    PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

    Tuoltapa nuo ohjeet löytyy, Otanmäessä ole vimevuosina käynyt uraluvat kaupaksi ja aukioloajat ovat niin rajalliset että tälle kaudelle ei ole tarroja sinne toimitettu.
    https://kajaaninmoottorikelkkayhdistys.net/uralupa/
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  14. matti

    matti XRS 600 -07

    Uralupatarrat tuli ostettua absilta ja koluttua reittejä. Porukkaa oli liikenteessä kuin parhaina kevätpäivinä :D Nuasjärvellä on ajettu jo melko paljon, vettä ei ollut juurikaan Kätönlahdesta - Karankalahteen välillä. Moneen vuoteen paras keli jäällä. Reitit myös varsin hyvässä kunnossa ajankohtaan nähden. Luntahan tuo vähän kaipaisi lisää!
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Maksa netissä ja soita aktiiveille @warrejori (Pasi Seppäsen numero löytyy sivuilta) niin eiköhän ne postiin lipsauta sulle ne mielellään:).
     
  16. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Onkohan milloin lana tulossa akselille nakertaja-matinmäki? Pientä lainetta nykykelkoille ,wintage vehkeille patikkoa. Kärrytieltä nakertajaan päin joku metsänomistaja lingonnut kelkkareittiä pitkin talvitien palstalleen. Ei kestä montaa vesisadepäivää, kun reitti on ajamattomassa kunnossa sora ja kuntta esillä toki pitäähän puut ajaa palstalta pois en sillä kommentoi. Pöllyvaaran kelkkareittien merkeistä oli hävinnyt ristit ei ollut kuin tolpat jäljellä muutama ehjämerkki latujen risteyksien kohdalla,liekkö tarkoituksella vai ilkivaltaa? Kesällä siellä vielä oli merkit kun maastopyöräilin siellä. :cool:
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ei ollut syksyllä enää merkkejä ja eka ladun ylityksessä Pöllyvaarasta on viety kaksi kertaa merkit sinne mäen päälle vaikka kertaalleen kaivoin aika syvälle sen merkin... IMG-20211012-WA0013.jpeg
     
  18. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Reitin varrella ei ollut kuin yksi merkki ja ladun ylityksessä kaksi. Muutamassa kohti oli ne merkkien tolpat heijastimineen mutta ristit oli otettu pois. Onko tämä jonkun ilkivaltaa joka ei tykkää kelkkailusta siinä suunnalla? Pian joku kävelijä tai hiihtäjä tulee mesomaan että pois kelkkailemasta täältä heidän kävelyreitiltä,toki siellä voi kävellä ja pyöräillä yms. mutta kyllä se silti on kelkkaurakin niin hyvä ois jos merkit ois paikoillaan. :cool:
     
  19. PaveK

    PaveK Lynx Rave RE 850 E-Tec 3500 -20

    Pitää varmaan upotettavalla betonianturalla laittaa reittimerkit niin jos ne sitten hetken pysyisi. :p Onko tuo Pöllyvaaran pisto vielä loppuun asti ajettavissa?

    Yhdistyksen aktiiveille iso kiitos, mukavasti oli jo reittejä tasailtu. Kävin tuon Ruuhijärveltä eteenpäin lähtevän piston ajamassa, oli tosi mukava pätkä. Sarvivaaran lenkiltä löytyi pari kaatunutta puuta niin raivasin pois joutessani. :)
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Pöllyvaaran pisto on loppuun asti parkkikselle, viime talvena lanailin sitä puolentoista kelkan mentäväksi, onhan se kivikkoa ja mättäikköä mutta onpahan lähtöpaikka kaupungin ytimessä, ihmeen paljon sieltä on lähtijöitä talven mittaan. Mutta toista samanlaista ei heti tule vastaan :D 20210206_172108.jpg
     
    wasted years sleds. tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua