Yamaha 2023

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä janzka, 15/2/22.

  1. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    jos tuota ei saa mustaa valkoselle niin en pitäis minään tuommosia lupauksia heiltä.
     
    member, vetkulilm, teme- ja 2 muut tykkäävät tästä.
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Ehkä väärä paikka kun -23 keskusteluista kyse... mutta kaverilla meni winderistä kone maptunen 270hp softalla, maahantuoja (Ruotsin) pesi kädet ja nyt ilmeisesti keskustelee ko. virityspajan kanssa korvauksista mutta nihkeää on. Ja oli ko. maahantuojalta saanut käsityksen että ei ole ensimmäinen tapaus niin osasivat suoraan sanoa että eivät ala millekkään.
     
  3. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Hieman kyllä arveluttaa puuttua tälläiseen , mutta nuo kaverin kelkan jutut on niin tuttuja.
    En tuohon ohjelmointijuttuun kummemmin ole puuttumassa mutta onko kyseessä minkäikäinen tapaus?
     
    Mickelson ja MikkoH tykkäävät tästä.
  4. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Ite miettinyt ku kuullu pari konerikkoa, et johtuuko se "väärin käytöstä" vai onko se oikeasti hajonnu sen ohjelman takia? Väärin käytöllä tarkotan että ei oo tajuttu sammuttaa kylkiasennossa, käytetty katollaan, ajettu vanhalla bensalla tai jotakin vastaavaa. Ku ei näitä kyllä kaasua painamalla oo saanu rikki. Toki ite vaihan 150h jälkeen. Mut ois mukava tietää. On toki mun 2020:lla ajettu jo lähemmäs n.250h ja 0km kohalla laitettii 270hp softa. Alkuperäiset rullatki kytkimessä ja varissa.

    Yks syy varmasti liian korkeat imuilman lämpötilat mutta sekin korjaantuu ku ottaa kaikki suojat coolerin edestä. Oisko mullaki sulanu moottori jos ne ois ollu paikollaa? :DTiiäppä sitten. Oli ne kyllä kaks talavia sielä keulassa..:)
     
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Pitkän linjan harrastaja kyseessä jonka tunnen hyvinkin. Laihalla käynyt, ilmeisesti ko. softa ottaa nakutusanturin pois käytöstä ja sitämyöden moottorin suojaohjelmat. Tuolla 270hp softalla kone menee ilmeisesti laihalle tietyissä tilanteissa ihan ajossa ja silloin voi vahinko käydä.
     
  6. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Ikävä homma. Minkä vuosimallin kelkka ja mikä softa?
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    En tiedä tarkkaa vuosimallia, pari-kolme vuotta vanha laite muistaakseni. Maptunen softa.
     
  8. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Itsellä tuo ollut ohjelmoituna yli 4tkm ja on se kyllä happea saanut, ei ole ollut ongelmia.
    Kyllä siellä tunnistimet on käytössä vaikka toista väitetään.
    Onko tiedossa ko.kamppeessa omistushistoria vai onko ollut uudesta saakka samalla käyttäjällä...
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kaveri on toinen omistaja. Ja kyllä se ihan fakta on että se antura ei ole käytössä, samainen kaveri on tehnyt aika paljon selvitystyötä asian eteen koska muutoin hintaa tuolle remontille kuitenkin tulee. Kysyin asiaa myös tuolta Norjasta eräältä pajalta missä paljon laitetaan myös jammun nelareita, ja kuulemma tunnettu juttu ko. softavalmistajalta eikä ole edes ainoa joka toimii näin.

    Ei minulla sinällään nelarit kauheasti kiinnosta eikä ole tarvetta aloittaa sotaa, mutta kun takuujutuista keskusteltiin niin tässäpä ainakin yksi ennakkotapaus. Alunperinhän tuo moottori on hajonnut jo viime keväänä ja nyt yritetty saada takaisin ajoon. Mutta niin kauan kuin jokin moottorilla toimiva kampe on ihmisen rakentama niin kauan se voi myös mennä rikki, eikä kannata kenenkään stressiä liikaa repiä asian suhteen.
     
  10. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Ei ole itellä winderiä eikä siinä maptunea, mutta eikös noita aika paljon ole kuitenkin liikenteessä.

    Jos softa tehdään niin, että moottori nakuttaa ja sen annetaan nakuttaa, niin eihän se kone kauaa kestä. Tällöin luulisi, että noita laukeilisi enemmänkin.

    Jos taas softa tehdä niin, että moottori ei nakuta, niin miksi tällöin ohitettaisiin nakutusanturi suojaamasta esimerkiksi mahdolliselta laitevialta.

    En sano mitään mutta omituista on.
     
    Driver, Hemmo ja Jakke_ tykkäävät tästä.
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eipä sillä isoa eroa ole vaikka keula olisi tukossa, ainakin vakio ohjelmalla kelkka muuttuu hiukan tukkoiseksi, ehken pidempi viive kaasussa... Edestä ja takaa yhtä ummessa. 20220205_123115.jpg
     
  12. Mickelson

    Mickelson Well-Known Member

    Kaverin 2-3 vuotta vanha(muistaaksesi) kelkka virisoftalla, jonka kilometrejä/tunteja et kerro - on mennyt rikki, eikä mene takuuseen. Tämä onkin hyvä tietää, ei kyllä arvaa Yamahaan palata.. :eek:
     
  13. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    No oli miten oli, käyttäjä joka menee muokkaamaan valmistajan tekemää ottaa riskin, joko tietoisen tai tietämättään.
    Nuo laitteethan on kuitenkin rakennettu olettamuukseen softan kirjoittajien puolesta siten että kone on siinä kunnossa että se kestää normikäytön, ylikuumenemiset öljynkiertohäiriöt tai esim.öljyn pääsy imupuolelle ja männän päälle ei kuulu siihen.
    Mutta tämä tarina tässä osiossa saa päättyä tähän, polkaskoon uuden aiheen joku jota asia vaivaa.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tästä @Driver :n mainisemasta koneesta kun olen kuvat nähnyt niin ihan järkky nakutusta siellä on tapahtunut ja nakuanturi ei näissä ole käytössä. Vuoden on kaveri vääntänyt asiasta ja aina vaan tuleee diibadaapaa vastauksena.

    Jos Oulun Tarvikekskus lupaa takuun kelkkaan softan vaihdon jälkeen niin sen paperin haluaisin nähdä omin silmin. Olihan tässä vuosi pari sitten tyyppi jokä väitti että on takuu voimassa ja saa siitä parin oikeen mutta vissiin posti hukannu sen kun ei vieläkään ole näkynyt
     
    teme- ja Driver tykkäävät tästä.
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Sehän on vakiona jo niin tukkoinen että ei mitään järkeä, sitten kun vetää coolerin tukkoon ja imulämmöt alkaa olemaan 80° seudulla niin 2t miehet tulee kahtapuolta ohi. Tuo vakiocooleri on samanlainen aivopieru kuin astinlaudat ja koko tunneli
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Voin kysyä kun näen ko. laitteen omistavan henkilön seuraavan kerran. Mietin vain että mitä ne kilometrit ja vuosimalli vaikuttaa asiaan kun eihän näissä isoja muutoksia ole ollut suuntaan tai toiseen ja osan tämän foorumin jäsenten mukaan nämä nelarit kestää iästä ikuisuuteen viritettynäkin?

    Mutta taitaa porukalla mennä takuu (valmistaja) ja myyjän vastuu (kauppias/tuunaaja/tms) nyt sekaisin. Vähän sama asia kun jatkuvasti kuulee että autoliikkeestä käytetyn auton ostettaessa olisi 6kk takuu, vaikka kyseessä oikeasti on myyjän virhevastuu.

    Minä en epäile että suurin osa näistä ei pelaisi ongelmattomasti, aivan kuten muillakin merkeillä.
     
    Viimeksi muokattu: 2/3/22
    Jakke_ tykkää tästä.
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    En oo katsellut lämpöjä isommin, tunteen mukaan menty, oon luottanut että keltainen poika on suojaukset ajatellut minun puolesta ja ajellut menemään, ikinä ei oo kyllä käynyt niin että tasaisella kun on kaasun lyönyt pohjaan että häviäisi kuluissa, pari kertaa oon vaan tasapokaa melkein kiihdyttänyt ja miettinyt että mikä tässä on kun ei selkä tule vastaan normaaliin tahtiin.
    Tuskin tuohon muutoksia tulee ikinä ja oon hyväksynyt asian.
    Tässä miettinyt että tulisipa se EPS Sidewinder taikka vaikka Viper niin sitähän saattas semmoseen hurahtaa, ajelin tuossa useammat kilsat @Juxer in Xterrain RE 600r kelkalla ja ihmetyksekseni hitaassa puunkierto ajossa kapella uralla kusiainen oli raskaamman tuntuinen ajaa, varsinkin kun kaasusta löysäsi, toisaalta oli ensimmäinen Lynx joka ei kaasusta löysätessä kiskonut puolelta toiselle raivona, samalla pistin merkille että voisivat kopioida Catin ja Yammun puolelta ohjauksesta paljonkin esimerkiksi välyksetttömyyden mutta on siinä se kääntöpuoli että pieni välys antaa periksi juurikin tuollaista pientä vetelyä, toki vajaat 8-10tkm mentynä toisessa ei välystä ja toisessa melkoinen määrä.
     
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Nyt myöhemmin kun miettii Viperin speksejä niin oli kyllä hyvä paketti. Lisäjäähdytinkin keulalla vakiona.

    Uus runkoinen 1000cc vapari SR Viper kunnon astinlaudoilla ja lisäjäähyllä, niin olisi isoja vaikeuksia pidätellä kelkan vaihtoa.
     
    Kamppi ja Mickelson tykkäävät tästä.
  19. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Facebookis oli video, jossa joku Ossi tuolta ameriikoist puhui kelkkojen toimituksista. Ilmeisesti Yamaha saa 2022 mallit jo piakkoin liikkeelle tehtaalt. Mut siinä samalla hän esitteli takanansa olevaa kelkkaa, joka oli kuulemma 2023 malli. Komee uus väritys oli ainakin.
     
  20. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Onko näitä 22-malleja vielä toimittamatta ja mitä malleja tarkemmin?? Suomeen tuli 22-malleja syys- tai lokakuussa 2021.
     

Suosittele tätä sivua