Lynx Xterrain RE 900 Turbo R 2022 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/3/21.

  1. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Miulla ainaki 22nm jouset keulassa. Niillä mennää etupukkii vaihtu pykälää jäykempi jousi remmi löysällä kääntyy hyvin pehmeelläki takapukin simmiä muutettu enempi.. Hyvää työtä teki @Watane :cool:
     
    Vesukka tykkää tästä.
  2. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    IMG_20220227_123600.jpg Ei sitte tainnu mahtuu olla runkoje sisäpuolella pyörät ku raapat laitto.. Laakerit jääny pyörät lentäny widhuu.. o_O
     
  3. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Tuolleen etupukin linkun takapuolelle mahtuu, toki kyseessä PPS1 että voi olla eroa uudempiin.

    Itsellä ainakin sen verran mietityttää kun mitään muutoksia tekee alustaan että tulee kokeiltua pelkillä iskareilla ilman jousia että kaikki mahtuu myös joustojen pohjatessa elämään ja olemaan:oops:

    IMG_20220208_181900.jpg
     
  4. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Onko kukaan pistänyt merkille, kuinka kuvassa oleva tuki/vipu on kiinni. Iskareita irroittaessa huomasin, että itsellä toinen nousta vivuista on tömäkästi kiinni, mutta toisen puolen vipu aivan hölskyy. Vipuhan on laakerin päällä ja väläys on juuri tuon laakerin ja tämän vivun kiinnityksessä. Onko muilla samaa löysyyttä tässä, vai pitäiskö tästäkin huolestua:(. Kilometrejä alla noin 700km. Mittarin sekoilun lisäksi kello ei pysy enää ollenkaan ajassa:confused:
     

    Lisätyt liitteet:

  5. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Samanlainen
     
  6. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Semmosia välyksellä olevia nuo koiranluut on aina olleet linkullisissa PPS-alustoissa.

    Juurikin noin että toinen timmi ja toinen hölkkäsee..
     
  7. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Reiluntuntuset välykset tullu meillä kummankin terrainin suksen nivelii.. Onko se vaa sorvarilla teetettävä jos paremmat haluaao_O
     
  8. willik

    willik Well-Known Member

    Tässä hyvä juttu mihin piti tarttua. Itselläni ei puhelimessa saa laitettua WA:n sijainnin jakoa taustalle päälle. Eli sijainti päivittyy, kun käyttää WA:ta päällä, muuten ei päivity. Paremmin(ja luotettavammin) on toiminut ihan Google maps:n sijainnin jako. Ja se päivittyy vaikka näyttölukko on päällä. Vaimoke on kehunut, että se toimii ihan hyvin. Toiminta on, että laittaa sijainnin jaon päälle google maps sovelluksesta ja lähettää linkin viestillä eteenpäin.
     
  9. Miko2010

    Miko2010 Active Member

    Samaa touhua ollu meillä aina kun yksin olen liikkeellä, jos tauko venyy yli 10 min niin pitänee soittaa
     
  10. AarneP

    AarneP Member

    Kertokaas kannattaisko tällänen ostaa vielä keväthangille? Edelliset ollu 850 rene ja 146 freeride ja siitä väliltä olis vehje hakusessa.
     
  11. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Uusia ainakin on vielä tarjolla, taitaa 22-malleissa olla kaasun viive historiaa? Itse harkitsin myös, mutta tulivat niin myöhään, joten päädyin toiseen merkkiin.
     
    AarneP tykkää tästä.
  12. Vilho

    Vilho freeride

    Kyllä minä entisenä 800freeride ja mitä kokeillut saanut ajella 850 ja muutaman kilometrin 900r koeajon jälkeen pidän tuota iha kelvollisena vaihtoehtona. Reitillä potkii liikaa jopa ja ummella jaksaa tela pyöriä. Itselle tosin jos laittaisin niin kyllä se olis 64 matto umpishommiin. Mutta mitä tuolla 51 matolla pyörittelin niin kyllä silläkin jaksaa jauhaa ja eipä tuo tuntunut tuolla keulalla ja painolla vaikealta leikkiä. Ainut pitä kaipasin 850sta että menis kääntöpyörillä :D

     
    Vesukka ja AarneP tykkäävät tästä.
  13. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Umpishommiin tuo 64 matto on hyvä, mutta täytyy muistaa, että tässä on reittikeula (leveä), niin 51 matolla pärjää umpisella, jos ajo siellä satunnaista? Tätä samaa itsekkin pohdin alkutalvesta, mutta päädyin toiseen merkkiin.
     
  14. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Se tahtoo olla niin että mitä pidempi matto niin sen heikommin se kestää reitillä. Ilmeisesti tuo terrainikin kelaa aika paljon vauhtia mittariin niin en kyllä 64 mattoa edes miettisi. Sen keston takia juuri
     
  15. AarneP

    AarneP Member

    Ostamallahan se selviäisi. :D
     
  16. Vilho

    Vilho freeride

    Eihän reitillä saa ajaa kuin 60 ja järvellä 80.
    Entinen oli -12 146" freeride 64 matolla. Varmaankin 4000km ajoin pohjois-Savon jäärännireiteillä ja Lapin puutereissa. Ei mitään vikaa matossa. Mut myönnän ettei se 64 mikään hyvä oo etelän reiteille, mutta ajaa sillä kun on järkeä päässä.
     
    Vesukka ja andyman tykkäävät tästä.
  17. andyman

    andyman Well-Known Member

    Se on juurikin näin. Täällä kun ajot on Joroinen, Pieksämäki, Heinävesi , Rautavaara jne alueilla niin voi kyllä kaikkialla muualla paitsi jäällä päästä sen mitä pystyy niin 64mm matot kyllä kestää. Mutta Pohjoisessa on välillä niin suoraa että kyllä hajoaa jos täysiä pitää kouhottaa.
     
    ///AJS ja Vesukka tykkäävät tästä.
  18. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Laitoin Totaltekin 24 Nm jouset keulaan. Sisämitta 59 mm ja pituus 300 mm. Ovat valkoiset ja mustia ei ollut. Sanoisin, että on iso parannus alkuperäisiin 22 Nm jousiin nähden. Nyt voi olla klikkerit paljon enemmän auki eli itseasiassa on pehmeämpi ajaa eikä kallistele niin paljon.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  19. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Mie laitoin 15mm keulaa esaria vakiojousilla ja etupukis 60nm jousi itelle tää riitti ;)
     
  20. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ei taida noin hurjalla esarilla jousi enää toimia kuten on suunniteltu.
     
    Hemikoo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua