600 Indy (SP) 2013 -->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Teromarkus, 22/4/12.

  1. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    en löytäny pikaisella googletuksella että mitä tuo piggypacki tarkottaa, mutta muistelen ettei tuommosista ole puhuttu ko vasta muutama vuosi. eli vanhemmat lisäsäiliöevanssit myytiin ihan we tai we needle nimellä. itellä nuot neulamallit alustassa joista neulat poistettu ja ohivuodot tehty sen mukaan.
     
  2. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Nythän se myrkyn lykkäs: paikalliselta Polaris kauppiaalta sain sellasen tarjouksen sippimallista varustettuna Walkereilla :eek:, vaihdossa menis tuo nykynen RR. Mitäs kaikkia näistä on joutunu vahvistaan jos päädyn lyömään kaupat lukkoon? (takapukin kiinnitykseen tulee valmiiksi vahvikepalat runkoon) Ilmeisesti ne Blinfactoryn astinlaudanvahvikkeet on ainakin harkinnanalaiset ostokset? Niin ja puhetta oli jo tangon muuttamisesta SP-mallia vastaavaksi.

    Koitan tässä nyt hieroa tyhjällä lompakolla ohimoita ja huomenna vielä pitäs vielä lähtä ajoreissulle parin SP versioisen kanssa :p
     
  3. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Ite tein takapukin korvakot kokonaan uusiksi ko alko meneen tunneli mutrulle vaikka vahvikkeet paikallaan. Ei ole patikossa rr:n veroinen mutte kevyt ja ketterä ajettava. Ei ole vielä muita heikkoja paikkoja löytyny
     
  4. jess

    jess Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Miten ootte saanu kääntymään nuo indyt, kelkkana SP malli, saako vakiosuksilla kääntymään, vai pitääkö vaihtaa sukset?? Mänttiremmien lyhentäminen varmaan auttais, mut en mielellään lyhentäs, ku joka milli on etupukin joustovarasta pois, eikä sitä minusta koskaan liikaa oo... Tulipa muuten aika paljo parempi alusta ku vaihto öhlinssit, vakio foxit pohjaa joka toisessa patissa, öhlinssejä en saanu pohjaamaan ollenkaan.
     
  5. TmMp

    TmMp Well-Known Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Slp:n Powderit kun vaihtoi alle, niin auttoi asiaan kummasti 8)
     
  6. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Meneekö tunneli mutkalle, koska takapukki pohjaa liian kovaa vai onko se vain heikko tuosta kohtaa?
     
  7. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Enpä kysyny siltä että oliko pohjatessa hajonnu vai heikkouttaan...
     
  8. jess

    jess Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    No täytyypä lopputalvi ajella nuilla suksilla mutkat hitaasti ja ostaa ens talveksi slp pp:t jos se niillä alkaa kääntymään, ettei tarvi muihin säätöihin koskea.
     
  9. jess

    jess Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Mulla ainaki pohjasi niillä vakio Foxeilla niin pahasti kokoajan, että kyllä niillä varmasti kelkka menee rikki jos vaan paukuttelee menemään. Pari reissua kävin niillä ajaa ja säälitti kelkka kokoajan. En tiiä kestääkö kunnon iskareillakaan, se jää nähtäväksi, mut ei se ainakaa tunnu/kuulosta niin pahalta, oikeestaan ei yhtään pahalta, ku ei pohjaa. Harmi vaa ku tuollanen "maine" et menee helposti paskaksi, joutuu joka reissun jälkee silmäkovana tarkistelee telastoa, et mistä antautunu. Toistaiseksi ei kyllä mitää havaittavaa oo tullu, minusta helppo ja mukava ajaa, mielestäni myös nopea, kun vaan nyt KESTÄIS ja kääntyis... :) Eiköhän tuon kääntymisen saa kuntoon...
     
  10. mp71

    mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Tuossa omassa IQssa viime talvena petti niiden lyhyiden alumiinivarsien, joilla takapukki tulee runkoon kiinni, poorit toiselta puolen. Jos poorit ei ois pettäny varmaan se runko ois sitten taipunu vierestä. Takapukki pohjaili aika kovaa, mutta on nyt jäykemmäksi simmattu. Saa nähä miten alkaa kestään, vaikkei mikään liian hyvä oo vieläkään.

    Sitä vain hain, että jos iskarit ottaa hyvin iskut vastaan eikä päästä liikaa läpi muutki paikat yleensä paremmin kestää alustassa ja rungossa. Se äkkipysäyshän niitä kuormitushuippuja saa aikaan, ku alusta pohjaa rajummin.

    Tuskin se lynxikään niin paljon Pollea lujempi alunperin on rungoltaan, mutta iskarit taitaa olla aika paljo paremmat tai ainaki paremmin säädetty kohilleen jo alunperin.
     
  11. Waltsu83

    Waltsu83 Well-Known Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Kyllä mies on asian ytimessä. Eiköhän nuo iskarit olet ISKUNVAIMENNUSTA varten. Mitä paremmin iskarit ottaa iskuja vastaan niin sitä vähemmän siitä on rasitusta rungolle yms. Itse meinasin ihan noita tavallisia iskareita, kun kerran olen aloittelija, mutta mikäli vauhdit kasvaa niin löytyy iskareista säätövaraa. :)
     
  12. ekk4m

    ekk4m Kelekaton

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    alkaa tuntuu siltä että joko mulla on hyvä yksilö tai sitten muilla on paskat iskarit. ;D no ei vaan. itellä ei oo alustassa mitään vikaa ollu koko talvena. ajettu n1200km pattia hyppyä ja kaikkea sekä ajelua. ja elopaino heittelelee tossa 110kg että kyllä luulis kestävän kelkka kyllä patin ajelua kuhan on KUNNON ISKARIT. :eek: ja muistaa huoltaa nekin välillä ni on telasto kunnossa ja ei katkeile. ku valitettavan moni unohtaa huoltaa niitä iskareita ja sen takia pohjailee koko ajan. ja jokainen tietää mikä on lopputulos merkistä riippumatta. että silleen.
     
  13. ekk4m

    ekk4m Kelekaton

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    omassa on gripperit ni kyllä mun mielestä kelkka kääntyy aika hyvin kuhan telaston säädöt on kohillaan. mutta jokaisella on omat mieltymykset. onko kukaan kokeillu ca:n suksia ? ne luulis kääntävän jos ei muuten käänny. ainakin rr:ä käänty jo liiankin hyvin.
     
  14. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

     
  15. exracing

    exracing Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Kisakausi nyt paketissa ja ensimmäinen kausi Indyn satulassa takana. Öhlinsin iskareita suosittelen lämpimästi kaikille Indyyn, niistä saa hyvän kaikkiin nopeuksiin ja ajotyylistä/nopeudesta riippumatta. Itsellä meinasi usko loppua Indyyn kesken kauden, mutta jatkuvalla säätötyöllä laitteesta on kuoriutunut nopea laite.
    Palasimme eilen Venäjältä kansainvälisestä Yamalkan endurosta ja siellä 5 parhaan joukossa 3 Indyä. (3. Forsell, 4. Allekirjoittanut ja 5. V-P Halonen) Tänä vuonna kisassa ajettiin todella isoa pehmeää pattia, kuten Suomessa pohjoisen kisoissa. Täytyy sanoa että Indy yllätti siellä erittäin positiivisesti ja antoi uskoa ensi kauteen.

    Ps. Jos jotakuta kiinnostaa, niin valmiiksi Öhlinsseillä ja hyvillä palikoilla rakennettu Indyni tulee myyntiin kun kelkka palaa Venäjältä Suomeen tulevana viikonloppuna. Kelkka ajettu noin 1000 km.

    -Erno Pyykönen
     
  16. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    viittikkö erno listata tänne heikkoja/vahvistettavia kohtia kelkasta?
     
  17. exracing

    exracing Member

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Indyn vahvistettavat/muutettavat kohdat:
    -Telatunneli (takapukin kiinnityspiste sisäpuolelta ja astinlaudanpuolelle koko astinlaudan mittaiset vahvikkeet 3mm alumiinista)
    - Etupukin läpiakseli (umpi teräsakseli vakion tilalle ja samalla mm-kierteet)
    - Takapukin läpiakselit (vaihdettu teräsakseleihin)
    - 4 kääntöpyörää (2 pyörää niin syö niitä muovipaloja, mutta tämä on myös makuasia ja vaikuttaa ajokäytökseen. 2-pyörällä ketterämpi ajaa ja taas 4 pyörällä suuntavakaampi kovalla reitillä.)
    - Alustassa aikapaljon välyksiä uutena joten sinne oikean kokoiset holkit ja pultit.
    - Alustaan lisää rasvanippoja niveliin, jos ei jaksa purkaa joka kisan jälkeen. Lisää herkkyyttä alkujoustoon.
    - Tukivarsien muoviholkit väljistyy nopeasti, vaikuttaa etupään ohjaus geometriaan. Pitkittäisvälys korjattavissa helposti shimmilevyillä.
    - Ketjukotelon 13-lamellinen ketju ilman luistoratasta. Kisakäytössä ketjun vaihto reilun 500 km välein, sama BRP:läisissä.
    - Variaattorihihnoja syö kovassa ajossa aika paljon, mutta samalla tavalla kuin muutkin merkit.
    - 1-kytkimen jousi kannattaa tarkastaa, jos kytkentäkierrokset tippuvat. Itsellä katkesi jousi Karstulan kisassa ja sitten odoteltiin jousta tehtaalta 2 viikkoa :)

    - Olen kuullut että eturunko kannattaisi vahvistaa pitkittäissuuntaisesti, mutta minulla ainakin kestänyt erittäin hyvin ilman vahvikkeita.
     
  18. Maalaispoika

    Maalaispoika Polaris Indy 600 SP + Fox Float Evol R

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Eilen tuli ajettua reilu 200 km uusilla iskareilla, edessä siis Fox Evol R ja telastossa Zero Pro / Zero C. Kaveri oli kelkkaa jo säätänyt ja aivan eri kelkalta se tuntui kuin alkuperäisillä iskareilla. Etupukin jousi oli kuulemma vaihdettu jäykemmäksi, mitä sarjan mukana tuli. Samalla oli laitettu ne rungon jäykistyspalat sinne sisäpuolelle, pientä kuprua oli jo havaittavissa ulkopuolella. Indyllä on nyt ajettu 1800 km ja alkuperäisellä remmillä mennään. Kaverin 1200 Renegade Skidoosta hajosi remmi järven jäällä ajettaessa, reilu 1500 km mittarissa.
     
  19. ekk4m

    ekk4m Kelekaton

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    niin kyllä se vika selvis sillon et oli tk:n iskarista karannu öljyä ja kaasua. mut nyt on sen kyseisen iskari huollon jälkeen ajeltu nuilla tk:n kepeillä n.1100km ilman huoltoa ja vielä voi tuosta pihasta lähtee kepittää reitille jos haluaa. tietysti paras terä alkaa olla jo menny. mut ei kyllä walkersit kestäny kaverilla lähellekkään samaa kilometri määrää. ja eikä itelläkää rr:ssä nuo walkerit kestäny ku n.400-500km ku piti huoltaa. että en voi itse ainakaan haukkua tk:n keppejä. ennemmin kehua hyvien simmien johdosta mitkä tuli takuuseen samassa huollossa viimeksi. mutta sen voi sanoa että alkuperäiset on ihan harraste köröttelyyn.
     
  20. julli

    julli rmk

    Vs: 600 Indy (SP) -13

    Ainaki naamakirjan kuvissa oli lisäsäiliöt -14 stage1 indyssä
     

Suosittele tätä sivua