Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. lamar

  lamar Well-Known Member

  Ei syö öljyä ainakaan oma laite, eikä aiemmatkaan koneet.
   
 2. RuneR

  RuneR Vorest Vox, Komentaja 600E-tec

  Commari -15. Laatikossa välystä ollu uudesta asti, nyt 5000km ja paljon pahempi. Veto päälle/pois niin paukkuu. Akselinpässä boorit kunnossa. Rattaissa huono hammaskosketus?
   
 3. napero3000

  napero3000 Commander ltd 900 -20

  Uus Koppanen commander ace900 taas otettu käyttöön, ei ikävä kyllä ole kesänaikana miksikään muuttunut.

  Eilen valmiita jälkiä tiepohjia pitkin 50-60 km/h nopeudella ajellen bensaa meni 50km matkalla 13 litraa. Edellinen commander etec 600 olisi vienyt n. 7 litraa.

  Ei tuolla kulutuksella nyt muuten ole väliä, mutta saisivat isontaa tankkia, ettei tarvis kesken viikonlopun tankkailla. Merkkiliikkeessä (sodankylä) ovat tuota kulutus ongelmaa viime keväänä tutkineet, no eivät kait tehneet mitään.

  No tänään koetin puita ajaa, lähinnä koetin, ja tänään on muuten kuormaa purettu ja monesti.... uskottava se vain on, ettei tuo uudempi commander oikein pääse liikkeelle eikä pysy liikkeellä kuorma päällä oikein mitenkään verrattuna edelliseen (vm2015)
  Ei ole sitä lukitinta telastossa, olisiko siitä isokin apu?

  Monta on ollu brp:n kelkkaa. Nyt vaan alkaa tuntumaan että pitää vaihtaa merkkiä tai vaihtaa vanhempaan ja haisikoon sitten vehkeet 2-tx:lle.

  No aamulla lisää bensaa tankkiin ja puolikkaita kuormia kuskaamaan....
   
 4. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo


  Moottori, alusta, variaattorit; mikä mättää?
   
 5. napero3000

  napero3000 Commander ltd 900 -20

  No, kelkka toimii ihan ok, paitsi käynnistymisessä on toisinaan ongelelmia, kulutus on no riittävä ja vetokykyhän on no ominaisuus ei vika. Moottori on toisinaan tehoton eli ei toimi =ei vastaa kaasuun, (vipu jo vaihdettu kertalleen) voimansiirto on ok, , siinä ei ole ongelmaa, se toimii hyvin.
  Alusta on vakio, eli sen lukituksen tehoa en tiedä.

  Pitää varmaan viedä tuovirenkaalle Kemijärvelle, jos siellä osaisivat paremmin.
   
  Sourkka tykkää tästä.
 6. Henrik

  Henrik Member

  Ostin ajamattoman 2014 600 e-tec commanderin. Kelkkaan on tehty luovutus huolto ja ajettu kärrylle. Osaisitteko vinkata mitä kannattais tarkistaa, kiristää, muuttaa?? Onko nuihin tullu jotain kamppanjoita, jotka kannattais tehjä ennen ajoa?
   
 7. Commander 600 E-TEC 2016
  Rajoitinhihnan alalenkin suojapelti syö telaa.
  Miten pelti on ollut alunperin? Syökö pelti rajoitinhihnan, jos puristan kielekkeet paremmin kiinni?
  Alla pari kuvaa:
   

  Lisätyt liitteet:

 8. Taivutin lipareet sisäänpäin ja viilasin leikkaavat reunat pyöreiksi, eiköhän se nyt lopeta telan syömisen.
  IMG_20201230_204642~2.jpg
   
 9. K.Pukarinen

  K.Pukarinen Lynx Commander Gt -21

  Ensi puraisu tehty 30km tamppauksella ja nilkkalumilla. Pari vuotta sitten koeajoin pari kertaa pellon poikki ja siitä jäi kummitteleen. Todella sähäkän olonen ja tuo eco mode hitaan vaihteen kanssa sopii tuohon reitin kunnostus hommaan kun nenä päähän. Kuitenkin nostaa keulaa herkästi ja tuo nastamatto on loistava pitonsa puolesta jäisissä paikoissa. Ehdottomasti jatkoon ainakin vielä.
   
 10. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Miten joko alkaa olhen kokemuksia tästä uusrunkosesta komentajasta? Mitä jos vertaa vanhaan xu runkoiseen + ja - ? Onko joku löytänyt/vaihtanut parenpaa iskaria etupukkiin? Tuntuu, että makaa vähän liikaa etupukin varassa tuo uus easyride alusta. Totaltekiltä taitaa löytyä iskarit easyrideen onkohan muilla. Miten pps:n etupukin iskari?
   
 11. napero3000

  napero3000 Commander ltd 900 -20

  2000km kokemuksella( vm-15 600 etec vs vm-20 900)

  Plussaa
  - selkeästi vähemmän "räminöitä", telasto ja laatikko hiljaisempia ja toki myös kone.
  - pakittaminen sujuu paremmin ( kuten viimeisissä vanhakoppaisissakin)
  -virranulosotto toimii myös tyhjäkäynnillä,
  -paremmat säilytystilat ja peilit. Myös tavaroiden köyttämiseen paremmin kiinnityspisteitä
  Vissiin on myös kevyempi, vaikea verrata kun entinen oli etec ja nyt ACE.

  Miinuksia sitten.
  - uusi vähän huonompi ajaa sekä reitillä, että umpisessa. Pehmeällä haluaa oikeaetunurkka sukeltaa ihan väkisin.
  -mittarivirhe yllättävän iso, onko tuosta sitten haittaa?
  - liukukiskot ei kestä yhtään. Suunnitteluvirhe tehtaalla. Vaatii lisää pyöriä telaston. Omassa on raapijat(ja myös ahkerassa käytössä) Liuut oli ihan puhki 1500km kohdalla. Ajettu tosi vähän jäällä/tiellä tai edes kovilla reitillä. Lisäpyörät laitettu (1 pari), mutta ei taida tuokaan oikein riittää.
  - mittaristo, en tykkää.
  - yllättävän laiska vanhaan verrattuna. Toki tehoa vähemmän, mutta senkin huomioiden.
  - lisävarusteiden hinta taas noussut.....
  - etupukiniskari outo. Reitillä ihan ok ,mutta jos ajaa ihan hiljaa vaikka mättään/puunrungon tms yli, niin lopsahdus vain kuuluu kun astinlaudat ottaa iskua. Kunnossa on kuulemma kuiten sekin.
  - kulutus acessa todella mielenkiintoinen. Vikaa ei kuulemma ole? Mitä raskaampi keli/lujempi vauhti, sitä pienempi kulutus. Kevyt keli ja rauhallisesti ajaen on mennyt kokoajan 22l tai enempi. Soseessa, rekiperässä isollakaasulla rämpiessä tai lujaa reitillä ajaessa menee paljon vähemmän. Eilen hain taas vehkeen huollosta, pitää kokeilla vielä yks tankki ja lähestyä sitten tehdasta.... no ainakin se nyt tuntui rullaavan paljon paremmin kun ennen.


  Vanha oli hyvä ja ihan hyvä tämä uusikin on, mutta ei ole kehitys harpponut samaan tahtiin eteenpäin kun ekan commanderin saapuessa
   
 12. Millä pukilla Lynx Commander 900 2020 saa nostettua perästä ylös, että saa telat tyhjäksi ja ei jäädy kiinni. Jälleenmyyjäliike sanoo ettei kelkkaan ole käypää pukkia.
   
 13. Jeziz

  Jeziz Commander Ltd 900 -20

  Tämmösellä pukilla tullee nosteltua.
  20210118_131515.jpg 20210118_131542.jpg
   
  XX-xenon ja Maisemakaahaaja tykkäävät tästä.
 14. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  Brutalin iskunvaimentimet pitäis käydä ainakin marmorin mukaan. On halvempiakin mitä esim GT commanderin huollettavat, ainakin tuossa alkutalvesta oli mitä kysyin.
   
 15. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  itelläkin yksi soimetin kehuttu pukki pihalla ja miettinyt vastaavaa. ei käynyt mielessä koukun alle sitä laittaa vaikka kaipa se kohtuudella jämäkkä on siinäkin. on sitä vaan tyhmä. o_O pitääkin vapaalla kokeilla ja jos toimii, niin vanha simppeli putkimalli viisysin alle ja luksusmalli komentajan persiisiin. :) tässä kattellu kelkkavideoita ja alkaa kohta kuumottaa. joko se pitää lynxi ottaa käyttöön vapaalla.. :cool:
   
 16. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  Niin eikö tuo jaksa lähtä liikkeelle vai jääkö kiinni? Kyllähän 900 acen pitäisi olla aika pienikulutuksinen, mitä puheista ymmärtänyt, eikä pelkästään mainoksista.

  Mitä tuossa kuolannu noita youtube videoita mm. ruotsalaisten oktan ja sledtrax niin ainakin videoissa näyttää tosi pätevältä ja ketterältä ajaa tuo uusi runko expeditionissa ja commanderissa, jännä jos tosiaan huonommalta tuntuu umpisessa entä vanhempi XU.
   
 17. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Niin paitsi että näkyy olevan tuossa vanhassa erilainen tuo koukun alusta. Ja muovi tulee kokonaan niin ei mene kunnolla koukun alle. Olkoon.
   
 18. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Miten teillä tuo easyriden säätö, pysyykö se kiinni vaiko aukeaa aina itsestään? Pitäis olla tiukasti kiinni mutta täällä kyllä aukeaa aina itsestään ku ajaa. Ja ohje sanoo ettei saa olla irti. Käsin väännetty eikä millään jatkolla. Alusta asti sama homma. Mitähän tuohon takuu sanoo jos joskus laukeaa. Tai sitte siinä vaiheessa antaa sen olla mitä on.. o_O
   
 19. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Avaudutaan lisää..

  2019 limited. Takana alkuperäinen kuljetuslaatikko. Kohta menee kannen kumiremmit poikki, murtuneet molemmat. Voiko nuo tosiaan olla noin heikkoa kumia? Ja ollu katon alla kesät ja talvet, aurinko ei paista suoraan. Mahtaako mennä takuuseen ja mistä uutta samanlaista jos ei mene.. popniiteilla näyttää vissiin olevan kiinni, jos noin heikkoa laatua niin varmaan joku pultti/mutterikiinnitys että helpompi vaihtaa tulevaisuudessa..
   
 20. tika73

  tika73 Well-Known Member

  Nuo kumiosat on ollu heikkoja brp.llä jo vuosia. Onneksi eivät tee varmuusvälineitä. Saattas olla takkuu pallautuksia.:rolleyes:
   
  XX-xenon, Jeziz ja mikku tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua