Lynx GLX 5900

Keskustelun 'Arvostelut' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 4/12/06.

  1. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: Lynx GLX 5900

    Joo Tommonen 5900 gls LTS -91 ollut pari talvea ja on kyllä PARAS metsäkelkka mitä olen ikinä ajanut. Olen kyllä saannut oikeen valtion koulutuksen tuohon laitteeseen ja voin sanoa että kyllä ne siella palveluskäytössä sai sikaa. Mutta kesti todella hyvin. Malli on kyllä jo aika vanha ja ajat muuttuneet silti aivan loistava peli. Kaverit ne pätkäkelkkoineen kateellisena kattoo kun poistuu metsän siimekseen omille poluille.
    Ja tietysti ne paljon mainostetut vuotsolaiset on pop. Oma 5900nen on ollut telelaitoksen vanha työjuhta ja sen mukana löytyi ajopäiväkirjat ja huoltolaput mukana. Ja ajettu alle 1000 kilsaa. Osuma jälkiä kyllä on että töitä kyllä tehnyt mutta HELMI kuitenkin. 8) En myy sitä varmasti koskaan...
     
  2. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Lynx GLX 5900

    Uuden 5900:n suunnittelu pitäisi aloittaa nostamalla suunnittelupöydälle v.1991-1995-mallinen 5900, ja siitä tehdä tämän päivän versio. Säilytettäviä ominaisuuksia olisi paino, raideleveys/leveys/ulkomitat, lts, yksiosainen kuomu, vaihteensiirto 2-kahvaisine jarruineen(nykyinen 59-yetinkin vaihteensiirto kelpaa,mutta kahva vasemmalle kädelle), Teräsrunko,jos ei alumiinista paljoa raskaampi(kotikorjattavuus),puskuri, alusta/telamatto, jossa ei paatamisongelmaa kuten uudemmissa sisävetoisissa. Ja ihmettelen, eikö tuosta saataisi Summitille haastajaa ummenkulussa, kun siinä on vapaasti kelluvat vailla poikittaistukia olevat sukset, sileä pohja,51 cm matto suhteutettuna pienehköön painoeroon. Mattoon vaan lisää harjakorkeutta(tuskin tarvii 57mm harjaa).
     
  3. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: Lynx GLX 5900

    Jos tuommosta meinaat niin pistä rojekti kuvia kuulostaa hyvältä ;) ja itte ku tekee ni saa mieleisensä. Taas :D
     
  4. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Lynx GLX 5900

    Liian iso ja kallis projekti itsetekemänä. Hartaasti odottelemme tehtaalta tuontyylistä uutta mallia, mutta jos ei tule, niin on ajeltava vanhoilla.
     
  5. Optica

    Optica Member

    Vs: Lynx GLX 5900

    Hyviähän nuo on umpisellaki menemään!
     
  6. jekku8

    jekku8 Lynx 5900 LCE R.A.V.E

    Vs: Lynx GLX 5900

    Mielestäni tuo 5900 lyne on Lähes yhtä hyvä kuin ski-doo nordic 540. Molemmat nykyjäänkin ainuita oikeita työkelkkoja. kiitos 2+R vaihteiston telakoon, ja kevyen föönikoneen.

    Itsellä nyttemmin nordic 540 johon laitettu nastoitettu 50*398*32 matto, (alkperäinen oli 50*385*19), 7 piikkiset no slip vetopyörät, koropala, 25cm.vuotsolaiset. Tulossa alustan etupukkiin iskari ja keulaan Lts pumppukeula. Nämä muutokset käytännössä kannattaa tehdä lynxiinkin.
     
  7. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX 5900

    Päivitelläänpä hieman.. Eli otetaan arvosteluun tuo uudempikoppainen GLX5900, eli itseasiassa se toistaiseksi viimeinen GLX-runko.

    Merkki ja malli:
    Lynx GLX 5900 Syncro LTS, vm 1996-1002, tämän kelkan ollessa 2000 -mallinen.

    Hyvät kokemukset:

    Tekniikkapuoli on samaa legendaarista ja yksinkertaista, kuin noissa edeltäjissäänkin. Teräsrunko kestää ja jos hajoaa, niin on kotikonstein korjattavissa, kunhan vaan osaa hitsaamisen jalon taidon. Telasto on vanha kunnon EasyRide ja siihen nähden, mikä tuo alusta on, se toimii erinomaisen hyvin. Tietty RCGhen päivitettynä alusta olisi jo erinomainen, puhumattakaan PPSsästä.. Mutta aikalaisekseen tuo toimii niin hyvin, kuin vain voi, ollen myös reittikäytössä ihan kohtuusiedettävä. Suksien jousitus pelaa niinikään hyvin siihen nähden, että LTS-tuubeihin ei ole tarjolla mitään huippuiskareita. Moottoripuoli tietty edustaa 59mäistä linjaa ollen yksinkertainen puhkumylly ja sitäkautta varsin toimintavarma laitos. Ajoasento on perusväljä tietyin rajoituksin ja matkustajallekin on ihan siedettävät tilat. Tuplavaloilla varustettuna kelkalla näkee jopa pimeässä ja mikäli tuulilasin vaihtaa ST-malliseksi korkeaksi, niin keliltä kuin keliltä pääsee kohtuuhyvin suojaan.

    Parannettavaa:

    Moottorin luonne voisi olla hieman sähäkämpi. Nytkin tehoa kyllä löytyy, mutta se on hieman sanoisinko booaavaa mallia.. Vaihteisto onneksi pelastaa paljon. Vakioistuimella ja ohjaussarvilla ajoasento on turhan matala. Onneksi ratkaisuksi löytyy STn istuin, joka yhdistettynä sopivaan raiseriin, parantaa tilannetta merkittävästi. Lisäksi, jos BMX-malliset ohjaussarvet vaihtaa ST-malliseen, niin myös ohjaustangon notkeus heittää vaivaamasta.
    LTSsän vakiopumput ovat oikeasti vaatimattomat reittiajoa ajatellen, mutta maastossa ne kyllä pelittävät kohtuudella. Samoin etujousituksen rakenteesta johtuen eräs perussynti on huomioimisen arvoinen, eli etupään raju pohjaamistaipumus. Kun keula pohjaa, niin sen kyllä huomaa..
    Tämän malliston ensimmäiset yksilöt, eli vuoden 96 ja osin 97 mallit ovat kenties vielä raakileita. Jarrut ovat mekaaniset, eikä vaihteistokaan edusta tälle mallistolle tyypillistä linjaa. Voitaneen sanoa, että 96 ja 97 ovat vielä enemmänkin päivitettyjä edeltäjiään ja vasta 98 mallistoa voitaneen pitää "uutena" 5900sena, vaikka ulkonäkö olikin jo edellisvuosina päivitetty.

    Ostopaikka:

    Yksityiseltä

    Hinta:

    Halpa 8)

    Mitä kauppaan kuului:

    Kelkka, toinen öljypumppu varalle ja jotain muuta sälää.

    Huollon toimivuus:

    Nallen tallissa homma hoituu.. Laatikon huolsi ja viritteli kaveri, joka mm. vaihtoi lootaan hieman paremmagt välitykset.

    Piste arvo: (1-5)

    Vapaa-aika 4
    Työ 4
    Reitti vakioistuimella ja -sarvilla 2, STn palikoilla ja raiserilla modattuna 3
    Umpinen vakiopalikoilla 5, modattuna 8 (ei ihan pärjää edeltäjilleen, mikä sinällään ei ole ihme..)
    Tekniikka ja luotettavuus 5

    Yleisarvosana sen suurempia selittelemättä 5
     
  8. Mika1974

    Mika1974 Member

    Kyllähän ski-doo nordikin 500 mallit on vielä selkeästi parempia ku 5900 lynxit, parempi alusta,parempi voimansiirto, tuulilasi ja kuomu suunniteltu huomattavasti paremmin, ja reilusti parempi menemään ummella, kulkee ihan pinnassa siinä missä 5900 kahlaa pohjia myöten.
     
  9. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Mihin viisysiin vertaat? Ehkä 83-86- malliin voi olla joku asia paremmin, mutta muihin verrattuna heikko esitys.
     
  10. Mika1974

    Mika1974 Member

    Uudempia oli molemmat 5900.et selkeät erot oli että niissä lumi pakkautu telastoon ja ummella ei etene oikein mitenkään kun vertaa nordikkiin, pehmeällä kelillä 5900 hädin tuskin etenee kun jopa 1991 yamaha phazer 2 st menee todella kevyesti ihan pinnassa. Jopa pätkänä phazer eteni helpommin ku 5900 lynxit, nordikista onnistui jopa pysäyttää ylämäessä ja sitte jatkui matka helposti. 5900 jäi jo tasaisella kiinni jos erehtyi pysähtymään
     
  11. Mika1974

    Mika1974 Member

    5900 mallit oli 1992 ja 1997
     
  12. Mika1974

    Mika1974 Member

    Ja maasto oli umpista erittäin pehmeää lunta, paikoin tiiviimpää kaikki kelkat ajo umpisella. osa maastosta puronvartta jossa pohjalla vaivaiskoivua, osa reitistä jyrkkään ylämäkeä kaikilla omista kelkoista yli 10 vuoden ajokokemus
     
  13. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Omista kelkoista kokemusta 46 vuotta, ja muistakin myös.
     
  14. Mika1974

    Mika1974 Member

    Sitte varmaan tiedät että noista asioista on turha väitellä jos ei ole samalla kelillä ja reitillä itse koettuna, ja nähtynä miten mikänenki kelkka menee ja miksi. Lynxin kohdalla etenemiseen on aina vaikuttanut paino, huono muotoilu ja puolitiehen jäänyt suunnittelu. Suurin virhe on tehty telaston suunnittelussa, se kerää lunta sisäänsä erittäin paljon. Ski-doo nordikin telasto on melkein olosuhteista riippumatta lumesta tyhjä. Se selittää osaltaan miksi lynx kahlaa syvällä ja ski-doo kulkee melkein pinnassa, mulla on kokemusta kymmenistä kelkoista ja telasto on hyvinki ratkaiseva ummella ajaessa. Kelkat joissa lunta ei kerry telastoon kulkevat huomattavasti kevyemmin ja paremmin lumessa. Lisäksi telaston kohtaamiskulma on myös asia joka vaikuttaa erittäin paljon. Alapohjan muotoilulla ei ole kovin suurta merkitystä, jos paino jakautuu oikein niin alapohja hyvin harvoin edes koskee lumeen.
     
  15. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Noihin vuosiin mahtuu kaikenlaisia kelejä ja paikkoja ammattikäytössä, ja myös Nordik/Trapper-ajelua. 89-95-mallin easy ride-alusta pysyy harvinaisen hyvin puhtaana,, uudemmissa huonommin.
     
  16. Mika1974

    Mika1974 Member

    Jos tosiaan nordikista löytyy kokemusta niin silloin ei varmasti pidä lynxiä parempana ummella menijänä, iso ero on myös selviytymisestä kun jäällä on vettä loskaa ja lunta. Nordik siitä selviää lynx ei.
     
  17. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    No niin se varmaan on, kun sinä kerran sanot.
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Nuottahommissa, se myönnettäköön, Nordikit on hyviä, metässä paljon huonompia.
     
  19. Mika1974

    Mika1974 Member

    Tiän sanoa kun on kokemusta samaan aikaan samoissa olosuhteissa useammasta kelkasta ja omin silmin nähny sen miten siinä porukassa kelkat on suoriutunu
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Meidän iskä on isompi kuin teidän...:p

    Vitsi vitsi. Ummenkuluista kun puhutaan pitää ottaa tärkein huomioon ja se on kuski. Edes 850 Summit ei liiku mihinkään, jos kuski on poropeukalo. En silti väitä että oma piano olisi kykenevämpi ummella vaikka sillä on joskus summittia yms. kyykytetty.

    Monelle se oma vain tuntuu olevan paras.
     

Suosittele tätä sivua