Ski-Doo 2021

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 13/1/20.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Niin eihän tuo ole kummempi kuin kaasut pohjaan vierekkäin normilaitteen kanssa niin kyllähän se väkevämpi vetää kovempaa, oisko siellä vääntöä tullut lisää jos se hiukkasen nollatasollakin puhisee saavuttaakseen 165hp
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Juuri näin. Siinäpä ne erot selviää, eikä tarvi perstuntuman varassa elää.

  Tänä talvena näitä vetotestejä harrasteltu eri kelkkojen ja säätöjen välillä ja ei tarvi niiden jälkeen enää arvailla mitään. Jäänyt pari "musta tuntuu tältä" mielipidettä pois kuvioista.
   
 3. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Vaan eepä se tuo kiihärihomma taida kertoo ihan koko totuutta. Tai no, se kertoo sen kumpi kiihtyy paikaltaan paremmin. Mutta eipä se tietennii tarkoita sitä, että tuola pusikossa kone vetäis aina samalla tavalla.

  Mutta tämä turbo kyllä kiinnostelee kovasti. Jos hinta ei karkaa ihan kauheaksi, niin pakko kaet se on ostaa tämmönen.
   
  Driver tykkää tästä.
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Miksei kerro? Jos ummella otetaan vetoja vierekkäin tasaisella ja vasta mäkeen, paikaltaan ja pohjavauhdeista. Kyllä tulee erot esille miten vetää mikäkin kampe. Muuta väittävä puhuu mustaa valkoiseksi. Perstuntuma voi taas hyvinkin pettää ja varsinkin se, kun verrataan uutta edellis vuoden ajokkiin.
   
 5. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Yleensä vaan se mikä kiihäreisä pesee muut ku voimalinjasa syöttöä eniten, nii sylttää sitte remmit ku ajetaan tosissaan vilttoa. Ja tämäki sitte vaan minun näkemys ja havainto.
   
  Jakelfin, mappe, Rautane ja 5 muut tykkäävät tästä.
 6. pexi

  pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

  No ei se vain välttämättä kerro...ehkä jos pohjavauhtia on tarpeeksi (vaikka 70km/h), alkaa tehoerot näkymään. Esimerkkinä vaikkapa 155 pitkä Pro rmk 850 remmivedolla pesi selvästi 2kpl sidewindereitä, joissa 290hp ohjelmat sisässä...vieläpä korkeudessa missä pollessa oli tasan puolet tuosta tehosta käytössä. Testattiin erilaisiin ylämäkiin pitävällä lumella, alkunopeuksilla 0-40km/h. Jammuissa oli kyllä hevoset kotona, persdynolla mitattuna mahtavasti oli tehoja.:D
  Turbosummitin suomivideossa selkeät suhinat kun kaasua nostaa, eikös se tarkoita että ahtoja on täällä meren pinnan tasollakino_O
   
  janzka tykkää tästä.
 7. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Mitä itse tehnyt noita drt-säätöjä niin ollaan otettu 3 eri linjaa:

  Deep Snow, tässä haettu hereää kaasunvastetta sekä sitä että kone naulaa aina sen maksimin oli rinne kuinka jyrkkä tahansa tai lumi kuinka syvää. Sitten taas crossover jossa vetoa haettu lisää herkkyyden kustannuksella, mutta kumminkin että toimii myös umpishommissa hyvin. Viimeisenä taas reitti jossa se vahva veto loppuun asti on se prioriteetti 1.

  Jos rinnakkain laitetaan Crossover ja Deep Snow, niin alkumetrit deep snow pomppaa paremmin mutta sitten crossover menee ohi.

  Parasta kiihtyvyyttä haetaan niin silloin pitemmät välitykset merkkaa sekä voimalinja joka kuormaa/syöttää koko ajan reilusti. Mutta ei sellaisella ole mukava umpisessa ajaa ja kuten @pezq^ sanoi niin umpishommissa alkaa käydä remminpäälle. Ja kyllä se perstuntuma myös merkkaa aika paljon. Ainakin omasta mielestä tiukoissa paikoissa hitaissa vauhdeissa kaasunvaste on se juttu nro.1, kyllähän siihen kelkan hallintaan vaikutetaan myös moottorin "hyrrävoimilla". Toisaalta kiihareita ottaessa se persfiilis voi sitten taas huijata aika paljonkin, ja totuus selviää vain laittamalla laitteet rinnakkain.

  Noh se siitä, meidän porukassa ei yhtään 165" ole mutta otetaan vetoja noiden laitettujen 154" kanssa niin eiköhän se kerro jo jotain :)
   
  Viimeksi muokattu: 3/2/20
  Korbimotors, janzka, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 8. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Itse lisäisin vielä sen että syöttävä voimalinjakaan ei haittaa, jos alasvaihto vain toimii kunnolla. Sehän näissä vakiovoimansiirroissa on se isoin puute, että mattovauhtia tulee mutta kakkonen ei pysy perässä kun pumppaamalla kuitenkin rinteessä mennään. DRT:lla homma pysyy synkassa ja remmitkin kestää.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 9. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tarkoittaako tämä ettei remmit kestä vakio Ski-Doossa vieläkään ajamista?
   
  Vilbur tykkää tästä.
 10. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Ei varmasti pitemmän päälle voi kestää jos ei pysy perässä. Vetopois (remmi löysälle pussille) + vetopäälle (remmi tiukalle)= kova veto remmille pituussuunnassa on naps. Ellei sitte ole vanhan mallinen remmisuojankiinnike, joka on jo tuossa vaiheessa kuorinu remmistä päälikerroksen pois.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 11. jazka

  jazka Well-Known Member

  En oo asiaa mitannu/testannu sen enempää, mutta voisin mututuntumalla veikata että maton kuorma vaikuttaa myös moottorin kuormitukseen ja täten myös pakopaineeseen.

  Esimerkki 1 poletat autua paikalla vaihe vapaalla kaasu pohojasa, noh ahot ei juurikaan nouse ko ei tuu moottorille kuormitusta eikä pakopainetta.
  Esimerkki 2 huuatat turbo kelekkaa pukilla kaasu pohojasa ja taas voi huomata että ahot ei nouse samoten kun ajaessa, samasta syystä johtuen.

  Vaikka täsä vehkehesä on sähkösesti moottorinohojaimella ohojattu hukkaportti jota säädellään ilimanpainehen/korkeuden ja ties minkä mukahan niin turbon perus toimintaperiaatehan vaatii kuitenki painetta sinne pakoputkehen että ahtopainetta voiahan muodostaa ja sen määrää säätää.
   
  Bearcat-97, TomppaM ja M.E.A tykkäävät tästä.
 12. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin muilla merkeillä vakiona. Suurin osa näkyy ajelee ilman ongelmia.
   
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Eli ongelmaa ei ole, mutta DRT on siihen ratkaisu.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 14. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Kompromissisäädöt (mitä tehtaiden säädöt aina on) on sellaisia että tietyllä kuskeilla eivät toimi sitten ollenkaan. Silloin esim. drt kyllä auttaa.
   
  Markus90, ///AJS, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 15. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  260-270hp oli Windereissä. 270hp softat;)30kmh alkuvauhdista ja sen jlk Winderit vei mutta 0-30kmh polle selvästi ykkönen. Ei ollu jakoa ku jammut jäi sutimaan. Rinteessä kiihyttäessä ajettiin nuo vedot.

  Eli eise välttämättä kerro kaikkea. Matto vaikuttaa, paino,kuskin paino ym..siihen kiihtyvyyteen.

  Mielenkiintosta päästä kokeileen tommosta 2t turboa joka pelaa. Kahdella silber turbo pollella ajanu eikä ne kyllä vetänyt 850a lujempaa.:rolleyes:
   
  Turskaa, mikzar ja pezq^ tykkäävät tästä.
 16. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex, ylipainepiano mtx 153",zr 900

  Missä mallissa nuo Silberit on olleet? Aika paska säätö pitää olla jos ei vedä paremmin kuin vakio 850. Sen mitä olen kuullut niin aika paljon paremmin vetää 800 polle pikku paineilla kuin uus khaos, saati jos patrioottiin laittais ahtimen.
   
 17. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  800 pro ride RMKoissa. Eine oikee pelannukkkaa. Vaan en sen paremmin niitä oo nähny pelaavankaa :)
   
 18. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Ameriikan Ossit juttelee, että ois tulos jokin uus reittipeliki Ski-Doolla. Kuulemma diilereitten on pitäny tilata demot nyt ja ne saadaan 13 päivä helmikuuta.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 19. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Tähänhän se sitten viittaa joku uusi julkaisu joka oli 12.2 keskiviikkona. Oli jossain Skippaduun sosiaalisessa mediassa tänä aamuna kun selailin.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  02A82A2D-3F4F-400C-8F66-B046FD586DE1.png
   
  Nenone tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua