Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Uskaltaako ostaa safari käytössä ollutta 15tkm ajettua ace600 lynkeröö? Meneeköhän eurot hukkaan..
    Info ace moottorista kiinnostais.
     
  2. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikä runko ja mitä maksaa?
     
  3. Tommi.K

    Tommi.K Mxz 700 -01 146" Räpöstys

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Vastauksia tähän?
     
  4. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Olettaen, että puhut Adventuresta, niin varmasti uskaltaa ostaa kestävyyden puolesta. Ei ainakaan 12 000 ajettu poikkea mitenkään vähemmän ajetuista, enkä edes uuteen osaa sanoa merkittävää eroa. Toki huoltojen laiminlyönnillä tuonkin varmaan pilaa, jos haluaa.

    Moottori perusvarma, pienitehoinen ja normaalissa ajossa yhtä "pieni"ruokainen kuin ruisku kaksitahtisetkin. Itselleni en moista laiteta kyllä edes harkitse. Ehkä eläkepäivillä pilkkikelkaksi, mihin se sitten olisikin erittäin kätevä, jos malttaa pysyä kovilla jäljillä tai hankikelillä pilkimisessä.

    Pakkasella hyvä lähtemään käyntiin. -38 ei ole ongelma, jos akku on kunnossa.

    Vuosimalli olisi tosiaan kiva tietää, niin tietäisi edes , että onko Lynxin vai SkiDoon tekele.. (ensimmäiset ACE adventuret on Skidoon tekemiä, myöhemmät Lynxin) SkiDoon alusta tuntuisi nimittäin paljon mukavammalta ja hiljaisemmalta. Tuossa kelkassa oppii arvostamaan myös alustan hiljaisuutta. Toki SkiDoosta sitten tipahtelee matkustajan kahvat vähän väliä ja DESS on ihan susi. Uudemmissa, Lynxin tekemissä, DESS onkin jo paljon parempi ja ainakin se ikuinen pippaaminen on vähäisempää, koska suurimmassa osassa ei summerit toimi ;D

    Umpiselle Adventurea ei ole suunniteltu, eikä sitä sinne edes kannata viedä. Kyllä se sinne menee, mutta poistuleminen voi aiheuttaa enemmän työtä. Voimalinja suuniteltu taloudelliseksi, eikä näinollen Adventure jaksa kaivaa edes itseään kunnolla kiinni, vaan pysähtyy siihen, missä vastaavalla kaksitahtisella vasta huomaa olevansa pois reitiltä.

    Mihin käyttöön olet moista kelkkaa laittamassa? Tuommoseen rauhalliseen körröttelyyn hyvä laite, mutta pikkuisen enemmän vaativalle kuskille väärä valinta.
     
  5. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kunhan mietin ja kauhistelen tän nykyisen tulevaa bensan syömistä, emäntä väänsi räkäset ja tokas että onneks ei kosketa köyhää... prkl just sitä koskettaaki. ;D

    Umpisen mestoille ole koskaan varaa lähtä leikkimään, ihan tähän lähi alueen koville reiteille.. vm12 600ace sportti kyseessä.

    Sitte tietysti tuo kirosanan phazer kiinnostais kans.. se vois olla ihan hyvä valinta kaikin puolin ku tässä noviisiki ollaan ja sillee, paremmat kädet omaavat sanoo alustoja huonoiksi mutta luuleen että kun sen alustan huonouden huomaan niin olen jo ajanut kyllästymiseen asti.

    Ei kiitos esson baarin merkki kinasteluja, jätetään ne sinne opiskelupaikan/työpaikan tupakki mestoille. :)
     
  6. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Eli pätkä siis? Se muuttaakin tilannetta huomattavsti positiivisempaan suuntaan, mitä nyt voi yhden viikonlopun perusteella sanoa. En tiedä johtuuko lyhyemmästä matosta vai onko eri säädöt, mutta huomattavasti mukavamman tuntuinen peli ajella kuin adventure. Tai sitten matala tuulilasi loi vain illuusion vauhdikkaammasta menosta ;D Toki ajo ei ollut mitään "verenmaku suussa rettiä paahtaen" ajoa, vaan taas enemmän maisemien kattelua ja ulkoilusta nauttimista.
     
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Yllättävän pirtsakka on tuo ACE, 550 puhkun kanssa samat tehot ja tuntuu jopa lähdössä tehokkaammalta kuin puhku. Tosin kun eri rungossa ovat kerrassaan niin paha sinänsä verrata...
     
  8. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, xp-summit

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Isällä oli 4 vuotta 550gtx, jonka jälkeen viime keväänä vaihtoi ace-xtrimiin.

    Ensituntumalta ace on semmonen rauhallisen miehen reittikelkka, itseasiassa yllättävän hyvänkin oloinen. PPS-alusta pelaa hyvin ja hiljaisesta käynnistä johtuen vauhtia kertyy lähes huomaamatta. Hitaassa vauhdissa tuntuu yllättävänkin tehokkaalta, mutta neljänkympin jälkeen kaasusta ei sitten enää tapahukkaan mitään. Tuo 550 puhallinkone tuntu hivenen kiukkusemmalta, vaikka eipä niillä kummallakaan reitillä patteihin pahemmin kaasulla kevennellä.

    Ummella ero olikin sitten aika iso. GTX:llä pääsi yllättävän hyvin ottaen huomioon pienet tehot ja lyhyen maton. Xtrimin sain vietyä viime kevään nuoskalumilla sen verran tiukkaan paikkaan, että matto ei enää pyöriny, vaan hihna luisti kytkimellä. Pitemmän maton ansiosta se kyllä puksuttelee tasamaalla paremmin hangen pinnalla, mutta kyllä GTX aina jaksoi mattoa pyörittää, oli sitten mimmoinen lumitilanne tahansa.

    Tosin nyt vissiin puhuttiin pätkä-acesta. Veikkaisin että tuo moottori toimii pätkässä paremmin, xtrimin 3650 pitkä ja 38 karkea matto on kuitenkin huomattavasti pitävämpi kuin pätkä. Ihan mukava kelkka se varmasti aloittelijalle on, hyvin pääsee harrastukseen mukaan ja on ainakin halpoja kilometrejä. Tosiaan kulutukset GTX:llä normaalissa reittiajossa oli siinä 20-25 litraa sataselle, ace kulkee tuosta puolella...
     
  9. dr_

    dr_ Skidoo mxz 440/700

    Vs: Aloittelija kysyy...

    nappasin 699rotaxista kannen pois, tarkastaakseen männät. huomasin semmosen homman ku männän laessa lukee 69.66, ja mottorin lätkässä lukee bore 69.75mm.
    Onkohan tuossa koneessa aivan oikeat männät sisässä? männissä kuitenki on pientä klappia sivuttais suunnasa. normaalia?
     
  10. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Aloittelija kysyy...

    poraus miinus välys on männän koko?
     
  11. late44

    late44 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Sellanen pikku robleemus, jarrutuksessa pikku viive. Jarrukahva on aika lailla kivikova ja kun painaa niin pikku viive ja kun ottaa niin vetää lukkoon. Brembon jarru. Palat ja levy hyvä kuntoiset, pittää varmaa lähteä liikkelle nesteitten vaihdolla, tuosta haukasta on nii pirun tympiä purkaa jarrut. :eek:
     
  12. greg

    greg RMK 600 144 -12

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Olisko sylinterit jumittuneet niin ettei irtoa kunnolla jarrutuksen jälkeen, puhdistus ja liikkuvuuden tarkistus satulan suhteen ehkä ekaksi.
     
  13. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ^Tuo se tuli itellekki ekana mieleen.
     
  14. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Aloittelija kysyy...

    tai sitten BRP special, eli jarrulevy/akseli sovitus väljä ja lepattava levy pakittaa satulan männät sisään...
     
  15. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    pisteet tälle
     
  16. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Eikös tuossa tapauksessa kahvaa painaessa pitäs olla ensin löysää alussa? Ellei se kiero/heiluva levy sitten löis mäntiä poikettain ja junnais sen takia. Siltikin tässä tapauksessa pitäis uudestaan heti perään jarruttaessa olla normaali tuntuma.
     
  17. lynx special edition

    lynx special edition Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ainaki oma 440 teki kanssa sen että seuraavalla meni sit aina matto lukkoon...juuri kun oli akselin kiilassa väljää ja levy hakkas niin perkeleesti.
    mutta se että oliko kahva alussa kova vai menikö lörppönä pohjaan niin tuota en nyt jaksa muistaa...
     
  18. Jeepp

    Jeepp Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Nonii
    Polaris xc sp -04 500 alko juntturoimaa..

    Kytkimessä on se "kolmio" jossa on 3 rullaa.. miksi yhteen rullaa painovarsi on hangannut uran..? Kun hihna jumittuu pohjaa pysäyttää kelkan niin muihin rullii ei vastaa se varsi vaan tuohon kuluneeseen se jää nalkkiin.

    Kelkka ei menny enää vapaalle vaan tyhjäkäynnilläkin ryömitti.. Saa vapautettua käsin puristamalla.

    Aiemmin teki sitä että remmi suti tyhjää kun pakitti ja ajo eteenpäin jos vähänkään aamu kankeutta...mutta se taitaa johtua kuluneesta remmistä vai?
    http://aijaa.com/guAS7T

    http://aijaa.com/OClLlK
     
  19. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuostahan seleviää ko vaihat nuo rullat ja painot.. heleppo homma.
    E. ja tuo metallinen vipu on siis se paino joka työntää nuita lautasia kiinnippäin ko kiekat nousee..
    Ja vaiha kerralla kaikki painot sekä nuo rullat.
     
  20. Pasitus

    Pasitus Polaris PRO RMK 155" 800 2017

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Suosittelen kyllä tekemään täydellisen kytkinrempan eli kaikki kuluvat osat uusiks, myös jousi ja ei pahitteeks tekis myös tarkistaa variaattorin sisuskaluja. Jos ei oo jousta ikinä vaidettu nii jo ois aika uusia ;)
     

Suosittele tätä sivua