GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. 39syncro

    39syncro skidoo

    Vs: GLX 5900

    kyselin tuossa yhtä vaihdelaatikkoa ja mulla laatikon kyljessä on pelkka v merkki ja kysisessä laatikossa lukee kuulemma velsa. onko laatikissa suuri ero? passaako suoraan paikoilleen? eri välitys?
     
  2. topeho

    topeho forest fox -98

    Vs: GLX 5900

    passaa suoraan paikoilleen. noita on kahella eri välityksillä. alimmaista hammasratasta kahta eri kokoa, muuten samanlaisia..
     
  3. Joske

    Joske Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Niihä se vaan lipsahti uus matto paikalle iliman isompia venkoiluja. Onneks tuo on tarpeeks vanaha pailakka että siinä on net linkut liukukiskoa ni muutako poras kääntöpyörien kiinnikkeille uuet reiät. Vetopyörät on 6piikkiset ja isommat ei lie mahtunukkaan. Vaiheloota lähtee vetoakseli paikallaa irti jos saa net pultit tunnelin puolelta auki (jos käsi ja räikkä soppii).
     
  4. 39syncro

    39syncro skidoo

    Vs: GLX 5900

    kiitosta tiedosta. tosiaan tuommonen luultavasti vanhempi laatikko olis tiedossa kohtuu hintaan mutta pittääpä katella jos löytyis kohtuu hintaan rattaita.

    kolme ratasta näytti olevan rikki. pienempi liikkuva ratas ja pakin rattaat.
     
  5. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Lts pumput vm.92 alkaa olla loppu.
    Onko kukaan laittanut vaihtoehtoisia iskareita tilalle? Tai oisko kellään heittää originaalin mittoja ni pääsis vertailee?


    89vm syncron laatikko ois jouten ja ehjä!! Tarjoa jos vielä tarvetta yv:llä.

    Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
     
  6. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Tulipa vaihteeksi taas hieman tallilla huollettua 59:ä, jos vaikka lunta satelis vielä tänä talvena sen verran että ajaan pääsis :)

    Tutkin vaihteiston öljyvuotoa, kun tiputtaa aina muutoman tipan vaihteiston alle talliin. Syyllinen löytyi kulmavaihteesta, joka oli mutterin juuresta murtunut. Sitä kun kiersi irti, niin näi koko kulmavaihde käteen. Osaakos joku sanoa, että mikä kierre tuossa kulmavaihteessa on? Jos siihen sais hydrauliikka liikkeestä tulpan tilalle, että pysyis edes öljyt sisällä. Uus kulmavaihde lienee melko kallis?
     
  7. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Mistä/minkälainen 2-vari kannattais metästää -91 glx:ään. Joku vihjasi että uudempaakin vois modata paikalleen. Alkuperäisestä on lautaset kierot ja jousi kuoleutunut
     
  8. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Teo Lehtimäeltä ainakin saa uutta.
     
  9. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Saakohan mistään ostettua ilmanputsarin "kaulusta" marmorilta tai tarvikkeena? Halennut ilkeesti ja se ainakin näppärästi lähti irti ilmanputsarista ni voisin kuvitella et niitä sais jostain.

    Niim ja vm. On 92 ja se iso pönttö mikä on noissa vanhemissa siis kyseessä.

    Sent from my SM-N9005 using Tapatalk 2
     
  10. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: Re: GLX 5900

    Joo o.
    Elikkäs kyseistä osaa ei saa enään uutena ollenkaan ;)

    Onkos joku kokeillut taikka käyttänyt erinlaista filtteriä 503:sen mosassa :D
     
  11. dontsa21

    dontsa21 Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Vaahtomuovisuodatin ei ainakaan toiminu huonostikaan, tukkeutu bensasta.
     
  12. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Itellä on ollut tällaiset http://shop.teamlaine.fi/tuote/uni-filters-ilmansuodatin-vm36-38-%2863mm-x-152mm%29/302-0884/ jo kaks talvea käytössä, eikä mitään ongelmia. Tosin koneena 494rave.
     
  13. atm

    atm lynx rs

    Vs: GLX 5900

    Nonnii, vähän ongelmia kytkeä lynksin vähäiset sähköt... Jotta ei menis ihan arpapeliks, niin olisiko joku innokas laittamaan kuvan virtalukosta, että miten siihen piuhat tulee. Kirjallinen selostuskin käy :)
     
  14. dontsa21

    dontsa21 Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    M=musta G=keltavihreä B=punainen L=punainen
     
  15. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: GLX 5900

    Tervehdys! Tuli hommattua mökkikelkaksi männynkiertoon tuommonen vuosimallia 1987 oleva 5900 GLX. Kelkka ollut aiemmin yhdellä omistajalla ja ajettu mittarin mukaan n.4500km. Pientä puunaamista ja pikku huoltoja tarkoitus tehdä, mutta kelkan yleiskunto on ikään nähden suhteellisen hyvä. Tänään pääsin jo vähän puuterille kikkailemaan ja hyvinhän tuolla tuntuu pääsevän mihin vaan. (ei kuvan "puuterille" vaan pikkusen syvempään hankeen tuolla kainuun tuntureissa) :)

    [​IMG]

    Öljyt tuli vaihdettua laatikkoon, tulpat vaihdoin sekä muuten putsailin konetilaa. On hieman mukavempi askarrella mitä noitten sivustakoluttavien kanssa kun kaikki romppeet on mukavasti hollilla. :) Jarruvaijerit on tarkoitus vaihtaa, koska ovat aika rispaantuneet eikä oikea jarru oikein meinaa irrottaa 2.vartsua joten vaihteiden kytkeminen on hankalaa. Käynnistinnaru ei tunnu oikein vetävän loppuun saakka takaisin itseään joten sinnekin varmaan jousen vaihtoa tiedossa. Vuotsolaiset jo tulikin asenneltua.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Telasto tuossa tuntuu olevan aika vasta huollettu niin se saa olla muuten rauhassa, mutta tuo korkeus vähän askarruttaa. Tuntuu että perä kuuluisi olla hieman ylempänä? Hakajouset takapukissa on säädetty jäykimmälle ja kelkan pitäisi olla tavallaan yläasennossa. Nostin perän ilmaan ja koitin painaa telastoa alemmas, mutta eihän se mihinkään painunut. Ainoa mikä tuota nousemista rajoittaa on tuo takapukin iskari, vai olenko väärässä? Alemmassa kuvassa on tuo iskari ja tietääkö joku sanoa että kuuluisiko tuon olla pitempi (pituus pitkänä 270mm) vai onko tuossa kelkkaan kuuluva pumppu paikallaan?

    [​IMG]

    Aiemmin näistä vanhoista on kokemusta 535 Lynxistä ja kyllä tämä 59 tuntuu huomattavasti helpommalta hallita ja saa kyllä hymy suunpielessä ajella menemään. Avaimia tuohon oli tasan yksi joka sekin melkein poikki, varmaan perus lukkosepällä saa teetettyä lisää. Huolto/ muita vinkkejä saa antaa ja mielellään otetaan vastaan. :)
     
  16. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Mietin tuossa vain että mahtaako tuon takapukin yläpää pyöriä laisinkaan tuon akselin ympäri, oletko tarkistanut, alaspäin nuo yleensä menevät helpostikkin, ylhäälläpysyminen vaikeampaa.Eli nykäset hätäpäin tuon telaston pihalle ja tarkistat liikkuvatko kaikki tarvittavat.
    Lyhyeltähän tuon iskarin varsi näyttää, kuva toki ei kaikkea kerro, voiko olla jäässä vai lämpimässä paikassako tuo on.Nätti kelkka tuo sinänsä, puuta päin kuitenkin joku sohlassu.
     
  17. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: GLX 5900

    Ensihuomioita tuosta kelkasta.

    Perussiistin näköinen.. Eli ei läheskään niin muokattu, kuin voisi olla. Tosin, ei muokkatun näköinenkään ylen paha juttu ole.. Nuo mallit kestävät aika kovaakin kohtelua.

    Kuomu näyttää olevan vuosimallista 1990.. Ainakin teippien perusteella.

    Tuosta telastosta. Minun vanhuksessa on samanmallinen Easy-Riden edeltäjä. Siinä on takapukissa samanlainen iskari, kuin suksissakin.. Eli ei millään tavoin pitkä tapaus. Tuon mallin takaosa vaan on aikalailla alhaalla, jos vertaa esimerkiksi 1990 mallisiin ja niitä tuoreempiin malleihin. Mutta tokihan se kannattaa tarkastaa, onko tuo takaiskari kunnossa.. Telaston irrottaminen kyllä helpottaa kunnon tarkkailun suhteen. Samalla kannattaa laakeroida telapyörät uusiksi.

    Mutta onnea uudelle kulkineelle.. Ei muuta ku pahoja kelejä toiveisiin.
     
  18. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: GLX 5900

    Kelkka oli lämpimässä joten jäässä ei ollut. Mutta tuota mainitsemaasi akselin liikkumista en hoksannutkaan että siitäkin voi tosiaan olla jumissa. Täytyypä vielä tuo tsekata ja tuo puskuri oikasta myös.
     
  19. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: GLX 5900

    Kiitoksia, lunta lisää tuo vaatii. Tänään oli puoleen reiteen, mutta ei sitä saanut mihinkään kiinni. :)
    Ok pumppu saa siis jäädä. Tuossa on uusittu telapyörät ja liu´t "hiljattain", joten ei niiden puolesta tarvetta käyttää telastoa pois. Ajeleehan tuolla noinkin talven yli, mutta voisi kesällä vähän syynätä tarkemmin tuon alustakin irtaallaan.

    Tuota kuomun vaihtoa en ole hoksannutkaan, tuulilasin aattelin olevan vaihdettu kyllä uuteen jossain vaiheessa. Millaset teipit -87 mallissa kuuluisi olla?
     
  20. jyrmy

    jyrmy Lynx X-trim 600 und 5900 glx Kittycat

    Vs: GLX 5900

    Huoltaa kannattaa myös 1-variaattori, perus putsailu ja herkistely sekä rullien tarkastelu et on kunnossa. Öljyt laatikosta tietty kannattaa vaihtaa. Tarkista myös imukurkun kunto. Loisto laite sulla kyllä on... ;)
     

Suosittele tätä sivua