Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Vs: Oulun reitit

    Jep ei varmaan kannata täällä alkaa huuteleen.
     
  2. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Eipä ole lumesta kiinni, kausi on oulussa avattu ja mielensä pahoittaminenkin voidaan varmasti aloittaa. Itsekin näin kelkan jäljet ojassa tien laidassa, tuli paha mieli... Ei muuta kuin lynkkauspartioita reitin varteen ja vaikkapa syöttämään GPS-kikkareita lainrikkojille ja muillekkin epäilyttävän näköisille kelkkailijoille niin valvominen helpottuu. Osarivehkeillä ajavia kannattaa jo vähän vaikka muiluttaakin, kun kusevat kuitenkin muiden aamumuroihin vielä vakuutusmaksuja nostattaessa.

    Ps. Kerran saatoin ajaa ylinopeuttakin, toivottavasti ei vaarantunut moisella perseilyllä koko lajin tulevaisuus ja vältyn salapoliisien pidätykseltä. ;D
     
  3. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Tuota ei nyt kuitenkaan kannata tehdä tästä palstasta juttutupa II versiota. Reitti merelle meni jo poikki ja kuumottaa mr waaria mutta osoitetietojen perusteella haulla uhkailu kuulostaa Stasin hommilta.
     
  4. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Pukekaa lämpimästi päälle ja menkää vaikka jäille pyörittään paskarinkiä ja suhaan edestakasi niin minäki tein ja saattaa helpottaa pipon nyörien kiristystä.
    Tälle aamulle 30km lenkki jäitä ja metsätienpohjia nyt piti tulla pikkaralaan shellille lämmitteleen ja kupposelle kuumaa..
     
  5. Henri89

    Henri89 Member

    Vs: Oulun reitit

    Kempeleenlahti taitaa olla jo hyvässä jäässä? Aattelin, että kunhan pikkaisen saisi lunta niin kävisi paisteleen makkarat lahden päässä olevalla saarella, Kraaseli vai mikä lie olikaan :)
     
  6. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    Kyllähän tuo autoja jo kestää niin miksei yhtä kelkkaaki ;D
     
  7. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Helpompaahan se on jokaiselle kun kerrotaan mitä tänne saa kirjoittaa tai olla mieltä... ;)
     
  8. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waaria ei kelkkailijoiden osoitteet kiinnosta, mutta joku muu saattaa olle enempi kiinnostunut, maailma on täynnä henkilöitä joilla naamavärkissä roikkuu liki koko kuusamonuistimen ja rapalan tuotanto ja jotka ovat valmiita naulaamaan tämän meidän harrastuksen pienimmästäkin syystä. Ihan hyvässä hengessä näitä varoituksia laittelen, en missään nimessä uhkailuja, se ei ole minun toimenkuvan mukaista, minähän olen kelkkailijoiden puolella henkeen ja vereen ja teen töitäkin teidän hyväksi. Kaikki eivät ole yhtä hyväntahtoisia eikä kaikkia tekemisiään kannata julkisesti kertoa. Täällä huudellaan julkisesti ajokavereita luvattomille paikoille, ja sovitaan ajankohtakin, joten ei pidä ihmetellä jos julkisuutta hakevat kaikkea pärisevää vastustavat ovat vastassa kuvaamassa ja siitä saadaan sitten kaikki lukea paikallislehdistä kuvilla väritettyinä ja ihailla juutuupi videoita, tähän ollaan menossa ja tästä on kysymys, joten ei anneta työkaluja muille tätä meidän harrastusta vastaan. Ei masenneta toisia, ei aiheuteta vahintoa, ei tuotata häiriötä vaan otetaan kaikki ilo irti siitä lyhyestä ajasta jolloin tähän upeaan harrastukseen on mahdollisuus :)
    Tuumii Waari
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Oulun reitit

    Nyt osu waari asian ytimeen. Kannattaa lukea ja sisäistää tuo kommentti, helpottaa meidän kaikkien harrastamista.
     
  10. saippuakauppias

    saippuakauppias Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    TK näytät kirjoittelun perusteella pyörivän tuossa pikkaralan seudulla molemmin puolin jokea niin ootko vielä käyny metelinmäessä,voimalinjoilla tai kallioselässä? mietin että pääsisköhän kämpälle jo makkaratulille..
     
  11. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    On ajettu kämpälle, tuolla linjojen alla ei pysty vielä ajamaan. Kannattaa varata puita mukaan jos meinaa makkaratulia ku uusia puita ei oo saatu vietyä ku oli niin pitkään nuo suot märkänä.
     
  12. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Oulun reitit

    Kallioselän kämpällä oli liiterissä reilusti puita, kun lauantaina kävin käveleskelemässä ja käyrät paistaan. Lunta nyt ei liikaa ollut, mutta nätisti kun ajelee nii ei mikään ongelma vaikka kelkalla perille asti päräyttää.
     
  13. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    No hyvä homma että saivat vietyä lisäystä. Pitää muuten ilmotella täälläkin kun käymmä seuraavan kerran puutalkoissa kumma kyllä talkoopäivänä tahtonu olla kämpällä tavallista hiljasempaa ;D
     
  14. NikoP

    NikoP M8000 Sp Es 2.6" - 18

    Vs: Oulun reitit

    Kenenkäs ylläpitämä tuo kallioselän kämppä on muuten? Meinaan, on kyllä aika mahtava paikka sinällään ja niin lähellä Oulua, että pitää kyllä isosti nostaa hattua kämpän huoltajille ja sille että sitä on jokaisen mahdollista käyttää vapaasti.
     
  15. Hjaurus

    Hjaurus Ac snopro f800 rr 2013

    Vs: Oulun reitit

    Niin ja missä päin se tarkalleen ottaen sijaitsee? Että joz ja kun saapi enempi lunta niin ajelee sinne päin käyrän paistoon!
     
  16. -TK-

    -TK- Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Muhoksen kuntahan siinä on ns ylläpitäjänä/talkoolaiset.
    Kämppä on tuolla muhoksen ja oulun rajamailla pohjoispuolella aika lähellä sanginjokea tervareitistön varrella, reittikartasta näkee.
    Menee epävirallinen kelkkaura isolta linjalta kämpän pihaan, myös oulujoelta pääsee kämpälle kivuttomasti ja kämpän läheistä linjaa pääsee muhos-yk reitille suoraan tai ouluun ja kiiminkiin.
     
  17. saippuakauppias

    saippuakauppias Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    ja ennen muinoin olin itekkin tekemässä kelkkauraa kämpältä sanginjoelle ja kassiseen ja ihan hyvä ura siltoineen saatiinkin tehtyä molempiin suuntiin mutta hiihtolatuhan niihin sitte vetästiin ja yksi maanomistaja muistaakseni alkoi vastustaan ajatusta kelkkailusta...nykyäänhän siinä ois ollu hyvä pisto tuohon muhos-yki reittiin.sinällään hauska se ura homma että iät ajat ajettu niitä uran pohjia kelkoilla kallioselkään pikkupoikana ja sit ku saatiin ns.virallinen ura niin siihen loppu ajelut...oisko yhtenä tai kahtena talvena ehtiny ajella virallisesti.
     
  18. Ice82

    Ice82 New Member

    Vs: Oulun reitit

    Onko kellään jakaa viimeisintä tietoa että pääseekö ritaharjusta ajamalla mihinkään viralliselle reitille? Siis teoriassa, en suinkaan ole lähdössä lakia rikkomaan ja tienreunoja ajeleen ;) Viime talvena ritaväylän kääntöpaikalta näytti menevän ura kalimentietä kohti ja aika monesti näin jonkun siitä ajavan.
     
  19. Kimple

    Kimple Shredder RE 3900

    Vs: Oulun reitit

    Lähin virallisen reitin pää Ritaharjusta katsottuna taitaa olla nykyään Korvenkylässä, että ei sinne kyllä kelkalla ajamalla pääse lähellekään laillisesti :)
     
  20. toripolliisi

    toripolliisi Polaris 600 XC SP -03

    Vs: Oulun reitit

    Mors!

    Yritin kelata sivuja taaksepäin, mutta onko nyt mitään reittiä, että pääsis merenjäältä Ouluntulliin ajamalla? Pikkuisen sapettaa ku kurvailijoiden takia menetettiin entinen huono, mutta ajettava reitti.
     

Suosittele tätä sivua