Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

 1. ezco

  ezco Lynx Enduro 500 SP -02

  Onko kukaan käynyt vielä ajamassa täällä Oulussa reitillä?
  Jos joku on jo käynyt koittamassa, niin millaisessa kunnossa oli, pystyykö siellä ajamaan?

  Itse en tiedä millaiset nämä Oulun reitit ovat yleensä olleet, kun kuusamossa on tullut vain ajeltua.
  Tänä talvena tulee ajettua pääosin Oulun reiteillä ja polte on kova.
  Jouluna viimeistään on tarkoitus käydä koittamassa ;D
   
 2. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Mekin ollaan porukalla lähdössä sunnuntaina ajamaan reitille. Lähdetään Tyrnävän kohdilta josta ajellaan Muhokseen ja sieltä Rokualle + jotakin kautta takaisin. Nuo kaikki pätkät on enimmäkseen suota ja metsäautotien pohjaa joten ei tartte kiviä pelätä. Viime viikonloppuna meni jo telan jäljet reitillä ja sitäkin edeltävänä viikonloppuna oli joku ajanut minunkin maita pitkin reitille päin.
   
 3. Sape

  Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

  Tuo linja ei ollu kovinkaan hääppönen vielä keskiviikkona. ;D
   
 4. Maike

  Maike Well-Known Member

  Kävin eilen tankkaamassa Ouluntullissa. Ajoin reitin alkupätkän (joka lähtee Murtoon päin) linnatielle asti ja pelkästään tuolla matkalla pelkäsin kelkan puolesta. Kävelyvauhtia saa ajaa, kun kivet on esillä. Metsäteitä voi kyllä hyvin ajella.
   
 5. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Pah! Pyssykylä vallotettiin jo pari viikkoa sitten. Nyt on Muhoksen ja Rokuan vuoro. Ei ne kelkat ny ihan pienestä hajoa, helvetti soikoon.
  Huomenaamulla startataan Tyrnävältä, puhkotaan metsäautotietä ja naapureiden metsäpalstojen rajalinjoja. Kävin tänään katsastelemassa linjoja ja hyvältä näyttää. Nynneröt jääköön kotio kiillottelemaan kelkkojaan, silläaikaa tosimiehet ajaa ;D
   
 6. Pössi

  Pössi Lynx RE Boondocker 800 -14

  Nyt illalla käytiin yogon kanssa ajamassa tuossa Oulu-Muhos reitillä. Eihän sitä tuota lunta liikaa oo, mutta soilla oli jo ihan hyvä ajaa, lumitilanteeseen nähden. Ouluntullin pää on huonoin, koska sieltä löytyy aika paljo kiviä. Ei käyty kuitenkaan kovin pitkällä Muhokselle päin.. No kausi avattu ja 35 km tälle talvelle mittarissa... :D
   
 7. obelix

  obelix Well-Known Member

  Uudisasukkaana tuohon lumen vähyyteen ei ole vieläkään tottunut. Joka syksy sitä odottaa, että tänä vuonna tilanne on "normaali" ja lunta riittää, mutta ei... Ensimäinen talvi lähtee nyt käyntiin kelkan kanssa täällä "etelässä". Joskos sitä oppis ajelemaan näitäkin reittejä :D
   
 8. Vesku

  Vesku Renegade

  Nynneröt ajaa parin viikon päästä kun tosimiehet remppaa vehkeitään ;D
   
 9. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Nyt on korkattu Tyrnävä-Muhos-Rokua akseli. Kilometrejä kertyi päivän reissulle hieman vajaa 150. Aamulla startattiin Tyrnävältä kotipihalta ajaen omaa ja naapureiden korkkaamattomia metsäautoteitä, sieltä sitten metsäpalstojen rajalinjoja pitkin kiertämällä viralliselle reitille. Jängät ja suot eivät olleet mitään herkkuja ajella mutta Muhosta lähestyttäessä reitti muuttuu hiekkapohjaiseksi metsäautotieksi ja siinä sai laulattaa konetta sydämensä kyllyydestä. Noilta kohdin reitti oli aivan unelmakunnossa ja patit sen kokoisia että niistä pystyi huoletta hyppimään.

  Ensimmäinen stoppi vielä Tyrnävän puolella.
  [​IMG]


  Hyväkuntoinen reitti nostatti vauhdit liiankin kovasti. Ensimmäisen kerran tiimikaveri lipsahti reitiltä hieman ennen Muhoksen Nesteelle meneviä peltoja. Ja toisen kerran Muhokselta Rokuan suuntaan ajettaessa ennen Mäntämajaa.
  [​IMG]


  Rokuan suunnalla oli myös sulaa.
  [​IMG]


  Metsäautoteitä oli mukava ajella Muhoksen ja Rokuan välillä. Auraamatonta ja mukavaa baanaa.
  [​IMG]


  Muutoin Rokuan suunnalla reitti oli huonossa kunnossa. Otimme savut Kettusessa, poltimme viimeiset puut mitä löysimme. Tälle talvelle ei vielä puita oltu viety paikalle.
  [​IMG]


  Rokuan suunnalla reitti oli siis sen verta inhottavaa että kun meitä ei kiinnostanut körötellen ajella niin käännyimme Kettusessa makkaranpaiston jälkeen takaisin Tyrnävää kohden. Paluumatka menikin sopivasti jännäten riittääkö revissä öljyt kotipihaan asti. Joku 30-40 km ennen kotia alkoi ensin öljyvalo palamaan ja myöhemmin kelkka piipittämään ajossa sen valon lisäksi.

  Kaiken kaikkiaan suosittelen ajamaan Muhoksen lähistöllä, siinä on tällä hetkellä reitti kaikkein parhaimmassa kunnossa jos tykkää tuollaisesta enskatyylisestä reitistä jossa pattia passelisti ilmalentoihin. Hiekkapohja takaa myös sen että pohja on tasainen eikä mitään ylläreitä tarvitse pelätä lumen alta. Ihan ajokelit siis!

  Lisää kuvia reissusta löytyy tiimin kotisivun galleriasta.
   
 10. Dragon600HO

  Dragon600HO Guest

  Ei näytä paljon enemmän lunta olevan Muhoksen seudulla, mutta taitaa olla tasasemmat pohojat siellä.
   
 11. €ncore

  €ncore Lynx Rave RE 600 HO -07, KTM EXC 125 -03

  Lunta saisi tokkiinsa olla enemmän mutta tosiaan pohjat on niin paljon paremmat että voi aikusten oikeasti ajaa aivan huoletta. Kannattaa käydä tsekkaamassa henkilökohtaisesti!
   
 12. ezco

  ezco Lynx Enduro 500 SP -02

  Tuli itselläkin käytyä koittamassa miltä reitillä näyttää.. Lähdettiin valkiaisjärventieltä reitille kohti Ylikiiminkiä. Ajettiin ~12km kohti kiiminkiä ja käännyttiin sitten takaisin. Yhdessä kohtaa reitillä oli puu kaatunut ja sen joutui kiertämään metsän kautta. Välillä oli jo kunnon patikkoakin :)
   
 13. TripleMax

  TripleMax Yamaha V-Max 700

  Onko foorumilaisista ketään Maikkulasta tai lähettyviltä ? Maikkulan nesteeltähän pääsee jonnekkipäin lähteen, mutta pitää vissiin ajella sinne Kainuuntien laitaa tai puikata sähkölinjaa pitkin jäälle ( sitte ku se kestää ). Onko kellään tietoa vuokrattavista talleista Maikkulan lähellä. Olisi mukavampi rassailla kelkkaa tallissa ku rivarin pihalla.
   
 14. Maike

  Maike Well-Known Member

  Se reittihän lähtee siitä Maikkulan Nesteen kohalta sinne metsää, josta se tulee Kajaanintien vierustalle. Vähän matkan päässä on risteys, josta Kajaanintien yli menemällä pääsee kohti Oulujokea. Onko se nyt Knuutilankangas, jonka läpi reitti menee. Oulunjoen jäätä pitää ajaa oikeallepäin jonkinmatkaa ja reitti jatkuu joen toisella puolella, mistä se jatkuu Hiukkavaaraan jne. Ei siellä eksy, jos vaan reittimerkit on paikoillaan, mutta jäälle ei vielä kannata mennä.
   
 15. Jälli-Eeti

  Jälli-Eeti Lynx Re 600 Etec -12

  oha täälä kaakkurista porukkaa. Joo siitä se reitti mennee. vähä jokea ylöspäin pittää ajjaa ja sitte se vähä levenee pohjoseenpäin se joki ja vasemmala puolella se reitti lähtee. paljokoha on joella jäätä? näytti että soli menny jo umpeen. ei taijja kovat jäät olla vielä.
   
 16. Maike

  Maike Well-Known Member

  Ainakin viimevuonna tammikuun puolessa välissä jää oli tarpeeksi paksua. Sinne lienee tulee merkinnät, kun jää on tarpeeksi paksu?
   
 17. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Ei oo joen jäällä ollu männä vuosina ainakaan merkkejä. Kellekkään.
   
 18. Maike

  Maike Well-Known Member

  Viime talvena siellä oli joitain risuja pystyssä, joita pitkin suunnistin reittiä myöten, eli ei ne mitään virallisia reittimerkkejä ollut. ;)
   
 19. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Jaa. No sehän hyvä että siellä on risuja. Eipä oo vaan itte tullu ennen huomattua. Siellähän nuo on ladut ja kelkan jälet risteilleet aina miten sattuu. Maltti on sitten kuitenkin valttia siellä joen jäällä, kun siellä on (varsinkin keväämpänä) paljon muitakin liikkujia ku kelkkailijat.
   
 20. Mr Cool

  Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

  Kellonlahti ... Kiviniemestä Virpiniemen Merivartiostoon on jo jäässä, silti kannattaa malttaa vielä muutama päivä ennenkuin lähtee kelkkaielmaan ko merialueelle.
  Putaalla näyttää kelkan jälkiä jääneen jo Virpiniemi- Annalankangas alueelle. Lunta VÄHÄN...
   

Suosittele tätä sivua