G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: G-typet

    Jos keula allaalla ja täyttyy, niin neula ja neulaputki (vai mikä lie sen virallinen nimi onkaan) kuluneet väljäksi. Ainaki yks vaihtoehto
     
  2. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Vs: G-typet

    Kaasarissa neulaventtiili vuotaa,eli venttiillikauppaan,mars..
     
  3. mane

    mane Member

    Vs: G-typet

    Mistä kannattaa hommata uudet? Etelä-karjalassa pajoitan.
     
  4. hanex

    hanex New Member

    Vs: G-typet

    Huomasin tuossa, että menee kohta käynnistinnaru poikki tuosta vekottimesta. Onko tuo paha homma pihalla vaihdettavaksi? Onnistuuko kovin paljon purkamatta vai? Mahtuneeko tuolta ulos ilman, että löysäilee tuota "ohjausputkea" ? Pakoputki eessä niin oikein osaa arvioida, joku kaapelisarja siitä näyttää kans menevän yli, mutta jos siihen saisi hieman höllää?
     
  5. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    en nyt muista ihan tarkasti miten se meni.

    Mut ohjausputken saa ala ja yläpäästään irti ja putki ja änäri pois niin mahtuu pois. muuta ei tarvinnu tehä.
     
  6. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Oisko kellään käryä mistä sais kiinteitä neulalaakereita kelkkiin? ??? vähä offiks menee mut onko kukaan laitellu/kokeillu skidoosta, tms? ::) 600 millenium ilmottautuu
     
  7. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: G-typet

    siis.. mitäpä meinaat tuolla kiinteillä??

    ei kellään käryä paljon pitää olla varien väli -00 440racingissa??
     
  8. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    kiinteellä meinaan sitä että ne "neulat" ei oo irrallaan siellä.. vaan että ne on kiinteenä kehikossa kiinni, esim. samantyylistä neulalaakerii kun mopossa ::)
     
  9. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: G-typet

    jos mäntiä tai sen sellasia kasailet.. anna sen pahavi rullan olla siellä sisällä,sehän häipyy sieltä ku puristat tapin paikoilleen??
     
  10. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    joo, pitänee kai sit yrittäää kasata niillä irtohiluilla ;D mitä lie tarvikemännät sanos koneessa ??? osalla paukkunu jo alkumetreillä ja osalla kestäny useemman tuhat kilometriii :-\
     
  11. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Jos rotaxia oot kasailemassa elä pistä mitään muita kuin ELKOJA. ORIG brp mäntiä, kiitos.
     
  12. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    allrighty :)
     
  13. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: G-typet

    Olisko kenelläkään toimivaa ideaa, että miten tuosta bensatankin sivusta sais tulpattua nuo bensamittarin reijät asiallisesti? Paras olisi tietysti jos saisi jostakin uuden mittarin halkeilleen tilalle, muttei tunnu saavan mistään sitä mittaria. En varmasti ole ainut jolla tuon mittarin kanssa ongelmia, nimittäin 3 eri tankkia kävin läpi ja kaikissa tuo oli haurastunut ja haljennut se. Jos joku tietäisi mistä kannattaa kysellä, niin BRP osanumero mittarille on 572015900.
     
  14. rotax377

    rotax377 OldSchool Dokkeri 144" RS treeride ja muut lynxit

    Vs: G-typet

    Miten on porukalla kokemuksia suksihommissa blade VS powderit VS slydog powder hound VS ca pro -97 g-tyypin keulassa sekalaisessa ajossa?

    Ainaki omien kokemusten perusteella ainakaan ei hannata olla hirveen ottavat, koska tuo -97 vetelee alustalla aika kiitettävästi, vaikka oliski haritukset ym kunnossa.
     
  15. JSE

    JSE Member

    G- type 670. Kaasuttimet tulvii.

    Tietääkö joku mikä tai minkälainen kaasuttimen kurkku kuuluu 670- motilla ja Totaltek- imusarjalla olevaan 2000- vuoden G-typeen? Alkuperäiset lienevät jonkunlaiset "mutka"- malliset?

    Nyt paikallaan on jotkut Arctic-Catin kurkut. Itse olen kasaillut osista koko keksinnön, eikä se ole ollut itsellä ajossa.
    Noilla suorilla Catin kurkuilla kaasarit jää voimakkaasti etukenoon ja koneen käydessä tulvii. Kaasuttimien vaaka-asennus lienee kuitenkin oikean toiminnan A ja O.

    Kuvakin vastaavasta virityksestä toimivalla combinaatiolla olisi avuksi.
     
  16. tuma

    tuma Active Member

    Vs: G-typet

    pa mittari ongelmasta kärsivälle neuvo. letkunippa 90 asteen kulmalla päihin ja kirkas letku väliin ,joku brp mönkkärin jäähdyttimen nippa oli just eikä melkein oikean kokoinen hinta n 2€kpl
    hyvin pitää ja toimii
     
  17. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Minuva mietityttää nuo merkatut reijät.. toinen on auki ja toinen tukossa/kiinni jne.. mitä virkaa mahtaa moisilla olla ??? pikaista apua odotellessa.. E: Ja se muuten viimetalvena oireili tuo oikeanpuolen pytty, missä on tuo reikä auki, eikä tuolla samaisella pytyllä käynyt tyhjäkäyntiä, lähti mukaan vasta 4000rpm hujakoilla. Myöskin saman puolen tulppa anto kipinän, tuntu saavan bensaa mutta tulppa oli ajojen jälkeen kostee/märkä mutta kirkas.. ::) ??? [​IMG]
     
  18. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    mikä kone on kyseessä. Yleensä tuolla kohtaa on kampilaakereiden voitelut, mut jos on ollut alunperin kiinni (kestovaseliini) niin toinen on porattu jälkikäteen.
    yleensä mag puolelle on väärtit porailleet nuita pto puolella on kestäny tai ainakin helpommin havaittavissa stefa rikkoutuminen.
     
  19. jompppa

    jompppa Active Member

    Vs: G-typet

    Kuussatku. Pitäskö nuille/tuolle reijille/reijälle tehä jotain :eek:
     
  20. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Ei näytä kyllä itelle kiertoluistin koneelle vaan uudemmalle läppävehkeelle. Kunhan tuo toi toinen reikä on auki niin ei pitäs sen kummempaa tehä.
     

Suosittele tätä sivua