Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä maroach, 5/2/11.

  1. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Tämä sivu toimii mullaki L920! Vakio ie selain ei ainakaa äkkiseltään suostunu käyttämään paikannustoimintoa mutta sellanen ku Explora browser alkas pailantamaan heti napista, en vaan jaksanu vielä pihalle mennö koittamaan. Hieno homma, kiitoksia!
     
  2. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Laitoin tuon saman version nyt myös tuonne pääsivulle.
     
  3. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Semmonen kävi mielessä, että nopeutuisikohan tuo kartan täyttyminen sillä, että helpottaisi ihmeisiä jakamaan GPS jälkiä sillä, että www.kelkkareitit.fi sivustolla olisi yksinkertainen upload toiminnallisuus GPS jäljelle. Sitten joku piirtoa harrastava voisi sen sieltä ottaa ja siirtää OSM:ään. Uploadauksen voisi suorittaa kirjautumatta ja siinä voisi olla joku rajoitus (formaatti, koko, IP-osoite, yms), jos väärinkäyttöä esiintyy. Tietysti tuossa on riskinsä, että sinne ladataan kaikkea kuraa ja näin virheellisiä tai vaarallisia uria tulee piirrettyä kartalle..

    no kävipä mielessä.
     
  4. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Sama ollut jo kauan aikaa mielessä, mutta itse haluaisin sellaisen systeemin jolla voisi myöskin koordinoida noiden jälkien piirtämistä. Eli, ettei useampi ala piirtämään samaa jälkeä ja tee turhaa työtä. Samoin olisi hyvä olla jokin tapa pyytää tarkennusta/lisätietoa, joko lähettäjältä tai muilta, koska piirtäjällä todennäköisesti ei ole paikallistuntemusta ja monesti ihmisten lähettämiä jälkiä ei voi sellaisenaan kartalle piirtää (jälki lähtee mökin pihasta jne jne..).

    Käytännössä tuon voisi tehdä ihan jonkin yksinkertaisen foorumisoftan päälle. Tai sitten tietenkin koodailla kokonaan itse, niin tulisi just sellainen kuin haluaisi.
     
  5. HIPPERI

    HIPPERI Rene XRS800, AC XF9000

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    onko jollain kokemuksia iPadin käytöstä? voisko antaa vinkit miten kannattaa toimia?
     
  6. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Ei muuten tuo web sivusto osaa kaivaa relaatiosta dataa esiin esim. http://www.openstreetmap.org/relation/2665497 operaattori puuttuu.

    http://kelkkareitit.fi/?lon=23.1523&lat=61.5631&zoom=12&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit

    Tuo relaatio on kyllä näppärä tapa esim yhden kerhon urat koostaa kasaan. En ole itse sitä käyttänyt, mutta saa yhteisen metadatan keskitetysti talteen.
     
  7. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Joku lähetysmahdollisuus olisi kyllä hyvä, mielellään vaikka drag-and-drop laatikko, niin ei ole ainakaan tiedoston lähettäminen turhan vaikeaa. Itse joutaisin kyllä piirtelemään noita enemmänkin mitä ajan, eli jos piirtoavulle tarvetta niin minullekin voi teidostoja lähettää.

    Mikäli tämä softa ei ole vielä täällä ollut esillä, niin GPSLogger (http://code.mendhak.com/gpslogger/) androidille on hyvä ja yksinkertainen loggaussovellus. Heti aloitussivulla iso start/stop nappi, niin ei ole ainakaan vaikea käyttää. On myös luotettava ja ei syö hirveästi akkua. Löytyy myös tiedoston lähetys suoraan Dropboxiin, OSM:ään, Google Docsiin, sähköpostiin, ftp-severille sekä opengts-serverille, jos ei halua käsin siirtää tiedostoa koneelle.

    Pikaohje asetuksiin joilla pääsee alkuun:

    Settings ->
    raksi kohtaan Log to GPX

    Settings -> Logging details ->
    New file creation: Every time I start
    Time before logging: 1 tai 2 (sekunttia pisteiden tallentamisen välillä)
    Distance before logging: 5 tai 10 (metriä pisteiden tallentamisen välillä)
    Accuracy before logging: 0 (vaadittu tarkkuus, nollasta poikkeava arvo voi jättää tallentamatta pisteitä, jos gps heittää x metriä)
     
  8. mkmk

    mkmk Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Taitaa tämä kelkkareitit.fi olla valtakunnallisesti toimivin kelkkareittikarttasivusto vaikka harrastelija pohjalta pyörii? Vai juuri siksi? Toimiiko tuo paikannusnappi tuossa sivussa? En pysty koittamaan kun ei ota sisältä gps signaalia kiinni.

    Hyödyttääkö jos joku aktiivipäivittäjä saisi kertaluonteisesti Rovaniemen alueelta ajantasaisen kelkkareitistön esim .dxf eli autocad muodossa? En sen enempää ole tutkinut miten tuota open street mappiä päivitetään, mutta olisiko tuollasesta pohja-aineistosta hyötyä kelkkareitit.fi kartan päivittämiseen?

    Aineiston reiteillä on 4 luokkaa:

    1. Moottorikelkkareitit jotka lanataan
    2. Moottorikelkkaurat jotka lanataan
    3. Moottorikelkkaurat joita ei lanata
    4. Muut reitit (Kiveliöntien pisto on tämän vuoden pois käytöstä)

    ps. Maanantaina pitäisi Rovaniemen kelkkareitit päivittyä tuonne kaupungin karttapalveluunkin.
     
  9. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Ilmanmuuta hyödyttää ja myös otamme tällaiset lahjoitukset ilomielin vastaan. Mutta ainoastaan yhdellä ehdolla, nimittäin jotta voimme lisätä jäljet OpenStreetMap:iin, täytyy ne luovuttaa meille avoimella ODbL-lisenssillä (tai vastaavalla yhteensopivalla). Lisätietoa lisenssistä: http://www.openstreetmap.org/copyright/fi sekä http://opendatacommons.org/licenses/odbl/summary/. Jos tämä käy, niin voit lähettää reitistön vaikka minulle sähköpostiin ([email protected]). Uskoisin, että DFX-tiedostokin aukeaa (näyttäisi QGIS tukevan), ja esim. mapinfo.tab / .shp / .gpx / .kml -tiedostot käyvät.

    Sitten toiseen asiaan, minuun otettiin tässä menneellä viikolla yhteyttä Sodankylän kunnasta erään paikallisen matkailuyrittäjä aloitteesta, ja olivat hyvin samanlaisella asialla kuin mkmk. Eli halusivat antaa Sodankylän kelkkareitistöt meille lisättäväksi kartalle. Summasummaarum, minulla olisi nyt hallussa koko Sodankylän alueen reitistö (eritelty viralliset reitit / urat / lanatut urat ja reitit) (~1000km), jotka voitaisiin lisätä kartalle. Lisäksi voimme käyttää Sodankylän kunnan nettisivuilta (http://www.sodankyla.fi/index.php?sivu=matkailu&id=5) löytyvää karttaa palveluiden merkitsemiseen. Löytyykö halukasta, jolla olisi aikaa ottaa projektiksi näiden lisäys?

    [​IMG]
     
  10. mkmk

    mkmk Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    mites tuolla josmilla saa ladattua vain kelkkareitit?

    edit: sain avattua .shp filen josmiin. mutta tosiaan tuo miten saa ladattua kannasta pelkät kelkkareitit on vielä vähän hakusessa... tietyltä alueelta saan kyllä kaiken tavaran ladattua..
     
  11. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Milläs logiikalla Ruotsin puolen reitit näkyy tuola netissä? Sielä on satunnaisia pätkiä sieltä täältä muttei kokonaan kuiteskaan. Olisko mahdollista tehdä Ruotsille ja Norjalle oma layeri, minkä saisi sitten laitettua päälle?

    Sitten, olisiko mahdollista saada Ruotsi ja Norja, miksei myös Venäjä, mukaan Garminin img tiedostoon?
     
  12. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Garminiin nuo on sinänsä mahdollista saada. Tosin tällä hetkellä haen Geofabrikilta vain Suomen OSM-datan kerran vuorokaudessa ja sitten filteröin siitä kelkka-aineiston jatkojalostukseen. Eli jos vain vaihdan lähtömateriaalin niin muitakin maita saa samaan (tai eri) Garmin imageen. Täytyy pohtia kun tuo pelkkä Suomen aineistokin on aika iso, joten päivittäin ladatava materiaali tulisi aika isoksi. Pitäisi varmaan ihmetellä noita kantatyökaluja, joilla lataisi OSM:sta suoraan vain kelkkamateriaalit.
     
  13. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Ruotsin ja Norjan reittien puuttuminen kartalta johtuu siitä, että viime keväänä serveristä loppui puhti ja ne oli otettava pois. Nuo mitä kartalla näkyvät ovat "vuotaneet" mukaan päivitysten yhteydessä. Mulla olisi jo tuossa uusi serveri tiedossa, mutta pitäisi ehtiä ottaa se vain käyttöön.
     
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Olisiko mitään järkeä jos lisäilisi tuonne myös huollot ja muut liikkeet mitkä ovat reitin varrella? Jos tekniikkaa osaamattomalla kelkka piippaa niin näkisi mistä saa apuja..
     
  15. FunFan

    FunFan Lynx RE e-tec

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Todella hieno ja hyödyllinen tämä kelkkareitit.fi. Vähän pidempien, halki Suomen suuntautuvien, retkien suunnittelu on nyt niin helppoa - ja ilmaista. Iso käsi kaikille tekemiseen panoksensa antaneille. Itsellä toimii reissussa loistavasti Lumia 925:ssä ihan perus IE -selaimella. Myös iPadillä pelittää hyvin. Näkyy reitit, bensikset , taukopaikat ja erilaiset pohjakartat. Minä ainakaan en kartalle muuta kaipaa. Tärkeintä olis saada kartalle noita vielä puuttuvia reittejä. Sääli, kun Inarinjärvelläkin jälki loppuu jäälle eikä reititys sieltä siksi onnistu. Mutta pikku puutteistaan huolimatta kerrassan mainio apuväline. :)

    Ps. Reitityksessä havaitsin jotain häikkää. Ei suostu reitittämään esimerkiksi Saariselältä suorinta tietä Sodankylään. Vai liekö vika reitin piirrossa?
     
  16. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Vika ei ollut reityksessä vaan, kartoituksessa. Tuo pohjois-etelä suuntainen reitti ei ollut yhteydessä idästä tulevan reitin kanssa. Reittien päät olivat vain päällekkäin. Yhdistin risteyksen pisteet OSM:ssä ja pian muutoksen pitäisi näkyä kelkkareitit.fi:ssäkin.

    Tästä siis kyse:
    http://kelkkareitit.fi/?lon=26.8406&lat=67.6734&zoom=13&base=OpenStreetMap&layers=Kelkkareitit&way=261333095
     
  17. heikkb

    heikkb Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Olisiko kenelläkään tallessa reittiä Kaukonen (Kittilä) > Kierinki (Sodankylä). Kieringistä saa nykyisin menovettä ja reitti on hyvä lisä Levi Ylläs >> Revontulireitistöön. Itse en näköjään ollut tallentanut reittiä.
     
  18. TrplMax

    TrplMax Kelkka myyty :(

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    WP 8.1 versio antaa kuulemma tallentaa reitit muistikortille. En saanut silti tuotua kelkkareitit.fi sivujen gpx-filuja Maastokartat WP sovellukseen. Onko joku muu onnistunut? Maastokartat vaikuttaa muuten erittäin hyvältä sovellukselta, kun saisi nuo reitit vaan näkymään. Reittien tuominen on maksullinen ominaisuus (2,49€).
     
  19. TrplMax

    TrplMax Kelkka myyty :(

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Olen tuon Maastokartat WP sovelluksen kanssa koittanut saada reittejä näkymään Lumiassani.
    Sain tuotua reitit kelkkareitit.fi sivun fileistä. Ongelmana on se että sinne pamahtaa yli 5000 reittiä joita ei ole nimetty mitenkään yksilöivästi, ja joidenkin reittien pituus voi olla esim. 30m. Eli nuo karttajäljethän on tehty erilaisina pätkinä. Pätkiä ei ole ilmeisesti "liimattu" yhdeksi jäljeksi? Tai sitten tuo Maastokartat ei osaa ymmärtää niitä tai itse en osaa käyttää sovellusta. Tuollainen reittimäärä hidastaakin kapulaa.

    Vaatisi ilmeisesti vähän viitseliäisyyttä että voisi koostaa yksittäisiä reittejä, esim. "Ruka-Kuusamo" ladattavaksi gpx muodossa. Minä mielelläni lataisin tuollaisia täsmäfileitä tietyistä reiteistä.
     
  20. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Olisiko nämä parannukset jo ajankohtaisia?
     

Suosittele tätä sivua