Raahen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä munkkimake, 5/2/10.

  1. Makekoo

    Makekoo Member

    Vs: Raahen seutu

    Jaahas, täällähän on vilkasta keskustelua käyty asiasta ja vähän asian vierestäkin... Sen verran täytyy oikoa muutamia vääriä käsityksiä, että ensinnäkään talkoita ei ole järjestänyt Raahen moottorikelkkailijat eikä mikään muukaan "sisäpiiri"-yhdistys/porukka. Toisekseen, varsinaista tiedotusta ei ole sen kummemmin ollut juurikaan siitä syystä koska ei ole yhdistystä joka sen hoitaisi ja noista aktiivisimmista puuhamiehistä ei juuri kukaan taida olla näppäimistön ääressä viihtyvää sorttia, eli eivät omaa tunnuksia tänne saatika edes facebookkiinkaan. Eli toisin sanoen talkoita ja kelkkakerhoa ei tule tässä asiassa sotkea toisiinsa!!

    Talkoot on saatu aikaiseksi alunalkaen yhden yksittäisen henkilön kysellessä apua kaupungilta ja kun sieltä suunnalta näytettiin vihreää valoa niin talkooporukka kerääntyi kasaan ihan puskaradion ja muutaman kavereille tehdyn puhelinsoiton avulla. Kaupunki siis sponsoroi raivaus- ja moottorisahat, niiden polttoaineet sekä osan siltavärkeistä. Loput puutavarat sekä muut (konetyöt, koneenkuljetukset jne.) on sponsoroineet muutama paikallinen yritys ja lisäksi yksittäiset harrastajat ovat ns. omaan laskuun käyneet omilla koneillaan reittejä kunnostamassa josta heille sponsoreiden lisäksi erittäin suuri hatunnosto!! :) Itse talkoissa kävin sen verran mitä vuorotyöt antaa myöten ja jos sinne ois halukkaita tulijoita ollut niin eiköhän niitä yhteystietoja pienellä omatoimisuudella tän kokoisessa kyläpahasessa löydy ::)

    Siitä Vihannin URAsta ei mullakaan ole ihan viimeisintä tietoa, mutta siinä käsityksessä olen että se kyllä tulee vaikka matkassa on joitain muuttujia ollutkin. Kun nimittäin juurikin sitä pätkää on ollut tekemässä kaupungin mies eikä talkooväki joten siltä osin lisäinfoa saanee Raahen kaupungin suunnilta?

    Eli nämä reitinkohennushomma on ollut ihan yksittäisten harrastajien puuhaa jossa on korvaamattomana osana olleet sponsorit!! Mistään sisäpiirikerhosta ei ole siis kyse!! Suunnitelmissa on nimenomaan ollut pikkuhiljaa kunnostella reitit jonka jälkeen mahdollisesti ruetaan kerho herättämään henkiin(?) Kerhohan tosiaan on tällä hetkellä "stand-by tilassa", mutta helpompihan se ois olla kelkkailijoiden etuja puolustamassa ja jotakin päättäjiltä vaatimassa kun ois oma kerho jossa ois mukana mahdollisimman paljon paikallisia harrastajia 8) Ja jos/toivottavasti KUN kerhoa aletaan aktivoimaan niin se aloitetaan vanhan kerhon pohjalta mutta silti ns. puhtaalta pöydältä ja siinä vaiheessa kyllä tiedotetaan täällä ja vaikka perustetaan joku ryhmä FB:nkin puolelle. Eli toisin sanoen mikäli kelkkakerho vielä päivänvalon näkee, niin siihen on kyllä kaikki vilpittömästi tervetulleita ja toiminta on varmasti kaikille tasapuolista & avointa ;)

    Ylläoleva höpinä on siis minun henkilökohtaisia näkemyksiä & käsityksiä, eli voi sisältää jotain asiavirheitä ;D


    Lumia odotellessa ja hyvää uuttavuotta toivottaen!!
    Makekoo alias. Marko Konola
     
  2. KoFFi

    KoFFi Freeride 154"

    Vs: Raahen seutu

    Täällä sitä kirjotellaan ja ihmetellään kun ei tiietä mitään. Itekkin sitä mieltä että tämän kokoisessa kylässä kyllä yhteyshenkilöt löytyy todella helposti jos vaan haluaa ja on kiinnostusta niitä reittejä kunnostaa. Tänäänkin olin yksin raivaamassa, kaveria koitin kysellä mutta ilmeisesti ei kiinnostanut.
     
  3. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Vs: Raahen seutu

    "yhy ,yhy" :-\ piti olla saunomassa ja diskoilemassa...
     
  4. petrus

    petrus Member

    Vs: Raahen seutu

    onko vielä kukaan käynny kokeileen pattijoki-tekoallas väliä?
     
  5. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: Raahen seutu

    Tuskin, jokuhan tuossa oli jo viimeviikon alussa ajanu nesteelle radan vartta... Mahtanu kolista komiasti.
    Eikä kyllä vieläkää varmasti pääse mihinkään järkevästi, hötöö tullu pari senttiä eikä pohjia ollenkaan niin raapimista ja kolinaa varmasti.
    Ite kävin kärryn kans teksalla viikonloppuna ennen sateita ja oli kinostunutta ja välilä peilijäätä, että jos käy niin nyt se on petollista ajaa. Välillä löytyy pitoja jonkinverran ja jäällä ei yhtään, että pysähtyy miten pysähtyy ku jarruttaa pitäs ja jois luisuun lähtee niin voi olla äkkiä kyljellään. :-X
     
  6. Makekoo

    Makekoo Member

    Vs: Raahen seutu

    Viime Lauantaina & Sunnuntaina kävimmä kolmen kelkan voimin "tamppaamassa" teksa-merenranta väliä, eli tasakaasulla turraamalla koitettiin ajella koko reitin leveydeltä jotta tulis etes jonkunlaista pohjaa. Jos/kun tuota lunta tulis lisää niin kunnostuksen jäljiltä on mukava pätkä ajella kunhan offiautot, mönkijät & crossipyörät pysyisivät pois reitiltä... Vihantiinkin päin olimme lähdössä vaan ainakin alkupäästä oli reitti sen verran "karkeaa" ja vähälumista että käännyimme aika pian takaisin, tosin ainoat muut kelkkailijat itsemme lisäksi tapasimme juurikin teksan rannan liepeillä Vihantiin menevällä uralla ;D
    Arkkukariinkin päin oli jonkunlaista jälkeä ajettu, mutta sehän ei olekaan virallinen ura/reitti...

    Ps. Mikäli tapaat reitillä yllämainittuja offiautoja/mönkijöitä/crosseja tai merkityn reitin ulkopuolisella pellolla ajavia kelkkailijoita, niin muistutathan että missä milläkin laitteella saa/ei saa ajaa!!! Ja muistutukset on syytä tehdä hyvässä hengessä ja kaikenlaisia ylilyöntejä välttäen, ihan vaan kaikkien Raahelaisten kelkkailijoiden puolesta ;)

    Se nyt vaan on niin että jos reitillä ajetaan millä sattuu/miten sattuu ja varsinkin jos toisten ihmisten pelloille mennään "kuuboilemaan" niin kohta meillä ei ole näitä vähiäkään reittejä joita kunnostaa & kehittää!!

    Terveisin: Makekoo :)
     
  7. VerQ

    VerQ Polaris Pro X 600 -02 Skidoo mxz xrs 600 sdi -07

    Vs: Raahen seutu

    Ja kaikki muistaa nyt pattijoen neste- meri pätkällä että ajaa pelloilla aurauskeppeillä rajatulla alueella. Maanomistaja sanonu että jos yhesti ajetaan väärästä paikasta niin menee poikki koko pätkä ja merelle meno kyllä sitten vaikeutuu...
     
  8. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: Raahen seutu

    Onko lippusiimaa keppien väleissä, saattas auttaa. Tosin olihan siinä jokisuun sillan kupeessa olevalla läntillä joku neropatti osannu niistäki läpi ajaa vaikka korvaava reitti meni rantapenkkaa...viimetalvena.
     
  9. SamBo

    SamBo lynx enduro 500 F

    Vs: Raahen seutu

    Joko on reitinteko suunnitelmia tälle kesälle? :) Vai onko niitä ylipäätään tulossa? ???
     
  10. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: Raahen seutu

    Tehkääpä kunnon reitit Raahe-Vihanti-Oulainen -välille, niin pääsette kunnolla tänne etelämpään "valtakunnan verkkoon"! ;-) Olishan se makkeeta täältä Ykan suunnilta kelkalla päästä Raaheenkin laillisesti pizzalle! ;D
     
  11. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Vs: Raahen seutu

    Missä mennään? vai hiipuiko innostus tämäkin "kerhoilun" suhteen yhtä nopeaan ,mitä alkoikin huono lumisen talven takia? ps. nyt ois aikaa talkoisiinkin ;)
     
  12. JK83

    JK83 Summitti ja kittycat

    Vs: Raahen seutu

    Tais loppua lyhyeen tämäki homma :-\
     
  13. JPK91

    JPK91 Member

    Vs: Raahen seutu

    Mitähän muuten reitille kuuluu Pyhtilän kohdilla? Viime näkemän näytti taloja tulevan päälle? Tähän perushieno ratkaisu on ottaa koko reitti pois kaikessa hiljaisuudessa... Mistä sitä sitte merelle pääsee tai mereltä tankille?
     
  14. KoFFi

    KoFFi Freeride 154"

    Vs: Raahen seutu

    Elekääpä nyt hötkyilkö!! tänään justiinsa palaveerattiin hieman ja talakoitakin varmasti tullaan järjestämään kunhan nyt saahaan homma liikkeelle. pittää tuolta kaupungin puolelta kysellä millä mallilla se uusi reitti vihantiin on ja voisko sinne mennä raivaileen, sehän taitaa jo kaivokselle asti olla aika valmista.

    turusen laanin loppupätällä pitäs käydä vähän kaivurilla tasailemassa kunhan kerkeän.
    pyhtilän osalta ei reittiin tainnu tulla muutoksia, eli menee siitä mistä ennenkin. ::)
     
  15. JPK91

    JPK91 Member

    Vs: Raahen seutu

    Kävin tuossa vakoilemassa Pyhtilän nurkkia ja näytti rajapyykkejä kasvavan keskellä reittiä?

    [​IMG]


    Viimetalvena huomattiin, että ex-kaatopaikan lähellä reitti on melko labyrinttia. Polkuja menee ristiinrastiin. ??? Ehkä sitte kun lunta on enemmän, niin reitti pysyy selvempänä. Jos joku päivä nikkarois pari viittaa ja kävis junttaan mättääseen.

    Edit: Kartalla näyttää kyllä melko suoralta reitiltä kaatiksella päin
     
  16. tsport

    tsport New Member

    Vs: Raahen seutu

    Siihen Pyhtilän kohtaan tulee muutos mut asia on hoidettu kaupunkin kans jo kauan sitten Eli reitti ei tule katkeamaan.Kaupunkille jää puisto aluetta siihen reinaan noin 5metriä mistä on luvattu et reitti kulkee.Raahe-vihanti väli ei ole kaupunkin osalta edennyt ihan aika taulun mukaisesti mut asia on kumminkin koko ajan työn alla.Maan omistajien lupia on tullut lisää eli siltä osin näyttää kumminkin hyvältä.Kyllä se reitti tulee kun ette hermostu.Kaivinkone miestä on kysytty käymään reiteillä ja on luvannut käydä.Ei vain tässä vaihessa kannata suurempia talkoita järjestää kun ei ole niitä kaikkien maan omistajien lupia vielä mut olemassa olevilla reiteillähän saa käydä jokainen oma alotteisesti tekemässä parannuksi ja jos sinne tarvitaan jotain materiaalia niin hommataan.
     
  17. VerQ

    VerQ Polaris Pro X 600 -02 Skidoo mxz xrs 600 sdi -07

    Vs: Raahen seutu

    Ilmotelkaahan tänne kun talkoot alkavat niin ollaan taas mukana...
     
  18. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Vs: Raahen seutu

    Tais puhallus/painelu-elvytys mennä pieleen eikä ambulanssimiehistö defibrillaattorin kanssa ehtinyt paikalle viime talvena? Miten lie käy tulevan talven kanssa?

    Entä se reitti tekoaltaan kupeessa? Mikäli vähänkään oikein kuulin vuosi sitten, puhuttiin neljä metriä leveästä reitistä että sopis (kaupungin lupaama?) tamppari kulkemaan. Jos reittilinjaus on ennallaan turusen kohdalla niin näytti sopivan saman verran kuin aina, eli yksi kelkka kerrallaan. Saatoin kyllä katsoa väärinkin kun autosta ohikulkiessa vilkaisin.
    Toisekseen, jos reitin on ajateltu kulkevan samassa paikassa, miten suhtautuu maanomistaja/haltija siihen, että portilla suljetun alueen portin viereen tehdään 4m leveä reikä joka tasataan semmoiseksi että vaikka rekalla ajais tontille portin vierestä...???
     
  19. hiltunen

    hiltunen sr viper turbo

    Vs: Raahen seutu

    sama Topic ,sivu2, « Vastaus #21 : 17.02.2010 - kello 23:28 » "Raahen paras reitti on 8-tie..." Eiköhän se valitettavasti oo lähestulkoon samalla mallilla ,mitä 17.02.21010 ja tulee aina olemaan.... Olen puhunut ja hyväksynyt tosiasian :D tietenki on mahtavaa jos mahdollisesti ,vaikka vuonna 2018 tilanne olisi parempi...
     
  20. JK83

    JK83 Summitti ja kittycat

    Vs: Raahen seutu

    Ja ne sillat ........ ??? kapeita heikkoja, notkuu jo kävellessä..... Balkintien jälkeen kaivoksellepäin mentäessä on onneksi kolme kpl tampparin kestävää siltaa ketkä lie teheny. Taitaa 8tie olla taas kovassa käytössä ens talavena :p
     

Suosittele tätä sivua