Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

  1. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Pakko heittää jotain 8) . Eihän se rikki tallissa voi mennä. Toivottavasti ei ;D . Ei sitä ulos tohri jättää saattaapi vielä jostain pärvötä mikäli räkättirastas sattuu kattomaan päälle ;) .
     
  2. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Passasko näihin se aukaseva vain sulkeva hätäri?
     
  3. Kaimann

    Kaimann Akuutti kelekkakuume ja krooninen rahapula

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Laita varmuuden vuoksi molemmat :eek:
     
  4. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Eikös se tuo Duellin 81-01555 käy suoraan. Hyllyssä semmoinen odottaa inspiraatiota :)
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Laittelinkin tuonne esittele kelkkasi osioon jo mietteitä mutta päällimmäisenä mielessä parilta päivältä.
    Tais olla jotain vikaa ekassa remmissä joka oli kelkassa paikoillaan täristi aina jollain lailla ja vauhti huopasi edestakaisin sekä variaattori äänsi aikalailla enemmän mitä nyt ja sitä se teki alusta tähän päivään asti mutta ei enää niin pahasti, 1800km kesti ja räjähti totaalisesti, vieden mennessään foamit pohjamuoveista, toki tuo varoitteli viimeisen 50km kuminauhamaisella vedolla tai sille se tuntui niissä vauhdeissa ;D
    Jarrutkin rupesi häviämään ennen kuin remmi pamahti ihan tasaisella reitillä, toki tultiin sen mitä pää antoi periksi...
    Jokos jannut on hommannut niitä blingin helixejä tartteis syvääluotaavaan analyysin helixin toiminnasta, mitä meinaa kun kattelin hihna niin näytti että olisi pohjaillut kakkosen pohjaan, lisää pänninkiä kakkoseen?
    Porukalla tais olla 26N jousi etupukissa vai muistanko oikein, itellä on jo 32N testissä ja sillä ei enää puhuta mistään herkkyyden ihmeestä vaikka esijännitystä on varmaan sen 1-2mm mutta kärsii jo losauttaa ojan pohjalle aika hyvin jos ei yli riitä vauhti ;D ;D
    Etupukkia vetäisin lyhyen reikävälin kasaan kun ei meinaa suksipaine riittää nopeaan etenemiseen noin pitävällä ja pitkällä matolla irtolumella tietynlaisissa mutkissa kun alusta on alemmissa rei´issä.
     
  6. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    No eipä kuulosta olevan sun Viperin voimalinja ihan kohillaan, jos se varilla pääsee pohjaamaan niin kuulostas olevan turhan löysä kakkonen mikäli kytkin on likikään vakiona.
    Remmihän käy kytkimellä ihan ylhäällä jotta se menis varinpohjaan, kuulostaa kyllä erikoiselta, remmi lienee antanut periksi jo aiemmin jos sinne asti yltää.
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Catin vastaavissahan ( ainakin joissain M malleissa, varmaan kuitenkin kaikissa) tätä hihnan pohjaamista helixiin pääsi tapahtumaan, mikä räjäyttää remmin. Korjauksena tuli rajoitinholkki kakkosvariin, joka estää lautasten aukenemisen ihan pohjaan. Mielestäni viisaampaa olisi laittaa vaikka se pikku rajoitin kytkimeen ja katsoa mitä se siellä tekisi. Mutta jos se sinne helixiin saakka pääsee niin kait se remmi on ns. hitusen lyhyt, jotta tuo on edes mahdollista.
     
  8. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Kaikissa sama. Ja viisas cåtti insinööri oli suunnitellut holkin niin pitkäksi että hihna ei yltänyt enää täysvaihdolla kytkimellä ylös asti, noin sentti jäi kytkimellä tilaa johon remmi ei yltäny. Ja tämähän kävi taas remmin päälle hiomalla holkkia lyhyemmäksi siitä selvisi... Mutta eikö voimansiirto oo jamahan näissä?
     
  9. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Catissa orkkis heliksillä ei osu heliksiin se remeli missää olosuhteissa ilman holkkia. Kokeilkaapa vaikka ::)
    Ne remelit särkyy ku orkkis hihina o liian lyhyt nuille lautasille. 2 vuotta sitte jo selvä asia ja poijat vieläki tätä pähkää??
     
  10. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    En pähkää ja oon kokeillu. Eipä tuosta holkista haittaakaan ollu kun sen hioi oikeaan mittaan. Eiköhän suurin syy remmitraboulssiin oo liian kevyt puntti jonka takia remmi kuumuu sairaasti... Se offista kun taitaa tosiaan olla ihan eri osat varissa näissä otsikon tuotoksissa.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Niin samat kalikat tässä on mitä muissakin eli painovarsien painotukset ja kakkosen jousi joka on valkoinen ja 60 tai 70 astetta pänninkiä, turbo nytroilija sitä katteli että ois pohjannut mutta kun tuossa tuota vanhaa vectorin hihnaa kattoo semmosilla silmillä mikä ei näistä tajua näyttää jäljet samanlaisilta, HUOM en tosiaan ole ikinä paininut voimalinjan kanssa joten ei kannata minun silmien huomioihin luottaa, oon vain 10tkm kohdalla vaihtanut remmin varulta.
    Kelkkahan on kiertänyt liikaa (eli paukkuu rajoittimelle kerran tai kaksi per painallus) kun lähtee paikoiltaan kaasu pohjassa tai hiljaisesta vauhdista reitillä, ummessa hieman harvemmin pienestä vauhdista mutta paikoiltaan melkeinpä aina rajoittimelle, taisinpa kysellä täälläkin vinkkejä siihen mutta eipä tainnut rakentavaa tulla. Toinen ongelma on että remmi ei nouse ykkösellä ihan loppuun vaan käyttämättä jää 3cm. Tosin sen osaan itekkin huomioida että remmin hajoamisen aikaan kytkin+vari+remmin kappaleet oli enemmän kuin kuumia ja vasenta jalkaa ei tuossa kelkassa palele jalkakotelossa.
    Tosiaan paremmalta tuntuu värinöiden yms. suteen tuolla uudella remmillä jolla en tosin uskaltanut antaa kierroksia kun piti kotiinkin päästä.
    Tuntuu että tämä on viimeinen kerta voimalinja jumpalta ainakin Yamahan kanssa.... Joko varmaa ja luotettavaa tai sitten takinkääntö joka tuntuu tällä hetkellä paremmalta vaihtoehdolta.
    Tuollapa se malmikasa jököttää pihalla kuin Jyrin k*rpä että joku tuuppaisi sen kärryyn tai laittaisi dynamiitilla vauhtiin... Varmaan startti tipahti pohjamuovien päälle, piti se semmosen kalkatuksen ja pärinän kun yritin startata ihan turhaan... :D liekköhän nytroissa ollut starttien kanssa ongelmia?
    Tiiä vaikka saisivat kuntoon samalla tuon toisen kahvalämppärinkin.
     
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Se vaan on osa tätä harrastusta tuo omien säätöjen hakeminen, en tässä ala omia havaintoja sen kummemmin perustelemaan kun tahtoo olla että käyttäjät ja kamppeet on kuitenkin hieman yksilöitä .

    Ehkä kuitenkin parinviikon sisään tuohonkin enemmän kerkiää paneutumaan ja jos jotain kummempaa saa aikaan niin jospa siitä tulee sitten tietoo jaettavaksi asti.
    Kuitenkin hyvä että nuita huomioita olette kirjanneet tännekkin jo alustavasti pohjatiedoksi sillä kaikki tuo kuitenkin on avuksi.
     
  13. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Raskaammalla puntilla ku saavuttuu täysvaihto, ja remmi ei luista nii kytkin venyttää poikki sen auttamatta liian lyhyen ORKKIS remelin, vaikkakin holkki olisi lyhennetty tai poistettu kokonaan. Kiitos ja anteeksi :(
     
  14. niarve00

    niarve00 Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Meikäläisen Vipperi on justiinsa samanalainen kuin Hemikoolla. Rajottimelle paukkuu ja kytkimeltä jää käyttämättä joku 3cm, toinen kahvanlämppäriki on vaihettu, nyt vissiin sitten ootellaan koska startti porsii ::) kop kop
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Itteä naurattaa että ne osat jotka on Yamahaa nyt vastustaa poislukien tuo kahvalämppäri jotka on kaikkien merkkien riesa...
     
  16. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Jenkkilässähän näitä startteja tuntuu jonkinverran porsivan, olisko tämä sitten ensimmäinen täällä vai eikö asiasta vaan kukaan halua kertoa :)
    http://www.ty4stroke.com/threads/how-many-vipers-with-starters-going-bad.133381/page-3

    Tuo vasen kahvanlämppäri tuntuu menevän kaikilta, ainakin katilla osaavat tehdä tasaista "laatua".

    Itsellä myös nuo XTX Nytron niitit kytkimen painoissa, mutta vakio setuppi kaakkosessa (jousi on kyllä tilattu, tuntuu olevan hidasta näidenkin saanti). En ole ainakaan tällä setupilla saanut menemään rajoittimelle. Eilen näytti vedossa kierrokset kapuavan noin 8700 kohdille ja mittarissa ~14kymmentä, ennenkuin piti alkaa himmailemaan. Pikkusen tarvisi vielä saada kierroksia ylemmäs. Mutta katotaan miten tuon valkoisen jousen kanssa käy.
    Omassa ajotyylissä en lähde joka mutkasta lämätiskissä, joten voi siitäkin johtua että ei rajoitinta ole kolkuteltu.
     
  17. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Tuohon taisi tulla kommentteja että kakkosen jousta löysemmälle ;)
    Tällä sivulla ihan hyvää yleistä asiaa. http://www.hartmaninc.com/clutching.html
    Varsinkin kohta "The idea is that the more side-force you have on the belt, the less efficient it is because of belt drag. Secondary pre-tension (wind) should be around 16-24ftlbs. What I try to do is get to the minimum side-force possible without slipping the belt in the secondary. Too much side-force and the clutch will back-shift too fast and put you in too low of a ratio and over rev when you stab the throttle out of a corner."
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Kokeilin löysätä jousta ja ei ollut havaittavaa muutosta, pitää ottaa uudet säätösulkeiset kunhan saan pailakan kuntoon.
    Kumma tosiaan miten erilailla rupesi tasakaasu turrauksessa toimimaan erilailla koko kelkka uudella remmillä, katotaan uudelleen täyskaasuvedot kun saan pailakan pajalta.
     
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Nytkö näistä startti hajoo.... Helevetti, tuolla ei uskalla yksin ajella muualla kuin kotopihalla. Kait se on alettava muuta miettiin. Kunnon kuus-satku puolipitkä tms..
     
  20. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

    Eipä tuotakaan etukäteen kannata sairastaa kun ihan ensimmäinen tapaus tuli foorumilla ilmi ;) ;D
     

Suosittele tätä sivua