TÄRKEÄ vakuutusasia!!

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 5/5/06.

  1. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Kumma vastaus, kun tuohan se taitaa olla vakuutusyhtiölle se kaikista kallein vaihtoehto?! :eek:
     
  2. Stig

    Stig Well-Known Member

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Niinpä! Olisiko syy siinä, ettei vahinkotarkastajilla ole kykyä/mahdollisuutta arvioida korjauskustannuksia samalla tavalla kuin autoissa?
     
  3. MakeT

    MakeT Lynx Boondocker 600 -13

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Ainakin autopuolella pohjola rahotus kieltää kertakorvaukset haltijalle. Eli onko sulla kelkka omissa nimissä vai rahotuksella?
     
  4. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    No senhän ymmärtää, että jos on rahoitusyhtiöllä vakuutena, niin pitäähän se korjata kuntoon.
    Mutta oma kelkka ja tuntui, kun vielä soitti, että heillä ei saa kertakorvausta, vaan korjataan korjaamolla kuntoon. Ja siellä korjaamollahan ne olisi tehneet sen arvionninkin, niin ei ole tarkastajan pätevyydestä kiinni.
    Että kannattaa myös tuo ottaa huomioon, kun yhtiötä valitsee.
     
  5. MakeT

    MakeT Lynx Boondocker 600 -13

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Nii, eihän se, että ottaisi kertakorvauksena automaattisesti tarkota että jäis korjaamatta, näitä kun voi itekki korjata varsin mallikkaasti. Tuokin on muuttunut muutama vuosi sitten. Mutta on kyllä ihmeellinen käytäntö tuo joson oma. Toisaalta vähentää varmasti tahalleen lunariin ajoja kun menee korjuuseen tai uus tilalle. Jää pakkokaupat vakuutusyhtiölle tekemättä. :)
     
  6. vilhe85

    vilhe85 Summit X 850 154"

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Kyllä mulle pop vakuutus makso kertakorvauksen kun ensin olin alan liikkeestä korjausarvion hakenu. Parin tonnin rempasta oli kyse ja kerta korvaus oli 300 pienempi kuin korjausarvio.
     
  7. EllKuri

    EllKuri Polaris 800 Pro Rmk -13

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Hei. Jos kelkasta kilvet palauttaa konttorille niin voiko jättää kesäsksi kelkkaan varkausvakuutukset? Vakuutukset on Lähi-tapiolassa.
     
  8. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Itsellä ainakin onnistu kun soitin yhtiöön ennen kun vein kilvet. Jos vaan vie kilvet niin sitten loppuu kaikki vakuutukset.
     
  9. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Ainaki kaveri viime keväänä sai valita kertakorvauksen lunastuksen sijaan, tarkastajan arvion perusteella POP:ista.
     
  10. -Tonde-

    -Tonde- Well-Known Member

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Mulla katkes vaikka olin soittanut etukäteen vak.yhtiöön (Lähitapiola), muutaman päivän päästä uus soitto, kun huomasin ettei siinä ollu mitään vakuutusta enää jäljellä.
     
  11. TeHo

    TeHo #13 2015 ZR 6000 R

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Lähitapiolan neiti ainakin sano kirjaavansa järjestelmään että osakasko jää voimaan. Eilen tuli postissa muutosvakuutuskirja ja siinä ei ollut puhetta kun pelkästä liikennevakuutuksen loppumisesta. Tarttee toki varmistaa sitten kun pyörän laittaa vakuutuksiin.
     
  12. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Toi on just tuota Lähitapiolan touhua, vaikka edullinen vakuutus onkin. Yhtenä vuotena kelkkailin 3 kuukautta
    ilman kaskoa, vaikka asia oli sovittu puhelimessa... Itse sattumoisin huomasin, että laskuapa ei ole tullutkaan.
    Muuan viikko sitten (kesävakuutuksia varmistellessani) neiti oli alkamassa tekemään taas osakaskoa kesäksi,
    vaikka sellainen oli jo läpivuoden voimassa, olis pitänyt irtisanoa Täyskasko jne. Sanoin, että hetkinen!

    Firmassa on varmaan tiedostot ja paperit sekaisin. Kerrankin puhelu meni johonkin jeeraan (Loviisan tms?) tstoon,
    missä ei tiedetty moottorikelkoista mitään. Kun kelkan vaihtaa, niin tulee ainakin riittävästi kirjettä (laskua, hyvityslaskua, peruutusta jne.).
     
  13. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Kannattaa varmistaa mitä vakuutuksia jää päälle kun tekee liikennekäytöstäpoiston. Kävin viemässä kilvet 7.4. ja kävin samalla vakuutusyhtiössä, jossa tyttö lupasi varmistaa että kelkkoihin jää osakaskot päälle. Tästä tulisi kuulemma toisen kelkan osalta jossa oli täyskasko vielä joku paperi kotiin allekirjoitettavaksi ja palautettavaksi (ei voinut tehdä samalla käynnillä kun tapahtuma ei vielä näkynyt heidän järjestelmässä?). Noh lappu tuli joskus myöhemmin ja sen kummemmin sitä lukematta allekirjoitin ja palautin.

    Lopputulemana kasko oli ollut päällä 6.5. saakka jolloin kirje palautui firmaan. Missään ei ollut tietoa että olisin pyytänyt muutosta kaskoon kun asiaa nyt kesäkuussa selvitin laskun tipahdettua postiluukusta. Onneksi pieni kaupunki ja tyttö nyt 2kk kuluttuakin muisti käyntini ja asia oikaistiin ::)
     
  14. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Onkos tietoa mistä yhtiöistä kannattas kysellä kilpailevia tarjouksia nyt kun Pohjolasta eivät osanneet antaa muuta kuin ympäripyöreitä vastauksia liittyen kelkan tieliikenneytöstäpoistoon? Asia on heillä kuulemma vasta selvityksessä, miten vakuutukset tullaan hinnoitteleen poiston ajalta johtuen vuodenaika hinnoittelusta, eikä sekään ole varmaa, pystyykö poiston ajaksi edes osakaskoa jättään voimaan.

    Niin ja tosiaan mielellään jos löytys yhtiö joka vielä myöntää ns normaaleja vakuutuksia kelkkoihinkin.
     
  15. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Turvalla tasaerähinnoittelu ja kilvet viedessä onnistaa myös osakasko jättää voimaan. Pistän sulle YV:nä Oulun seudulla vaikuttavan edustajan yhteystiedot... ;)

    Pohjolassa onnistui saada myös pelkkä osakasko, kun on avainasiakas. Näin siis vaikka osti valmiiksi kilvettömän kelkan.
     
  16. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Pohjantähti kertoi että 16.11.2015 alkaen kaskoon ei ole enää erikseen seisontaa, mutta Trafin sivuilla voi tehdä liikennekäytöstä poiston (ja -oton) ja silloin katkeaa liikenne ja kasko mutta osakasko jää voimaan. Entinen sääntö min. 30pv:n seisonnasta ei ole enää voimassa vaan trafin poiston voi tehdä vaikka päiväksi.

    Pohjantähti on pieni yhtiö enkä tiedä antavatko erikseen pelkkiä kelkkavakuutuksia. Ainakaan kelkkareissuautolleni (ehkä vähän keskimääräistä erikoisempi 8)) en olisi saanut muuta kuin liikennevakuutuksen jos ei olisi samassa yhtiössä ns. koko paketti.
     
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Jaahas, nyt sitten näyttäisi olevan mahdollista suorittaa pailakankin tilapäinen liikenteestä poisto ja eikä tarvitse viedä kilpiä mihinkään, kuten edellä mainittiin. Mennä talvenakin tuli ajopäiviä kaiken kaikkiaan noin 15...20vrk. Pitääpä käväistä tänään vakuutusyhtiön paikalliskonttorissa varmentamassa asiaa. Tulee ihan kohtuullinen säästö kun saa kaksi kelkkaa aina "seisontaan". Suorittaa käyttöönoton ja siten vakuutuksille kun ajelee, jos ajelee.

    Asiasta löytyy hiukan tietoa trafin sivuilta ja päivämäärä olisi 16.11.2015 alkaen.

    Mutta, kun kuitenkin alamme "katkomaan" liikennevakuutusta niin yhtiöt tulevat kompensoimaan menetyksiään korottamalla vakuutuksien hintaa. Juuri männä viikolla tuli ilmoitus jotta vakuutusmaksut nousevat. Nousevat ihan kohtuullisen paljonkin....
     
  18. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    Ainakin POP vakuutuksella oli noussut hinta ja sen lisäksi omavastuu. Pohjola pisti onneksi kampoihin paremmalla tarjouksella. Itse en vielä ole jaksanut alkaa pätkimään, muuten kuin täyskaskon kesäksi. Jos vakuutukset tuosta paljon nousee, niin sittenhän se on eri asia. Kuitenkin näköjään joutuu kärrillä kelkan aina kuskaamaan baanoille, niin sama vaikka ajaa konttorin kautta :)
     
  19. janne_87

    janne_87 Yamaha RX-1 er 136" ja Yamaha RX-1 "pätkä"

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    laitatteko linkkiä tuohon trafin juttuun kun en sitä äkkiseltään löytäny
     
  20. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: TÄRKEÄ vakuutusasia!!

    "Liikennekäytöstäpoisto laajenee koskemaan kaikkia ajoneuvoja
    Eduskunnan hyväksymän lakiuudistuksen mukaan liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto laajenevat koskemaan kaikkia ajoneuvoja marraskuusta 2015 alkaen.

    Kaksipyöräiset ja muut ajoneuvot voi siis tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa ottaa pois liikenteestä, kuten autot tällä hetkellä. Moottoripyöristä, mopoista tai muista ajoneuvoista ei myöskään enää tarvitse palauttaa kilpiä. Mahdollisista vaikutuksista vakuutukseen kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä."

    http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisteri-ilmoitukset/liikennekaytostapoisto
     

Suosittele tätä sivua