Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. ärär

    ärär Ärär

    Vs: Oulun reitit

    Miten se semmonen homma onnistuisi jos talvella ei onnistu urakoitsijan työt lumen vähyyden takia, niin oisko sitä rahaa antaa kesäksi ja sitä myöten pahimmat montut, kivet ja kannot sais pois. Eli käyttäis nuita talven lanausrahoja reittien pohjauksiin.
    Eläkää sitte teilatko, tää oli vain tämmönen hullu idis :eek:
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Oulun reitit

    Ei ollu hullu idea vaan täyttä asiaa.
     
  3. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waari kävi Pudasjärvellä. Raivailin itteni käjettömäksi ja silti kävin vielä kunnanrajalla tarkistamassa ettei mitään sydäkohtausta aiheuttavaaa ole reitillä, palaan tuonne vielä jatkamaan ja pääsen niihin jääneisiin kohteisiin autolla. Noin 80% reitistä puuteria loput mukavaa polannetta ja huomasin myös että alla oli kantohanki joka varoen kävellessä kantoi aikuisen miehen, suot oli paremmassa kunnossa kuin YK-Utajärvi välillä.
    Säävälän seudulla ne alavat paikat oli tulvassa ja vanha jälki kantoi sen että sai poistettua puut reitiltä, pulahin toki monesti läpi jään mutta jalkojen kastelulla selvisin, olisi siihen voinut kelkankin upottaa ja se olisi teettänyt kovemmat työt kun sohjoa oli paikoin polveen asti .
    Vesistöt on pääosin hyvin jäässä, Kiiminkijoki yli 40cm teräsjäätä kauttaaltaan ja tamppari pääsee yli, Mustapudas on tulvinut ja vankan yli 40cm teräsjään päälle on tullut uusi jääkansi noin 20cm ja saman verran jäiden välissä vettä, Kääriänpudas oli keskeltä hyvin jäässä mutta rannalta oli samanlaiset välijäät kuin Mustaputaassa ja noissa molemmissa putaissa on jäät irti rannasta joten en suosittele Tampparilla jäälle ajamista. Vaikka jään vahvuus kantaakin niin jään ollessa irti rannasta pistekuorma jäälle laskeutuessa murtaa jään, näin kävi toissatalvena Sanginjoessa Sankivaarassa.
    Tuli siinä ajellessa mieleen tuo pattikauhu kun huomasin ensimmäiset 500km näille lumille ja pateille täyttyvän työkelkkaan, lisää on mönkijässä ja ei tämmöinen 60v Wanha ukko ole noista pateista häiriintynyt, päin vastoin, tulee nuoruus mieleen ja pysyy lämpimänä, ei ole kelkkailu virtuaalihommaa vaan fyysistä ja rankaa, liekö sitten hikoilua välttelevälle nykynuorisolle liian rankaa.
    Pilke silmäkulmassa ja ei tosikoille. ;)
    Tuumii Waari
     
  4. jakareri

    jakareri New Member

    Vs: Oulun reitit

    Onko reitti ouluntullista muhokselle tai Ylikiiminkiin ajettavassa kunnossa? Ois tarkoitus käydä sunnuntaina ajelemassa.
     
  5. bebe

    bebe Lynx RE 600R 2019

    Vs: Oulun reitit

    Oulussa on reittihommat ja ylläpito kunnossa. Turhaan siellä huutelette. Ja sillä kelkanperässä olevalla lanalla ei tee yhtään mitään jos liikennemäärät ovat lähellekkään normaalia. Tampparin lanaama baanakin menee patille tosinopeaa suosituimmilla reittipätkillä.

    Aikaisempina vuosina on Lana liikkunut parhaillaan kerran viikossa joten homma pelaa jos vain lunta on!

    Jos parannettavaa pitää hakea niin reittien pohjausta kesällä ja siltoja / rumpuja lisää. Tämä vaatiikin sitten suurempia liikkuja yms... rahotuksen hommaamista...

    Vkl:na nokka kohti pohjoista niin lunta riittää....
     
  6. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Vehkeet kehittyy ja tavan reittipätkillä kestää puottaa ihan päättömästi jo semmosta kuplavolkkaria, että harvalla pää kestää. Jännä homma, että pitäs aina olla tienpohjaa mitä ajella. Tourinkimiehet ymmärrän, mutta että joku RE:llä, XRS:llä tai vastaavalla patintappajalla itkee kuoppasesta reitistä niin... :-X Ite ainakin välttelen lanan perässä ajelua, jotta saapi edes kunnon hien pintaan ja joutuu oikiasti ajamaan sitä kampetta. Makia päästä kunnon metriseen patikkoon kokeilemaan vähän omia ja vehkeen rajoja eikä vauhditkaan tuolloin juuri nouse yli rajoitusten. Pohjat kuntoon, sillat ojiin, varotusmerkit paikalleen ja sen jälkeen rahaa lisää lanauksiin...ugh, ei herneitä, tämän on vain yhden pari kertaa vuodessa Oulun reittejä tamppaavan härön mielipide... 8)
     
  7. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit


    "Pohjat kuntoon, sillat ojiin, varotusmerkit paikalleen ja sen jälkeen rahaa lisää lanauksiin"

    komppaan tätä järjestystä myös, lumen määrää ei voi kontrolloida mutta jos pohjat on edes jonkinlaiset voi ajaa kyllä vähemmälläkin lumella.
    RE:llä kun ajaa niin välillä pitää etsiä kunnon patikkoa oikein asiasta tehden :) , ymmärrän kyllä patikon aiheuttaman ahistuksen jos vanhemmalla kalustolla tai touringilla ajaa mutta aikanaan se oli (teko)syy itselle hommata sellainen alle että ei ahista ;D
     
  8. racer

    racer mxz competititionioni pakkadede

    Vs: Oulun reitit

    Eilen kävin muhoksella mutkan nii tuota reittiä eisaa tasaseksi etes tiekarhulla ;D ellei lunta tuu 3metriä joka on hyvin epätodennäköistä. Auta ku siirtyä pohojosen tuurneille
     
  9. Jumitzu

    Jumitzu Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Huomena joku juustolasta lähössä ajeleen tai jostaki.. Juustola-syöte? .. Tjsp, jos sais ajoseuraa nii vois lähteä ajeleen..
     
  10. KariBo

    KariBo Active Member

    Vs: Oulun reitit

    Jonkun kenttäpullo oli tippunut reitille hiukkavaarassa noin 700m korvenreitin risteyksestä Ylikiimingin suuntaan, nostettiin hangen päälle sivuun.
    Makkarat tuli paistettua Niilesjärven tulipaikalla... Jäälistä lähettiin matkaan.
     
  11. Penachkin

    Penachkin Member

    Vs: Oulun reitit

    Onko tuolla niilesjärvellä ihan oikea nuotiopaikka, missä on puut valmiina? Ei ainakaan ole merkattu kelkkareitin sivuille?
     
  12. KariBo

    KariBo Active Member

    Vs: Oulun reitit

    T
    On siellä tulipaikka penkkeineen mutta ei puita.
    Omat puut oli mukana.
     
  13. Peka_racing

    Peka_racing Indy 600 SP ES 60th Anniversary Edition we

    Vs: Oulun reitit

    Joko siellä alakaa olla lunta mitä lanata? ::)
     
  14. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vs: Oulun reitit

    Ainaki Muhokselta Ylikiiminkiin (Oulujoen pohjoispuolelta) jo ihan normaali talvi.. Myös Ylikiimingistä Pudasjärvelle on hyvin lunta...
     
  15. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Vs: Oulun reitit

    Oisko huomiselle eli keskiviikolle innokasta ajokaveria heittään vähän pidempää lenkkiä?? Kympin aikoihin Ouluntullista lähössä ja yvllä saa tarvittaessa kiinni.
     
  16. Miikk

    Miikk Member

    Vs: Oulun reitit

    Onko tietoa liikkuuko lana tällä viikolla?
     
  17. racer

    racer mxz competititionioni pakkadede

    Vs: Oulun reitit

    Sais käydä lannaamasa reitit kerta hiihtolatujaki höylätty pitkin jänkiä
     
  18. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Vs: Oulun reitit

    Ei oo lanaa näkyny. Montako metriä pitää olla lunta että saatas se lana liikkeelle? Ja turha selittää että ku niin märkää ettei muka pääsis mihinkään. Ainaki viikon ollu jo hyvät mahdollisuudet tasotella pahimpia patteja pois, mutta mitään ei näy tapahtuvan.
     
  19. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Urakoitsijalla ohjelmassa ensin pahimpien soiden katsastus Lynxillä ja sitten lanakaluston liikkeelle pano. No taitaa kuitenkin tamppari ensin pyöriä Pesis-stadionilla Stadion SnowCross puitteita tekemässä.
    Reittien lanauksen kustantaminen on sitten kaupungille/kunnille täysin vapaaehtoista, tämä kannattaa pitää myös mielessä.
     
  20. gontso

    gontso Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä tuo OT-Muhos väli ainakin semmoista jää kiharaa että ei taida lanalla pitkäksiaikaa suoristua. Pari ensimmäistä kelkkaa siirtää sen lumen kuopanpohjalta pois.
    Eiköhän nyt vaan pidä olla kiitollinen että on etes sitä lunta jonkinverran.

    ps. eikös melkein kaikki urheiluun/liikuntaan/ulkoiluun yms. liittyvä toiminta on kunnille vapaehtoista ja tämä on varmaan kaikilla mielessä. Ainakin sitä on monesti muistutettu ;)
     

Suosittele tätä sivua