Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kiitos, hivenen vähemmän valmistelua ensi vuodelle. Jos vaan saisi haettua ne talteen ;)

    -P-
     
  2. _hkk

    _hkk Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Saattaapa tuota kesällä tehdä uudetkin viitat sinne, jos vaikka ens talveksi laitetaan oikein heijastin nauhat oikein niin hyvä tulloo. :)
     
  3. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Eiköhän myö tehä syksyllä valmiiksi nuo, niin sit helpompi talvella.
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Jonkinlaisella kokemuksella tikutuksesta ja niiden poisotosta kannattaa tehdä kepeistä hiukan kevyempiä, nyt oli aika moni kaatumassa painonsa takia, en ajatellut oliko ne peräti koivusta tehtyjä ;D
    Pajauttelin tänään Hyry-Paljakka muutamat kelkat väliltä löytyi, kyllä se tuo viimeinen 4-5km on karmea ajettava hyrylle ;D Kelit jos jatkuu tälläisena niin muutama päivä ja kelit on ohi nyt jo sai aikalailla vedessa rossailla, mukavaa oli ja jos kausi vaikka päättyisi tähän en pane pahakseni!
     
  5. Juxer

    Juxer Xterrain

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Käytiin eilen kauden lopettajaisreissuna sunnuntaiajeluna paistamas makkarat ypykkälammenlaavulla. Leppikoskelta piti lähteä ku kajaanista on lumet kohta hävinny :eek: Kaverillahi oli hyvä loikottaa menemään 163tuumasella pollejunalla ku patti oli sopivan pehmeätä ja aurinkoki paistoi :D Maa jo paikoitellen paistoi läpi ja vesicrossiksi meni välillä, mutta ajeleehan tuolla vielä hyvästi ;D mutta ei ehkä pitkään enää ku vesisateitahi lupaellu :(
     
  6. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Höylärin kausi alkaa olemaan paketissa. Paljakan kierros vielä lanattu. Lunta on vielä mitä rällätä että eikun kurvailemaan. Höyläri kiittää ja kumartaa. Toivottavasti vielä tulevana talvena saa lanailla teidän riesana. :) :)
     
  7. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kiitoksia Höylärille talven suorituksista, toivottavasti oot jatkossakin riesana siellä reiteillä :)

    -P-
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Pääseekö Hyrynsalmelta vielä järkevästi uraa pitkin Paljakkaan ?
    Mietinnässä että jos veis kelkan tuonne ja ajais siitä Paljakkaan ja kävis vähän kiihareita kattomassa huomenna
     
  9. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    En kyllä näkisi asiaan estettä muuta kuin soiden/ojien vetisyys, lunta kyllä pitäisi olla kun asemalta lähtee toki montunpohjissa maata näkyvissä kuten asiaan kuuluu.
     
  10. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Aamusella kävin päättämässä kauden kevyesti paljakka-ukkohalla-paljakka ja rinne kiihareita kattelin siihen päälle. Olihan se jo aikalailla kivien kiertelyä ja maata oli jo paikoin näkyvissä. Märkääkin oli, mutta ei aiheuta sen puolesta ohjelmaa. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä maku, että käykäähän päätös ajot ajelemassa...aikaa ei enää ole montaa päivää.
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Harmittavan monta päivää tässä joutuu vielä odottamaan että pääsisi ajamaan toki ei kyllä ole enää kauheata poltettakaan, kelkka toki kärryssä valmiina ;D
     
  12. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Suurella todennäköisyydellä kelkkakausi päättyi tänään Rukalla, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tuli käytyä kelkkakiihareita katsomassa. Hyrynsalmelta ajettiin Paljakkaan ja takaisin. Pakko sanoa, että ajoihan tuota, mutta ei se nyt enää kovin nautinto ollut. Lunta oli ihan kohtuudella pääosin, mutta sitten sulia pälviä pitkin reittiä siellä täällä. Vettä oli myös vähän liikaakin, kun suot ja ojat oli tulvineet aika pahasti. Hyrynsalmen päässä iso suo oli kyllä niin vesillä, että ihan vesicrossiksi meni homma jo. Ukkohallan kohdilla ura oli myös niin turistipatilla, että oman kelkan jouheampaan pattiin simmitetty alusta ei sitä kyllä tykännyt imeä. Iltapäiväksi keli onneksi pehmeni ja paluumatkalla oli vähän parempi jo puottaa menemään. Kokonaisuutena hyvä kelkkakausi kuitenkin ja kilometrejäkin ehti kertyä ihan normaaliin tapaan.
     
  14. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Tänään ajeltiin hyry- paljakka- hyry lenkki ja kateltiin rinne kiihareita jonkin aikaa ja toki käytiin syömässä hyvät ruuat paljakan bistrossa!! kelit alkaa sielläkin vedellä viimeisiään, melkosta vesicrossia oli paikka paikoin ja kiviä sai kierrellä topakasti!! nooh tähän taitaa pitää kausi päätellä hiljalleen. pikkasta vajaa kolme tonnia tuli tänä talvena mittariin.
     
  15. Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Kiitoksia kaikille kelkkailijoille Puolanka -Paljakka matkailuyhdistyksen puolesta tästä kaudesta.Kelkkailijoita oli tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna.Heti toukokuussa aloitetaan ensi kauden valmistelut.Seuraavia parannuksia olisi tiedossa:puolangan kirkonkylän opasteita lisää.Neuvottelut Metsähallituksen kanssa ,että uralupa poistuu Puolangan alueelta.Lisää rahaa reitti lanaukseen.Mikäli teillä on parannus ideoita,niin kertokaa täällä ne tälle palstalle.Jos haluatte tukea Puolanka-Paljakan moottorikelkkailua,niin se onnistuu pankkisiirrolla ostetulla kyläluvalla.Maksusaaja:puolanka-Paljakka matkailuyhdistys r.y .Tili:FI5253660720031951 .20 € ja viesti :moottorikelkka kylälupa.Tarran ja kartan voi myöhemmin lunastaa Safari Hotelli Paljakasta.Rahat menee kelkkareittien ylläpitoon.
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Eilisen perusteelle tuli semmonen parannusehdotus tai ainakin ehdotus mieleen, että tuossa Paljakka- Ukkohalla välillä on muutamia semmoisia teräviä mäennyppylöitä, joissa jokaisen on syytä pysyä omalla puolella reittiä, jotta ei aja vastaantulijan kanssa kolaria. Joku safarikelkkailija tuli eilen ns. vastaantulijan kaistaa vastaan tuollaisessa nyppylässä ja kolari oli tosi lähellä. Onneksi kummallakaan ei ollut vauhtia juoksuvauhtia enempää niin osumalta vältyttiin. Enemmän ajaville tuollaisen asian huomioiminen on yleensä itsestäänselvää, mutta en tiedä pitäisikö satunnaisia kelkkailijoita asiasta kuitenkin muistuttaa jollain taululla sopivissa kohtaa reittiä.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    Suomussalmen rantatörmällä on hienosti tehty omat kaistat pahoihin paikkoihin, yksi paikka missä on sattunut ja läheltä pitäen monta kertaa siinä 100m paltamon/paljakan kierroksen risteyksestä paljakan suuntaan. Myös tuo varmaan Paljakan porukan tiedossa oleva ns. Kivimäki muutama kilsa Ukkohallan suuntaa olisi kiva saada ajettavaan kuntoon jo syksyllä, nyt siinä lentää pään kokoista kiveä ja suurimmaksi osin aivan jäässä
    Kun olisi tajunnut sen kaivinkoneen ollessa maisemissa paskapuhistamon kohdilla siinä heti alamäen jälkeen keskellä reittiä oleva karmean kokoinen kiven poisto.
    Paremmin merkattu Kotilan risteyksen jälkeinen hakkuuaukea, nyt porukka ajalee mistä sattuu ja kantoja pitkin ;D
    Paljakasta paltamoon päin risukon raivausta ennen ekaa ladun ylitystä, tälle vuodelle pari kertaa joutunut ajamaan siihen risukkoon kun turistit tulee väärää puolta vastaan
    Puhdistamolla jotkin esteet/opasteet uudelle reitin pätkälle?
    Reitin uudelleen linjauksia parin hetteen kohdilla Paljakka-Ukkohalla välillä?
    Teiden ylitykset tulee silmille siellä Puolangan isolla linjalla, merkkejä kauemmaksi tai lisää?
    Mutta hyvällä tolalla kautta linjan on asiat ja on nuo tuollaisenaankin enemmän kuin hyvät 8)
     
  18. puppe80

    puppe80 XCR 600 vm17

    Vs: Ukkohalla-Paljakka

    vieläkö pääsee paljakasta puolankaan.? jään kautta ei varmaan enää pääse?
     
  19. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Uusia lumia odotellessa voisin kertoilla tulevaisuudesta sen verta, että Kainuun kelkkareittien osalta on perustettu työryhmä, joka pyrkii parantamaan reittikelkkailun olosuhteita alueella. Harmittavasti kaikki kunnat ei siihen ole mukaan lähteneet, mutta Hyrynsalmi on mukana ja yhtenä osana on Ristijärvi-Hyrynsalmi pätkän perustaminen. Samalla katsotaan kunnostustarpeet muiden reittien osalta.
    Selvitystyö asiasta tehdään siten, että suunnitelmat kustannuksineen ovat valmiina ensi syksynä.

    Toinen mainitsemisen arvoinen asia on 1.4.2017 pidettävät cross countryn SM-kisat ja päätösgaala, jotka tapahtuvat täällä Hyrynsalmella. Kisoihin tarvitaan paljon toimitsijoita=>lippumiehiä ja jos tuntee halua osallistua toimintaan, niin minulle voi ilmoittautua. Järjestävänä seurana siis Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat.

    -P-
     
    Tuomoila ja T.Heikkinen tykkäävät tästä.
  20. minägur

    minägur Well-Known Member

    Näköjään jo ajetaan..
     

Suosittele tätä sivua