SKI-DOO 2017

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Wäiski69, 15/1/16.

  1. Dermilion

    Dermilion Ski-Doo Summit 154 X 850 E-tec 2017

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kyllä son pojat sillee että tämä kesä on pitkä kö nälkä vuos! Ainakin kun lumet mielessä ja uus pulkka ;D
     
  2. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: SKI-DOO 2017

    Paljonkohan nuo perärutkut kiertää päälle 6000rpm? Ovat ehkä hiukan matalaviritteisimpiä kelkanmoottoreihin nähden. 175hp Evinrude 2,6l ;D
     
  3. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Vs: SKI-DOO 2017

    Mie välillä jo mietin että turbo jamaha ois varmaan ihan sellanen potentiaalinen vaihtoehto kelkaks. Harmi sinällään kun se näyttää aiheuttavan impotenssia ja pahemmanlaatuista ummetusta, joka purkautuu oksennuksena toisen merkin kaksitahtimoottoria ja uutta mallistoa käsittelevään topicciin. Viimeistään siinä vaiheessa sivusta seuranneena olen tullut järkiini ja unohtanut koko asian. En halua vielä vajota kyseiselle tasolle. Toivottavasti sinäkin saat joskus lääkityksen kohdalleen ja pääset näistä vaivoista.

    Kehotankin sinua olemaan yhteydessä lääkäriisi, että peräaukossasi oleva kutina ja impotenssi saadaan loppumaan ja ryömit takaisin sen sinisen kiven koloon josta olet tänne eksynyt.

    Jos sinulla ei ole mitään muuta sanottavaa kun perseestä perämoottoriin jutut niin ne voit jättää kertomatta, tästä sinun viljelemästä kampi pampi sinininen kaula laakeri ei kestä kasassa-purkasta alkaa maku loppua ja veikkaan että en ole ainut kellä niin käy.
     
  4. JMH

    JMH Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Ja miksihän tuo ei kestäis ??
     
  5. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: SKI-DOO 2017

    Asiaa pohdittu jo aiemmin, ja miksikö, siksi kai että kelkkamaailmassa noin yleensäkin on useita esimerkkejä moottoreista, jotka eivät kestävyydellään vakuuttaneet. (koskee ainakin Rotaxeja, sekä Catin ja Polariksen pannuja) Mutta On tuossa hyvä lähtökohta.
     
  6. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Vs: SKI-DOO 2017

    Kyllä minun mielestä nämä tämän päivän 800 2-tahti moottorit ovat kumminkin suht kestäviä kun miettii niiden tilavuus/teho suhdetta. On 165hv kumminkin kova lukema 35kg painavasta 800cc moottorista. Koko ajan vaan vaaditaan yhä kevyempää ja tehokkaampaa moottoria, eikä se sais polttoainettakaan kuluttaa yhtään. Toki 2-tahti ja 4-tahti täysin eri asioita, mutta tuolla kaavalla 1600cc auton moottori pitäis olla reilusti päälle 300hv. Tuskin sekään kovin kestävä olis..
    Kyllä kai näitä kelkkoja saa ostaa sellaisellakin moottorilla jolla ajaa paljon pidempään. Se on kai omavalintainen asia mitä haluaa. Jos haluaa tehokkaan ja kestävän, pitää ostaa kaksi.
     
    Knoxi tykkää tästä.
  7. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Minusta 600 ja 800 Etec ovat jo tosi hienoja moottoreita. No 800 syö aika lailla vielä öljyä niin onhan se mukavaa jos uusi 850 syö vähemmän. Pari kertaa on reissuilla öljyt meinannu loppua. 850:ssä on kyllä kieltämättä hienoja teknisiä juttuja votelun ym. kestävyyden suhteen ja saattaapi olla paras 2t tähän mennessä. Muilla merkeillähän on tieten tähän asti ollut tykimmän oloisia ainakin...Reittihommiin riittäisi varmaan 600 versio siitä. Nytkin on aika tasan kumpi on parempi reitille 600 vai 800 ainakin mulle. Eli tehon takia ei tarvitse reittiajoon kelkkaa ruveta vaihtamaan, oikeastaan videolla tuo 850 käy ärsyttävänkin kireästi siihen hommaan ja jos vielä kierrosten putoaminen on erilaista (hitaampaa, kuulin jostain) niin ei välttämättä mene paremmaksi. Minunkaan mielestä kuvissa ulkonäkö ei ole aivan onnistunut vaan on vähän sammakkomainen mutrukeula. Ajattelin kokeilla Yamahan turboa lähinnä moottorin perusteella. Paras moottori paperilla, 4t ääni eikä öljyhommia ja eihän se nyt niin painava ole. Jospa siitä saisi kohtuullisen ajettavan. BRP vehkeitä en kuitenkaan uskalla myydä pois ennen kuin kokeilen Yammua. Eipä niistä kyllä juuri mitään saiskaan, hyvistä kelekoista.
     
  8. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    SKI-DOO 2017

    Paljonko tuota öljyä menee? Totta säiliöllä ajaa n. 4 tankillista.. Onko se muka paljon!?
     
  9. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Sepä se kun niin tavallisesti, mutta silloin kun ylläri tuli niin laskin yli 4% eli noin pari tankillista.
     
  10. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: SKI-DOO 2017

    Ei sillä kyllä neljää tankillista mennä. Tarkemmin en oo seuraillu prosentteja mutta en noin pienellä oo kyllä päässy.
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: SKI-DOO 2017

    Siivoojan tutkassa ollu vissiin aukko? No ei se mitään, ainahan aihetta sivuava, rakentava keskustelu on mukavaa. En tiiä miksi b rapun pojilla rupiaa aina tuo peräreikä ja impotenssi ensimmäisenä kukkiin mieleen, onko se tahto ja todellisuus jotka ei kohtaa niin pitää sitten kirjottaa asiasta. Eikö se niin menny että ne jotka ei osaa, opettaa, jne..

    Ei silti, alkuperäistä aihetta sivuten ja historiaan unohtuneita sivuja muistellen, jotenki osaa yhistää tähänki "uuteen" ja hienoon keksintöön ensimmäisenä laakerivaurion ja mäntävian. Eli odotukset on korkealla... monella muullakin. Täytyy kyllä nostaa hattua berperin mainospuolelle, on ne pojat oikein markkinoineet tuotetta. Täälläkin jo hypetys siinä vaiheessa että pilkkuhevosia kaivellaan ja nämäkki ollu vain alkaen heppoja ku kaikki ollu pielessä. Huh, on siinä potkua. No ainaki videoitten perusteella kytkin on laitettu jotenki kuosiin ku kuulosti vastailevan kaasuunki, vähän niinku pari muutaki vastaavan genren tuotetta on tehny jo vuosikausia sitten. Hyvä brp, taputuksia.

    Teoriassahan tuo pitäs olla ihan hyvä motti, järkevästi sinänsä tehty, no, hyvin suunnitellut männät vaan niin kestänee tuollaki iskusuhteella. Mutta sitten kun yhistetään siihen mottiin indonesialainen anturi sen intialaisen viereen, romanialainen laakeri ja vietnamilainen valukappale ja yks maanantai laaduntarkkailijan työviikolle, saadaan paljon kirjotettavaa ens talvena.
    Toivottavasti kuiten ei...

    Silti se on ninku ankan nokka.
     
  12. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Vs: SKI-DOO 2017

    Niin erona vain on se, että sanoin sanottavani suoraan tähän topicciin enkä mennyt länkyttämään uuden yamahan turbomallin topicciin yamahan nelitahtiperämoottoreiden katkeavista kampiakseleista. Kelkka puolella nämä tapaukset on luonnollisesti sujuvasti sivuutettu. Kun nyt perämoottoreita jotkut yksittäiset käyttäjät haluaa väkisin muistella otetaanko vaikka 100hv yamahan kampuran katkeamiset mukaan keskusteluun, vai mitenkä ois ne isommat vaikka 350 V8 nelarin katkeavat kampurat? Ainiin ja olihan niissä Mercurylle alihankintana tehdyissä yamahan nelareissa kans sitä katkeavaa kampiakselia? Mitenkä lie kestää sitten se uusi moottori kelkassa kun perämoottoreissakin on katkennu nuo kampurat?

    Näätkö nyt metsän puilta?
     
  13. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Tieten lumet vähänä!

    Hieno peli mahtaa uus skiitoo olla,aiheuttaa vannoutuneessa yamaha miehessäkin omistamisen halua!
     
  14. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    SKI-DOO 2017


    Satuitko huomaamaan kuka ne peräprutkut otti tähän keskusteluun?? Ja enemmän se jaetun kk-laakerin osalta liittyy aiheeseen kuin nuo sinun esimerkkisi.
    Ymmärrän vielä hyvinkin pienen (ja terveen) epäilyn uuden 2T moottorin keston suhteen kun sellainen kelkkaan esitellään. 2000 luvulla ei ole montakaan uutta konetta joka olisi ollut luotettava eka vuonna. Osa ei edes vielä kolmantena. Osa ei ikinä.
    Eikä berberi ole todellakaan tehnyt tuossa suhteen sen parempaa työtä kuin muutkaan. Pidetään peukkuja ja pelätään pahinta ;)
     
  15. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: SKI-DOO 2017

    Tuohon kiinnihitsaamiseen auttaa, ku ajaa rajaajalla ne kulmakarvat erilleen!!!
     
  16. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    Miten se pakoputki on saatu sopimaan siihen summittiin kun on niin pienen näköinen konetila
     
  17. Eikka_

    Eikka_ Well-Known Member

    Vs: SKI-DOO 2017

    http://maxsled.com/wp-content/uploads/2016/02/Exhaust-Powerpack.png
     
  18. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    Vs: SKI-DOO 2017

    Esitteen mukaan uudessa summitissa raideleveys kiinteä (89,5 cm). Onko juuri tosi, ettei ole säädettävä??
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Vs: SKI-DOO 2017

    Sehän on vaan hyvä jos summittiinkin tulee täysleveä kiinnitys sukselle niin ei eka reissun jälkeen mene väljäksi.
     
  20. J u k k a

    J u k k a Summit 850 X

    Vs: SKI-DOO 2017

    Eiköhän tuo säädettävä vielä ole...

    http://www.snowest.com/2016/04/skidoo-summit-x-850-etec

    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua