Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

  1. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Niin oliko kajaanista Vuottolahteen lanattu, siis otanmäkeenpäin?
     
  2. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Kävin hakemassa uskonvahvistusta lanauksen tarpeelisuudelle Otamäessä nuasen kautta. Kaatopaikan kierto lenkki aurattu savotan takia, lanattu osuus Vuottolahteen asti kivikovaa joutu hakee liulle jäähdytystä uran sivusta, Vuottolahdesta Otamäkeen lanaamatonta osittain vielä sopivaa pattia jos iskarit kunnossa, vanhemmalle kalustolle ei varmaan enää kummoinen nautinto.
     
  3. Demonium

    Demonium Well-Known Member

    Onko kukaan ajellut kontiomäen shellille? Missä kunnossa lienee jäät, uskaltaako Paltaselällä ja Jormuanlahdella ajella jo? Mites Nuaksen puoli, onko rehjaan ajeltu kuluntalahdesta?
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Paltamoon oon ajellut nakertajan/teppana suunnasta pirttiniemi-petäjäniemi oikaisten neljä kertaa ja on kestänyt eikä ole vesillä. Paltamossa kiehimänjoen luona ovat oikaisseet aikoja sitten siinä oli viimeksi oikoreitiltä hieman Saarien suuntaan jäät nousseet ylöspäin, liekkö railonpoikasta... @warrejori taisi yli viikko sitten ajella nuaksen päästä päähän jos oikein muistan
     
  5. Pitkäpätkä

    Pitkäpätkä Polaris

    Ajoin lauataina kuurnasta nuaksen kautta jormuanlahteen ja siitä paltamoon ja paljakkaan... oli jo verkkomiehet jäillä ei navi jäljessä ajaessa tullut vettä jäljelle kun muutamassa kohdassa...metelin niemessä oli jo leveä jälki nesteelle tankille...
     
  6. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Nuasjärvi viitoitettiin tänään, kelkkaura kulkee suunnilleen entisillä kohdilla, Ladut tehty niemien kärjissä lähemmäksi rantaa kuin aiemmin joten kelkoille jää vähemmän tilaa rannan ja ladun väliin, jäätilanteen vuoksi pysyttävä ehdottomasti merkatulla uralla. Takkarannassa näky kelkan jäljet menevän sulan kohdan yli siinä niemenkärjen ja laiturin jälkeen selälle päin mentäessä siinä ehdottomasti ajettava rannan ja ladun välissä että paikkaa tuntematon ei huku. Osuuksilla jossa on enemmän tilaa olis suositeltavaa ajaa viitoituksen oikealla puolella näin huonon näkyvyyden yllättäessä vältetään törmäys vastaan tulevaan.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  7. SamiM

    SamiM '19 Xterrain RE 3700 850

    Tulee kyllä myöhässä tieto, mutta viime viikolla ajettiin kolmella kelkalla Manamansalon yli pohjoisesta etelään ja jatkettiin Vaalaan. Vuolijoen puolella reittiä oli kuljettu ja kunnostettukin. Vaala-Paltamo-väliä on kuljettu, reitti käytännössä luomua.

    Todella huonostihan se Manamansalon reitti on merkattu käytännössä koko väliltään, mutta jospa siellä jälkemme näkyvät vielä. Manamansalossa sattui paikallinen reitinkunnostaja juttusille ja kertoi että Alassalmen yli tohtii kyllä ajaa. Viime kovat pakkaset olivat jäädyttäneet säävaihteluiden tekemän jääkerrosten välin.
     
    Viimeksi muokattu: 18/1/17
  8. jopsuk

    jopsuk 800 SB Assault -11

    Näkyy olevan suosittua tuo fatbikella ajo kelkkareittejä pitkin...
     
  9. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Mikä se on se fatbike:confused: onko se joku yamahan uusi crossover:D:D.
     
  10. jopsuk

    jopsuk 800 SB Assault -11

    Polkupyörä paksuilla kumeilla, ei minun mielestä kuulu kelkkareiteille
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Nyt @wasted years sleds oot ymmärtänyt ihan väärin fatbike=fatboy joka ajaa Yamahalla, mutta asiaan on parit kerrat meinaneet jäädä alle tuossa Nikemäen suunnilla...
    Eilen pärtsättiin Eteläpuolen lähibaanat läpi ja nyt ois semmoista soppelia skippadoo ja lyne ukoille toki vauhtiakin voi pitää jopa yammulla, äkkiä ajamaan kaikki! Paltamosta Ukkohallaan ihan tasaista tai pikku nylykytystä.
    IMG_20170125_123649.jpg
     
  12. SnowFly

    SnowFly Member

    Kassunkuru ja Lehtovaaran( lähempänä Lehtovaaraa)välissä näkyi olevan junaradan itäpuolella kelkkareitin merkkejä. Onkohan ne jotakin vanhoja tolppia vai onko siellä vielä jotakin luomureittiä mitä vois käydä päristelemässä. Ja mistähän se jälki oikein alkaa ja minne se menee? Näky siellä yhet tämänkin talviset jälet olevan.
     
  13. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Vanha ensimmäinen Kajaanin kelkkareitti kiersi Lehtovaaran tien vartta Kivimäenkylän pohjois puolelta armeijan harjoitusalueen rajaa nykyisen Santamäen crossiradan kautta silloiselle kelkkacrossiradalle, ei ole enää käytössä. 80 luvun alussa se raivailtiin talkoolla käsipelissä,siitä lähtien tätä talkoilua on riittäny.
     
    matti.v tykkää tästä.
  14. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    nyt on vuottolahti-otanmäki -vuolijoki tasaista baanaa, just 9 jälkeen iltasella paistelimme makkarat Warrejorin ja jorken kans kirppuniemen kodalla. lana lähti jatkamaan takas otanmäkeen. huomenna menevät sukevansuuntaan jos vehkeet kestää.
     
    Nipademu ja tuovja tykkäävät tästä.
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Kiitos Kajaani. Viikonloppunapa sitten nähdään :)
     
  16. matti.v

    matti.v Well-Known Member

    korjaan sen verran että minä olin ainoastaan makkaratulien tekijänä. jorkke ja pasi ne talkoilee että meillä muilla olisi kunnonreitit missä ajella. kiitokset noille "eläkeläisille" taas kerran.
    toivoa pitää että saisin nuo yamahan kylmänpään laakerinruuvit perjantaina..muuten jää "sohvan" koeajo tekemättä.. ajohaluja kyllä olis,ja tuo tasainen reitti menee vain 100m:n päässä olohuoneesta:cool:
     
    Mika_R ja Team pappa tykkäävät tästä.
  17. warrejori

    warrejori Apex. -13

    Eilen lanattu Otamäki-Sukevan raja, Vieremänhaara vedetty rengaslanalla ja ojat täytetty. Tänään lanattu Vuolijoki-Ojanperä.
     
    matti.v, tuovja, J.H ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  18. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Olipa aika timankia jälkeä verrattuna vajaan kuukauden takaiseen jälkeen:). Sukevalta käsin käytiin kajaanissa ja mutki Vieremän suunnalla. Sukevan päässä oli hiukan hiukan lainettakin reitillä, että sai paidan kostumaan:). Vähän oli keikkoja liikenteessä, vaikka keli oli oikeinkin mukava.
     
  19. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Komppaan edellistä. Viimeksi meinasi jo usko mennä Kajaaniin, mutta nyt oli taas reitit ensiluokkaisessa kunnossa. Pääs ajamaan kohtuudella, lainakelkasta huolimatta. ;)
     
  20. Jack796

    Jack796 Kelkaton

    Eivät kuulu kelkkareiteille eivätkä hiihtoladuille, vaikkei tieliikennelaki sitä erikseen kiellä "vielä":
    http://www.levinyt.fi/uutiset/1/214/Fatbikekausi on
     

Suosittele tätä sivua