BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    FB messengerillä Sled head racing tai
    [email protected]om

    Rampit mitä löytyy
    968A reittimalleihin
    990B2 crossover (muoto ei ihan vakio)
    967A summitti/Hi alt/turbo ramppi
     
    Viimeksi muokattu: 14/3/18
    Marne79, vetkulilm ja Driver tykkäävät tästä.
  2. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Pystyykö tuon pdriven irrottaan samalla vesikikalla, kuin tra:n?
     
  3. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Onko mahdollista ,että mikäli EI ole ongelmia tai on laittanu Teamin, niin jättää kokeilematta holkittamisen ja muut sinun neuvomasi jutut ja keskittyy Esim testaamaan just tuota magneettia bensatankissa?

    @Mihaline Saiskohan jostain tilattua magneettisen karkea suodattimen bensaletkun päähän?
     
    Driver tykkää tästä.
  4. Mihaline

    Mihaline 2 X YAMAHA

    Minun mielipide selviää kun lukee pari sivua takasinpäin. Kerroin jo aiemmin ettei käytetyllä -531 loppuisella hihnalla saa tuolla pDrive&QRS kombolla sellaista ylivaihtoa aikaseks jolla saadaan hihna pohjaamaan variaattorilla. Lautasväli kytkimellä on mittailtu, kaulalta saatiin lautasväliksi 35mm ja lautasien yläreunassa on väli 72mm. Ajetun 531 hihnan leveys oli 38mm selkäpuolelta ja 30mm hihnan sisäpuolelta. Variaattorin puolella tosiaan rajoittaa ne rullat ja helixi vaihdon leveyttä.

    Tämän lisäksi otin myös sen videon jossa näkyy miten pitkälle QRS-variaattorissa on hihna vaihtanut mikäli jätetään tämä räjähtäneiden hihnojen jättämien jälkien spekulointi pois laskusta ja käytetään BRP:n alkuperäistä helixiä. Tämäkin ihan omasta kokemuksesta kun olen kytkimen lautasista ajanut kaikki tussit pois ja samassa yhteydessä myös yli käytetyn välityksen teoreettisen maksimin. Näiden ylivaihto- ja ylinopeustilanteiden jälkeen remmi on ollut ehjä minkä ei pitänyt tämän teidän teorian mukaan olla edes mahdollista.

    Ratkaisua tuo sinun esittämäsi holkki ei remmiongelmaan tuonut eikä tuo, se on etsittävä ihan jostain muualta kun variaattorin akselilta helixin puolta holkittamalla.

    Olet ampunut alas jokaisen kirjoitukseni, jotka tähän asiaan liittyy ja kertonut myös suoraan miten tuttavillasi on enemmän tietotaitoa näistä hommista ja miten teidän testailut kumoaa kaikki nämä kertomani asiat. En ole kokenut tästä syystä erityistä tarvetta jakaa kelkkani setuppeja, kuunnellut sujuvasti vain selityksiä ja tarinoita tiettyyn rajaan asti.

    Sitten jossain vaiheessa tartuin noihin esittämiisi parannuksiin ja faktoihin niin alkoi paskamyrsky, jossa oli säestämässä myös tämä yks sankari joka yön tunteina löysi jo 0,75- välityksen pDrive kytkimestään. Nyt hän on malttanut olla hiljaa kun ensin kerkisi jo minutkin teilata idiootiksi, vissiin älys itsekkin että kannattaa laittaa pykälä päälle ennekun nostaa kytkintä.

    Remmi joka on 16mm paksu ja 30mm leveä sisäkehältä tulee 37mm variaattorin lautasvälistä jo sentin yli. Nyt tuli sellasta paskaa jota ei enää usko edes joulupukkikaan.

    Tai sitten uskoo? Riippuu ihan siitä mihin uskoo? Jos uskoo siihen että konehuoneen ilma puristuu tuohon remmin väliin ja pullistaa sen sieltä pois niin totta hitossa se sitten on mahdollista. Tämän lisäksi se hihna nyt kapenee kun se palaa sinne variaattoriin jossa se menee niin pikkiriikkiseksi että se mahtuu sinne lautasten väliin sipsuttamaan rullien pulttien kantoihin. Pakko sen on olla niin kun kaverit on asiantuntijoita, usko jo! Usko jo! Niin tai oot ihan hupiukko jos et usko, vähän niinkun minä.

    Isä on aina sanonu, että pitää laittaa vähän ehdolle mitä ihmiset puhuu (tai tässä Driverin yhteydessä kirjoittaa) ja sitä olen omaksi ilokseni tässä tehnyt.
     
    Zanne81 tykkää tästä.
  5. Akela

    Akela Well-Known Member

    Voin sanoa näin amatöörinä ja umpiskelkkailua opettelevana, että oon oppinu kohta enempi voimalinjan toiminnasta pelkästään tätä keskustelua seuranneena kuin mistään muualta :D hyvä vain, toki välillä ainakin itelle jää epäselväksi, mikä loppujen lopuksi on se fakta, kun moni asia tuntuu olevan se oikea joko kuvien tai mittojen muodossa.
     
    mikzar ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  6. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Mitenkään teijän kiistoihin puuttumatta kysyn että jos voimalinja saavuttaa ylivaihdon jänkäkeulittelussa (niinku sanoit) jossa omakohtasiin kokemuksiin perustuen mattovauhdit pyörii max 90km/h niin eikös se silloin remmi suttaa sielä lautasilla melkoisesti, että se pystyy saavuttamaan ylivaihdon?
    Ja eikö siihen olis lääkkeeksi voimalinja setupit missä saadaan luistaminen vähemmäksi ja hihnan pidot paremmaksi jolloin saadaan se homma hoidettua.
    Eli tarkoitan että onko tämä holkki taas niinku oireen korjaus eikä itte sairauden?
    Näin niinku yleisesti ylivaihto-ongelma pitäis esiintyä vain näissä huippunopeuksien hauissa missä voimalinja välittää kaiken ihan matolle asti?
     
    Rautane tykkää tästä.
  7. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Äkkiseltään näyttäis että tässäkin hihna käy melko lämpöisenä. Vai katsonko väärin? Kuva ei näköjään tullut mukaan lainaukseen..
     
  8. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Tuossapa sama kuva uudestaan. Kuvassa remmissä näyttäisi olevan mustaa, mutta livenä remmi on ihan vihreä ja pinnassa jotain hopean väristä paskaa. Remmi lämmöt on kädellä testattuna olleet ihan OK. Näiden 531 remmien laatu ei oikein itseä ole vakuuttanut ja seuraavaksi testiin tulee Gates:in tarvike remmejä, jos nuo 2 jäljellä olevaa 531 remmiä hajoaa.
     

    Lisätyt liitteet:

  9. JMH

    JMH Well-Known Member

    Kuvassa oleva remmi on juuri sen värinen niinku se kuuluu ollakki pienen sisäänajon jäljiltä
     
    mikzar tykkää tästä.
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kyllähän se remmi luistaa aina enemmän tai vähemmän. Liika on tietenkin liikaa joka oireilee sitten lämpöongelmina. Periaatteessa olet oikeassa, eihän tälläisiä holkituksia pitäisi joutua rakentamaan mutta minkäs teet kun ongelmat on mitä on.

    Niinkuin olen sanonut, rakentamalla koko voimansiirron setuppi siltä pohjalta että kytkimessä on noin 400lbs loppuinen tai jäykempi jousi ongelma on myöskin ehkä mahdollista saada kuriin. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, tätä itsekkin suunnittelinkin mutta sitten ynnäilin voimansiirron osien hintoja yhteen ja totesin että valmis Diablon setti ei ole edes kallis. Nuo säätörampit on melkein ehdottomat sitten kun mennään noille jäykille kytkimenjousille, koska pivotille ei meinaa saada tarpeeksi punttia sitten millään, ja siinä katoaa sitten herkkyyskin eikä se vakioramppi välttämättä edes enää kestä pidemmän päälle kun punttia on paljon. Säätörampeissa painoa saa myös rampin keskelle ja kärkeen mikä helpottaa säätämistä todella paljon eikä moottorin herkkyyttä tarvitse tuhota älyttömillä pivotin painoilla jossa vaikutus on loppupeleissä melko vähäinen.

    Tuota Dynamo Joen settiäkin pääsin ihmettelemään eräs päivä. Cami on silmämääräisesti aika loiva, noin 40 alkuinen ja 42 loppuinen. Kytkimessä DJ käyttää noin 170 alkuista ja 350-400 loppuista jousta, kakkosessa 195-235 alkuista ja noin 330 loppuista mallista riippuen. Sitten vaan pivotin painolla säädetään ajokorkeuden mukaan paino kohdalleen, eli meillä lähes merenpinnantasolla punttia tulee todella reilusti. DJ:n setithän perustuu vakioramppien käyttämiseen. Loppupeleissä jos haluaa tehdä itse köyhänmiehen DJ setin, niin laittaa suoran 42 camin, kakkoseen 200-230 alkuisen ja noin 330 loppuisen jousen ja kytkimeen 350-380 loppuisen jousen ja kilopultilla ja prikoilla paino sitten kohdalleeen.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
    mikzar ja Marne79 tykkäävät tästä.
  11. JMH

    JMH Well-Known Member

    Hämmennämpä soppaa vähän lisää
    Mitä kuvitteletta tapahtuvan jos ketjukopan välitykset loppuu 110km/h , varsinki semmosissa tilanteissa kun matolta loppuu pito ( esim tämä kansan ihannoima keulittelu )
    Kuinka siinä tilanteessa käy voimalinjan , remmin sekä moottorin .
    Ajakaapa niillä autoillanna koko ajan 1sellä tahi 2sella normi maantie nopeuksia ja koittakaapa vaikka ohittaa edellä menevä ajoneuvo .
    Meniköhän rautalanka solmuun
     
    mikzar ja Driver tykkäävät tästä.
  12. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vaikka täällä huutelijoita riittää, niin ainakaan itse en tee näillä hommilla mitään bisnestä enkä saa euroakaan mistään joten tämä raivoaminen ja kyseenalaistaminen täällä vähän ihmetyttää. Toki kyseenalaistaa saa, mutta parhaani mukaan olen koettanut kertoa miten ja miksi tälläisiin tuloksiin ollaan päädytty. Kuitenkaan kukaan ei kyseenalaista porukkaa joka täällä myy teamin ~1100e settejä.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
    mikzar, Jii.Pee, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  13. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Onko @Driver kokeillu esim gatesin remmiä kun se on hieman lyhkäsempi ja minusta oli jopa paremmin pitävämpi remmi, että josko tämä luistaminen johtuis ainaki osaksi vakio remmistä?
    Sopis sinänsä ainaki omiin kokemuksiin, sillä remmit on kestäny sen 200km +-50km ja aina uudella remmillä ajaessa kaikki toimii paremmin. Eli josko tämä -531 remmi lasittuu astetta herkemmin ja siten aiheuttaa osaltansa ylimääräistä luistoa.
     
  14. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Gatesi oli yhdellä reissulla mukana, mutta jäi testaamatta. Sellainen huomio tuosta -531 remmistä, että näyttäisi siltä että pitoa ei enää kovin olen kun sen kerran-pari ajaa ylilämpöiseksi("sulamispisteeseen")... . Ja ainakin omassa kelkassa tuo lämpeäminen tapahtuu vakiosäädöillä ja palikoilla aika nopeasti ihan perus kurvailussakin.

    Jos esim. laittaa Diablon/DJ tmv. kitin paikalleen, itse laittaisin suosiolla uuden remmin paikalleen ja hakisin säädöt sillä. Vanhalla luistavalla remmillä punttia joutuu laittamaan todella paljon enemmän.

    Edit. jos joku jaksaa niin kannattaisi kokeilla myös kilpurin remmiä, vaikka -288. Pitoa on enemmän ainakin ja hiukan kapeampi. Mutta itsellä diablon setillä ja muilla muutoksilla remmilämmöt on mitatessa olleet sen ~80c että tuota "sulamis" ongelmaa ei enää pitäisi olla.
     
    Viimeksi muokattu: 12/11/18
  15. JMH

    JMH Well-Known Member

    Ajatteko remmit sisään ?
     
  16. Latez

    Latez Well-Known Member

    Tämmönen tuli naamakirjassa vastaan.. :)

     
  17. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Eli linjauksen korjaus siirtämällä kytkintä jollain holkilla ulospäin, vähän kytkin "magiaa" ja tuuletuksen parannus. Mitään konkreettistahan tuossa ei kerrota, vaan he ilmeisesti myyvät jotain settiä. Eli oikeastaan samaa juttua kuin täällä ollaan pyöritelty.
     
    mikzar ja Latez tykkäävät tästä.
  18. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Älkää ny suuttuko mutta kun tätä ketjua lukee sekä kattelee noita videoita niin tulee mieleen että onhan ne päästänyt täyden sammakon markkinoille.
    Kyllä maahantuoja olisi tuosta korvausvastuussa jos ne noin isot on nuo muutokset mitä tarvii tehdä. Toivottavasti saatte vehkeet laulaan niin kuin pitää!
     
    Korbimotors, Hemikoo, Kimurantti ja 4 muut tykkäävät tästä.
  19. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Tottahan seon että ihan paskaa BRP nyt myy isolla rahalla kuluttajille, mutta kun poraa katteet täyteen reikiä, petikumit korjauttaa takuuseen ja askartelee linjaukset/säädöt kohilleen, niin onpa makia peli ajaa :cool:
     

    Lisätyt liitteet:

    Kimurantti, Driver, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  20. Janme

    Janme Well-Known Member

    Onko kellään kovalla kaasulla ajavalla umpismaurilla kestäny mitkään petikumet >1000 km ilman mitään omia patentteja motin tuentaan?
     

Suosittele tätä sivua