Rotax 503 käyntihäiriö

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä kuuukkeli, 23/3/10.

  1. kuuukkeli

    kuuukkeli Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    "Tulppa ei välttämättä anna kipinää paineessa vaikka irrallaan antaisikin."

    Jälleen oikea arvaus. Koetin huvikseni vaihtaa päittäin tulppia ja kävi edelleen yhdellä pytyllä, nyt vaan sillä toisella... En vain millään jaksanut uskoa tulppiin kun ovat alle 100km ajetut.
    Satsasin uusiin tulppiin ja kone käyntiin, jes, molemmat pytyt soivat. Laittelin koneeseen katteet paikoilleen ja eikun käyntiin... ja yhdellä pytyllä :-[
    Kelkka siitä huolimatta pihalle, pykälä silmään ja hanaa, toinenkin pytty heräs eloon ja kelkka lähti kuin jänis makuulta. Heti kun kaasun hölläs, röpötti yhdellä eli ollaan palattu lähtöruutuun.
    Ajoin kelkan talliin ja tutkailin sitä. Havaitsin kaasarille menevässä bensaletkussa kuplia, ja aloin tuumimaan onko normaalia. Pitäisikö sinne mennä bensaa ihan "katkeamattomana" virtana ilman kuplia, onko syy siis bensapuolella?
    Tässä alkaa olla jo sen verran haastetta että alan Vehon tyyliin vaihtamaan osia niin kauan että vika löytyy. Jos jollain olisi siis joutilaana kaasaria, CDI boxia, bensapumppua niin voi tarjota...
     
  2. Mippi

    Mippi Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Kytkimen puoleinen stefa vuotaa.... Varma tieto hevosmiehiltä
     
  3. kuuukkeli

    kuuukkeli Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Kävinpä ohimennen taas nykimässä kelkkaa. Hyvin lähtee käyntiin mutta käy miten sattuu, lähinnä röpöttää yhdellä pytyllä ja tahtoo sammua. Kun kaasuttelee niin pysyy käynnissä. Jos ottaa vaikka vasemman tulpanjohdon irti, ei vaikuta käyntiäänen, käy "hyvin" oikealla pytyllä, jos taas ottaa oikean tulpanjohdon irti, tapahtuu sama ilmiö. Eli molemmat pytyt toimivat, eivät vain yhtäaikaa...
    Uus kaasarin kurkku on tuossa pöydällä, pitää vaihtaa se ja katsoa mitä tapahtuu...
     
  4. kuuukkeli

    kuuukkeli Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Tottakai se kaasarin kurkku on väärä eli ei passaa vaikka oli tilatessa malli mukana. Pitänee tilata uus.
    Tällä palstalla on jo useampikin vihjaissut että että kampiakselin stefa saattaa olla tiensä päässä, taitaa olla ehkä kaikki alakerran tiivisteet vaihdon tarpeessa sillä tihkuu lohkon juuresta sen verran että on märkä.
    Kuinka iso projekti tuo alakerran stefojen/tiivisteiden vaihto on ensikertalaiselle? Löytyykö jostain ohjeita? Tai onko Kainuun seudulla innokasta harrastajaa joka ottaisi tuon tehdäkseen, korvausta vastaan tietysti.
     
  5. 700_Tripled

    700_Tripled Oskebo Poro

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Sama kävi mielessä kun luki vikalistaa.
     
  6. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Ei ole iso homma tuo stefan vaihto, nimimerkki Tommi tässä säkeessä juuri teki tuon, sieltä saat varmaankin tuoretta tietoa.Ellei stefan vaihto auta, tarkista vielä ettei puolan kyljessä ole hiushalkeamaa ja sisä eli koneen puolella.Uskon kyllä tuohon stefa hommaan.Toiusaalta tulpat kannattaa aina tarkistaa, oli aikanaan tuollainen 503 nen ja olin valmis ajamaan jorpakkoon laitteen.Puoli laatikollista tulppia kesti vain kilometrin ajon, lopuista on vieläkin tallissa?Eli tulppien laatu aina välis ihmetyttää.
     
  7. mkmk

    mkmk Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Itellä oli kesällä kuumassa koneessa 7.2bar kytkimen puolella ja 7.5bar toisessa. Nyt pakkasilla piti nykiä monta kertaa että lähti käyntiin ja ei tahtonu kylmänä käydä tyhjäkäyntiä. (250 lyneki lähti paremmin käyntiin viime talvena) Kylmänä silleen hiljalleen tippu kierrokset ja sammu. Sit se leipaski kiinni. Oli kytkimen puoleisesta stefasta hypänny se o-jousi pois. Todennäkösesti oli syy just tuossa vuotavassa stefassa ja leipo siksi.
     
  8. kuuukkeli

    kuuukkeli Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Onko alapäähän olemassa mitään valmista tiivistettä vai laitetaanko vain tiivisteliimaa. Mikä mahtaa olla kampiakselin stefan koko?
    EMC:n sivulta http://www.emc24.fi/index.php?cPath=421_422_172 löytyy stefoja kyllä monenlaisia mutta oikea koko on arvoitus.
     
  9. mkmk

    mkmk Well-Known Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    http://www.emc24.fi/product_info.php?cPath=421_422_172&products_id=3571 veikkaampa että tuo se on.

    Edit: katteleppa löytyskö tuolta oma kelkka ja sieltä se osan numero.
     
  10. jniemela

    jniemela New Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Osta startti pilottia ja ruiskuta sitä kytkimen ja koneen väliin akselille, kun kelkka käy tyhjäkäyntiä.
    Jos stefa vuotaa kelkan kierrokset nousee reilusti.

    Kytkin yleensä sitten on pirun tiukassa... monasti tarvii vähän lämpöä antaa akselille, että irtoaa.

    -86 vm rotax 503:sta ainakin lähtee sitten se olommainen lautanen irti erikseen ja sieltä paljastuu neliskanttinen
    akseli.... Sisempi lautanen on sitten siinä akselissa kiinni.
     
  11. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    augusti korhoselta tillaat molemman puolen stefat ja kytkimen irrotustyökalu, vuosimalli ja kelkkan malli.

    Sitten irrottelet kytkimen voi olla pirun lujassa ja muutenkin vastustaapi. vaan ku irti, nostat koko koneen pöyvälle, käännät yläpuoli alaspäin otat magneeton irti ja sen aluslevyn ja aukaset lohkon pultteja raotat tai otat ala lohkon irti ja vaihat stefat.. helppoa kun sen osaa..
    503 rotaxit polttaa tosiaan tulppia ja palajion itelläki meni joskus kauvessa 8-24 satsia tulppia, ja aina piti olla vähintää 8 uutta tuluppaa mukana että pääs jonnekkin ja sieltä takas.
     
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Ainakaan vanhempiin ND virtalaitteilla oleviin ei tarvitse tulppia vaihdella.
     
  13. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Mullakin oli se vaalean harmaa puola joka oli aina ja ikuisesti syypäää ku vaihto mustaan puolan nii tulppa ongelmat hävis.
     
  14. pascat

    pascat Active Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Terve,

    Nostetaan vanha asia esiin mutta nyt on pakko kysyä että löysikö Kuukkeli tuohon ongelmaan syyn? Oma rotax 443 oireilee aivan vastaavasti eikä syytä tunnu nyt millään löytyvän. Tuo kävi yhdellä jo ennen koneremonttia ja sama vaiva tuntuu jatkuvan. Virtapuolella vika ei äkkiseltään tuntuisi olevan sillä kun vaihtaa tulpanjohdot ristiin niin silti magneeton puoleinen pytty pysyy pimeänä. Kun antaa kierroksia reilusti niin silloin tuo herää henkiin ja toisaalta myös kun käyttää ryyppyä nopeasti päällä.
    Koneremontin yhteydessä kaikki tiivisteetkin tuli uudet kun akseli laakeroitiin joten ei luulisi stefoistas vuotavan. Kaasari on putsattu eikä siinä pitäisi olla mitään hämminkiä.
     
  15. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Re: Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Repii ilmaa jostain magneeton puoleiseen pyttyyn. Uusittiinko stefat, ovatko varmasti oikein paikoillaan? 377 rotaxissa oli sama vamma syypää oli stefa joka näytti ehjältä mutta oli kai kovettunut eikä enää tiivistänyt kunnolla. Uudet stefat ku laitto rupes käymää kahella tyhjääkin.

    Sent from Razr MAXX
     
  16. pascat

    pascat Active Member

    Vs: Rotax 503 käyntihäiriö

    Jep, tuota ilmahommaa jotenkin itsekin epäilin. Kaikki stefat ja laakerit uusittiin remontin yhteydessä mutta tiivistesarja oli jokin harakirisarja joten varmuutta ei ole niiden kunnosta.
    Nyt tuo kelkka sitten tosin teki viimeisen tempun tässä talossa. Käyntihäiriötä selvitellessä se saamari hulmahti tuleen koneen alta.
    Osa johdoista ja muoveista sekä kaikki letkut paloivat. Nyt lähtee 10km koneremontin jälkeen ajettu Skiido touring kiertoon remonttia rakastavaan uuteen kotiin.
     
  17. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    5900 v. 1991 moottori rupesi ensin poksahtelemaan käydessä, ja nyt jos yleensä saa hetkeksi käyntiin, niin paukkaa pakoputkessa niin maan perkeleesti. Toisen samanlaisen ehjällä cdi-boksilla ei vaikutusta, uudella puolalla, tulpilla, ja katkaisimien ohituksella ei vaikutusta, puristukset ok, ja kannet irroitettuna männät ja sylinterit näyttäisi olevan ok, sekä magneetto ja vauhtipyörä päällisin puolin ok. Tekeekö kampiakseleiden stefojen vuoto tuollaista? Niin ja polttoainepumpun kalvot näytti hyviltä.
     
    Viimeksi muokattu: 28/12/20
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vaihappa ne kalvot kuitenkin. Viikinki oireili samalla lailla, loppui uusilla kalvoilla vaikka vanhatkin näytti hyviltä ja oli ehjät.
     
  19. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Pittääpä vaihtaa.
     
  20. Jimmny

    Jimmny Well-Known Member

    Katsoppa ettei ole staattorin ruuvit löystyneet ja sytkä nyt perssiillään
     

Suosittele tätä sivua