Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Joo, se tulee rauta DS+ bladessa niin otille suksimuovin kanssa ettei se mikään ajonautinto ole vaikka olisi aliohjaava ilman levitteitä.
     
  2. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Nois Commandereis kannatta kyl melko varoen lähtä sitä ohjausta keventään. Ainakin jos aikoo tiukkaa etupukkii. Myö kaverin kelkkaa säädettiin ja se menee kyl aivan pässiksi ajaa, jos etupukki on kireellä. Sanoisin jopa vaaralliseksi. Hälle kanssa tulossa tollai Commander RE, toivottavasti siinä on parempi se alusta, mitä oli tos aiemmassa commaris.
     
  3. SNOW-CRUISER

    SNOW-CRUISER Snow Cruiser -66

    Kukahan ottaisi valmistukseen paremmat nokkalenkit nuihin vakiosuksiin? Tehtaan porukka ei ole niitä saanut aikaiseksi tehdä vaikka pari vuotta niitä on tullut kyseltyä useita kanavia pitkin..
     
    Fred Scuttle tykkää tästä.
  4. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Itsellä on Brutalissa Ca MTX-sukset mieleisellä ohjurilla keulille niin paranee paljon toi keula ajettavuuden suhteen kun on säädetty keula/alusta kohdilleen sekä kantaa ummellakin mitä tarttee.

    Itse en saanut mieleiseksi tuota DS+ suksea ajettavuuden ja kääntyvyyden suhteen vaikka mitä teki, ei kääntynyt/aliohjas kovasti jne.
    Moni kehuu ja varmasti osalla toimiikin mutta taas minusta Powderikin on parempi kunhan ennen kevät kelejä sen vaihtaa toisenlaiseksi mutta toi Ca MTX on ollut hyvä kompromissi jos haluaa että reitillä/kovalla kääntyy ja ummella kantaa/kääntyy.
     
    Fudge tykkää tästä.
  5. Kile

    Kile Well-Known Member

    On suksimuovit.

    Kiristin etujousta nyt pari pykälää. Pikaisella testauksella suksipaine helpotti paljon. Tulis lunta lisää, niin pääsis paremmin testailemaan.
     
  6. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Yksi juttu on Lynxissä tullu vuosien saatos huomattuu. Kertaakaan ei jouset eikä klikkerit ole ollu niissä säädöissä, mitä huoltomanuaali sanoopi. Eli ne kyl kannattaa tarkistaa. Etenkin noi jousivakiot.
     
  7. XX-xenon

    XX-xenon Well-Known Member

    pitihän tuo testata ja noinhan se toimii näemmä. ihmettelen vaan ettei missään ole tuota asiaa lukenut, itte pitäis vissiin tuokin tajuta.

    soimetin nostinta muokkasin eilen, kun ei se komentajan kanssa toimi huonostikaan. aikani mietin ja sitte yksi kaveri sanoi, että tee reikä siihen jos se sitte toimii koukusta. johan alkoi nousta. ei se nyt hirveitä nouse mutta parempi ku ei mitään.

    perää painelin alaspäin ja testasin kuinka nousee sitte ylöspäin, sen viisi senttiä ainakin nousee käsillä ala-asennosta, taitaa olla iskarit ehtoo puolella, ajettu vajaa 9500km tuolla nyt neljässä talvessa. uudet ollut tilauksessa keväästä asti, josko nuo tulisi tulevalle kaudelle, odotukset alkaa olla jo kovat että muuttuisi ajokin sitte jonkin verran..
     
  8. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Olisiko 2025 mallistossa Commader / Brutal "Shorty"

    Edit: Tehdas kun tekisi 3700-version Brutalin matolla tälläisestä niin saattaisi olla todella hauska kompromissi kampe

     
    Viimeksi muokattu: 11/11/23
    M.E.A ja Jeme tykkäävät tästä.
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Oli kyllä mielenkiintoinen lyhennysprojekti. Taitava ja huolellinen kaveri on tämä tekijä. Mutta ei ole aivan turha ajatus. Ite olen sitä mieltä, että näissä "hyötykelkoissa" on monesti aivan turhan pitkästi perän ylitystä. Esimerkkinä Lynxin Ranger jonka etenemiskyvystä lähti 60% pois pelkästään sen metrin mittaisen perän ylityksen vuoksi.
     
  10. Kile

    Kile Well-Known Member

    Nyt on satakunta km takana uudella työ-Commanderilla ja hartiat kipeänä. Suksipaine ei helpota ja kelkka muistuttaa pässiä aika ajoin, varsinkin epätasaisessa maastossa vähällä lumella ohjurirauta saattaa purra painon puolelta niin kovasti, että kaatuminen lähellä. Siis jos keula kallistuu jommalle kummalle puolen.

    Kyseessä siis normicommander pienemmällä turbokoneella ja suksissa iskareina ne kalliimmat, jotka voi valita tilsttaessa. Telaston etujousta olen kirinyt pykälä kerrallaan, mutta ei tarvittavaa helpotusta suksipaineeseen.

    Mitä olette tehneet tuohon ongelmaan? Tulee töissä ikävä omaa XU-Expeditionia.
     
  11. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Missähän asennossa mahtaa olla rajointinremmi? Jos se on pisimmässä asennossa niin saattaisin lähteä suksi kaupoille ensin ellei sitten kokonaan kierros astetta parempia iskareita alle.
    Toki ainahan voi päivittää GT tai Brutal malliinkin niin keventyy ohjaus.
     
  12. Kile

    Kile Well-Known Member

    Tais yks reikä olla vielä remmissä.
    Kelkan vaihto ei tule kyseeseen, tällä mennään 4v.
     
  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Onko siinä takapukin rakenne millanen, et pystyykö sitä pehmentämään? Sehän painaa keulaa alas. Sit jos ei vielä liian kiikkerä, nii suksien esaria pienemmäks tuon rajotin remmin löysäämisen lisäks.
    Jos ei vieläkään helpota, nii luulis iskarisepillä olevan lääkkeitä(jousia ja simmiä), kun kertoo vaivat.
    Ei nää kelkat oikein millään tunnu olevan valmiita pakasta vedettynä.
    Itellä ei tarkempaa tietoa kyseisestä kelkasta, mut näillä asioilla ite saanu omat kelkat sopiviks..
     
  14. jaatha

    jaatha Member

    Eihän vaan olisi takapukin säätöruuvi jäykimmässä asetuksessa on iso ero toiminnassa
     
  15. Kile

    Kile Well-Known Member

    Pikasäätö? Se oli jäykimmässä. Takajousen säätö puolivälin paikkeilla. Sinänsä esim tasaisella järvenjäällä ajaessa kelkka on aivan hyvä, mutta epätasaisella, kun paino siirtyy enempi toiselle sukselle, tulee etupäästä takertuja. Ohjuri puree tosi tiukkaan. Aika v-mäinen ominaisuus, ainakin kun vertaa esim aiempaan 69 Rangeriin tai omaan Expeditioniin. Aika erilainen on tämä uusi, on totuttelemista.
     
  16. Jani H

    Jani H Active Member

    -22 ja pohjia myöten mennään commander re kanssa. Pitoa ei juurikaan, vaan tyhjää lyö ryynilumessa ja sivurinteessä luistaa tela alta. Mukava 30km umpisen lenkki
     

    Lisätyt liitteet:

  17. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Ja poikittaistukivarsikeula lauttaa lunta edessään.
     
  18. Jani H

    Jani H Active Member

    No tuo pehmyt lumi ei haittaa siinä keulan edessä mitään. Taitaa kaikilla tulla nyt pattia edessä, kun pohjia myöten menee. Tuossakin sukset ui maata myöten ja siitä nousee lumi tukivarsille.
     
    Viimeksi muokattu: 5/12/23
  19. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Olen ajellut kelillä jossa mm. 49 ranger taivutetuilla tukivarsilla ja pohjapanssarilla puski sellaista lumikasaa edessään, että oli kiinni vähänväliä, ja piti yrittää hyökkäyttää kasan yli; samalla reissulla pumppukeulalla ei ollut ongelmaa.
     
    Andres tykkää tästä.
  20. Jani H

    Jani H Active Member

    Kyllähän se pumppukeula ei ole enää tätä päivää, kulkuun sillä ole kyllä mitään mainittavaa etua. Ummessa menee, mutta kovalla noilla ei tee yhtään mitään. Ne kelit milloin tuosta pumppukeulasta voisi olla apua, on todella harvoja.
     

Suosittele tätä sivua