Polaris IQ 600 -09 käynti/sähkö ongelma

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä arkia, 25/11/23.

  1. arkia

    arkia Member

    Polariksen meno alkoi tuntua tehottomalta ja tyhjäkäynti oli kuin diesel olisi ollut käynnissä. Kierrokset oli n.900 ja pyöri epätasaisesti, kun normaalit on 1600 luokkaa. Sitten sekosi mittaristo.Lataus palkit meni nollille ja kelkka sammui. Kelkka lähti uudestaan käyntiin, mutta ei kestänyt kaasua lainkaan vaan sammui heti. Kelkka uudestaan käyntiin, mittarin neula liikkui villisti edestakaisin ja digimittari sammui ja syttyi.
    Aikansa kun antoi pyöriä tyhjäkäyntiä ja varovasti herutteli kaasua, niin otti kierroksia ja pääsi ajamaan, mutta tehot puuttuvat ja ilmeni sellainen oire, että pakki ei mene päälle. Peruutusnapista ei tapahdu mitään.
    Olisiko jollakin kokemusta tälläisesta ongelmasta.

    Jopen sanoin, että mille aletaan
     
  2. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vois olla jännitteensäädin, staattori tai vauhtipyörä vika. Toki johdotkin voi olla hankaantunut. ECU voi rikkoontua kun on huonot sähköt. Ei kannata pyöritellä ennen löytää vikapaikan. Haulla löytyy vinkkejä.
     
  3. arkia

    arkia Member

    johtoja kyllä tarkastelin, mutta en sieltä mitään havainnut. Noin tunnin kelkka toimi moitteettomasti. Pidettiin lapsenlapsen kanssa kahvitauko jonka jälkeen ajoon lähdettäessä ongelmat alkoivat.
     
  4. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Maaliitännät runkoonkin kannattaa katella, että on kireällä. Jos oikein haluaa harrastaa niin putsaa ne liitännät myös ja voitelee tarkoitukseen sopivalla rasvalla.
     
  5. arkia

    arkia Member


    Vaikuttaako jännitteensäädin myös tehoihin, ne laskivat todella paljon.
    Moottoritilasta kuuluu naksumista epäsäännöllisin väliajoin moottorin käydessä sitä huonoa tyhjäkäyntiä.
     
  6. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

  7. rainbow6

    rainbow6 KRT

  8. arkia

    arkia Member

    Polariksen huollossakin oltiin jännitteensäätimeen viittaavana vikana.
    Menee tilaukseen.
    Palaan asiaan täällä kun osat paikalleen.
     
  9. arkia

    arkia Member


    Kelkka kunnossa. Ei ollut jännitteen säädin, oli tulppa viallinen. Eipä tullut pieneen mieleenkään silloin vian tullessa, että noin yksinkertainen vika olisi kyseessä. Kokeilin toki kipinän tulpan ollessa irti, mutta paikallaan ollessa paineenalaisena ei annakkaan kipinää. Ei kuulemma ole ensimmäinen kerta. Pääasia on että nyt toimii.
     

Suosittele tätä sivua