Expedition extreme

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä AISI, 22/3/23.

  1. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Extremen iskari mulla nyt on, huollettava peruskeppi, samanlainen sielä toki on vakionaki mutta ei huollettava tuossa le mallisa. Simmiä on eri jämäkästi verrattuna LE:n keppiin, vapaa pituus 331mm ja puristettuna 238mm, alapää on siinä akselissa, oisko 20mm ja ylhäälä tais olla 10mm pultti, iskarin holkit sen mukaan niin eiköhän se mahu, kestää olla vähän pitempiki kuhan minimipituus on likele oikea. Oli remmit niin löysällä että ottaa iskariin ennenku remmit kiristyy, pistin pykälän tiukemmale ja samalla esijännitystä heti 20mm sen pikkujousen takia. Jos nyt pysyis sukset maassa loogisemmin tuola reitilläki ko meinasi välissä puskea ihan randomisti. Keulaan ko löytäs kunnon kepit, 456mm pitkät on vakiot tuossa leveässä keulassa, sitten sais varmasti säädettyä tuosta matkakamppeen ja lanaveturin combon.
     
    JMO tykkää tästä.
  2. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Jaaa no sehän oli tuo riiraitin etupukin kybbi kummassaki mitassa ~3-3,5cm pitempi.. :(
     
  3. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Liukasta on lumi expeditionin alla :D aivan ryömintä vauhtia ihan hyvin menee, vaan vähänki yrittää vauhtia pitää niin kaivaa.. Paikoin meleko syvälläki tunnuttiin menevän.. Eikä kannata kovin vastamaahan pyrkiä nyt :D paljon oli mielessä karkeampi tela tänään :D
    Kyllä sai turbo punasena syöttää, sopivalla alustalla herkästi jopa luvattoman paljon vauhtia tulee piettyä.. Etupukki, se se välissä jopa yllättävän herkästi tuntu lyövän läpi.. Muuten ihan ajettava, tuommoseksi :D
    Ja kuvathan on kivoja..
    IMG_20240218_131554.jpg IMG_20240218_140758.jpg
     
    Nipademu, ELhope, Jakelfin ja 4 muut tykkäävät tästä.
  4. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Jännä ettei se pysy tehollakaan pinnalla, mulla samaa ongelmaa että hiljaa hyvä tulee. Pitäs olla joku challengerin tyyppinen matto niin menis pehmeälläki. Jännä jos etupukki lyö herkästi läpi, vakio LE sillä mehukepillä ja hennommalla simmikartalla oli kyllä alkuun oikeinki jämäkkä, ellei kovaki. 1000km jälkeen sai kiriä jousta että pääsi edes seisoen varovasti ajamaan, vissiin se pitää itekki varautua kohta leväyttään simmit pöyäle jos kerta näin pehmeä seki on. Tuossako oli vähän pinnassa kovempaa niin sitä vasten se kelkka jurrutti eikä halunu nousta pintaan. Kirrasin etupukin remmejä että josko auttais, en oo vielä sitä kovempaa lunta löytäny että kokeilis. Oliko syöksymisestä havaintoja, että meneekö se kelkka vanhaa jälkeä vai haluaako se kammeta sivule ja syöksyä hankeen? Meinaan siltä vanhalta jäljeltä ois saanu pitoja ja losan vauhtiin että ois pysyny hangela mutta aina se halus syöksyä takasin pehmeälle ja johonki ennalta määräämättömään suuntaan ilman kuljettajan ohjausoikeutta..
     
  5. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Joo ei ainakaan tällä telalla teholla sen kummemmin menty, ainakaan vastaseen :D hyvinki oli mansikan väriä konehuoneessa nähtävissä..mutta meni sentäs eteenpäin..
    Minun mielestä samanlaista tasapainoilua ku muillaki okkeleilla, kun osan matkaa sai semmosta syvähköä yhen kelkan jälkeä seurata... Levikemuovien kans toki tuntuu suksipaine kevyeltä, että saattaa puskia/huilata mihin päin vain.. En nyt muuten mitään vanhan jäljen kammoa ole huomannu :D
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Nyt on erikoinen keli. Ei etene mikään vehe "normaalisti". Pirullinen sevä joka ei kanna kelkkaa.
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kainuun päässä noin metri lunta, jossa pieni välikerros. Xtrimmi kairasi siitä läpi ja ei menny ummessa oikein mihinkään. Veljenpoika kevyempänä ajeli 90-luvun kevyellä Pollen Indy Lite gt:llä rinkiä ympärillä ja upposi 20cm. Tuommoinen 162 pitkä MTX Viperi kulki vielä, mutta tulee syvä ura kyllä.
     
    T-Cat tykkää tästä.
  8. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Wanhan liiton ( lue matalaharjaisten mattojen) vehkeiden keli. Itse kävin sunnuntaina ST:llä ajamassa ja hymyillytti katsoa syviä uria:)
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Juuri tässä kylän pinnassa sen verran kantavaa että pysy expeditioni pinnalla. En tiiä johtuko säädöistä vai mistä, etupukki tiukemmalla mutta remmejä kiristin pykälän, niin oisko loivempi telakulma syynä. Nousi nätisti pintaan eikä samantien ollu kairaamassa kanervia. Saa kyllä heti uppoaan jos haluaa. Kevyemmin kulki eikä jurranu nokkapyöriä vasten, paljon parempi ajaakki ko ei nakkele miten sattuu ko etupukissa on muutaki ko terveisiä. Kaikille mehukeppiläisille jokka tuskailee näitten kanssa, laittakaa purettavat kepit sinne ja simmiä ainaki sen extremen kartan mukaan, mieluummin vähän enempiki niin ei tartte puoliakaan niin paljon tapella vastaan sen pailakan kanssa. Tokihan ne kepit on jo tonnin kohilla aika hengettömät että takuuhommina saa varmaan vaiheltua.
     
  10. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Kyllähän siitä reitille tuli kampe ku iskareita laitteli. Periaatteessa extremen alusta nyt. Sukset ei sitten toimi ko tuli sekalaista lunta, ruikkii tuikkii ja vetelee, hengenvaarallinen. Sitte ko löytyy kovempi jälki niin se lähtee sinne minne joku on aikasemmin menny, joo kevythän se on kääntää mutta helekatin raskas vääntää takasin.. Sitten ko saa ohjauksen suht kepeäksi niin eihän se sitte käänny, paitsi sitten sillon ku sillä huvittaa. Reitin pinta ku pysyy tasalaatusena niin se menee hienosti, kaasulla ja jarrulla saa balanssia muutettua, jäisellä se on sitte se uraohjus. Joo tiietään, laita bladet, höylää vähän, vanha ds toimii...jep.. No reitin viereen sitte ajamaan ko jäisellä on aika puistattava ajaa, pittää ajaa lujaa että menee suht suoraan. Pehmeällä ei pääse lujaa. Sama ajaako kaasu pohjassa vai pintakaasulla, sama 30-40 vauhtia. Matto pyörii 50-60 mittarin mukaan jos kaasu pohjassa ajaa. Vanha jälki ko löytyy niin se pelastaa ja ampuu kamppeen pintaan, hetkeksi. Jos ei ehi sen jälkeen sukeltaa ja vauhti tyssää ko seinään. No miksei sitä sitten aja sillä vanhalla jäljellä, no kokeilkaappa joskus näillä ajaa vanhaa jälkeä.:rolleyes: Vähän ku samannapasta magneettia yrittäs tukkia toisen selkään. Kyllä se näin on ettei näihin runkoihin 600 eetekkiä isompaa eikä tehokkaampaa kannata laittaa ilman että näistä tulee joissaki kohen hankalia ajaa. Hittaasti hyvä ja mukava puotella, eikä kannata tampparin jäljen ulkopuolela kovin urheilla.
     
    FFoxi ja JMO tykkäävät tästä.
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Hyvää rapskaa @Jakelfin . Kiitos näistä.

    Berpin leveää mietitty seuraavaksi yleiskulkineeksi, mutta taitaa jäädä väliin, kun on huonoa tulee vähän sieltä ja täältä. Nimenomaan ummelta, mihin olisi tarkoitus enemmän panostaa. Doon alustaan olisi itsellä ollut hyviä kokemuksia ja odotuksia, mutta muiltakin kuultu siitä(kin) heikkoa leveiden kanssa. Sääli, kuin berpillä muuten pelaa hommat ja vaihtoehto koneita on hyvin tarjolla.

    PS. Tuota pollea jäädään seuraamaan, miten asia etenee.
     
  12. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Pollella tuossa puotellu satkun verran niin siinä on melko paljon rmk geenejä, ketterä se on viiä eikä se ole moksiskaan vanhoista jäljistä, menee nätisti hangen päälä ja vaikka välillä menee läpikki niin oikein sievästi pompsahtelee pintaan. Herkkä se on liikkeile vaikka massaa onki, iskarit pelaa hienosti ja kliksut ykösellä saa turistipatikossa syöttää mukavasti, kakkosella saa jo vauhtia piettyä enemmän ko järki antaa tuon kokosele titanicille myöten. Ojikkoa ku oli niin mättäistä ilmaa alle ja ylitte ja kanttailua kesti ilman ongelmia ja pelkoa suksen tökkäämisestä tai yllättävästä suikoilusta. Samassa paikassa expeditioni kyntää ja ryynää omia polkujaan, suksen ko upottaa niin tökkää nokalleen, eli ei kestä kantata, samoten vauhtia ei saa ko menee hangen läpi, pitää ajaa vain hiljaa. Toki tuo skiido on hiljanen, kulkee suht äänettömästi ja on muutenki laadukas ja ergonomialtaan hyvä kampe, sanovat nuo ammatikseen ajavatki, että jovain sillä ajelee ko laittaa leveät vuotsolaiset eikä hoppuile tyhyjää...
     
    FFoxi tykkää tästä.
  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Polle ku sais titaniin kunnon motin vanhan 800cc tilalle, nii kyllä vois olla kivapeli seka käyttöön.

    Jossain vaiheessa vois rs venturen päivittää nykyaikaisempaan lynxiin, skidoon tai polleen. Sen vuoks tulee mielenkiinnolla seurattua näitä topiikkkeja.
    Hyvää juttua! Jatkakaa! :)
     

Suosittele tätä sivua