LIVESEURANTA: Eetu Riksulle viisysillä

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 12/3/24.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    karjal tykkää tästä.
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Nyt sielä vissiin meni puhaltimen remmi. Kattelin aiemmin, että eipä heilu villalanka. Oikein katoin.
     
  3. karjal

    karjal Well-Known Member

    Äsken kun katoin niin näytti painavan menemään ihan reipasta vauhtia. :)Pitänee ottaa seurantaan tämä.
     
  4. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Tällä hetkellä näyttää olevan Savon mailla. Mutta pystyykö joku valottaa minkälainen reitti suunnitelma? Mistä mihin ja mitä kautta?
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Siis ajoha on menosa Jyväskylästä - Riksgränsenille - Ja takas. En tiedä tarkemmin reittiä. Näyttää kuitenkin sille, että oliskoha reitti viemässä tuolta Kajaanin kautta Rovaniemelle jne. ( uskoisin näin, sillä sielä isommat reitit).
     
    karjal tykkää tästä.
  6. karjal

    karjal Well-Known Member

    Aavistuksen himmeet valot Lynxissä :).
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    https://kick.com/sledbus?fbclid=PAAaZt-L063pKdMUhXOwzjcKbkjPFaCEFGFUsa9xTsBN3mULByOxlPA3tMuwQ

    Kytkinremppa menossa.

    Naksun raju oli toi reittivalinta. Vaan ku Jyväskylästä lähtö nii silloha sieltä lähetään. Ite oisin saattanu antaa sen verra periksi, että oisin lähteny Äänekoskelta, niin ois päässy suoraan kohti pohjoista. Mahto tulla se pari sataa kilsaa extraa ku Eetu käväs melkein kuopiossa varuilta mutkan. Mutta pääasia että matka etenee :D
     
    Vesukka tykkää tästä.
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Jaa se oli kytimen vivun pultti katkennu.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ja matka jatkuu. Ei ole Muhokselta enää kun vajaa tonni Riksulle. Homma eikä mikään :D
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Poeka jutteli höpöjä. Että oisin sanonu kärryn mitat väärin. No ehkä, mutta en niin väärin että olis vaikuttanu. Kun sanoin että kyseessä on kahden kelkan koppikärry jonka sisäkorkeus on 165 cm. :D Vähän tarkkuutta.
     
  11. jonteck

    jonteck Polaris Matryx Khaos Slash 9R 155

    Oli aika mielenkiintoisen näköinen joki tossa alkupätkässä olis itellä jäännyt tolla vehkeellä ajamatta. Täytyy kyllä hattua nostaa tuomosella pystyy ajamaan riksulle :D
     
  12. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Pojat firman kahvipöydäs laitto ton pyöriin telkkariin. Siinä sit tuijoteltiin tunti, kuinka jannu ajaa pitkin jokea viisysillä. :D Viimeksi näin montaa silmäparii katteli tässä firmas telkkarii kun oli jääkiekkokisat. Piti jo hätistää pojat takas töihin.

    Mutta vähän pient suunnitelmallisuutta ois kyllä voinu nää poijat miettii. Jos primäärinen targetti oli päästä riksulle ja takas viides päiväs, niin kyl siitä pitäis pitää kiinni keinol millä hyvänsä. Eikä lähtee reissuun sil menttaliteetil, että tietää epäonnistuvansa takuulla. Toi sekoilu pitkin teitä ja mantuja ei kyl nosta mahiksi onnistumisen suhteen mitenkään olennaisesti.

    Ite kun on suunnitelmallisuuteen taipuvainen jantteri, niin tuloo vähä paha mieli tollaist katellessa. No, oppia pojille ens kertaa varten.

    Myö ajeltiin joku vuosi sitten Riksulle Torniosta ja taka Tornioon. Meil sattui loppumatkalle melkoinen myräkkä. Voin kertoo ettei ollu herkkuu sekoilla siä Torneträskil pyryssä ja myterissä. Katselin sääennusteen Ruotsiin. Son näilkin pojil vielä tuskan parahduksia tulos, kun lähtevät Kirunasta länteen.
     
    Hentte, vetkulilm, pezq^ ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  13. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    No sehän meni aivan höpinäks toi homma. Hyvin ehti poika Riksulle. Toki vähä kummallisen nopsaan hää ajoi tosta Kiirunan itäpuolelta Björklideniin. Mahto tapahtua jonkinsortin aikahyppy, siinä välis kun kamera oli kiini. Tai sit poika vaan paino kaasua ihan huolella.

    Mutta tässä myö nähtiin vähä sukupolvien välisii eroi. Eipä ajeltu takas kotio vaikka puheet oli kovat. Kyllähä se nyt ois pitäny edes yrittää, kun uhottu oli. Kelikin oli niin komee.

    Hieno tempaus, mutta kyl tästä jäi vähä valju maku suuhun lopulta.
     
    Hentte ja Nord503 tykkäävät tästä.
  14. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    No älä huoli,

    Kyllähä noi pojat nyt koittaa tulla takaski. Vittangiin hyö kisko autolla kelkan. Sittehä se meniki moottori Lynxistä. Huono tyhjäkäynti aiemmin indikoi kyllä pientä ilmavuotoo tai sitä että tyhjäri on tukossa.

    Mutta se mitä myö ei käsitetty, oli toi vuoristosekoilu. Toi poika kehuskel että oli käyny Riksulla 40-50 kertoo. Pistän kyl tämänkin väitteen vähä ehdolle :D Mutta jos on käyny noin monta kertoo Riksulla, niin olis pitänyt tajuu, ettei noil vanhoil kelkoilla ole mitään asiaa koittaa Lättykahvion kautta Korsalle. Jo ne mäet sinne menessä olisi liian haastavia ja vaarallisia. Sitten miten se ylösnousu. Ei vähäisintäkään ajatusta, että 5900 ois noussu sitä pohjoispuolen Rinnettä Korsalle. Etelän kautta oisi ollut ehkä varovainen mahis.
    Ja kolmas homma oli se, että ois kyllä pitänyt olla sen verran hököllä, että jos laskeutuu pohjoisen kautta siihen isoon kuruun, niin sinne jää. Ylös ei olisi winha eikä 5900 noussut sitä Z-laakson ässämutkaa. Joten vähän myö täälä ihmeteltiin poikien valintoja. Ensinnäkin kun fiilistelivät autos parhaan osan päivää ja lähtivät tunturiin ku pimee alkoi häämöttää. Ei ole vissiin heille tuttu sanonta että aamusta se päivän on pisin. :D

    Mutta koneen vaihtoha meni näköjään ihan mallikkaasti. Nyt on komia keli, ei muuta kuin ramppa kalkattaan ja kohti etelää.
     
  15. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Minä olen kerran nähnyt kun yamaha Viking hinkutti korsalle sieltä turbo kurun puolelta 2 päällä:D mutta toki oli kova kevät keli, en tiedä minkälainen keli siellä on ollut nyt.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  16. niemikorpi

    niemikorpi Well-Known Member

    Pistä vain eholle mutta tämä Eetu on varmasti käyny sen 4-50 kertaa riksulla.jopa taitaa olla pikkuserkku minulle.sen mitä tunnen jantteria niin huoleton Veikko on ja osaa heittäytyä extempore.
     
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    -21 keväällä oli härmän janttereita kårsalla 3900:lla ja taisi jopa olla 250 lynxillä joten kyllä sinne 5900:llakin pääsee, tietty kelistä kiinni.
     
  18. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Missä asti ne maununen ja vepa kävi niillä 3900 ja 360 lyneillä.. Tai mistä kylästä ne ees lähti.. Vai pitäskö laittaa eholle, oliko ne ees käyny sielä :D

    Lähetäähän kelekkailemaan, pirun komia kevät aamu taas.. Mie ainaki lähen :cool:
     
    pezq^ tykkää tästä.
  19. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Niin että se olis viimisen kymmenen vuotta käynnä 5 kertaa joka vuosi. Olen mie poikaa seurannut instassa. Kyl se reissoo, mutta jätetään puolet tuosta määrästä pois niin ollaan uskottavalla alueella.

    Kyllähä sinne korsalle hyvällä kelillä etelän puolelta nousee noin vain. Mutta pohjoisesta se onkin eri asia. Se alaosan jyrkänne on niin jyrkkä, ettei puhettakaan winhalla ja 5900 ( jossa kytkin paskana).

    Ja eikös tuosta se pointti tullut todistettua noiden poikain toimesta. Sen jälkeen kun alasmeno epäonnistui ja kelkat rullattiin mäkeen, niin takaisin ei enää päästy samoi jälkii. Totta tämä nyt oli todiste, että päätös oli väärä. Hyö nilkutti sitä kurua pitkin abiskoon.

    Hienooha se on, kun pojat kelkkailee. Mutta tästä nyt paistoi vähän se, että somehuomion vuoksi oltiin valmiit tekeen mitä vaan, jopa huonoi päätöksii. Jos on kokenut Riksun kävijä ja oli vähänkään ajatusta siitä miten ne kelkat liikkuu, olis se Korsan käynti pitänyt jättää ajatuksen tasolle. Tai ainahi ajella etelän kautta. Sieltä ois päässyt melkein turvallisesti siihen alapuolen laaksoon. Tämän lisäksi se ylämäki olisi ollut paljon turvallisempi. Toki, jos jarrut on mitä on, niin oisha se alamäki saattanut sit olla melko jännittävää sorttii.
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kyllähän sitä nyt kuka vain käy 50 kertaa tuola Riksulla. Ite olen käyny vuodesta 2009, yleensä 3-6 reissua vuoteen ja taitaa seuraava reissu nro 45. Toki itellä reissut on lähes aina vähä pidempiä.

    Aika paljo oli kaikenlaista vastoinkäymistä reissussa pojilla. Ilman tuota Korsaseikkailuaki olis ollu kyllä riittävästi sitä viihdettä sinne liveen.
     

Suosittele tätä sivua