MXZ 850 turbo R 2024

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Mikkoyli, 8/3/23.

  1. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    340 km nyt ajanut ja sisäänajoa jäljellä vielä 48%. Eka tankillinen meni 19,3 l/100km ja toka yli 21 l/100km. Kulkukin kyllä herkistyy koko ajan ja kelekka tuntuu aina vaan paremmalta. Ei taitaisi vaihtua Lynxiin vaikka sellainen tulisikin. Blingin painot on lähetetty.
     
  2. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

  4. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Nyt on tuo Storm 43 mm matto ja Blingfactoryn painosarja paikallaan. Vaikea kuvitella parempaa mattoa reitille minun makuun. Pitää ja pysähtyy, mutta lähtee luisuun sopivasti eikä rallata.
    Painosarja toimii myös kuin unelma. Kytkin ottaa kiinni paljon pehmeämmin noin 3900-4000 kierroksilla ja vetää hanakasti. Kaasu pohjassa pitää 8000 rpm. Vaste on välitön ja vaihtaa sopivasti. En osaisi parantaa mitään. Remmin lämpötila oli välillä 40-43 C koko ajan kun ajoin.
     
    Driver, JiiKoo ja Jani Sipola tykkäävät tästä.
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Laitoitko 170-400 vai 200-400 jousella?
     
  6. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    170-400 jousella.
     
    Driver tykkää tästä.
  7. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Sisäänajo suoritettu 640 km kohdalla. C&A XPT sukset nyt paikallaan ja ovat hyvät. Haritusta piti lisätä 10 mm:iin. Hyvät oli kyllä SLT:tkin. Testasin vielä noita kytkentäkierroksia jarrulla pitäen niin ei lähde liikkeelle vielä 3900 rpm mittarissa, mutta kun tulee 4000 rpm niin liikkuu jo. Nyt kun on sukset, kytkimen painot+jousi ja matto vaihdettu niin on kyllä minun paras kelkka ikinä. Kulutus on ollut 19 ja 22 välillä. Metanolia on mennyt ehkä puoli litraa, mutta on ollut kyllä enimmäkseen 20 C pakkasta ja kahtena päivänä -5 niin silloin sitä on kulunut.
     
    Driver tykkää tästä.
  8. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Nyt on yli 1000 km mittarissa ja kelekka vain vetreytyy. Kulutus ja öljynsyönti pudonneet roimasti. Kovalla reitillä meni yksi tankkaus jopa alle 12 l/100 km ja toinen alle 13 l/100 km. Sitten vauhdikkaampi lenkki 15,5 l/100 km. Noin 100 km välein tankattu, mutta kun on tottunut, että siinä vaiheessa reilu puoli tankillista mennyt niin parempi tankata. Öljyäkin mennyt nyt vain 1/4 tankkia n. 400 km aikana. Uskomatonta. Suksien iskareista avasin paluuvaimennusta niin kallistelu kaarteissa väheni, muuttui kyllä paljon. BRP go navi toimii yllättävän hyvin. Ei enää tarvisi navia erikseen.
     
    Reverend_, FFoxi, Driver ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Menee vähemmällä kuin 600 ace:D

    Ruutia sen verran ettei tarvi vinguttaa.
     
  10. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ja varmaan todella piiiiiiitkät välitykset.
     
  11. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Ehkä Blingin painotkin pudottaa kierroksia. Katoin että 100 vauhdissa saattaa olla allekin 6000 kierrosta. Turbo ahtaa jonkin verran siinä vauhdissa tasakaasullakin. Voimaa on kyllä sen verran ettei tarvitse ajaa lappu kiinni tangossa. Turboviivettä ei ole ollenkaan ja jos ei olisi mittaria sille niin ei kyllä tietäisi mistään ahtaako se. Tosi mahtava tuo Storm matto, paremmin se liiraa sillä kuin sillä alkuperäisellä 32 mm matolla. Mutta pitääkin kiihdyttäessä ja jarruttaessa missä 32 oli aivan surkea.
     
    Viimeksi muokattu: 6/3/24
  12. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Eikö tuo leikkaa kohta kiinni tuolla öljyn syötöllä, 850 yleensä valo syttynyt käyttäjästä riippuen viimeistään 400-500km?
     
  13. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vähältä se tuntuu kun sisäänajossa meni ainakin pänikkä n. 600 km aikana. Mutta kun kulutuskin oli suunnilleen 60 litraa 400 km:lle niin tuleehan siinä suunnilleen 1/60 eli 1,7%. Eikä ihan hiljaa tullut ajettua, mutta välillä aika tasaista ajoa oli.
     
  14. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ja 850 normikulutus ekoissa luokkaa 2,8%, -19 eteenpäin vähän enemmän.
     
  15. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Eihän sitä öljyä kulu niin paljoa kun voi ajaa pienemmillä kierroksilla, syöttö on kuitenkin suhteessa aina käytettyyn kierroslukuun

    Umpisvehkeissä sen huomaa selvemmin, alkutalven puutereilla kun saa kaasuttaa kunnolla niin äkkiä se öljysäiliökin tyhjenee mutta keväällä kovemmalla kelillä selvästi harvemmin tarvitsee täytellä
     
    Mika_R tykkää tästä.
  16. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ja -24 taas reilusti vähemmän.
     
  17. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Ehkä sitä öljyä on mennyt enemmän kun nyt täytin 600 km jälkeen ja oli karvan alle puolimerkin. Ruukaan täyttää piripintaan ja kannu tunti tyhjemmältä kuin puolikas. Yllättävän vähän sitä öljyä silti menee, varmasti lähemmäs 2% kuin 3%. Vaatteetkaan ei haise ollenkaan.
     
  18. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Meinaatko että softa ei huomioisi moottorin kuormaa?
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kävinpä koeajopäivässä kokeilemassa tätä. Menohaluja on kivasti ja varmasti riittää lähes kaikille reittiajoon niiden puolesta. Jos kaipaa vielä enemmän suorapätkille vetoja niin sitten viritettyä turbonelaria alle, mutta niiden kanssa sitten häviää tähän verrattuna käsiteltävyydessä ja ajamisen keveydessä. Kytkentä tai voimansiirron säätö sellainen, että ihan hitaasti ajo hankalaa kun veto katkeilee parinkympin nopeudessa. Alusta tuntui pelaavan ihan ok, mutta pahempaan patikkoon ei ollut kyllä Lynxin 600 Enduron veroinen noin äkkiseltään. Ehkä omaan painoluokkaan vaatisi vähän jäykempiä jousia alle. Sukset oli sen näköiset, että ei varmaankaan toimi kuin kovalla reitillä. Ensivaikutelma oli perushyvä.
     
  20. Gaz

    Gaz Active Member

    Ei ole tullut seurattua tätä turbon elämää ennen kuin nyt kun tuli tilattua.

    Dootalkin mxz-ketjuissa puhutaan koneeseen vuotavista vesimetanoli kanavan venttiileistä. Onko tämä juttu saatu jo kuntoon?
    Jotain ohjetta oli päivitelty että koko säiliö pitäisi aina tyhjätä kesäksi…
     

Suosittele tätä sivua