Kelkkailuko kallista

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä jaskap, 6/3/24.

  1. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Melkonen on haarukka kulutuksissa, 10-100l. Joojoo, on se käyttökin erilaista, ja koneet:D
     
  2. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Jos on pieni kulutus niin silloin mennään taloudellisesti, paljon kun menee bensaa niin silloin ajetaan niin kovasti kun reitistä saa irti.
     
  3. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Doon Acella pääsi 10L ja olisi varmaan mennyt allekin. Pollen Khaos autolla mestoille ja kävi laulattamassa vei parhaimmillaan sen 100L.

    Mitä noita ajanut, niin voisi todeta, että urheilullinen hauskuus alkaa reitillä +20L ja ummella +50L kulutuksista.
     
  4. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Eli (vapari) acella ei välttämättä pääse ikinä tuolle urheilulliselle hauskuus puolelle.. :p

    Itellä rtx viperi meni keskimäärin alle 20L kulutuksella, xtrimmi 600 eetekki ka n. 16L ja nykynen dokkeri viepi varmasti enemmän.
    Mitä pääs aukomaan plussakelissä reittiä, nii tais mennä lähemmä 20L reiluun 60km matkalla, mut ei tullu kyllä yhtään pihisteltyä, ku hauskaa oli. :)

    Nyt aika maltillisilla kuluilla menty kelkkojen suhteen. Päivitys xtrimmistä samanikäiseen puolet vähemmän ajettuun dokkeriin kustanti reilun tonnin, kun sai trimmin myytyä suorilla ja ostettua dokkerin suorilla. Uuteen joutuis kympin maksaa väliä, nii ei oikein nappase.
    Kilsoja tuli alle tonni tälle talvelle, joten eiköhän jatketa useampi talvi samalla..
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Näin on. Ei Ace 600 (myös vapari 900) ole mitään tekemistä urheilullisen ajon kanssa, kun aletaan ajamaan.

    Voi sen verran kuiten harrastella, että reitillä vilisee urheilukelkkojen perävaloja vastaan, kun pitää keskaria lähelle 60 :p

    Halpaahan se on 600 Acea pitää ja monintavoin pirun hyvä moottori. Eihän se revi, eikä murahtele, mutta saa hyvällä alustalla veto päällä painaa patikkoa päin sen minkä kulkee ja kuormaa tuo vetää nöyrästi.

    Viime viikolla oltiin Inarilla ja 600 ace kyyditsi 4 ukkoa rekineen kamoineen 4 päivää vesikossa/sohjossa. Reilu puolitankkia meni bensaa koko reissulla, joten ei tarvi turhaa kannuja ottaa mukaan :D Suurin kustannus tulee kuomukärryn vedosta, ei kelkasta.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  6. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Itsellä ollut tuommoinen 600 Ace teholuokan nelari ja nyt 900Ace. Sanoisin, että ero noiden kahden välillä on reittiajossa kuitenkin jo aika merkittävä. Ajaa sillä 600Acellakin aika lujaa, mutta melko vingutusta se on. Toki 900 vaparikin aika rajallinen on tehoiltaan, mutta sanoisin, että kuitenkin merkittävän verran pirteämpi. 900Acella ajo on mielestäni ihan sporttista ja hauskaa hommaa kun taas tuolla 60hp teholuokassa yleensä tuntui siltä, että kelkassa pitäisi olla lisää tehoa. Itsellä ollut myös 600 ja 800 kakstahtia ja sanoisin, että kokonaisuutena en kyllä mahtanut yhtään sen nopeampaa ajaa vaikkapa 50km reittisiirtymää tuolla 800 koneisella kuin nykyisellä 900 Acella. Kasisatasella ajon jälkeen oli vain paljon väsyneempi. Umpisessa sitten teho tuo sen hauskuuden ja tuommoinen 90hp ei riitä vielä oikein mihinkään.
     

Suosittele tätä sivua