Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

  1. Arnoldator

    Arnoldator Active Member

    Itsekkin olen raahaamassa tota reinoa mukanani Posiolle. Pilkille ajattelin mennä Korouomaan:)
     
  2. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Nyt pitäis olla kitkallakin lunta :) Eilen tuli ihan tolokusti lissää, jos nyt tuuli ei kaikkia ole jäältä pyyhkinyt. Eräs foorumilainen oli mittaillut kitkalta 30cm jäätä :eek: Kannattee kuitenkin muistaa, että ne alueet joissa on normitalvenakin heikohkosti jäätä, on nyt tod. näk. sulana.
     
  3. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    No joo, järvet jälleen peilijäällä :-\ Että semmosta talvea..
     
  4. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Tuota tuota. Mites lumitilanne sielä päin ? Olis tarkotus tulla 2.1 sinne päin kaverin mökille, pari päivää ois tarkotus kelkkailla.
     
  5. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Onhan tuota lunta, että ajamaan pääsee. Vesisade kyllä vei jo hyvältä näyttäneen lumitilanteen aika huonoksi. Järvet taasen täysin lumettomia, tosin huomiseksi on luvattu lumisadetta.
     
  6. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Kairankulukia! Mitenkä lunta posiolla suunnilleen? Entä onko jäille asiaa jos meinaa mennä yli jostain kohtaa jos häätyypi? Eli semmone yleiskatsaus jäistä kiitos :)
     
  7. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    No metissä lunta on meleko niukasti, varvikko moninpaikoin näkösällä, paikoin vaaroilla voipi olla 30-40cm, mutta yleensä olisiko 10-30cm, hankilunta. Jäät yleensä ottaen kestää missä ei virtausta, virtapaikat todella heikkoja. Kitkalla jäätä +-30cm, siellä missä siis ei virtausta. Eli jokien jäille ei mitään asiaa, tai en suosittele.
     
  8. Ju$$1

    Ju$$1 X-RS + RS -12

    Järvillä kannattaa olla varovainen kun paikoin on yli 30cm jäätä ja vähän matkan päässä voi ollakin vaan 3cm!! :eek: Jos ei oo varmaa tietoa jään paksuudesta niin ei sinne kannata jäähä taivastelemaan keskelle selkää vaan pyyhkästä vauhilla yli. Ei kuulemma ees kaikki kalamiehet oo vieneet nuottavehkeitä järvelle ku on niin vaihtelevasti jäätä. :-\
     
  9. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    ok! kiitos tiedoista poijat :)
     
  10. k21

    k21 Well-Known Member

    Jäätilanne oli kyllä surkea. Ensin on lunta vähän, sitten on jäätä pari senttiä, sitten on vettä vaihtelevasti 0-15cm ja sitten löytyy vielä jäätä jonkin verran ja vasta ihan pohjalta teräsjäätä. Nuo ekat 15cm jäätä väliveden alla oli tosi pehmeetä, varmaan jäätynyttä lumivesiseosta. Ja monet virtapaikat oli täysin sulana. Eli jäätä tosiaan on 0-35cm. Tai nyt pakkasen tultua 2-35cm!

    Onneksi kuitenkin tuli tuo pakkanen, illalla autolla pois ajellessa oli parhaimmillaan -27C, pysys vaan koko loppuviikon niin saatas jäät parempaan ajokuntoon. Ja sitten vähän lunta lisää niin avot :)
     
  11. yamahahihhuli

    yamahahihhuli ski-doo mxzx800r-13

    kyl kai sitä pärjää kunhan pitää nopeuden yli sadas järvillä.en ole koskaan tippunu jäihin kun tarpeeksi vauhtia jos vähänkään epäilyttää.posion kairat ja järvet+kitka tuttuja mestoja.viime talvenakin tuli n.1000km kahteen viikkoon :) mainoksena ja vinkkinä kaikille sielläpäin liikkuville,posion neste ja sen yhteydessä oleva korjaamo palvelee asiantuntemuksella ympäri vuorokauden jos on hätä.suosittelen!! :) :)
     
  12. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    -28 oli aamulla. Loppuviikoksi ja vissiin pitkälle ensiviikollekkin lupas 20-30 pakkasta, että eiköhän sitä jäätä tule :) Ei juuri luntakaan ole jäänpäällä suojana, ja tähän asti sulana olleet paikat saavat nyt todella hyvän jään, sitä oikeata teräsjäätä.
     
  13. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Onko kukaan käynyt Ranualla päin? Onko lunta minkään vertaa?
     
  14. k21

    k21 Well-Known Member

    Mikäs muuten on reittien viitoitustilanne järvillä? Joko on ehditty merkkailemaan?
     
  15. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    En ole eteläposion järvillä ainakaan vielä viittoja nähnyt.
    Käytin kelkan tänään huollossa ranualla ja autosta katsottuna lunta oli paremmin tuon posio-ranua tien varressa mitä posio-taivalkoski tien. Reittihän menee tuon ranuantien varressa jonkin matkaa.
     
  16. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    missäs ranualla huolletaan kelkkoja??
     
  17. Geetee

    Geetee Derbillä mennään

    Villi veikkaukseni - Tarvikekeskus? Huoltaa ainakin mönkijät ja kelkkojakin myypi... Eikä välttämättä ihan huonolla hinnalla edes.
     
  18. Arnoldator

    Arnoldator Active Member

    Käsittääkseni just Belarusta myy ja huoltaa :) :)
     
  19. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    ei ainakaan huonolla hinnalla tarvikekeskus tee mitään ranualla
     
  20. k21

    k21 Well-Known Member

    Alkuviikon lähimpään sulaan paikkaan oli tullut viiden pakkaspäivän aikana 3-10cm jäätä. Aika hitaasti näyttää jäätyvän nuo virtapaikat, vaikka eilenkin oli vielä -28 pakkasta. Nyt on enää vajaa -20.
     

Suosittele tätä sivua