Posion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä k21, 15/1/07.

 1. k21

  k21 Well-Known Member

  Ajattelin lisätä Posion reittejä varten ihan oman topikin. Voipi sitten tänne kirjoitella jos tuntuu jotain sanottavaa sieltä suunnalta olevan. Jonkin verran aluetta sivutaan toki topikeissa Isosyöte ja Kuusamo sekä Ruka ja ympäristön reitit mutta jospa omalle topikillekin on tilaa. Voi vaikka kertoa jos törmää sellaiseen ihmeeseen kuin reittilana 8)

  Noista kahdesta topikista poimittuna ainakin Posio-Syöte ja Posio-Ruka väli on tälle kaudelle (06-07) ajettu läpi ja jäidenkin pitäisi Posion alueella pääsääntöisesti kestää. Järviosuuksia ei käsittääkseni ole vielä viitoitettu.

  Reiteistä Suomun (Kemijärven), Pirttikosken (Rovaniemen), Pyhityksen (Taivalkosken) ja Ranuan suuntaan voisi laittaa infoa, kun joku niitä liikkuu.

  07-08: Päivittelin vähän tätä aloitusviestiä. Ajankohtaisin tieto löytyy luonnollisesti ketjun loppupuolelta :)

  08-09: Kolmatta kautta mennään tätäkin topikkia. Ei muuta kuin ajantasaista juttua ketjun perälle ;D

  09-10: Kausi oli ja meni. Möin tosin kelkkani ja olen nyt "jalkamies"... :(

  10-11: Uusi ja entistä parempi kausi on meneillään. Vielä kun koillismaallekin saataisiin lunta etelän malliin. Tosin edelleen ilman kelkkaa tässä mennään. :-\
   
 2. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  Eiköhän sitä tilaa ole tälle topikille 8) Tuosta pyhityksen reitistä että sehän yhtyy kuloharjussa syöte-posio reittiin. Olen tälle talvea muutaman kerran ajanut kynsijärveltä pyhitykseen tuon reitin. Kuloharjusta kynsijärvelle taitaa olla 2-3 km, sitä väliä en ole kulkenut vielä(vois melkein huomenna käydä kattoo tuon pätkän kun on tuossa vieressä).

  Edit: Kuulin tuossa että järviä alettais viitottaa tässä lähiaikoina, voi olla että on jo alettu.
   
 3. Jande

  Jande Polaris khaos matryx 146 slash

  tänään viitoituksia on jatkettu posion ympäristössä.

  ainakin syötteen suuntaan.

  ja tänä talvena on myös tarkoitus viitoittaa kunnolla posio-ruka kitkajärvi ettei ole niin kuin edellisinä talvina että kuusamo-posio rajalla saattaa puuttua kilsan pätkä viittoja joka tekee ajamisesta vaikeaa varsinki pimeällä ja sumussa.


  tälläistä tuli mieleen
   
 4. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  No niin, kävin tuon pätkän ajamassa. Kynsijärvi,lippeäjärvi ja kuusijärvi oli viitoitettu punaisilla kepeillä, taitaa olla niin että posiolla on nytten viitoitettu kohta kaikki vesistöt ??? Oli myöskin ajettu reitit leveätelaisella kelkalla edes takas että pohja oli tamppautunut suht hyvin(tai mitä nyt tuolla lumiäärällä voi). Lunta tulee tällähetkellä todella paljon että eiköhän ne kaikki reitit ala olla ajokunnossa kohtapuoliin :)

  Edit: Tuo reitti tuosta kuloharjusta pyhtykseen päin ylittää heti alussa lipeävaaran ja siellä risteilee hiihtolatuja reitin yli ja taisi mennä vähän matkaa reittiä pitkinkin, että varovaisuutta kun sieläpäin liikuskelee. Tuo latu(tai reitti ladulle, kummin päin se liene on sitten) on ymmärtääkseni jouduttu vetämään vähämatkaa reitille syystä että muutaman rotkon silta oli romahtanut joten reitti ja latu kiertävät tuon rotkon samaa kautta. Oli laitettu puomit molemmista suunnista ettei tuohon rotkoon kukaan kelkalla pökäse.
   
 5. AJV

  AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

  Onko Anetjärvellä vielä kyläkauppaa? Ja miten se bensiinipolitiikka siellä on? Automaattia? Aukioloaikoja?
   
 6. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  Anetjärvellä ei enää ole kauppaa mutta kuloharjussa on. Siellä ei vaan myydä bensiiniä vielä ainakaan.
   
 7. Arnoldator

  Arnoldator Active Member

  Onko Posio - Suomu väli ajettu ? Olisi tarkoitus viikonloppuna ajelee Posion maisemiin, Lohirannalta Kitkaa pitkin Ruka-Posio-Suomu ja takaisin. Onko mukaan lähtijöitä :)
   
 8. nitro

  nitro Lynx RS

  Miten pääsee helpoimmin rollosta posiolle, meneeko ranuan kautta reittejä?

  Sukulaisilla on mökki livojärvellä, joten miten keskustasta pääsee livojärvelle, käsittääkseni matka ei ole kovin pitkä?
   
 9. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  Eikö rollosta tule vanttauksen ja pernun kautta reitti posiolle? Minun tietääkseni ainakin. Posiolta pääsee reittiä myöten livolle, reitti menee livon kautta. Matka ei ole kovin pitkä.

  Edit: Tiedustelin tuosta roi-pernu-posio reitistä niin on kuulemma todella huonosti merkitty ja ei juuri kukaan sitä käytä. En tiedä tarkalleen mistä se menee. Kartoistahan sen löytäis ;)
   
 10. k21

  k21 Well-Known Member

  Kyllähän sitä kautta tulee vaihtoehtoinen reitti, ainakin urakarttojen perusteella. Lieneekö sitten yhtä huonosti merkattu kuin tuo Pernun kautta tuleva,
   
 11. k21

  k21 Well-Known Member

  Lohiranta-Ruka-Posio reissulle voisin ehkä lähteäkin jos lauantaina menet. Ainakin harkita voi :)
   
 12. Arnoldator

  Arnoldator Active Member

  Joudun siirtää reissua viikolla eteenpäin työesteen takia. Sopiikos silloin ?
   
 13. k21

  k21 Well-Known Member

  Ei taida onnistua, mutta laitoin vastauksen yv:si :)
   
 14. kairankulkija

  kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

  Joko posio-pernu väli on ajettu? Laitappa mp sitten infoa kun olet käyny ajamassa 8)
   
 15. MP74

  MP74 Switchback 600cfi -07

  Kävin eilen ajelemassa Pernusta päin Keskiposiolle asti. Oli niin valtava sumu ja pakkasta, että meinas olla näkyväisyyden kanssa ongelmia.
   
 16. k21

  k21 Well-Known Member

  [​IMG]
  Tulipa pyörittyä Posiolla perjantai-iltana ja lauantaina yllä olevaan karttaan merkattuja uria (punaisella) ja omia polkuja (vihreällä). Oli varsin raikkaat kelit, lauantaina aamulla näytti mittari -26 ja illalla -27,5. Eipähän tarvinnut pitää tuolla järvillä turhaa vauhtia päällä. Sen verran tuli kuitenkin pyörittyä ees taas, että trippiin ilmestyi 102ml. Ja kasvoissa on parit pienet paleltumat.

  Järvien ylitykset näytti tosiaan olevan nyt merkattu oransseilla "aurausviitoilla", joissa oli myös heijastinraita. Reittien maasto-osuudet oli kyllä omaan makuun huonossa kunnossa ja vielä aika vähälumisia. Siitä johtuen en paljon siellä ajanutkaan. "Puhkaisin" reitin tuolta tukinsiirtolaitokselta (keltainen täplä) Kuorikkilammen kautta Livon itäpäähän, että siellä menee nyt ainakin yksi jälki mitä seurata jos joku muukin haluaa seillä päin liikkua (ja harrastaa laittomuuksia ajelemalla pätkän tietä pitkin). Tuolla Livon itäpäässä ei sitten ollut kukaan muu ajellutkaan, ei ainakaan mitään jälkiä näkynyt.

  Itse reitit oli sen näköisiä, että porukkaa on liikkunut. Itseä tuli kyllä vastaan vain yksi neljän hengen retkue etelään päin menossa tuossa Livon ja Kaukuanjärven välissä. Ja kiitos kolmannelle kuskille "ykkösen" näytöstä, se neljäs kelkka oli muista vähän jäljessä ja tuli ihan vauhdikkaasti vastaan.

  Edittiä 28.01: Käväisinpä heittämässä tuollaisen Posio-Kirintövaara-RukanSuuntaanKitkaaPätkä-Mourusalmi-Himmerki-Kirintövaara-Posio tunnin lenkin, kun hain kelkan Posiolta kotio. Reitti on keltasta raitaa tuossa kartassa paitsi pätkä ruskehtavaa siinä kohti mistä tuo merkattu ura oikeasti suunnilleen menee. Se on näköjään tuossa urakartassa väärässä kohti.
   
 17. Arnoldator

  Arnoldator Active Member

  Tulipahan ajettua Skippa dappa doohon reilut 270 km Posion maisemissa. Ihan mukavasti on lunta muuten, mutta Posio-Suomu suunnalla lumi väheni kokoajan. Niinpä käänsin keulan Mourujoen jälkeen takaisin.

  Tänään ajoin Lohiranta-Posio välin Kirintövaaran kautta. Lanattua baanaa Kirintövaarasta Posion Nesteelle, jossa porisutin lanan kuskia. Tänään kuulemma ajetaan vielä Posio -Syöte ja huomenna Posio-Suomu.

  Kelkka jäi anoppilaan, joten ensiviikonloppuna uusiksi :)
   
 18. k21

  k21 Well-Known Member

  Itse käväisin tuon n. 50km mutkan minkä tuohon karttaan piirtelinkin. Tuota lanattua pätkää ajaessa mietin, että millä helekutin vehkeellä ne on tämän kaivaneet? Olihan se "tasainen" verrattuna aikaisempaan patikkoon, mutta ihan kuin renkaan jäljet meni molemmissa reunoissa ja keskikohta oli korkeammalla...? Tuntus, että lanan pitäisi vetää nuo reunaurat irtolumella peittoon. Tuolla Mourusalmi-Himmerki välillä oli aika ikävät jäätyneet dyynit, ei kovin mukava ajaa.

  Posio-Kiri välillä tuli vastaan neljän kelkan retkue, kaksi ekaa taisi olla Catteja, loput ei jääny mieleen. Arnoldatoria en nähnyt. Ja itsellä oli tosiaan vain pikainen kelkan (huoltoon) hakureissu, koska näyttää ettei tuonne ajelemaan vähään aikaan ehdi.
   
 19. Arnoldator

  Arnoldator Active Member

  Kyllä se ihan oikea lana oli :) Varmaankin lumen vähyydestä johtuu, että ne vetokoneen telan jäljet jäi peittymättä.

  Ensiviikonloppuna pitää mennä ajaa toi sisäänajo loppuun ja tuoda sitten lauantaina kelkka eka huoltoa varten Ouluun.
   
 20. oippa

  oippa Guest

  missä kunnossa reitti on? puuttuuko reittimerkkejä ym? tarkoitus ajaa joskus pernun kautta posiolle 
   

Suosittele tätä sivua