Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. inoj

    inoj ei kelkkaa

    Tulee varmaan ihan nätti päivä kunhan tuo aurinko nousee kunnolla,joo pakkasta 19 oli aamulla täälläkin Paiholassa.olikos sitä tarkoitus paistella makkarat jossain.
     
  2. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Kylläpä joo, tuolta koveron läheltä pitää vaan se kota löytää. Meillä pari camppari pakettia jo messissä ja karels pirog okso.

    Jos ajetaan siis toi "lenkki" yläkautta ensin, eli kierretään myötäpäivään, eikös se laavu ole tuolla "ylempänä" karttaa, kun ollaan makkarat tiristelty niin sitten siinä lähellä olevalle huoltsikalle kahveille yms.

    Yhdellä kodalla kelkkapoliisien kanssa pari talvea sitten makkaroitiin, se oli varmaan se sama mitä nyt lähdetään "etsimään".
     
  3. inoj

    inoj ei kelkkaa

    OK.pitää ottaa käristystä mukaan..pitää laittaa kohta autosta webasto päälle
     
  4. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Webasto, juppeilua.  :)

    Itsekkin pitää kohta lähteä laseja skraappaamaan...
    Lähdetään Lehmosta joskus 9:30 aikoihin, eli jotain minuutteja ennen 10 pitäisi meidän olla Heiniksessä...
    Siitä jos sitten 10:30 mennessä päästään liikkeelle niin ehkäpä on pakkanenkin jo hellittänyt hieman.
     
  5. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    reijolassa mittarissa oli tuossa tunti siten -24 :eek:

    Perhanan eukko kun ei ilimottele suunnitelmistaan tarpeeksi ajoissa, vituiks män tämän pvä:n ajelut. No pitää lähteä tästä pihasta kaahaamaan jollain aikaa jonnekkin, kun ei pääse mukaan :'(
     
  6. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Täällä -17C, nopeasti se laskee jos puolen päivän aikoihin enää kymmenisen astetta pitäisi olla, mutta nyt on jo releet päällä ja kelkan hakuun ja patikkoja tasoittelemaan. :-\
     
  7. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    menkäähän, mie varmaan ajan tohon törmälälle kahville ja takaisin. tlee matkaa ehkä 1km
     
  8. teropi

    teropi Joku pulkka

    se tuupomk.n kota on reitin vieressä juuri ennen linnansuota. palojärveltä ei ole montakaan kilometriä.
     
  9. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    ei petskele pääse tänään kelkkailee.. veti niskan nii jumiiin et ei naurata :mad:
     
  10. Venyttelyt jäänyt eilen ? :/
     
  11. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    näin on ;D no jospa se ice powerilla vertys sen verran et pääsis vähä ajelee :p
     
  12. supersport550

    supersport550 Summit 550 ex-99 supersport ex-05 380 reino

    Missä ja miten menee reitti iiksenjoelta reijolaan st1:lle? Eilen kävin jokea pitkin seikkalemassa mutta hävis pikkuhiljaa jäljet ja lopulta kun nousin pois joelta, oli se viimeinenkin kelkka tehnyt u-käännöksen... Ei yhtään opasviittaa....
     
  13. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    eilen just ite kävin ajamassa iiksenjokea pitkin reijjolan st:1.. joelta jostain kohti noustiin oikealle ja jatkettiin metsäautotietä vähän matkaa joen suuntaisesti ja sitten käännytiin metsään oikella ja se vei semmoselle pelto aukealle joka tuolee siihen reijjolan rampin kohtaa.. ette varmaan tajuu kukaan yhtään mitää ;D

    itekki etin sitä reittiä varmaan 15min ku sitte säkällä löysin.. on aika huonosti merkitty se metsäauto tie pätkä :-\
     
  14. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    mie yritän joku päivä käydä nopiaan ajamassa, asun tässä törmälän huoltoaseman kupeessa. Ei tosin ole tietoa miten ajetaan mutta sovelletaan.
     
  15. raakoni

    raakoni Polaris 600 IQ H.O. Dragon CFI

    perjantaina putos fusionista musta takaluukunläppä välille ylämylly- liperi! jos joku sattunu löytämään, niin olisin kovasti kiitollinen! sisällä tais vielä olla jäähytinneste pullo, joka pudonnu myös reitille!
     
  16. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Maken MX:n laittoa lauantaina ennen sunnuntain koettelemusta:
    [​IMG]

    -----

    Mutta olipas aika reissu tänään, ainakin allekirjoittaneella meni käytännössä koko päivä ajallisesti, siitä kun aamulla kotona vedin ajosaappaat jalkaan ja kunnes ne nyt taas illalla riisuin, otti aikaa 10 tuntia ja muutama minuutti päälle.

    Aamulla 10 jälkeen meitä oli Heinävaaran Seo:lla lähdössä mun lisäksi Jussi (MXZ '00), Make (MX '95) sekä Jo-Ni (Fusion '06). Törryyteltin Kiihtelyksen takana olevalle kodalle, joka on siinä turvesuon reunassa. Alemmissa kuvissa näkyvä Lynx '01 kuului toistaiseksi tuntemattomalle kelkkailijalle, joka ajelikin mukanamme lähes koko loppuajan. Toivottavasti löytää tämän forumin, ainakin mainitsin asiasta.

    Kiihtelyksen tällä puolen tauolla:
    [​IMG]

    Kodasta nouseekin jo savu sekä Lyneksi jäbä on liittynyt joukkoomme:
    [​IMG]

    Paistettiin makkarat ja sitten meidät ottivatkin kiinni RevAzki (Revi) ja X-Mies (Pro X2) kodalta ja söivät pikamakkarat.

    Tässä koko 7 kelkan porukka tauolla Koveron Teboililla (Ensimmäisellä kerralla eli vasta mennessä):
    [​IMG]

    Itse allekirjoittanutkin katteli huoltsikalla reittiä että kierretään toi "koveron" kierros ja sieltä takas Kiihtelysvaaraan, kartasta katsoin itsekkin että vajaa 10km ja sitten oikealle kohti junarata pätkää.

    Lähdettiin ajelemaan ja ajeltiin, ajeltiin lisää ja tuumittiin että eteenpäin, kyllä siellä jossain tulee joku tieto että missä sitä oikein ollaan?
    Aika tovi oltiin jo ajettu että ei helv.... voida olla oikealla reitillä. Siltikin painettiin eteenpäin. Tässä vaiheessa rupesi jo luntakin tuh-huutta-maan taivaalta, muuten hyvä, mutta kun oltiin hiukka eksyksissä. Poltellaampa tupakat ihan rauhassa.

    Seuraavaksi RevAzkin REV:ssä rupesi sähköt oikuttelemaan, pidettiin ~30min huoltopaussi, akku pois ja suksista hätävara mutteri että sai mies taas kelkassa sähköt pysymään päällä ilman pätkimisiä(=kelkan sammuilua).Oli tippunut mutteri akun maatto piuhasta (rungon puoleisesta) niin ilmankos pätki sähköjä.

    Laitettiin reitti tukkoon kummun päälle kun annettiin Reville pika-fixinkiä poskipalat auki:
    [​IMG]

    Samalla Jo-Ni huomasi omastaan Fusionistaan että takavalon toisen puolen kiinnike rikki, kuulemma tyyppivika. Hyvä että pysyi kummiskin loppumatkankin kiinni. Tässä vaiheessakaan ei kellään käynyt mielessäkään vielä että samasta kohdasta ajellaan takaisin kunhan käydään ottamassa lisä vauhtia "rajan" pinnasta.

    Ja taas matka jatkui ja ajettiin pätkä lisää eteenpäin ja risteyksessä shokki kyltti > Luutalahti 7km, toinen kyltti kertoi Öllölän kaupasta. Ei per-ke-le.

    Eipä silti oltu paukutettu kuin jotain 25-30km sivu ohi huits-hapeloon ohi risteyksen, no ei siellä kyllä sit kai ollut kellään silmiä päässä? Kaikki vaan ajoi eli kait siitä patikosta toiset nauttivatkin, toki kyllä itsekkin kun vaan pääsi ajamaan sen enempiä kyselemättä.  ;D

    Sitten yhteistuumin katsottiin olevamme kartalla kohdassa X, mittasin äsken huvikseen VRY:n reitistön kartta ohjelmalla, että linnuntietä matkaa oli enää Valtakunnan Rajalle 10km!!!...Eli kohta olisi jo tulkkia tarvittu.

    Hiukkasen metässä, mutta pääasia että omalla puolen rajaa, näin täällä Pohjois-Karjalassakin osataan!  ;)

    Tässä edellä mainitussa X-pisteessä rupesi itse kukin jo tuumailemaan että lähdetään vaan suoraan takaisin Koveron Teboilille jossa saadaan tankit täyteen.
    Ilta oli varkain jo valunut hämärän tasolle, ja ei kun takaisinpäin. Tullessa X-Mieheltä meni hapet telaston iskareista että jälkimmäisempi porukka ajelikin sitten rauhallisemmin ettei mitään muuta mene kelkasta rikki.

    Koveron Teboililla taas, noin 1.5-2 tunnin ylimääräisen lenkin jälkeen X-Mies tilasi Teboililta kyydin että saa kelkan pajalle mahdollisimman pienin vaurioin eli hänen ajot loppuivat siihen, toistaiseksi.
    X-Mies siis jäi sinne odottamaan kyytiään ja me loput 6 jatkettiin reissua kohti Kiihtelysvaaraa.

    Lunta tuli jo aikasta lailla taivaalta ja oltiin jo pimeyden kynnyksellä, itsellä kelkassa vielä "sininen" ajovalon poltin sekä siniset linssit ajolaseissa + hämärän kynnyksellä + lunta tuli niin näkyvyys aika heikkoa. Bonuksena ainakin itselläni rupesi jo ajoväsymys painamaan, pois täältä on päästävä saunan lämmitykseen. Oltiin oltu jo aamusta asti reissussa ja nyt kello näytti varmaan jo yli 17:00...

    Ja sen muuten kohta huomasin henkilökohtaisesti, RevAzki meni turvealueella penkkaa pitkin ohitseni (olin silloin letkan vetäjänä) ja sitten tietysti ajelin rauhallisemmin vieressä tien pohjalla, hiukan taaempana, ettei törmätä siinä huonossa kelissä, no tulikin äkkikäännös oikealle ja pysäytettiin kelkat, telat lukossa hieman ohi risteyksen, molemmat, RevAzki pyöräytti kelkkansa siinä "tiellä" sutien, allekirjoittanut rupesi kääntämään kelkkaa tieltä pois penkan kautta, ja huomasin että mikä oja tjms. kaivanne siinä edessä onkaan ajattelin, pysähdyin harjalle.

    Siinä edessäni näin sellaisen loivan, V:n muotoisen, 2m leveän railon ja joka näytti olevan lunta täynnä ja ajettelin että kyllä tää Cobra siitä yli menee kun kohti suoraan yli yritän enkä vinottain...
    Onhan tämä per-ke-le Moottorikelkka tuumin, on leffoissakin(esim. Slednecks 1+2) porukka on vetänyt tämän ikäisillä vehkeillä pahemmistakin vasta penkan nousuista.

    Ja Witut, lunta oli tuiskuttanut kivasti tietysti siinä erittäin aukealla alueella, 1m äkkipudotus ja äkkiä olikin Cobran tuulilasi lunta täynnä lähes ylös asti, kunnon sukellusvene meiningillä haukkasi, samalla tanko antoi kivan napautuksen oikealle ranteelle ja heti sitten lämää ettei tähän vastarinteeseen hyydy meno, vauhtia kun oli arviolta vielä se 2km/h tallella...

    Eihän se siitä enää noussut vaan jäi vastapenkalle pötköttämään koko Suomi laitos, Jo-Ni tuli sitten apuun nosto hommiin ja saatin vastapenkalle nousemaan, no, meikä lähtikin sitten hi-taas-ti ajelemaan takaisin turvesuoalueen reunaa etsien mistä löytyisi uusi pisto kaivanteen yli takaisin reitille.

    Lyhyet valot päälle ja 10km/h varovasti edeten siinä tuiskussa ja heikossa näkyvyydessa etsimään kohtaa jossa ei olisi vastaavaa "ojaa".
    Sitten 300-400 metrin kiertelyn jälkeen löysin kohdan josta tuumin että tossa oltava maata alla eikä pelkkää puuteri lunta ja ei kun kokeilemaan. Olihan siinä onneksi isänmaata alla elikkä pisto löytyi ja palasin 200m reittiä pitkin porukan hännille, taas hieman oppineena.

    Matka jatkui kohti kiihtelysvaaraa, siellä päin tämä "toivottavasti uusi foorumilainen" erkani joukostamme ja näimme Lynxin perävalojen katoavan omille poluilleen.

    Kiihtelyksen tällä puolen alkoi jo oikeasti väsy painaa, ja senhän tietää. Otin turhan loivasti yhden mäen nyppylälle nousun, vauhtia ei tosin ollut kuin ehkä 20km/h mutta kun sukelsin siinä sen 2-3m matkan reitin sivussa telamaton viedessä kelkkaa hitaasti möyrien eteenpäin, niin siinäpä tämä Muumi imaisi kitusiinsa ja konepellille taas ämpärillisen lunta, josta osa jo puuteria koska uutta satoi koko ajan lisää.

    Viime viikon kuva, näkyy jotenkin Muumin Lumen-Imu-Aukot:
    [​IMG]

    Muumi ei tykännyt siitä, meno hyytyi siihen, kone kummiskin kävi mutta ei ottanut kierroksia, taisi mennä siis sisään valkoista kultaa ihan riittävästi, siinä sitten kaasuttelin parikymmentä sekuntia ja rupesi ne kiekat nousemaan ja liike jatkui.

    Mutta lunta oli jo kitusissa asti, sitten ei ottanut kone oikein kierroksia yli 5000, rupesi rökimään, sitten kunnon safari vauhtia herkistellen rypesi Lyne taas heräilemään lumi shokistaan, sekin tosin vei jo parisen kilometriä, bonuksena sain uuden äänen tuosta lumi-imusta, sellainen vinkuna, taisi I-vari/hihna saada osansa lumesta, vaikkakin konepeiton ilma-aukot kuomussa ovat toisella puolen konetta...

    Sama vinkuna jatkui koko loppumatkan ajan...

    Sellaista patikkoa oli että jossain vaiheessa huomasin "uutta" sivuttais lonksunaa tangossa, jtn. epämääräisiä ääniä kuului myös aina kun kävi vasen suksi maahan pienestäkin ilmassa olosta, sellainen metallinen Kirsk, Auts, joku paikka ei todennäköisesti ole täysin kunnossa enää...

    Perille kummiskin heinävaaran Seolle päästiin, oli jo pimeätä sekä lunta oli satanut jo autojenkin katoille ~5cm.

    Mahdolliset kelkan vauriot tarkistellaan tulevalla viikolla jos kiinnostusta löytyy, tällä hetkellä enemmän on mielessä kuuma sauna ja loota kylmää bisseä.

    Tullessa Koveron Teboililla kun tankkailtiin, oltiin ajettu oman mittarini mukaan jtn. 112km ja ainetta meni Lyneen 23.x litraa, eli kulutus mulla jtn. 22L/100km, samalla matkalla Jo-Ni:n Fusion imaisi 27L, eli jotain 25L/100km?

    RevAzki, paljonkas sulla meni silloin ainetta tankkiin Koverossa kun ei ollut siitä puhetta myöhemmin?

    Edit: Parit kirjoitus virheet pois + reissun parien pikku detailien lisäys.
     
  17. RevAzki

    RevAzki mxz 600 rev sdi -04

    imas mullaki 19litraa..yllättävän paljon...noinki rauhallisella menolla..:)

    ja joo..kyl maistu sauna...ja vielä enempi nyt maistuu tää sidukka.ja huomenna sitten taas uralle...otetaan karitapiolta kelkka lainaan x-mihelle,ja lähetää deltalta kohti urkkalampee paistaa kyrsää..:)

    ja nii.kyl oli upeet reitit kiihtelyksestä eteennpäi...mut sit kiihtelys-heinävaara väli jättiki vähä paskan maun suuhun,ku oli nii perkeleesti pattia..ja kaiken kruunas.ku kaveri joka x-miehen haki.ni kysy,et saako ajaa huoltsikan ympäri.no mä siihen et toki toki...ni eikös hän luullut vähän liian hyviks taitojaan ja kauheessa luisussa hetken..ja töks..pitoa telaan ja kelkka kylelleen :D

    ja toinen kahvasuoja katki..muuta ei näyttänyt äkkiseltään vauriota tulleen...
     
  18. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Lisäksi vielä että loppuajan harvinaisen vittumaisesta ajokelistä kertoo myös se seikka, että kun Jussi tuli Heinävaaraan, niin sanoi että lasit huurussa, jäätää, ei näy mittään, niin tokaisin että ei mulla pahasti, jonkin verran, niin Jussi sanoi että hän joutui ottamaan ajolasit kokonaan pois jo tossa useampi kilometri sitten eli ajeli loppumatkan pelkillä "silmillä".
     
  19. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Mitä tosta opimme, älä lainaa kelkkaa muille. Siis testasko sun vai X:n kelkkaa?

    Huono tuuri kylläkin.  :mad:
     
  20. RevAzki

    RevAzki mxz 600 rev sdi -04

    mun kelkkaa..

    no joo..ajattelin,että se ihan vaa ajaa sen ympäri,.ku ei es kypärää pääs jne...mut sattuuhan noita..onneks ei itelleen käyny mitään.
    sitä kato ku luulee et ajotaitoo on enempi ku mitä on ni noi käy :)
     

Suosittele tätä sivua