Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

 1. Kapital

  Kapital F5 -05

  Kovaa peliä, kun kranuilla jo aletaan lappamaan ;)
  Missäs päin täällä Joensuussa on ollut parhaat reitit/paikat? Ite olen ajellut joskus aiemmin tuolla Kitee-Tohmajärvi-Värtsilä-Kiihtelysvaara akselilla. Ja silloin kun mie olen siellä käynyt, niin on reitit olleet kyllä todella hyvät. Varmaan aivan muutaman päivään sisään lanauksesta oon sattunut sinne. Mutta siis aivan tämä Joensuun lähiympäristö kiinnostaa nyt, kun täällä päin sitä kelkkaa myös pidän. Ja sitten sellainen, että onko Joensuun kelkkailijoilla mitään yhteistä tallia/hallia, tai jollain ylimääräistä tilaa. Kun pitäisi jostain löytää paikka, jossa kelkkaa säilöö/huoltaa.


  E: Katkaisin topikin kahtia, jos vaikka tästä ois hyvä alottaa. Jos joku haluaa selata viime kauden juttuja, niin: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=441.0
  -Elisa
   
 2. akkki

  akkki Well-Known Member

  No minusta parasta pätkää on tuo Joensuu-Eno-Uimaharju väli, tosin viime talven lumikadon takia oli koko talven melko huonossa kunnossa... ::) Ja tuosta tallista on joskus ollut tälläkin foorumilla puhetta, mutta sille tasolle on tainnut jäädäkin.

  Ennustus ensi kaudelle "Kahta ei pihlaja kanna: marjoja ja lunta". Eipä näy marjoja ei. 8)
   
 3. teropi

  teropi Joku pulkka

  juu...tulipa keväällä mainittua reittitalkoista. nyt alkais olla jo ajankohtaista ottaa raivurit käteen ja lähteä reittejä kunnostamaan. tässä syksyn aikana olis tarkoitus tehä noita juttuja, eli jos ketä kiinnostaa ni yhteys tietoja voi laittaa yv. nä ja yritän keretä laitella tännekkin tietoa sitä mukaa kun järjestellään talkoita. heitelkää tietoja ongelma ym. paikoista joille tarviis tehä jotai. ja muutenki asioista juttua kehiin.
   
 4. kole

  kole -06 RX-1

  Mites se Reijola, pääsekö sieltä läpi tulevana talvena?
   
 5. teropi

  teropi Joku pulkka

  ensiviikolla selvitetään tielaitoksen porukan kans mahdollisuuksia. eli toistaiseksi täysi auki. luultavasti reitti iiksenjoki reijolan st1 mahdollinen....
   
 6. kole

  kole -06 RX-1

  Juu, mut lähinnä kiinnostais et pääseekö valkeansuon suuntaan?
   
 7. teropi

  teropi Joku pulkka

  kuten kerroin...ens viikolla ollaan viisaampia...toivottavasti päästään sinnekkin päin. on kuitenki esteenä vaan vaivaset muutama kilometri ja pirusti byrokratiaa....
   
 8. RevAzki

  RevAzki mxz 600 rev sdi -04

  siitä vaa kajaanintietä pitkin jos ei muuten meinaa sopivaa aukkoa löytyä :D
   
 9. RevAzki

  RevAzki mxz 600 rev sdi -04


  sama sinnekki..jokapaikkaan pääsee :D ja ihan uutta tietähän ne siihen oikei vetäny on :) kilvet vaa piiloon jos miliisit tulee vastaan.tuskin ne kauaa peräs pysyy niillä kotiloillaan.:D
   
 10. teropi

  teropi Joku pulkka

  reijolassa ja uurossa sama juttu. ei tullu lupaa ylittää suoraan teitä. uurossa sillan kautta käyttäen uutta lakia tilapäiseen tienkäyttöön vedoten ja reijolassa yritetään mahdollisuutta käyttää alikulku paikkoja. yritetään kovasti saada luvitettua rettejä ja merkatakin jo syksyn aikana. käyty on neuvottelut tiehallinnon edustajan ja poliisin kans.  :eek:
   
 11. RevAzki

  RevAzki mxz 600 rev sdi -04

  no niin no...ehkä tos mun postauksissa saatto olla hitusen läppääki mukana?? ;)
   
 12. Joo. pistän suoraan lehdestä ton jutun.

  Pohjois-Karjalan Kelkkailijat ja Team Jokikone järjestävät kaikille kilpakelkkailusta kiinostuneille infotilaisuuden tiistaina 11.9. klo18:00 Jokikoneella ilmottautumiset ja tiedustelut 040 529 1295/anita. Tervetuloa!
   
 13. teropi

  teropi Joku pulkka

  juu...läppänä kyl tarkotin ton ylityksistä heiton, eihän näistä kaikenmaailman kaheleista tiedä jos vaik joku päättävä taho lukiskin näitä  ;)  Ja pyyhkäsin sen pois edellisestä joten se siitä. Joo...oli niillä mielessä ollu uurossakin kelkkareitti, kun suunnitelmia tehneet vaan kun ei ole maksajaa erikseen kelkkakäyttöön tulevalle alikululle...yllättäen ku hintaaki varmaan vaan hitusen auki miljoonan  ;D
   
 14. Eikö siellä sit ole valmiita alikulkuja ? tai jotain siltoja jossa olis vaikka jalkakäytävä jota vois käyttää ?
   
 15. teropi

  teropi Joku pulkka

  juurikin näin kuten sanoit. uurossa tullaankin käyttämään siltaa ylityksessä, mutta virallistaa sitä ei voi näillä näkymin. siinä kohtaa vaan käytetään sitä lakipykälää tilapäisestä tien käytöstä. reijolassa yritetään käyttää alikulkuja eli kun ajetaan pyhäselän jäältä reijolaan niin ei ylitetä 6-tietä vaan ajetaan ns. vanhan tien reunaa huoltsikalle saakka. ja siitä kun lähdetään jatkamaan niin mahd. mansikka-ahontien alikulkutunnelia ja peltojen yli iiksenjoelle päin.
   
 16. inoj

  inoj ei kelkkaa

  Näin se talvi vaan lähenee,minullekin tuli mieleen että onhan mulla kelkka.
  Yksi ehotus olisi jos ajais joensuusta hieman ohi uuron k-lahteen päin,sinne missä kaiteet loppuu tien yli ja siitä tien vartta huoltsikalle.
  siinä tosin tulisi äkkiä laskettuna 3 tienylitystä.(kontiorannantie,kajaanintie ja enontie)
  Kohta sitä jo törmäillään tuolla reitillä.
   
 17. ISÄNTÄ

  ISÄNTÄ AC CrossFire6 -07

  Ei ois muuten hullumpi pätkä! Pj:llä itse asun ja nyt vasta rupesin tuota linjaa katselemaan tarkemmin kun otit esille...
  Tää nykyinen reitti onkin erittäin "mukava" ajaa kolinportille jos ajaa virallista reittiä pitkin reitin pituus n. 57km ja järvenselkää tuosta n. 33km ::) :-X
  Mut onneks menee noita omia polkuja...
   
 18. ISÄNTÄ

  ISÄNTÄ AC CrossFire6 -07

  Juu, niinhän se männöö. Ois kyllä varmasti mukava luikutella mänemään... Tuolla pätkällä kyllä varmasti ois useampi kohta minne pitäs siltoja sun muita tehhä(Pj-Mv-Juuka). Aika hyvä reitti meiltä on Juukaan, metsäteiden pohjia ja välillä umpimehtää. Viime talvena vaan oli oikeestaan parhaat tiepohjapätkät aurattu.
  Kun tulis vaan paljon lunta ens talveks ni tuota linjaa vois käydä vähän pärräämässä 8)
   
 19. teropi

  teropi Joku pulkka

  ruutijorma puhui isosta sähkölinjasta, vai kui? siihen vaan ei riitä lupa maanomistajilta vaan pitää myös sähköyhtiöiden siunaus tulla jos se on valtakunnan linjaa. mut sen alueen vastaavaan yhteyttä ja eiku maanomistaja tietoja ja lupia kyselemään...siitähän se lähtis. varmaan hyvä pätkä ois.
   
 20. Hiikeri

  Hiikeri - Ei kelkkaa -

  Iltoja, tuli pyörähdettyä täälläkin forumilla tässä joku ilta ja huomasin että joku jo tuumailikin että olisi jo vähitellen aika tehdä reiteille nyt jotain jos meinaisi ennen lumien tuloa parannella pahimpia kohtia.
  Siitä sain kipinän tehdäkkin jotain hyödyllistä. Vaikka ensi talvena ei tulekkaan olemaan Hiikerillä omaa kelkkaa.  :eek:
  No, rehellisesti sanottuna ajoin mönkkärilläni reitillä, mutta ennen kuin hirtätte minut munistani roikkumaan, lueppa tämä viesti kokonaan. Hyvää olen vain tarkoittanut.

  Kuvaus koskee PK-Autolta Uuroon päin menevää reittiä, ja kuntoa.

  Möngin ensiksi aloituspisteeseen elikkä kohtaan jossa Kyyrönsuo loppuu ja alkaa linjat, eli silta joka oli vuosia onneton. Viime talveksihan se jo korjattiin ja on kunnon 2x4:sta tehty, mutta kun lumet tulevat kannattaa olla varovainen kun tulet sillalle suolta päin.

  Kannattaa ajaa sillan vasemmasta reunasta, koska kesän aikana on suo/maa-aines painunut ja vajunut ojaan päin, sillä seurauksella että sillan oikeassa reunassa on about 40cm "töksy" reuna, eli siitä ei suksi nouse ennenkuin on lunta puoli metriä, jolloin sekin tamppautuu tiiviimmäksi 20cm paksuiseksi matoksi.
  Huomaa tässä kuvassa oleva reppuni on n.40cm korkea, joka antaa kuvan kuinka korkea reuna on:
  [​IMG]

  Seuraava epäkohta,
  Kelkkaura menee talvella tässä(kuva suolle päin, n.500m edellä mainitusta sillasta Uuroon päin):
  [​IMG]

  ...mutta, mutta...Miksi sähkölinjan toisella puolella, noin 30m päässä urasta tuolla metsänreunassa on hylätty reittimerkki jossa ei ole mtn. uraa(valokuvat otettu siis samasta paikasta)?:
  [​IMG]

  Edellisestä arviolta 2-3km Uuroon päin, paha tien ylitys joka talvisin aurataan eli myös liikennettäkin on. Meinasin ruveta itkemään, ylityksen molemmin puolin on 3(kolme) liikennemerkkiä, jotka varoittavat tienylityksestä, niin kaikki 3 ovat nurin(ympyröin merkit punaisella):
  [​IMG]

  No, huhkin hitusen ja laitoin merkit (2kpl) pystyyn ja nyt ko. kohta näyttää jo paremmalta:
  [​IMG]

  Edelleen jokunen kilometri syvemmälle Jaamankankaalle. Kuva on taas Uurosta päin tultaessa, useimmat tietävät kohdan, pari sataa metriä suoraa jossa annetaan hanaa, noustaa mäkeä ylös ja heti mäen päällä 90 asteen mutka oikealle!
  Joka ikinen talvi tässä hymyilyttää kun monet ajourat menevät vain suoraan kun ei ole kelkka pysähtynyt.

  Merkit näyttivät tältä, molemmat heivattu 20m päähän metsikköön:
  [​IMG]

  Nostin merkit pystyyn edes jotenkin, etteivät olisi tuolla makaamassa, edes jotain ilmoitusta kun tota rinnettä nousee...köh köh... 60km/h.  ;)
  [​IMG]

  Noita varoitus liikennemerkkejä nostin pystyyn 5kpl, 2kpl uramerkkejä(punainen X) sekä lisäksi kallistuneita uramerkkejä nostelin pystyasentoon 4-6kpl.
  Lisäksi puolenkymmentä toista metristä sekä ranteen paksuista "halkoa" heivasin metsikköön, jos sillä jonkun matto säästyisi.

  Tässä yksi kiva karahka, joka on nyt kaukana urasta:
  [​IMG]

  Ai niin, oli mulla sidonta liinakin mukana, tätä varten:
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=441.msg170137#msg170137

  Tuolla oli käynyt joku metsäkone nyt kesän aikana, oli hieman kiskaissut tota puuta kauemmaksi urasta, mutta silti latva on uralla, toki sen voi ainakin nyt kiertää tuon kuvan vasemmalta puolen.
  Puu olikin pitkä kuin mikä, ja varmasti satoja kiloja painava, en edes yrittänyt kiskoa kauemmaksi mönkällä, mitä nyt latvasta käsin revin sitä hieman enemmän pois uran suunnasta.

  Jeps, että sellaista tuli tehtyä. Naulitkoon ne jotka haluaa, hyvää silti tarkoitin uralla ajaessani. PS. Jos joku silti veti herneen nenään, niin tulkoon kylään niin tarjoan luumun.  ;)

  Terveisin: Koko vuoden 2007 VRY:n kelkkauraluvalla(100€) 3x viime talvena ajanut maksaja/kelkkailija/mönkijä.
   

Suosittele tätä sivua