MXZ 550 X Rev keskustelu.

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Pekka, 28/12/05.

  1. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    noissa ei oo muuta eroo ku kovuus,toi 8607 on kovempi hihna
     
  2. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Pistetäämpäs tänne, kun en äkikseltään 550f-GTX:lle omaa topikkia löytänyt. Eli kaasarissa tuntus olevan suuttimet vakiona melko isot, löpöä menee sievässäki ajossa se 25litr/100km, ja nyt ku on näitä lämpimiä kelejä ollu, niin tyhjäkäyntiä ei taho käyä enää lämpimällä koneella. Eli onko kellään muulla ollu samantyylistä ongelmaa (sama konehan näissä vissiin on ???)? Kestääkö vaihtaa pykälää pienempiä suuttimia, vai leipaseeko samantien?

    550 pollessa oli aikanaan liian pienet suuttimet vakiona, ihasteltiin että jopas tämä on taloudellinen kelkka, mutta eipä ollu taloudellinen enää sittekku toinen pytty sano klonk.
     
  3. Tamppaaja

    Tamppaaja Member

    Onko paljon kilsoja takana tolla GTX:llä? Meinaan, että ainakin noissa meidän föönäreissä kulutus laski jonkin verran 1000km jälkeen. Olen ajanut aika paljon -06 & -07 mallin 550f GTX:llä ja kulutus on ollut max 25l/100km. Kilpisjäven reissulla, jolloin ajoimme sallittuja reittinopeuksia oli alhaisin kulutus 16.5l/100km. Toi oli keväällä -06 ja keli oli muutaman asteen plussalla, eli ei mikään kevyin mahdollinen. Ajoimme tuona päivänä 486km ja korkein kulutus oli 22l/100km. Kelkka oli täysin vakio suuttimilla ja sillä oli ajettu noin 3500km. Itse en vaihtaisi pienempiin muutaman litran vuoksi, sillä varsinkin keväisin pitkissä vedoissa fööneillä on taipumus lämmetä melko runsaasti ja siksi olisin aika varovainen suuttimien vaihdon suhteen...Jos vaihdat niin pistähän kokemuksia, sillä kuulisin mielelläni vaikutuksista.
     
  4. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Vajaa 800km on ajettu, eli ei tosiaankaan paljoa vielä. Viime keväänä käytettiin sisäänajohuollossa noin 500km kohdalla, ja huoltojätkä kertoi muidenkin valitelleen vähän noita isoja suuttimia. Oli se parista kelkasta ne pienemmäksi vaihtanut, ja ainakin siihen asti oli vielä kestänyt.

    Noh, seuraava huolto on siellä jossain 3000km kohdalla, vai missä se on. Jos silloinkin vielä tuntuu rikkaalla käyvän niin voishan nuo käskeä vaihtaa.
     
  5. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Omassa puhkussa kulutus on ollut luokkaa 18-22L/100km. En tosin yritäkkään paukuttaa kylän pinnassa, patikoissa, pätkien perässä sinkki suorana, vaan mieluummin cruisailen tuolla syrjemmässä tasaisemmilla baanoilla. Vauhtia kyllä saattaa välillä olla 'vähän' yli sallitun ja umpisillakin pikkasen tulee käytyä. Ajatko muuten GTX:llä takapenkki kiinni ja/tai kaks päällä? Takapenkki painaa varmaankin about 12kg ja lisää tietysti hieman kulutusta.

    Itse en lähtis suuttimilla kikkaileen muutaman säästölitran takia, jos ja kun tuloksena melkein varmemmin on koneen porsiminen, kuin polttoaineen säästö. Ekologisuutta kannattais ehkä lähtee ennemmin hakeen siitä ajotyylistä.  ;) Tyhjäkäyntiongelmia ei omassa GTX:ssä ole ollut.
     
  6. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Toisinaan tulee kakspäällä ajettua, mutta yksin ajaessa en takapenkkiä ole ruukaillu pitää kiinni. Mutta ehkäpä tuo kulutus tuosta laskee vielä ajan myötä. Eipä noita tyhjäkäyntiongelmiakaan ole pakkasilla ollut. Harvemminhan sitä plussakeleillä tulee ajettua, ainakaan jos tämä ilmasto ei tästä mitenkään hirveästi lähiaikoina lämpene.

    Tosiaankaan ei viittis tankkauksessa ilmenevän parin euron säästön takia alkaa suuttimia vaihtaan, ei ole paljoa taloudellisempaa enää ku tulee se tonnin pyttysatsi maksettavaksi ;)
     
  7. _ski-doo_

    _ski-doo_ Guest

    jepjep, yleensä jos yrittää säästää suuttimilla euron tai kaks jossaki, niin edessä päi se on sitte jopa tonni ja paljon aikaa ja vaivaa. Ja oma on vaiva aina suuttimia vaihdella.
     
  8. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    vähän offia,mut kuitenkin!!suomessa nyt kun on nää ajokelit melko vähissä niin ihan sama mitä kuluttaa.
     
  9. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Jep, juurikin näin. Ainoa oli tuo rikkaalla käyminen, mikä vähän harmitti, ei ole kivaa jos alkaa tulppia polttamaan. Mutta eipä se enää niin haittaa, kun tulivat nuo pakkaset takasin. Tällä hetkellä täällä Sodankylässä -13c  :)

    Hyvät uudet vuodet muutes kaikille foorumilaisille!
     
  10. G-type 494

    G-type 494 Well-Known Member

    Kertokaahan alustan kanssa temppuilleet, että mitä kannattaisi ensi hätään tehdä kun perä heittelee vaikka minne kun patikossa (yrittää) ajaa? ;) Mielestäni tilanne oli aikaisemmin parempi, jotta "kuluuko" iskarit sitten niin että rupeaa tuollaista tekemään.
     
  11. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Dr.House sanois ,Poika sulla kerää kasaan.Mitä tehään.Lisättäskö hakaneuloja aluksi numerolla isommalle?
     
  12. enriikke

    enriikke Well-Known Member

    juu perä viskoo kun hullun mulkku tuulessa kun vähänkään vauhikkaammin laskee patikkoa.taitaa olla ominaisuus tuossa telastossa eikös x-rs:ssä ollut jotain samantapaista ???
     
  13. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    Olen aloittelija näissä simmitys asioissa, mutta sama vika (ominaisuus) täälläkin.

    Hakaneulat on asennossa 2 ja kokeilin viime reissulla 3 asentoa niin pompotus paheni. :-\
    Huollossa sanoivat, että joillekkin on simmitetty ulosjoustoa "löysemmälle".


    Täytyy katella jos huollattais/simmityttäis telaston ens viikolla.
     
  14. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Paluuvaimennusta vähennetty.
     
  15. Hespe

    Hespe #103

    Pikanen yhteenlasku: paluuvaimennusta liian vähän tai sitten liikaa jolloin alusta kerää kasaan itseään (kuten jo aiemmin mainittiin). Ero on siinä että jos perä pompottaa yksittäisistä pateista on vaimennusta liian vähän ja jos pompotus ilmenee siten että patikkoa ajaessa jarruttaessa/kaasua löysätessä perä rupeaa jakamaan on sitä paluuvaimennusta liikaa. Eli telasto kerää itseään kasaan ja sitten laukeaa  ;D... Tuota voi yrittää parantaa hakaneuloja säätämällä, mutta simmitys on todennäköisemmin tarvittava säätömuoto.
     
  16. Juhapee

    Juhapee Active Member

    Etupukistakin se perän heittely voi johtua, nimimerkillä kokemusta on! Heität sen desin öljytilalla olevan etupukin iskarin "mäkeen" ja laitat lisäsäiliöllisen iskarin, niin alkohan toimia. TS. etupukin iskarin huoltoväli öljytilavuudesta johtuen todella lyhyt.
     
  17. mzx 550f

    mzx 550f SKI-DOO

    Millä kierroksilla on 550 rotaxin huipputehot?
     
  18. Vyöry

    Vyöry Active Member

    Mitä mieltä ootte kelkasta?
    600 sdireviin verrattuna,onko ero niinku yöllä ja päivällä,no onhan se varman =)
    Mut onkos paljo eroo 06:seen 550f ?
     
  19. tuosar

    tuosar Team MiniZ

    taitaapi löytyä jo ennestäänkiin aiheesta juttua MUTTA...


    keula matalammalla 2006,
    ja penkki on mallia race 2007.. ???
    viime talvena turrasin 2007 mallilla ja kevyt tietenkin viedä, toki nestemyllyihin verraten aika tehoton..
    keulahan EI kevene kuten nestekoneissa!!!
    mutkasillla ja ja pattireiteillä ei ole isoa eroa sdi:n (riippuen kuskista),
    mutta heti kun pikkasenkin suoraa, niin sitten..
     
  20. irraH

    irraH Iron Dog 600R

    Eroa on kuin yöllä ja päivällä, mutta kaamos aikaan ;D

    No ei vainiskaan
    Jäällä/metsäautoteillä tuo fööni on hidas, jos ajattelee yhtään koneen kestävyyttä.
    Mutkapätkillä taas pysyy hyvin mukana ja jos ei ole kovin pitkiä suoria niin jopa kovempaakin.
    Reitin kunnolla on tosin valtava merkitys. Ainakin täälläpäin kun pohjat on umpijäässä niin ei niistä tehoista paljoa ole hyötyä jos ei ole pitoa.

    Olisko muuten jollakin faktaa 0-60 tai 0-80 kiihtyvyydestä 550:lle ja SDI:lle? (eihän reitillä tai jäällä saa ajaa kovempaa) ;)
     

Suosittele tätä sivua