Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    pollesta vääntyi toinen etu iskari hieman ja ripustukset. mitä mieltä olette kannattaako oikaista (kestääkö ja toimiiko) vaiko ostaa kokonaan uusi iskari??
     
  2. lynxmän70

    lynxmän70 Well-Known Member

    Kiitos neuvoista viper70002, ne oli enemmänkin kun selkeät  ;D, luulen että tällä opastuksella perille selviää... Toki nyt hieman tuli muutoksia reittivalintoihin ja aikatauluihin, niin pyöritään viikonloppu Henäveden reiteillä, tukikohtana Sappu. Luulen, että anatamillesi ajo-ohjeille vielä käyttöä tulevaisuudessa...
     
  3. inoj

    inoj ei kelkkaa

    Onse sitten niin perseestä kun kerrankin lomaa niin iskee flunssa päälle.(tai sitten olen niin taloonpäin kallelaan,että sairastankin omalla lomalla)
     
  4. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Mie huomasin ihan saman... ootahan ku loma loppuu nii ei varmasti taas enne kesälomaa oo mitään flunssia yms. ::) no elämä on! :-\
     
  5. x-mies

    x-mies polaris pro-x2 600

    joo...on se perseestä ku lomaa ni kelkka paskana
     
  6. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    aijai ku on tuo puuterissa ajamaminen sitten mukavaa ;D ;D bensaahan se imee vähän raskaasti mut on se sen arvosta :) tällä juuassa lunta on ihan sopivasti.. :p
     
  7. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    onkos tamppari ollut liikenteessä missään päin nyt lähipäivinä :D
     
  8. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Alku viikosta oli ajanu deltta-kontiolahti esso välin ainakin... :eek: ;)
     
  9. inoj

    inoj ei kelkkaa

    Etkö vielä ole saanut iskareita kuntoon..vai onko jo mennyt jotain muutakin
     
  10. x-mies

    x-mies polaris pro-x2 600

    ei oo tullu uutta putkee vielä....no jospa se ennen ens talvea tulis ;D
     
  11. aapinen

    aapinen Member

    Pari päivää tuli tahkottua Pohjois-Karjalan reittejä ja tässä kommentteja.
    Värtsilä - Öllölä --> alkupätkä tasaisempaa, mutta lopussa reilua pattia. Reitti mukavan vaihteleva ja ihan hyvin merkattu.
    Öllölä - Kovero --> Tuupovaaran ympäristö todella pattista eli sunnuntaikelkkailijalta meni homma maitohapoille. Edelleen reitti vaihtelevaa ja hyvin merkattu. Lunta tuntui ja näytti olevan reitillä joissakin kohtaa aika niukasti.
    Kovero - Kiihtelysvaara --> Pattia edelleen, mutta vähän harvempaa ja loivempaa niin jaksoi hyvin rytmittää.
    Kiihtelysvaara - Onkamo --> Lumisade kasasi sopivasti lunta reitille niin patit pehmeni, mutta jossain Valkeasuon kohdalla reitti siirtyi ilmeisesti suolle ja siellä ei sitten löytynyt merkin merkkiä. Suolla näytti ne ojat olevan osa aika syviä niin eipä innostanut lähteä sinne seikkailemaan, joten suunnistin kartan ja metsäautoteiden avulla reitille Onkamoon. Tästä iso miinus kerhoille, kun ovat noin huonosti merkanneet.
    Onkamo - Tohmajärvi - Värtsilä --> Ehkä parasta baanaa mitä pari päivän aikana pääsin ajamaan. Mukavan vaihtelevaa mutkareittiä ja suoraa metsän keskellä eikä pahasti patteja. Tätä pätkää voi suositella.
    Tohmajärvi - Kitee --> Suht tasaista ja kevyttä pattia. Mielekäs pätkä ajettavaksi.
    Kiteen keskusta - Puhos - Tolosenmäki - Onkamo --> Keskustassa ja Tolosenmäessä pahimmat patit, mutta muuten ihan mukavaa baanaa.

    Kokonaisuudessaan mukavan vaihtelevia reittejä, mutta tampparin jäljestä ei ollut tietoa kuin Onkamon kohdalla ja muualla sitten pattia oli enemmän tai vähemmän. Eihän siinä patikossakaan mitään pahaa ole, mutta riittävän kauan seisaallaan ajettua sitä miettiä, että onko tämä nyt sitten hauskaa? Välillä olisi mukava kurvailla tasaistakin baanaa ja kunnon mutkia.

    Kelkkana toimi 2007 AC F6, joka toimi kuin unelma. Kelkan ajoasento aivan mahtava, kun penkkiä sai säädettyä ylemmäs niin sujui ajo istualtaan ja seisten. Alusta oli vakiosäädöillä aika passeli lailliseen reittinopeuteen eli oli mukavasti herkkyyttä eikä pohjaillut kovemmassakaan loikassa. Ainut miinus kelkassa siitä, että järven selällä ei päässyt tuulelta suojaan mihinkään, mutta se suotakoon sporttikelkalle. Kelkan vuokrasin Kiteeltä ja sekin sujui ongelmitta eli eikun ajoa vaan.

    No aika ympäripyöreäksi jäi kommenttini, mutta hauskaa siis oli ja ensi vuonna sitten uudestaan...jos ei omalla niin vuokrakelkalla sitten. :)
     
  12. G-T

    G-T Ei kelkkaa enää

    Eikös siellä valkeasuolla joku romuttanu kelkkansa juuri noitten puuttellisten merkintöjen suotuisalla avustuksella.

    Tänään piti lähtä käymään Tohmajärvellä kääntymässä, mutta kelkan lämmittelykiekolla piti ruveta leikkimään ja upotin kelkan syvään ojaan. Lähestulkoon tunti meni ojassa (vettä n40cm) rypiessä. Täytyy kattoo jos huomenissa ottas uuden yrityksen.
     
  13. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Vähitellen kotiuduttu reilun 2 vrkn Kolin reissusta. Tiistai aamuna meitä oli K-Lahden Essolla lähdössä TePi, Svart, Jussi ja Hiiiiiiiiii kohti Uimaharjua, jonka kautta kohti Kolia.

    K-Lahti/Eno/Uimaharjun risteyksessä, piti itselle liimata forumin tarra ennen reissuun lähtöä tohon tuulilasin alapuolelle:
    [​IMG]
    Oli SD:n kamppeet edustettuina varsin hyvin.

    Ajeltiin Kolille ja TePi jatkoi matkaa takaisin Kolin Portin kautta kohti Essoa.

    Keskiviikko päivällä käytiin mökiltä käsin Kolin Portilla tankkaamassa, kahveilla ja takas mökille ja sitten kurvailtiin saarien rantoja kierrellen umpisessa, puuteria Pieliselle oli satanut 1.5 vuorokauden aikana jtn. 10-15cm ja varsinkin noiden saarien tuulen alapuolella olevat rannat olivat varmaankin 20cm puuterin peitossa paikoin, eli siinä puuterissa kun hitaasti kaarreltiin ja kurvailtiin niin bensaa paloi, mutta hauskaakin oli.

    Sitten illan pimeydessä käytiin vielä 1h puuteri retki tekemässä siellä sun täällä, esim. yksi umpinen metsäauto tie pilkkopimeässä oli puuterin pölyistä vauhdittelua.

    Kattelin että parin tunnin puuterointi vei SD:n tankista puolet eli ~20L ja about 70km tuli matkaa mittariin, telamatto kyllä löi tyhjää kokoajan, olisko todellista ajoa tullut ehkä puolet, 35km?

    Keskiviikkona puuterisen kierrolla erään saaren takana eikä ollut huolta saiko liu'ut riittävästi voitelua:  ;D
    [​IMG]

    [​IMG]

    Tänään iltapäivällä tultiin Jussin kanssa Kolilta jo poies, tässä Höytiäisellä röökitauolla, ja oli muuten kova tuuli joka meni luihin ja ytimiin kun tuolta taivaanrannasta tultiin selän yli:
    [​IMG]

    Tullessa käytiin makkarat vielä paistamassa Pitkänluodon kodalla kun näkyi savua sieltä tulevan niin päästiin sinne suoraan lämmittelemään ja käyriä tiristelemään.
    Siitä lähti just yksi RX-1 kun tultiin, onkohan forumilaisia?

    Reitit olivat koko lenkillä sen verran patikkoisia että ainakin allekirjoittaneella loppui kunto(mikä kunto?) ja sitten ajosta tulee liruuttelua, varsinkin tuolta pikkukililta Pielisen Hotellille asti aika heikossa hapessa olivat.

    SD:n tullut jo 315km, eli alkutuntumat on jo saatu kun maanantaina ostin.
     
  14. Race69

    Race69 Well-Known Member

    jos jollakulla joensuun ympäristöstä triple kuume niin olis myytävänä sx700r 2001, ajan puutteen vuoksi kaupan, remontoitu /säädetty kytkin vetarin laakerit uusi 32mm ripsaw yms. nettimoto id: 576503
     
  15. teropi

    teropi Joku pulkka

    johtuiskohan tupiksen reitit viimelauantain enskakisoista ;D ;D hyvää kuntoilu pattia ;D
     
  16. G-T

    G-T Ei kelkkaa enää

    Eiköhän ne niitä ole lanannu!? Ei jukoliste mihin kuntoon meni kisan jäliltä. Kyllä ois kiva ollu emännän kanssa lähteä kelkkailemaan. :)
     
  17. makkosz

    makkosz !!polaris 550F SS-02MYYTÄVÄNÄ!!..&sd machz dragmod

    olisko kukaan lähdössä launtaina heinäveden jäljelle kurvimaan?? itse lähden suurjärven pohjoispäästä sarvikumpuun(10-11) ja siintä "isoalenkkiä" jompikumpi suunta.
     
  18. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    kuka läksi eilen tuossa vähän ennen 20 kaltimontien nesteen pihasta, prox:ä oli kärryn päällä. Korotettu tanko oli kun nopiaan vilkasin ohi mennessä. Husson pajalta tulit?
     
  19. jammu02

    jammu02 Yamaha SXViper

    Oliko foorumilaisia eilen liikkeellä Liperistä Ylämyllylle joskus kuuden aikoihin iltapäivällä? Nähtiin Liperin St1:llä kolmen kelkan kööri, joka ajeli myllylle päin. Tuli vaan mieleen, ettei joku heistä ottanut mutkaa liian sisäkurvista just ennen honkavaaran tien ylitystä pikku peltoaukealle tultaessa. Siinä nimittäin jäljet sisäkaarteessa johti suoraan metrin syvään ojaan ja siitä yli. On voinut kovassa vauhdissa sekä selkä että kelkka olla kovalla koetuksella. Tämä olkoon varoituksena myös muille. Jos satun liikkumaan sillä suunalla laitan risuja merkiksi kyseisetä vaaran paikasta.
     
  20. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Olisko ollut x-mies elikkä saanut kelkan iskari remontista (meni silloin meidän toissa sunnuntain "eksymis" reitteilyistä jolloin käytiin vauhtia ottamassa Öllölästä saakka).
     

Suosittele tätä sivua