Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. Rsu

    Rsu kelkaton miäs

  2. svart

    svart kelkaton

    No nyt näkyy
     
  3. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    miten on joko reitillä kivet ja maa näkyy ja kuuluu??
     
  4. panther oku

    panther oku Ilves BD 800 ;), Ogelbo 800 L,80

    kyll www.okunmk.fi ja siel mk-rata pitäs taas näkyä, oli kuukema jotain palvelin ongelmia.Kelkkatapahtumassa Nähtävänä tehtaan kisamalli Lynx rs 600. Ja mahdollisesti joitakin Arctic Cat malleja (vielä avoin)
     
  5. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Ei varmastikkaan, vielä tässä on ajoaikaa jokunen viikko jäljellä täällä päin Suomea. Tosin virtapaikoille en suosittele menemään.

    Kävin Ski-Doo:n nippoihin tuikkailemassa rasvaa, niin kummipoika otti samalla tyypit Lynxistä, hyvä kun puikoissa pysyi kun huusi että nyt on 160 vauhtia ja monttuja edessä, apuaaaaaa!  :)
    [​IMG]
     
  6. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    selvisi vaivakin, joku s*atanan vatsakalvon tulehdus...
     
  7. -richa-

    -richa- Lynx G-Type Enduro 583cc

    Petskele ku ei tuu pakkasii nyt lähiaikoina :( ;( Yöt on pakkasta mutta päivällä on sit lämmintä..... :/ Jossain kanadassa tai jossain amerikassa joku lumimyrsky ja lunta nii paljo että autot paikka paikoin lumen alla yms.... tulis vaa suomeenki nyt loppu talvesta, nii ois hyvvä :D :D
     
  8. svart

    svart kelkaton

    tämä paljon puhuttu kasvihuone ilmiöhön lisää sateita yleisesti, niin jospa se tietäisi täälläkin jossain vaiheessa talvikuukausina tommoisia reiluja lumi sateita.
    Tämän varaan minä olen laskenut ;D
     
  9. vilho78

    vilho78 Well-Known Member

    olisko ketään menossa huomenna tuusniemen kelkka tapahtumaa katsomaan??? ???
     
  10. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Tuli eilen huokastua Deltalta Kolille saunan lämmitykseen.
    Reitti Deltalta satamaan perus pattia, Höytiäinen vesisohjoa, mutta Höytiäisen pohjoispäässä oli lumisempaa eikä koko aikaa jäänyt telan levyistä vesiuraa.
    Varsinainen yllätys oli että eilen oli tamppari käynyt ajelemassa Höytiäisen pohjoispäästä Kolin porttiin, ja siitä Savilahteen päin menevää reittiä sinne asti kun tamppari pääsi, oli varvaskoukuilla tarvetta. Kerrankin oli niin hyvää pätkää että tuntui että nyt tästä urheilulkelkasta jopa nauttiikin kun pääsi puikottamaan.

    Kolin portista, jossa reitti kääntyi oikealle "Kolin vaaralle" päin, vai mikä se oikaisu pätkä kylälle onkaan, oli myös sinnepäin tampparin jälkeä. En ajanut sinne niin en tiedä onko pitkälti sitten polkenut sinnepäin reittiä.

    Varsinainen ylläri oli kun saavuin Pieliselle, rannasta parisataa metriä oli vesisohjoa, mutta sitten pelkkää vettä oli järven selkä, siinä sain plaanissa ajella sen lähemmäksi 5km.  8)
    Noin 100m välein oli sellainen 1m mittaisia valkoisia vesisohjokkeita jotka eivät olleet vielä sulaneet.

    Nyt tiedän mitä se vesicrossi on. Takana sellainen 1m korkea ja 10m pitkä vesipatsas, eli kunnon peräaalto takana kuten moottoriveneelläkin.
    Kääntymiset selällä tein kelkkaa kallistamalla kuten vesicrossissakin, toki aika loivia sellaisia.

    Hyvin tuntui bensa kelpaavan kun sellaista 80kmh vetten päällä ajelin. Saarten lähettyvillä näkyi vielä sitä valkoista vesisohjoa.

    Tänään tullessa olikin aavistuksen parempi. Oli yöllä ollut hieman pakkasta ja kova tuuli selillä oli hieman jäädyttänyt pintaa, ei siellä silti voinut hidastella ja piti kerta rykäisyllä löytää mistä reitti metsikköön menee.

    Tullessa oli Höytiäinen myös kovemmalla pinnalla jo. Oli täällä etelemmässä päin näköjään 5cm tullut luntakin, sain Delta-Uuro-Satama risteyksestä asti puhkaista pätkää puoleen väliin Deltalle päin, olipas hyvä ajella kun toikin määrä tuoretta lunta oli alla.

    Puoleen väliin em.risteys-Delta oli joku tullut Deltalta päin ja sitten kurvaissut järvelle päin oman pistonsa. Tuumailin että joku paikallinen varmaan ollut kotia päin menossa, mutta Deltalla olikin Poliisiauto+kärri eli pojjaat ne ovat tulleet Deltalta ja oikaisseet sitten järvelle.

    Jouhtenisesta pari km pohjoiseen, n.100-200m merkatulta reitiltä vasemmalla puolella on noussut pahasti jäät, jtn. 30-50cm, älkää pimeässä noihin 80kmh pamauttako, saattaa muuten tulla aika lento. Ovat kummiskin järven suuntaisesti eli etelä-pohjois suunnassa.

    [​IMG]

    Tässä kuvassa näkyy taustalla äärimmäisenä vasemmalla Jouhteninen.
    [​IMG]
     
  11. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Tänään Huhmarista Ylylle mennessä oli reitti ihan Ok, muutama kilometri niin Huhmarin kuin Ylämyllynkin päissä patikkoista.

    Esim. koko sähkölinjasto pätkä oli hyvä ajettava, sopivasti normaalia loivempaa pattia että pysyi vauhti kurissa eikä liiemmälti tarvinnut hidastella pattien takia. Ja jaksoi ajaakin kun ei koko aikaa tarvinnut koivilla kevennellä. Muutama sulanut kohta oli siellä "soisemmalla" alueella, mutta hyvin ne vielä pystyi kiertämään.

    Jää alueet myös ajettavat, ei ollut kovin sohjoisia.

    Takaisin tullessa kyllä sää viimeistään vei ilon ajelemisesta kun vettä sateli ja metsiköissä kahta kauheemmin oli kosteutta kun puista putoili extra tippoja. Tullut ajamisesta oikein mitään kun sai 1/2min välein jo läpimärällä hanskalla pyyhkiä ajolaseja kun solkenaan vesi valui linssiä pitkin.

    Ja kun on näin lämmin kelikin, niin ainakin allekirjoittanut tuntui hikoilevan niin paljoen että silmä munien läpikin pukkasi lisä kosteutta, ei paljoa kärsinyt hidastella kun sitten rupesi jo huurtumaan niin asatkin kuin itse ajolasitkin.  :mad:

    Menossa mukana oli allekirjoittaneen lisäksi Svart ja Jussi.

    Edit: Kolin portilla eilen oli 98E käytännössä 1.5€/L, pilkun viilaajille tarkka hinta 1.499€/L, jos se nyt jtn. kiinnostaa, ei ainakaan mua, menee ainetta minkä menee.  :)

    Harrastukset maksaa..
     
  12. svart

    svart kelkaton

    Ja huomenna uusiks ;)
     
  13. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    Ei jaksa.   :-\
    Näytti toi sääennuste mulle ja Jussille mäyräkoiraa, saunaa ja kelkkaleffoja eli huomenna lepopäivä. Mahdollisesti maanantaina seuraavat pöristelyt.
     
  14. kaasu

    kaasu Well-Known Member

    joo reitti polvijärveltä-ylämyllylle oli talven parhaassa kunnossa..
    ekan kerran tuli reitillä vastaan crossipyöriä 3kpl noin 9km huhmarilta ylämyllylle päin. Nyt tuli talven eka kelkkavaurio hakajousi katkes 100m ennen shelliä !! eikun autolla pois sitten. Onneksi polvijärven paikallisella cattimyyjällä oli uusia paikalla ja nyt kelkka on jo ajokunnossa taas!!
    Ensi viikolla pitää ottaa loppukiri ajojen suhteen sit varmaan joutaa kelkka kesäteloille...
     
  15. jmtillo

    jmtillo Member

    Onkos kukaan tänä talvena ajanut juuasta tahkolle? Onko reitti auki Ylä-Luostalle? vai onko ainoa mahdollisuus ajaa nurmeksen kautta?
     
  16. kaasu

    kaasu Well-Known Member

    sama kiinnostas itteekin. Ens viikolla pitäis käydä rautavaaran lenkki ajaa, jos tulee hyvät kelit. Juuasta ois hyvä lähtee, jos menee selkeä ura
     
  17. Hiikeri

    Hiikeri - Ei kelkkaa -

    No äläs vielä rupea puhumaan mistään kesäteloille laitosta.  8)

    Terveppä terve jmtillo, vieläkö mönkkärin omistat?

    Btw, äsken vaihtoi Lynx omistajaa, nyt taas ollaan 1 kelkan omistaja.
     
  18. jmtillo

    jmtillo Member

    Kyllä vain. On vaan remontissa paraillaan, taka-akselin lakerit meni piikkirenkailla ajelessa.

    Pääsiäis-viikonlopuksi otan vuokralle kelkin niin pääsee ees jollain pörisemään. Kunniahimoiset tavoitteet on kasata kilometrejä... :) Perjantaina ylämylly-kontiolahti-uimaharju-pikkukili-kelvä-koli-martonvaara (porukoille yöpymään) RuutiJorman kanssa ajeltiin tuo reitti pari vuotta siten, nyt pitäs olla parempi kunto kuin sillon.. ::) Lauantaina sitten jos vaan reitti löytyy niin Tahkolla kävis kääntymässä... Sunnuntainan verrytelen takas myllylle. Ei tosin mikään "hampaat irvessä, pakko ajaa" suunnitelma mutta tavoiteita kuitenkin. Toivottavasti vaan ajokelejä riittää.
     
  19. makkosz

    makkosz !!polaris 550F SS-02MYYTÄVÄNÄ!!..&sd machz dragmod

    juuu...tuli pollella tyypättyy toi hiikerin esittelemä "railo" ja siintä sai ihan hyvät lennot ::)...vielä kelkka&kuski ehjänä...
     
  20. Lumimies

    Lumimies Kalustoa päivitetään

    Se olin minä.. :(
     

Suosittele tätä sivua