Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä HemmoX, 15/12/05.

  1. jetsi

    jetsi pro xr 800

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    meinasin kokeilla yhtä piikkiä pienempää ylä rissaa josko sillä ois jotain vaikutusta kiihtyvyyteen...

    kulkujahan tossa kelkassa on enempi ku tarpeeks eli on aika pitkät välit... mut ois kiva saaha pientä lisä räväkkyyttä kelkan kiihtyvyyteen

    vakio ylä rissa on 21 tai 22 mut kumpikohan...yhen piikin pienempi ylänen nii ei tarvii ketjuakaan lyhentää eli nopea ja helppo ratkaisu...

    mut ei se auta kun ruveta käyttään kotelo auki ja laskee piikit tässä joskus kuhan jaksaa.
     
  2. Rauta

    Rauta Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    OK, rattaan koko selviää varmasti helpoiten jostain alan liikkeestä jossa
    nuita vekottimia on laiteltu, en ole ainakaan ite avannu koteloa.
    Laitahan sitten kokemuksia mun pääset kokeilee!
     
  3. AMasa

    AMasa Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Onko tuossa -06 ja -07 vectorissa sama tanko ja monen tuuman tai sentin raiserin kestää laittaa??
     
  4. Rauta

    Rauta Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Samanmalliset mutta 07 ohuempi, korokkeista ei hajuakaan!
     
  5. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Tuli tänään uusittua muutama (12) muovipuslaa BB:n tukivarsiin ja eturungon reikiin. Oikealla puolella olikin jo alatukivarren takimmainen rungon pusla ihan finaalissa. Ei ollut kuin vähän rippeitä jäljellä.
    Eli kannattaa ehkä muidenkin katella kuinka paljon sitä klappia etupäässä on.
    Uusillakin puslilla sitä on suht reippaasti, mutta esim mulla tuon kuluneimman kohdalla huomasi kyllä paikkoja avaamattakin heti, että väljää on enemmän kuin pitäisi.
    Jos pusla kuluu/murenee kokonaan, niin ei tarvita pitkää pätkää, kun pultti syö eturungon reiät soikeaksi. Ja se tietääkin sitten hiukan isompaa, ja kallista remppaa.

    Alatukivarsien olkatapin päässä olevat isohkot puslat oli myös aika heikolla hapella. Ja suurin yllätys oli se, että pultin ja muovipuslien välissä olevat halkaisijaltaan od18/id12 teräsholkit oli molemmista päistään levinnyt "trumpetille", ja kovaa ainetta kun ovat, niin päissä oli myös halkeamia. Eli vaihtoon menee nekin. Toisen puolen pitkä 12mm pultti oli myös hiukan mutkalla, mutta se oikesi viilapenkissä.

    Ylätukivarsien puslat oli vielä kaikki kunnossa.
    Mulla on ollut tapana ainakin yrittää suihkia spray vaseliinia noihin pusliin. Tuntuis että on kestänyt paremmin kuin -05 Vectorissa, johon myös uusin puslat. BB:llä ajettu nyt n.6700km
     
  6. Rauta

    Rauta Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Samoja havaintoja ja sama pultti mutkalla, mulla ainot ihan
    loppu ollut pusla oli kallistuksenvakaajan tangon sisäänmenoreiässä.
    Jos jollain on eturungon reiät ihan loppu niin vois löytyy koko eturunko.
    Tänään ekat ajot kuukauteen  kun sain vast kipsin pois, kivaa oli (130km)ja
    ei haittaa vaikka tekee kipeää, viikon päästä pohjooseeeen.
    Takapukin iskari vielä simmaukseen, on pintakova mutta silti
    pohjaa välillä, jouset M ja  etupukki pelaa hyvin wp:llä+ 30/40 jousella.
    4 tonnia ajettu.
     
  7. junu

    junu pät poi

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Minä tein rasvanipat kelkan puolelle etutukivarsiin. Tarkoitus ois tehä vielä olkatapin puolelle. Niin eivätpähän ihan kuiviltaan ole. Vielä ei ollut kulumaa havaittavissa (1600km).
     
  8. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Paina sitä vasua sitten kohtuudella sinne tukivarsiin. Pitkittäisputkista, (joissa siis ne muoviholkit) on reiät poikittaisiin. Eli jos painat usein ja paljon sitä vaseliinia, niin kohta sulla on kaikki putket täynnä sitä.

    Rauta: Ei tullut edes katsottua niitä vakaajan puslia. Oliko ne pahat vaihtaa? Saako ulkopuolelta?
    Oliko sulla ne olkatapin sisällä olevat teräspuslat levinnyt päistään/halkeillut?
    Tuntus olevan karkaistus kamaa. Pistää miettiin, että pitääköhän ostaa ihan orkkikset, vaiko sorvaisko ite.
     
  9. Rauta

    Rauta Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Vakaajan puslat helppo vaihtaa ulkokautta, olivat muuten valkoset väriltään tai siis
    ei ainakaan mustat, olkatapin puslat oli ehjät.
    Just otin alustan irti, etupukin alakorvakkeiden reiät soikeat eli
    pultti paskana taas, pitää huomenna ettiä uusi pultti jossa
    ei kierre tule korvakkeiden kohdalle.
     
  10. Miksal

    Miksal Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Omasta 2005 vectorista heiluttelin tukivarsia kesäteloille nostettaessa, totesin välystä löytyy, no ostinpä läjän puslia (tosin liian vähän), muuta turha ostos oli uusilla puslilla välystä yhtä paljon, joten vaihtamatta jäi. Kilsoja mittarissa n. 2700km. Jos tulee puslista pulaa voisin luopua omistani pienellä tappiolla, marmoritiskillä hinta 5,7€ kpl.... YV:llä tarjouksia.
     
  11. jocke

    jocke Boondocker 3700 RE -21

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Nostetaas tätä aihetta taas ylös. Pikku huoltoa telastoon alottelin ja alotin keskimmäisten pyörien vaihtamisella. Pyöristä oli kumit lähteny kävelemään ja olin saanu ne menenään takuuseen. Siinä telastoa irrotellessa rupes vähän muutakin löytymään. Etupukki oli ratkennu ja samoin takapukki. Niin ja vielä takapukin se taaimmainen akseli kans.

    Lähin sitte lompsimaan yamahan huoltoon ja kyselemään että mites takuun kans? Takuu oli loppunu 1.3.2008 ja vastaus oli että rupeile itse hitsailemaan. Muistan ku ensihuollossa sanoin että vaihtaisivat sen vahvistetun etupukin, mutta sanoivat että vasta sitten jos se hajoaa. No nyt se hajos, mutta ei aita ku ei oo takuuta enää. Onko muilla kokemuksia että sais tollasia vielä menemään takuun piikkiin, vaikka takuu oliskin jo loppunu?
    Onneksi tuli nuo esille nyt ku on aikaa pajotella, mutta ainakahan nää ketuttaa!

    Etupukin vahvistukset löyty täätlä yhes kuvas, mutta oisko jollain kuvaa vahvistetusta takapukista?

    Tuossa pari kuvaa niistä.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. znood

    znood Guest

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    kuvat ei näy...
     
  13. jocke

    jocke Boondocker 3700 RE -21

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    oho, nyt pitäis näkyä.
     
  14. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Näkyy jockella olevan juuri tuo huonoin mahdollinen etupukki. Niitähän on ollut muutamaa erilaista Suomessa vahvistettua liikkeellä. Tuo ei tule ikinä kestämään vaikka kuinka hitsaat. Vahvikkeet pitää olla noista korvakkeista pysty- ja alaputkeen. Ja jo hajonneen pukin kokoon parsiminen siten, että korvakkeiden reiät on just eikä melkein kohdallaan, on tarkkaa hommaa.

    "Made in Finland takapukki" on vahvistettu tiviisti tuon katkenneen yläputken sisälle menevällä hiukan lyhyemmällä toisella putkella, ja pistehitsillä kiinni. Jos en väärin muista, niin tais olla vaan semmonen koko, että ei löydy ihan joka rautakaupasta. Sorvaamalla jostain paksuseinäisemmästä saattaa onnistua? Minä korjasin yhden samalla lailla katkenneen takapukin ensin hitsaamalla nippuun, saumat tasaiseksi, ja sitten isommasta putkesta muotoilin tiukat holkit (Ainevahv. 1,5mm) putken päälle. Tulppahitsailemalla kiinni useasta kohdasta ja pukin keskelle kunnon saumaa jne. Mutta siinäkin ongelmana on se oikea halkaisija. Mulla se onnistui kyllä helposti, kun töissä pystyy putkia pullistelemaan ja supistelemaan. Jos vahvikeholkit tekee ulkopuolelle, niin alkuperäiset hakaneulajousen ja pukin välissä olevat muovit ei oikein mahdu enää sen lihoneen pukin päälle. Tarviiko niitä siinä, siihen en kommentoi, mutta minä venyttelin pullistimella niitä sen verran että mahtui. Jos (kun) venytys ei onnistu (kotikonstein), niin kutistesukkaa tilalle?

    Takapukin taka-akseli saattaa olla seurausta tuon takapukin hajoamisesta. Kun ei niitä pahemmin ole hajoillut. Tai ei ainakaan mun tiedossa ole.

    Eikä siinä vielä kaikki. Kun tutkit vielä sen kytkentälinkun, niin siinäkin saattaa olla vikaa. Yleensä se pusla on leikannut kiinni sinne reikään, ja jos ei ole vielä posket murtunut, niin se poikii sitten sen jälkeen kun etupukki alkaa kestämään. Se kannattaa vahvistaa hitsaamalla levynpala niiden puslien väliin ja poskiin kiinni. Samalla se tärkein homma, eli hitsaa M6 mutterit, johon saa kunnolliset rasvanipat kiinni.

    Eli hommaa on jos hyvän (ja kestävän) tekee... Itse kysyisin ainakin parista eri paikasta takuuseen noita... Edes ehjiä vakioita, jotka sitten vahvistat. Mutta jos ei onnistu, niin koita osto-ilmoitusta tänne. Saattaahan niitä olla jollekin jäänyt ylimääräiseksi...
     
  15. znood

    znood Guest

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    menes jocke vaatimaan sitä jälkikäteen takuuseen, kyllä tuo vika on ollut yleisesti maahantuojan tiedossa ja sun kelkassa ihan uudesta asti....
     
  16. JusPi

    JusPi Sir.

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    No perskules ois kai se nyt reilua saada edes osat takuuseen, koska eihän tuolla nyt niin paljoo takuun umpeuduttua ajettu. Itsekkin sain viime talvena maahantuojalta uuden öljysäiliön takuuseen vielä sen umpeuduttuakin. Suuret kiitokset siitä osittain paikalliselle Jammu kauppiaalle. Vain vaihtotyö jäi silloin itselle maksettavaksi.

    Kannattaa muuten käyttää reippaasti sitä vaseliinia tuohon telastoon kauden mittaan. Varsinkin siihen kytkentä linkuun koska siitä puuttuu liukulaakerit. Itellä tuli aina jonku sadan kilometrin ajon jälkeen painastua vassua linkkuun. Reissussa oli vaan välillä tympee kaivella esiin niitä rasvanippoja esiin jäässä olevasta telastosta :p . Mutta eipä ainkaan itellä ollu ongelmiakaan uuden mallin vahvistetuilla pukeilla. Prässi ja Yamalube tai joku muu kelkkakäyttöön oleva vassu putkilo ostoslistalle.

    PS: Jos joku muuten tarttee uusia liukurunkoja BB:hen tai pätkä RX-1:seen, niin mulla ois täydellinen setti ylimääräisenä tarjolla. YV:tä vaan niin katotaan niille sopiva hinta. (Ei muuta kuin katteleen liukurunkojen kunto ;))
     
  17. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Ite sain uuden etupukin takuuseen viimetalvena vaikka oliki takuu menny,koska ei ollu vahvisttua mallia.
     
  18. znood

    znood Guest

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    no kyllä se olis vähintään reilua saada kun otit asian puheeks jo aiemmin kun takuu oli voimassa ...
     
  19. kapu

    kapu CF8 -07 ja BC570 -11

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    ite soittelisin ainakin suoraan maahatuojalle ko asiassa.
     
  20. jocke

    jocke Boondocker 3700 RE -21

    Vs: Yamaha Rs Vector ER SP "Bad Boy"

    Hey Thanks! ;)
    Juu pitää kävästä toises liikkeessä kyselee mitä ne on mieltä ja sen jälkeen soittaa maahantuojalle suoraa.. Kelkalla on muuten ajettu vaan 2100km ja takuunloppumisen jälkeen ei yhtään.

    Siitä huoltopaikasta sillon soitettiin maahantuojalle ja hän totes, että johonki se raja on vedettävä. Itte myyjä totesi tapauksesa olevan liian suuri tilannenopeus ::) Noh, käväsen tossa viikolla kyselemäs ja ilmottelen miten kävi...
     

Suosittele tätä sivua