Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. Kapital

    Kapital F5 -05

    Hoh hoijaa tuota kirjoittelua... :) Mukavaa lukea näitä juttuja kelkkailusta alkutalvesta näin kelkan omistajana ja keväisin koiranpaskasta näin koiran omistajana :)
    No pitähään ihmisillä olla aiheita, mistä puhutaan. Tunnen suurta iloa niiden ihmisten puolesta, joiden elämä on niin hyvällä mallilla, että suurin ongelma elämässä on jonkun toisen kelkkailuharrastus ;)
     
  2. andyman

    andyman Well-Known Member

    Minä otin kahvipöydässä töissä yhteen erään hiihtäjän kanssa kun se alkoi huutelemaan kelkkailun päästöistä.
    Otin verbaalisen niskalenkin ja sanoin että olen aivan sataprosenttisen varma,että hiihtäjät saastuttavat kelkkailijoita enemmän kun menevät autolla ladun varteen.Ei alkanut kiistämään sitä sekään.Totesi vaan taidat olla oikeassa.

    Noh,samanlainen oikeus niilläkkin on ilmastoa pilata,mutta itseppä aloitti ;D
     
  3. ||jani||

    ||jani|| Peltosilla mennään

    kaikkea sitä karjalaisen jutustelusta löytyykin.

    23.11. klo 21:37 Niinpä
    Hermanni

    Kelkat saastuttavat. ties kuinka monta ihmistä tappavat välillisesti vuosittain? Saati välittömästi onnettomuuksissa? Pitäskö ne kieltää? Korkeintaan poromiehille sallittas? Samaten kiellettäs perämoottorit yksityisiltä, turhia kun ovat ja saastuttavat?

    23.11. klo 22:23
    Espe

    Kelkkailijat eivät ajttele mitään.Kun mulla on mukavaa
    ei muulla väliä.Niissä on äänikin niin kova,miksi ei
    vois olla äänenvaivinta parempi.
    Bensalitra 10.00e litra.Oiken olisi,joutvasta ajelusta.

    kaiken näköstä sitä taas :D
     
  4. muumi prox

    muumi prox 600 rs

    eikös se raja oo 20cm?
     
  5. Maikkoli

    Maikkoli Well-Known Member


    Heh,`pitäsköhän hankkia sitä mansikan hajuista 2-t öljyä ::)
     
  6. En suosittele :D
     
  7. propalis

    propalis rattikelkka

    kuka lie eilen ajellu vanhan lappeenrannantienpenkkaa pitkin niittylahessa?
     
  8. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    justiisa äsken kävin ylämyllyn reitttejä ja radalla vähä polkemassa.. kyllä se on aina vaan yhtä hauskaa... ;D lunta sais kyllä tulla lisää.. :-\
     
  9. Maikkoli

    Maikkoli Well-Known Member

    Konstaapeli kun näkee niin alkaa vähän kypärän alla hiostamaan. Viime talvena tais joku narahtaa siinä suhmuran paikkeilla. Kaiketi rikesakolla selviää vai kuinka?
     
  10. giant

    giant Well-Known Member

    Kajaanilaiset moottorikelkkailijat ovat perustaneet oman moottorikelkkaurien hoitoyhdistyksen, jonka virallinen nimi tulee olemaan Kajaanin moottorikelkkayhdistys ry. Aikaisemmin esiintyneen Kajaanin kelkkaurien hoitopooli ry nimi ei läpäissyt yhdistysrekisterin seulaa, vaan nimi muutettiin Kajaanin moottorikelkkayhdistykseksi. Kainuun moottorikerho, joka aikaisemmin hoiti moottorikelkkauria, on luopunut tästä toiminnasta ja keskittyy nyt moottoriurheiluun ja kilpailutoimintaan. Kajaanin moottorikelkkayhdistyksen tarkoituksena on edistää moottorikelkkailuharrastusta Kajaanissa ja kehittää moottorikelkkauria keskittymällä urien hoitoon ja kehittämiseen kesällä ja talvella siten, että urat ovat asianmukaisessa ja turvallisessa kunnossa ajokauden aikana.

    Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluvat vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 4 muuta varsinaista jäsentä. Yhdistyksen toimintaa pyöritetään talkoovoimin aktiivijäsenten toimesta. Kajaani kaupunki on sopinut yli sadan maanomistajan kanssa urien käytöstä ja edelleen antanut käyttöoikeuden ja ylläpitovelvollisuuden yhdistykselle. Yhteensä uria on Kajaanin alueella n. 200 km.

    Toimintansa rahoittamiseksi yhdistys hankkii varoja myymällä uralupia, hankkimalla avustuksia ja kannatusmaksuja moottorikelkkailuun liittyviltä yrityksiltä, yhteisöiltä ym. toimijoilta, jotka haluavat tukea yhdistyksen toimintaa.

    Kaikilta Kajaanilaisilta kelkkailijoilta, jotka ajavat urilla vaaditaan uralupa. Uralupa kaudelle -08/-09 lunastetaan maksamalla 40 €/kausi/talous yhdistyksen tilille. Tilisiirrolle tulee laitta tiedoksi nimi, osoite ja mielellään sähköposti. Tilinumero on Nordea 105730-221352. Kuittia vastaan saa paikallisista kelkkaliikkeistä sekä Kajaani Infosta tarran, joka tulee liimata kelkkaan kiinteälle ja näkyvälle paikalle. Tarran mukana tulee myös kartta Kainuun kelkkaurista. Yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat tukea toimintaa voivat maksaa 150 € suuruisen kannatusjäsenmaksun. Vierailevilta ulkopaikkakuntalaisilta ei toistaiseksi peritä uralupamaksua.

    Kerätyt varat käytetään kokonaisuudessaan reittien kunnostamiseen ja ylläpitoon sekä kehittämiseen. Lumettomana aikana mm. rakennetaan ja ylläpidetään siltoja, tasataan reittien pohjia ja raivataan vesakkoa. Urien merkintää ja opastusta ylläpidetään ja kehitetään. Talvella urat lanataan niin usein kuin kerhon varallisuus ja keliolosuhteet antavat myötä. Järvien jäällä olevat osuudet viitoitetaan, kun jääolot sen sallivat.

    Kerho on rakentanut oman kunnollisen reittilanan talkootyönä ja vetopalvelut ostetaan tarjousten perusteella paikallisilta yrittäjiltä
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tuollai se pitäis mennä pohjois-karjalassakin :mad:
     
  11. Kukkoshka

    Kukkoshka Active Member

    Millä radalla? Tai siis missä olisi Joensuuta lähinnä oleva rata jossa saa ajaa kelkalla? Kun joskus kuulin että siellä Onttolan crossiradalla ei saisi ajaa kuin pyörillä?
     
  12. Marzo

    Marzo Ac "The Beast" cf6@800cc 153"

    Tollaseen systeemiin meidänkin pitäis saada painostettuu paikallinen yhdistys homma!
     
  13. jammu02

    jammu02 Yamaha SXViper

    Taidettiin sitten myöhemmin iltasella ajella sinun jälkiä Ylämyllyn/Onttolan ympäristössä. Lisä lumi ei olisi pahitteeksi...
     
  14. Luvatta on ajellut onttolan radalla jossa ei kelkoilla saa ajaa! Vielä ei pääse tohon mustavaaran radalle ajamaan koska ei ole vielä lunta tullut tarpeeksi :/ ja nää kelit näyttää vähän siltä että vielä pahimmassa tapauksessa sulaa nämäkin tulleet lumet vähiin :(

    Tänään käyn tamppaamassa näitä lumia radalla että sit kun pakastuisi niin tulisi kunnon pohja siihen, mutta eletään kelejenarmoilla kyllä täysin...
     
  15. Henkka_1

    Henkka_1 Arctic cat f6 -06

    On se tuoki et ei ne pyöräkuskit saa tarpeeks kesällä ajaa ni sit pitää talvellaki aurata se et saavat ajaa... Mitähän haittaa siitä on et siellä käy ajamassa kelkalla jos ajaa rataa pitkin :-\
     
  16. Tamppautuu se lumi ? sit onkin paha aurata sitä... Eikä tuo pyörille suuniteltu crossi rata toimi kelkalla crossiratana :)
     
  17. mmaattan

    mmaattan Ei kelkkaa

  18. kole

    kole Mxz x-rs 850

    On näköjään sama 80€ edelleen tuo uralupa.
     
  19. TEPI

    TEPI Well-Known Member

    no niin, poijathan on saanu jo hommat siellä hyvälle mallille :)
     
  20. Maikkoli

    Maikkoli Well-Known Member

    Jummi jammi 2kk lupa 90€ ja vuoden 120€ heh heh heh ;D Mitähän 2010 kaudella.
     

Suosittele tätä sivua